icon

Epidémia osýpok na SR - je bezpečné prísť sem s 13 mesačným?

diana20
12. júl 2018

Ahojte. Mam naplánované ísť na slovensko v auguste a teraz čítam všade, že sú osypky na východe, idem síce do Žiliny, ale mam trochu strach... Mladší syn má len 13 mesiacov a druhe očkovanie proti osypkam je až medzi 16. a 18. mesiacom.. Co by ste vy robili? Šli by ste?

adsumus
14. júl 2018

@eva8 ako velmi nasilne by si ich izolovala? hlavičky dolu? či čo?

eva8
14. júl 2018

@adsumus ako si dokázala prekopírovať zmazaný príspevok?

adsumus
14. júl 2018

@eva8 evička zázrak a magia jedno s druhým

eva8
14. júl 2018

@adsumus bosorky teda existujú 🙂

adsumus
14. júl 2018

@eva8 jednoznačne, ale hlavne stupidne sebecke, zlé, utočne ženy, osypky odčaruju ked nie smolka, stava sa.

meluela
14. júl 2018

@eva8 https://slovensko.hnonline.sk/906435-kotlebovci...
Raz sa tie osypky dostanu aj k neockujucim priaznivcom zemavekov, ci uz teraz z michaloviec alebo si ich sami donesu z nejakeho ezoterickeho zahranicneho stretka a to chcem potom vidiet tu ich disciplinovanost ... este sa to hlupym bezcharakternym politikom vypomsti ze si chceli zvysovat percenta aj pomocou rozduchavania antivax hysterie ...

tinaa64
14. júl 2018

@adsumus vies co?ked mi ty ,tebe podobne a vsetci lekari podpisete papier overeny notarom ze ked dam zaockovat svoje deti tak do konca zivota nedostanu ziadnu chorobu na kt.sa ockuje ze nebudu mat ani len najmensi NU po ockovani..ani len maly opuch ci zvysenu teplotu nietoze vazne NU a mi zarucite ze zoberiete na seba vsetku zodpovednost za to tak vtedy dam svoje deti ockovat...a zakladat novu temu ze co sa stane vam a vasim detom kvoli nam neockovancom je fakt TRAAAPNE...

fitmama07
14. júl 2018

@diana20 väčšina ľudí ktorí boli nakazení bolo očkovanych....bolo to vo vyhlásení ruvz, práve z tych očkovany pár jedincov malo ťažky priebeh....neockovany- hlavne deti...priebeh bez komplikacii.... takže aj keď sa dá každý preockovať, je mu to prd platne..jeden chorý bol očkovany dokonca 4 krát..."smrtiaca epidémia"- aj napriek tomu nezomrel nik... chorí bol aj personál v nemocnici....chorobu prenášali očkovaní v oveľa väčšom počte ako neočko... bývame tu priamo a žiť sa tu nebojíme....poznám a čo čítam staršia generácia bežne prekonávala choroby ako osýpky a mumps
..teraz je to "smrteľný" strašiak....a tak isto ako môže človek zomrieť na nejaké osýpky, tak isto môže zomrieť na zápal pľúc, či chrípku...alebo iné "banálne a bežné ochorenie"....celé je to o biznise...o ničom inom.
Nech si každý robí ako uzná za vhodné.... štát dá nariadenie tak sa teraz poserieme.. akonáhle má dieťa NU po ocko-cim ďalej tým viac prípadov-vtedy dáva štát ruky preč, veď tvoje decko staraj sa predaj aj obličku aby si zaplatila liečbu....ak dieťa prežije....niekto sa boji týchto chorôb..niekto nežiadúcich účinkov....apropo.... odkiaľ sa tie osýpky zjavili? Kde sú umelo udržiavané? Predsa v očko vakcinach....9-11 dni po očko vypúšťajú vírusy spóry do prostredia....to znamená zaočkovany je nositeľom- riziková skupina ktorá sa môže nakaziť so slabšou imunitou-tehotne ženy, onko pacienti, bábätká, starí ľudia..nieje veľa prípadov-ape riziko tam bohužiaľ JE... TAKŽE priamo očkovany jedinec môže nakaziť okolie...nie naopak..a po prekonaní ochorenia má telo.DOŽIVOTNU imunitu... zatiaľ cit po očkovaní čiastočnú- dovolím sa teda zasmiať....nad tým slovkom čiastočnú... keďže aktuálne z praxe vidíme že nakazených je viac očkovanych ako neočkovaných ;) preto ži a nechaj žiť....

tinaa64
14. júl 2018

@fitmama07 dobre napisane..ale aj tak to nepochopia..stale budu mliet svoje lebo na markize a jojke povedali v denniku SME ci na Topkach pisali...ale bohuzial..kto chce kam pomozme mu tam.. Bohuzial musia sa poucit na vlastnych chybach..ja som sa poucila na cudzich...

fitmama07
14. júl 2018

@tinaa64 preto taký hnoj ako správy Markíza Joj a podobne už dlhodobo nesledujem...dennu tlač nekupujem....odvtedy žijem pokojnejšie...vymývanie mozgov, umelé vytváranie paniky...umelé vytvorené nepravdivé informácie či súvislosti vytrhnuté z kontextu...neraz som to zažila.....v prvom rade by ľudia mali zapracovať na svojej imunite a hygiene....nie sa ladovať umelým svinstvom a tajne veriť že telo a imunita sa nám odvďači a budeme večne zdraví....je mi smiešno z toho že tohto sa každý obáva...ale akonáhle sú ľudia chorí, namiesto vybratia pn a liečby ďalej chodia do práce, vedome šíria nákazu a zanedbávajú svoj zdravotný stav....toto je už úplne v poriadku(jasné love treba každému , tak srať na to že ja dogrcana nadopovana paralenom ibuprofenom a Boh vie čím, nastúpim do práce akoby nič, nakazim ďalších 10-20 tich ľudí...ktori majú doma deti a bábätká a rodičov a neviem koho, hovno má po Tom ako to budú
znášať iní.... .hlavne že prežijem deň a bachnem sa
včer do postele v nadeji že zajtrajšok bude lepši .....na zamyslenie...a aj taká nádcha vie prerásť do kritických stavov....nie len látať plátať..vravela som to.iz dávno, a stále to vravím...o chvíľu zavedú očkovania už aj na soplik....Stratená generácia...preto sa dožívame tak "uctihodneho" veku ako naše prababky....sama cukrovka.rakovina kardiovaskularne ochorenia a dogabana imunita....len tak ďalej...mne teda rozhodne nebude nik diktovať čo mám robiť so svojím dieťaťom ktoré som vynosila a o ktorého sa staráme my... lekári vyštudovaní za klobásy.to je naša budicnost? Keď sa začínalo s očkovaním....fungovalo na úplne inom princípe ako d es- myšlienka bola skvelá.. žiaľ peniaze majú veľmi veľkú moc a chamtivosť ešte väčšiu...a vonkoncom neobsahovali taký sajrajt ako dnes....niet chorých-niet zárobku ...kto nezažil NU nepochopí....

tinaa64
14. júl 2018

@fitmama07 NU som ja osobne nezazila ale mne stacia pribehy mamiciek plus nieco mame aj v rodine..a ano presne dnes som nad tyn uvzovala ze za chvilubbude aj soplik smrtelna choroba proti kt.sa bide ockovat.chora doba toto. ,(ako Landa spieva)penize penize hybou svĕtem,..(a dalej uz nepamätam😂)

diana20
autor
15. júl 2018

@fitmama07 ďakujem za tvoju odpoveď. Aj keď myslím si, že nebola adresovaná iba mne, ale aj iným mamičkám ktoré tu viedli diskusiu. Ja nemám toho veľa načítané o ockovaniach à nie som ani žiadny fanatik, že by som seba aj deti očkovala na všetko co existuje. Co píšeš ma neprekvapuje, keďže myslím si, že všetci vieme, že farmaceutický priemysel tu nie je preto, aby liečil ľudí, ale aby zarábal peniaze.. Ale nikdy som takto nad tým nerozmýšľala.. Aj lieky sú tak urobene.. Vylieč sa, ale len na toľko, aby si znovu ochorel a znovu išiel kúpiť lieky.. Vždy je jedno miesto, ktoré liečia a jedno, ktoré ničia.. Možno keby som sa začala poriadne o to zaujímať sama zmením názor a neockujem.. Neviem.. No neskoro už teraz v každom prípade, už mám deti zaočkované povinnymi vakcinami. Správy tiež nepozerám ani žiadne noviny nečítam,len tak náhodné co mi vyskočí na internete nuž a vyskočili mi aj osypky na Slovensku, preto som založila túto diskusiu..

fitmama07
15. júl 2018

@diana20 každý chce pre svoje dieťa to najlepšie....ale presne toto je chyba... ľudia slepo dôverujú... náš malý je očko ,posledné mal mmr... ľutujeme to dodnes...mala čiastočne, mmr nemala..a ani mať nebude...ani jeden z nich nikdy viac očko nebude.. čakáme tretie a bude plne neočko...a vieme dobre prečo, čo sa týka liekov....nie....ani za tie niesme..práve pre to čo si napísala...je mnoho prírodnejšich spôsobov na liečbu ako tá chémia....ani sirup na kašeľ nekupujeme, recepty "starých materí" majú niečo do seba.. dosť chémie do seba tlačíme v potravinách...a takisto v okolí poznáme prípady kedy sa očko neskončilo šťastne.... lenže banánový štát.... médiá..... človek keď si všíma aj preklady filmov na Markíze či inde, ešte aj v tých sa nám snažia vsugerovať že očkovanie je také v pohode a normálne akomsi dať šálku čaju :D doslova to zadrbu všade aby sa nám to dostalo do podvedomia a brali sme to ako niečo úplne bežné a prirodzené také očkovanie...dokonca aj sestrička našej pediatričky nieje za všetke očko a sama nám spomimala nejake štúdie ktoré robila....aj sme si vypočuli rzhovor našej dr z jedným farma "dilerom"....a to nám úplne stačilo.... každý nech kona podľa svojho vedomia a svedomia...

diana20
autor
15. júl 2018

@fitmama07 tiež dávam lieky len keď je to nevyhnutné.. A sama si myslím, že čo príroda stvorila ako chorobu, na to ma aj liek.. Len už sú ak choroby, ktoré bohužiaľ nestvorila príroda, vsak.. Takže niekedy sa tomu nevyhneme.. ved sa stačí zamyslieť nad obyčajnou nádchou.. Keď ma niekto nádchu, kúpi si zakaždým olynth, tak mu nakoniec prestane zaberať à ešte sa stane aj závislým na nosných kvapkách.. No ja si doma spravím salviovy čaj s cesnakom, to si kvapkam a zaberie vždy za dva dni mam pokoj a nie som ani závislá..

ebi88
15. júl 2018

Hej hej uz sme tu vsetci zamoreni, len pekne ostan kde si...
Epidemia ide vies od akeho obyvatelstva, tu je kolko mamiciek s novorodeniatkami v sr a co maju robit akoze? Normalne ziju. Neviem aku mas predstavu, ako v katastrofickom usa filme?
... pfuuu *tvarvdlaniach*

diana20
autor
15. júl 2018

@ebi88 paane bože.. Veď dá sa aj normálne reagovať a nie ako by som bola debil.. Normálne som sa spýtala, lebo tu nemám tie isté informácie ako vy na Slovensku, píše sa v článkoch o epidémii, tak som sa normálne spýtala na situáciu v Žiline a v okolí lebo tam idem aj s mojimi deťmi.. Nic tam nie je, už to viem a som spokojná.. Ďakujem za tvoju veľmi milú a užitočnú odpoveď.. nabudúce si ju nechaj

diana20
autor
15. júl 2018

Len tak na okraj, lebo mi to nedá, že mi tu píšete niektoré, že veď sú aj tam mamičky s babatkami.. To akože preto nemám ja mat strach tam ísť? Lebo podla mňa aj tam kdesi v Michalovciach v okolí tých osád sú aj mamičky s babatkami.. A co majú robiť? No to ja neviem a mrzí ma to, ale predsa by som tam nešla a tipujem, že ani vy nie, tie, ktoré to tu píšete..

vevesh
15. júl 2018

@fitmama07 ako citam spravu, tal citam spravu , ale priamo v nej uvadza ruvz, ze chorobu dostalo 23 ockovanych vs 43 neockovanych 🤔🤔takze pomer 1:2 a to je dost na "neskodnu chorobu".

evittam
15. júl 2018

@eva8 Ako? No, ona je úplne obyčajná matka,ktora ma vPC odložené stare zmazane príspevky a nielen svoje.😉

2veronka7
15. júl 2018

@diana20 osypky doniesli romovia a zda sa z VB, chodia tam pracovat...nie je to teda celkom slovensky iba problem...

eva8
15. júl 2018

@vevesh
očkovaní jednou dávkou vzhľadom na vek (20) nie sú neočkovaní

diana20
autor
15. júl 2018

@2veronka7 to mi je jasne, ze osypky nie sú iba na Slovensku..

fitmama07
15. júl 2018

@vevesh čiastočne očkovany nieje neočkovany ;) takze to máš zle zrátané 23ocko/43 neočko....treba sa zamyslieť nad tým čo nám predostieraju..dokonca jeden bol očkovany 4 krát... veď keď očkovania chránia pred ochorením ako sa uvádza,,ako je toto vobec možné? A ak to aj má mať ľahší priebeh.. prečo teda plne očkovany mali priebeh ťažký? A neočko priebeh bez komplikacii? Prečo staršia generácia hovorí o osýpkach ako o bežnej detskej chorobe? Ako kiahne ja viem že je to bežné ochorenie a keď som ich mala ja a takto to budem brať aj do budúcna...o 10 rokov budu takisto aj kiahne "smrteľne" ochorenie....slaby organizmus zloží hrobárovi na lopatu aj chrípka..namiesto toho aby sme sa posilňovali tak do slabého organizmu pchame množstvo chémie a kovov... Vakciny- tie stoja nemalé 💰 to je v tom.....

vevesh
15. júl 2018

@fitmama07 ciastocne ockovany je neockovany, nema plnu davku - telo nema dostatok infornacii o chorobe, aby spustilo plnu obrannu reakciu. A ockovanie nechrani pred ochorenim tak, ze chorobu nedostanes, ale tak , ze ked budes ockovana, tak sa ti osypky vobec neprejavia alebo iba ako soplik, zatial co neockovany jedinec to obsiahne v plnej sile. A vies preco tomu hovoria stari ludia "detska choroba"? Lebo kedysi na nu hufy ludi umierali, a ti co to prezili, dostali imunitu. A tak, ked prisla nova vlna chroby, starsie generacie boli imunne, zatial co celu silu choroby obsiahli deti, z ktorych prezili iba najsilnejsie. Este raz- znova tu chceme situaciu, ze sa nam z 10 deti dospelosti doziju iba 2??

vevesh
15. júl 2018

@eva8 su neockovani- nemaju plnu informaciu o chorobe= cize telo ma akysi zaklad, ale zvysok musi dobudovat same a to stoji cas a mozne komplikacie...

kaja73
15. júl 2018

@vevesh ciastocne ockovane deti do veku 11 rokov su PLNE ockovane podla ockovacieho kalendara na na SK. Deti do toho veku maju mat 1 davku a tu aj maju..ako sa da 1 davka ockovat ciastocne???. Ledaze by teda VSETKY deti na SK podla tejto teorie- aj tvojej-boli ockovne len ciastocne- teda vlastne su " neockovane"... takze "paniku"by mali mat vlastne uplne vsetky mamicky ockovanych deti do 11 rokov-lebo spadaju do kategorie-ockovane len ciastocne.

evittam
15. júl 2018

@vevesh Kde berieš tu istotu,ze vakcina ti pomoze prekonat osypky a ine choroby len ako "soplik"? Poznám plne očkované deti plus ockovane proti kiahnam,ktore mali omnoho horsi priebeh ako uplne neockovane.

vevesh
15. júl 2018

@kaja73 podla ockovacieho kalendara ano, ale vzhladom na chorobu nie- telo musi mat plnu informaciu (i ked ciastocna tiez nie je na skodu- hlavne pri ludoch, so slabsou imunitou, kde vie telo rychlejsie zareagovat). A neviem preco by mal niekto panikarit - chorobam sa zvacsa vyhnut neda, mozes robit iba nieco preventivne kroky...

kaja73
15. júl 2018

@vevesh no takze povedzme to na rovinu..na sk NEMAME plne ockovane ZIADNE deta do 11 rokov..akoze tu neboli epdiemie doteraz?? a ak ich ratame predsa len za za ockovane- podla mna napriklad su ockovane presne ako byt maju v tom veku- tak zas statistika tohtorocnej "epidemie" nepusti..pomer ocko-neocko je jednoznacne v neprospech ockovanych.

eva8
15. júl 2018

keď sa osýpky prejavia ako len soplík, tak rodič ich lieči ako soplík, nie ako osýpky a tak sa nebadane môžu prenášať ďalej a liečiť až keď nastane viditeľný príznak osýpok