Dali ste deti zaočkovať proti rotavírusom?

dominika7990
4. jún 2017

Máte niekto prosím skúsenosť že by Vám zaockovali dieťa proti rotavirusu aj po 6-tich mesiacoch? Zo zdravotných dôvodov nemáme ešte ani jedno očkovanie a ešte kvôli liekom nebudeme môcť očkovať minimalne mesiac :/ no za tu dobu bude mať už malinká 6m :/ ďakujem.

bally
4. jún 2017

Uz nezaockuju. Podanie tych vakcin je obmedzene vekom, ktory vyrobcovia udavaju v pribalovom letaku. Su 2 vakciny, nepamatam si presne, ktora sa dokedy musi zaockovat, ale treba podat aj tak z jednej dve davky a z druhej tri, co nestihate. Starsie deti sa nedaju ockovat.

kvieta
4. jún 2017

@dominika7990 Chorôb obsiahnutých v hexe by som sa obávala viac, ako rotavírusov. T,z., viac by som sa znažila doočkovať očkovanie touto vakcínou.
Moja skúsenosť: Rotavírusy mi naša pedina vyhovorila a neľutujem, dá sa to v pohode zvládnuť, pokiaľ je dieťa naučené prijímať sirupčeky, tekutiny, jedlo, kt, mu podávate.

dominika7990
autor
4. jún 2017

@kvieta ockovat chceme dať určite no kvôli aftam v pusinke, ktoré jej vznikli pred prvým očkovaním,ktoré liečili 2mesiace ešte ockovaná vôbec nebola 😓 Berie isoprinosine sirup a musíme ešte preventívne dobrať zbytok plus čakať ešte ďalšie 2-3 týždne po dobratí na očkovanie. Normálne som z toho nonstop nervózna že ešte nieje zaočkovaná 😓 A ten rotavirus som chcela najme kvôli tomu lebo vraj deti ho potom ľahšie prekonajú a nemusia na infúzie do nemocnice 🙄

snehovagula1
5. jún 2017

My ideme v pondelok na rotarix, som zvedava ako to zvladne, ako to znasali vase deti?
Ano, pani vyssie ma pravdu, da sa to iba do 16 tyzdna zivota dietatka podat prva vakcina, potom druha do 6 m.
Hexa a prevenar sa podavaju 3,6,9m., samozrejme da sa to posunut ked je dietatko chore.
Ja som sa rozhodla dat zaockovat maleho rotarixom, nakolko znamej dcera to chytila a boli 2 m. V nemocnici z toho dva tyzdne v umelom spanku... Jej syn to potom chytil tiez ale bol ockovany, boli tiez v nemocke ale uz iba na pozorovani 72 hodin... Je to proste rozdiel....

adsumus
5. jún 2017

@dominika7990 my sme mali rotavirus zaočkovaný a dobre, boli sme aj v nemocnici s angínou kvoli dehydratacii, a boli tam deti s rotavirusom a nechytili sme to, neskor mala raz hnačku ale prešlo to v pohode za pár dni, držím palce.

soldi
5. jún 2017

@snehovagula1 och, to je hrozne, kolko mala mesiacov?

snehovagula1
5. jún 2017

@soldi pol roka mala

soldi
5. jún 2017

@snehovagula1 a to mala tak tazku hnacku ze ju museli dat do umeleho spanku? Chudatko

katkakovac
5. jún 2017

@kvieta rotavirusy znasa kazde dieta inak. A ty nikdy nevies, ako to bude.
Syn mal 20 mesiacov, ked dostal norovirus. To je podobne rotavirusom. Zacal v noci vracat v 10 minutovych intervaloch. Po hodine bol dehydrovany. Ked sme volali 112, tak nam povedlai, ze si mame sami odviezt dieta do nemocnice, ze to nic nie je. Ked videla doktorka na infekcnom, ako syn vyzera, okamzite nas prijali na oddelenie. Dostal injekciu na zastavenie vracania a aj tak trvalo cca 3 hodiny, kym prestal vracat uplne. Pokusali sa mu napichnut zilu a dat infuziu, ale ani na stvrty pokus sa im to nepodarilo. Az rano sa to podarilo pediatricke. Stravili sme 3 dni v nemocnici, dostal 4 infuzie, este tyzden mal hnacky. Lekarka povedala, ze ak by bol ockovany, malo by to lahsi priebeh a vobec by sme neskoncili v nemocnici. Vodu ani sirupy som do neho nevedela dostat, okamzite zo vsetkeho vracal. Najblizsi rok mal rotavirus este asi 5x, pokazde bol problem do neho dostat vodu, nie este sirupy a podobne. On bol smadny, ale ak vypil viac ako jeden hlt, vracal. Je strasne tazke dat dietatu lyzicku vody a presviedcat ho, ze dalsiu moze az o 15 minut. A dieta ti place a pyta vodu. Ja som plakala s nim.
Pri dcere som nevahala a dala zaockovat. Dokonca mi zdravotna poistovna vacsinu spatne preplatila. Nechcem riskovat, jedna skusenost mi stacila.

snehovagula1
5. jún 2017

@soldi asi ano, tak mi pisala nesmumala som to do podrobna

bally
6. jún 2017

@kvieta nesuhlasim
@katkakovac mam podobnu skusenost, no moj maly chytil rotavirus. 4 dni sme sa trapili doma, hnacky, vracanie, place, ze ho boli brusko, dokonca som mu musela znova zacat davat plienky, ktore uz nejaky ten mesiac nenosil a ked bolo treba ist do obchodu, tak som vytiahla kocik z pivnice a nalozila ho donho, co bol zoslabnuty ako caj. Nakoniec sme sli do nemocnice, kde nas zdrbali, ze sa nevieme o decko postarat a hospitalizovali nas. Bolo tam plno, tak asi za to ta reakcia pani primarky 😠 Maly dostal infuzku a potom sme si tam pobudli 5 dni, kym nas pustili domov, tyzden sme este boli na prisnej diete a asi o cca dalsi tyzden uz maly jedol znova vsetko. Neprajem to ale nikomu zazit, bolo to strasne. Druhu dcerku som dala bez vahania ockovat.