Druhé očkovanie

edita103088
6. mar 2015

Ahojte!Moj syncek dostal prvé povinné očkovanie(Diftéria,čierny kašel atd.) ked mal 2,5mesiace a teraz lekaraka hovori,že druhe má dostat o 6týždnov takže teraz niekedy.Problém je vtom že su neni očkovacie latky a ani nevedia kedy budú mat.Ale čo mám očkovaciu knižku tak tam je tak pisané ,že az v 6.mesiaci maju dostat druhe a ked bude mat rok tak tretie očkovanie.Vy ste to mali ako?

siska53
6. mar 2015

@edita103088 nasi mali cca 5,5m. Ked dostali druhe ockovanie. Tam je urcita tolerancia.

sednaja
6. mar 2015

@edita103088 Naša mala 4 mesiace.

ushuaia
6. mar 2015

my sme mali 4 tyzdne odstup...vsetko bolo v poriadku

prevenar
6. mar 2015

problem je v nicom uplne inom ..a to v tom ,ze chces pokracovat v ockovani , ktore je proste disfunkcne a nebezpecne pre zdravie dietata .

pred dalsim ockovanim si aspon prezri pribalove letaky, urcite ti panidoktorka este take "cudo" neukazala .
http://www.slobodavockovani.sk/news/ockovacie-l...

popripade nejake realne info o ocko. latkach.
https://www.modrykonik.sk/group/1799/

neckaj do prvych problemov, ktore su caste a studuj uz teraz .

ushuaia
6. mar 2015

ja len nechapem, preco musia niektori diskutujuci stale vytahovat tieto neziaduce ucinky a vsetko okolo toho, mam pocit ,ze otazka bola uplne ina...a najma tu na MK asi 98% rodicov vystudovalo medicinu... 😅

trgypadl
6. mar 2015

@ushuaia ano tu to tak bezne chodi,vsetci vsetko vedia a vsetko vydtudovali

prevenar
6. mar 2015

@ushuaia pochopis, ked ich dostane tvoje dieta .

uhnakova
6. mar 2015

@ushuaia ja to naopak celkom chapem. Pokial niekto zazil u svojho dietata neziaduce ucinky ockovania, je celkom zrejme, ze ho to poznaci na cely zivot a bude o tom hovorit vsade, kde sa da.

ushuaia
6. mar 2015

Ja to chapem, ale preco ked je mamicka rozhodnuta ockovat, prave tu diskutujuci maju rozhodnut ??? to nechapem...a temy o ockovani su uz naozaj unavne, lebo su len o hadkach...o nicom...

ushuaia
6. mar 2015

@trgypadl uprimne mna uz tieto temy unavuju, matka sa nieco opyta...a odpovede smeruju niekde od veci...ja chapem, kazdy rodic ma obavu atd...ale tiez ma unavuje ako sa vsetky neziaduce ucinky hadzu na ockovanie... 😒

trgypadl
6. mar 2015

@ushuaia tu je viacero takchych unavnych tem,

ushuaia
6. mar 2015

@trgypadl ved ja viem, preto sa uz ani nezapajam...

edita103088
autor
6. mar 2015

Ja som bola len nato zvedavá kolko času uplynulo medzi prvým a druhým očkovanim a medzi druhýma tretím....asi som teraz už bola dost jasna

siska53
6. mar 2015

@prevenar presne. Ona sa pytala,kedy dostali deti druhe ockovanie. Nie ci ockovat alebo nie.
Asi mas problem s porozumenim textu.

zabina27
6. mar 2015

@edita103088 u nas bol rozdiel tych cca 6 tyzdnov, ale zase prve sme mali posunute, lebo mal maly zhorsene pecenove testy, cize prvu davku mal az po polroku. mozno, ked ste mali tak skor, tak dalsia davka moze mat este cas. pediatricka co na to hovori, ze nie su vakciny?

evulienkaslx
6. mar 2015

@edita103088 Ahoj, ja som nasla toto: http://www.sprievodcaockovanim.sk/ockovanie-pro...

http://www.sprievodcaockovanim.sk/ockovanie-hex...

obvykla schema je podla ockovacieho kaledndara: 1. davka: 3.-4. mes., 2. davka: 5.-6.mes., 3. davka: 11.-12.mes.
moja dcerka bola ockovana v 4., 6. a 12. mesiaci hexou aj prevenarom, plus rota 2x

bleelka
7. mar 2015

U prvej dcerky sme ockovali druhu dávku na ob-poradni, cize poradna v 4.mesiaci nic, na poradni v 5.mesiaci dalsie ockovanie. t.j. odstup 2 mesiace. Pri druhej dcerke u inej pediatricky chcela sestricka ockovat uz hned na dalsej poradni, cize po 4 tyzdnoch co sa mne zdalo priskoro, ledze podla ocko schémy ma byt odstup 6 tyzdnov minimálne. Tak som to oddialila s tym, ze cestujeme, co aj bola pravda a ockovali sme tal ako pri prvej dcere s 2 mesacnym odstupom.
Ja teraz riesim ci dat alebo nedat ockovat v 6.roku kvoli tomu, ze ja, moja mama, sesternica a deti sesternice a dalsieho bratranca maju autoimunitne ochorenia. Mame toho vela v rodine, tak aby som deťom nieco vakcinou nespustila ak maju predispoziciu...

mizu89
30. mar 2015

Ahojte mamicky ktore ste dali ockovat svoje deti.chcela by som sa spytat maly ma 5,5mesiaca a ma za sebou prve ockovanie.mali sme ist na druhe ockovanie ale prvy krat sme prelozili lebo v stredu sa mal ockovat a vo stvrtok sme isli na kontrolu na ortopediu a s chorym by som nemohla ist.druhy krat dr.presunula lebo mali trochu kasle a ma sopliky.teraz v stredu by sme mali ist ku dr.ale maly nie je uplne zdravy tak sa to asi zase prehodi.ked takto budem odkladat ockovanie koli chripke co sa stane ked bude po termine?stretol sa s tym uz niekto?

sardinka333
30. mar 2015

@mizu89 mám dve kamaratky čo odložili očkovnie koli neustalej chorobe aj o cca 3 mesiace a nič sa nestalo, proste sa to posunie ked je dieťatko zdravé a hotovo, zase myslím že doktori na to netlačia uplne presne na chlp.

sardinka333
30. mar 2015

@bleelka my me boil na preočkovaní v 6 roku a v podhode, tiež nie sme 100% zdravá rodina - alergie, ekzemy. Ale dcera je v pohode. Ak má tvoje dieťa predispozíciu - geneticky ho asi nemáš vyšetrené na čo,takže 100% nevieš, tak choroba sa može spustiť inou chorobou, stresom, urazom a neviem čím ešte - proste aj niečím čomu sa určite nevyhneš. Nič iné dnešná spoločnosť ako očkovanie nevymyslela a antivaxeri už tobož nie. Len bliakaju ako neočkovať, ale ako sa chrániť pred obrnou (poliom - ktoré je v očko látke v 6 roku) to nevymysleli. Ja som ale nevahala ani sekundu či dať očkovať alebo nie, a to mám sestru s DMO takže viem čo to je starať sa o postihnuté dieťa, vyrastala som s tým, samozrejme ona to nemala z očkovania, dokonca aj ju normálne očkovali a v pohode. Chápem tvoje obavy, takže si to zváž ty sama, ale je to celé dosť nafuknutá bublina antivaxerov a mnohé suvislosti očko - a choroby su len v štádiu domnienok a dohadov, ktoré už za rok nemusia platiť.

mizu89
30. mar 2015

@sardinka333 dakujem lebo viem ze sa uz cuvnut neda ked uz je raz zaockovany.ale toto som nevedela ze sa moze oddialit aj o mesiac ockovanie.lebo podla kalendara by sa mal ockovat v 4-5 mesiaci.tak sa potom nic nestane ked bude druhy krat ockovany az ked bude mat napr. 6 mesiacov a viac?

sardinka333
30. mar 2015

Samozrejme nie som doktorka, len moj nazor z počutia je, že tie kalendare su tiež orientačné - plus, minus v tom čase by sa malo dieťa zaočkovať. Kamaratka ma dvojičky, non stop sople mali a odkladala to tiež aj 2 mesiace a doktorka jej nič nepovedala, proste zaočkovali ked boli kooonečne zdravé. Podla mna to nevadí, opýtaj sa svojej doktorky samozrejme pre pokoj v duši, tu nikto nie je odborník len tlmočíme čo sme počuli, zažili.