icon

Epidémia osýpok na SR - je bezpečné prísť sem s 13 mesačným?

diana20
12. júl 2018

Ahojte. Mam naplánované ísť na slovensko v auguste a teraz čítam všade, že sú osypky na východe, idem síce do Žiliny, ale mam trochu strach... Mladší syn má len 13 mesiacov a druhe očkovanie proti osypkam je až medzi 16. a 18. mesiacom.. Co by ste vy robili? Šli by ste?

diana20
autor
13. júl 2018

@evittam prvé mal v 12 mesiacoch.. Ďakujem za jednu z mála normálnych odpovedí.. ☺️

adsumus
13. júl 2018

@vanesanova musíš pochopiť, že nie každý je nadšený predstavou, že mu ochorie dieťa na ochorenie ktoré vedie k vážnym komplikáciam, pdlieha nahlasovaniu a lieči sa v nemocnici, v prípade zahraničia nečkovaní zostávaju v karantenen mesiac doma, nie každeho to nadchýna, inak s chorým synom na osýpky, ked pojdeš k lekárke,máš 90% istotu, že nakazíš všetky neokčovane deti, ktoré stretnete.

evittam
13. júl 2018

@diana20 Tak mate potom iny ockovaci kalendár.

diana20
autor
13. júl 2018

@evittam áno, určite 😊

slimstar
13. júl 2018

@adsumus aj ty poslušne stojíš pri stojane a blabolis z protislovenskych denníkov písmo sväté ??? 😉

diana20
autor
13. júl 2018

@vanesanova prosím ta ukludni sa, ja som nijako otázku nesmerovala proti tebe, aby si takto na mňa reagovala.. Ty keď niekam ideš vycestovať so svojím dieťaťom, tak chod aj bez toho, aby si sa informovala, či mu tam hrozí alebo nie nejaká choroba.. Veď načo, ved sú tam aj iné mamy, ktoré majú malé, ešte nezaockovane deti 😉 ja sa radšej spýtam ci niekto nevie ci je niečo aj v tej oblasti, do ktorej idem.. Aby som vedela, či tým MOJE dieťa neohrozujem.. Ty si rob čo chceš so svojím dieťaťom... Mimochodom, keby bola tu nejaká epidémia takejto choroby, tak pravdepodobne odídem radšej s deťmi niekam za rodinou, aby som si bola istá, že takú pliagu nechytia..

adsumus
13. júl 2018

@slimstar ty tu prestan spiniť ludí, ktorí s tebou nesuhlasia, diskutuj alebo sa daj vypchať

slimstar
13. júl 2018

@adsumus túto robotu, čo opisujes, tu robíš ty a veľmi dosledne. Vypchat sa môžeš dať ty.

tin007
13. júl 2018

@diana20 Podla profilu zijes vo Francuzsku, tam bolo k 13.5. 2 231 pripadov osypok https://www.santepubliquefrance.fr/Actualites/R... takze si v krajine, kde sa osypky vyskytuju a chces ist do krajiny, kde su tiez aktualne.
Ak sa nepojdete vyslovene pozriet a prejst do nejakej osady v Michalovskom okrese, kde je xx pripadov osypok, tak sanca, ze ich dostane tvoj syn (alebo ty, ci niekto z rodiny) v Ziline je minimalna, a podla mna mensia ako vo Francuzsku.

evittam
Odpoveď bola odstránená
vevesh
13. júl 2018

@slimstar ludia si sami vedia stresy narobit- to je jedno, aky je rezim....predtym boli zostresovani z prace, neskor z rezimu, dnes znova z prace, zajtra mozno kvoli detom, vyznaniu, rezimu, peniazom.....- ziadna doba nie je jednoducha ci "jednoduchsia" ako bola ta predchadzajuca, to si len clovek stale mysli, ze ti pred nim to mali urcite jednoduchsie ako on teraz...

slimstar
13. júl 2018

@vevesh je to možné, len ten život mi prišiel na dedine taký kludnejsi, rodinejsi, veselejsi. Dnes to už tak nie je

nikuskakri
13. júl 2018

@vevesh tak to si nemyslím, to môže porovnávať niekto, kto žil za socializmu a teraz. Je úplne iná doba - rýchla, hektická, bez stability a istôt. Samozrejme, že ako kedysi aj dnes si ľudia vyrábajú aj sami stresy. Ale k tomu ešte tlaky z vonku, čo niekedy nebolo. A potom, že enormne narastá počet psychiatrických pacientov a pomaly každý druhý potrebuje psychológa - tetania, úzkosti a neviem čo ešte. Aj taký internet vie narobiť poriadny stres, to množstvo informácií. Niekedy je lepšie nevedieť, potom to človeka netrápi.

vevesh
13. júl 2018

@slimstar zivot je vzdy taky, aky si ho sami urobime😉 aj dnes poznam ludi na dedine v klude a veseli a potom je tu ta druha polka, ktora je nestastna a ma ten najtazzsi zivot na svete...je pravda, ze medziludske vztahy sa zmenili- ochladli, ale to nevplyva na "tazkost" a "stresovost" jedinca (pokil so susedovcami nie ste na hrable...)

slimstar
13. júl 2018

@vevesh teraz žije každý sám pre seba, na svojom piesočku, dosť oddelene.

vevesh
13. júl 2018

@nikuskakri tak ja som zila za socializmu, a ludia boli stresovani aj vtedy- ale nie tymi istymi vecami ako dnes- trapili ich ako kedy kupit pomarance, kedy sa postavit do tuzexu na rifle, ci ako podat ziadost na embecku ci druzstevny byt, politika bol oblubeny zaner infarktovych stavov- dnes to nemame, dnes je internet a praca stresujuca, ale tiez nie pre vsetkych.

vevesh
13. júl 2018

@slimstar praveze z medziludskej stranky maju ludia klud (ake to bolo kedysi halo, ked anca s janom poza bucky isli, a ten stres povedat klebetu co najskor susede...)- tak si ho nahradili niekde inde....

lmml
13. júl 2018

Epidémia nie je len preto že je to v jednom meste..😊 a osýpky bežné prekonali isto vaši starí rodičia možno niekomu aj rodičia ak ich mali v neskoršom veku.. ja osobne sa skôr bojím NU z vakcín ako bežných chorôb.. z ktorých robia halooo len preto že sa na necelých už očkuje.. však očkuje sa aj na chrípku a stačí ju doma vypotiť..😊😊

lmml
13. júl 2018

A k vašej otázke.. bežne k vám do mesta môžu chodiť nakazení ľudia alebo neočko a neviete o Tom..😊 takže ak máte strach počkajte kým prejde toto halooo..😊😊

nikuskakri
13. júl 2018

@vevesh no práve tá práca, niekedy musel pracovať každý, teraz v niektorých regiónoch prácu nenájdeš. Niekedy ľudia mali možnosť požiadať o druzstevny byt, a podotýkam, ten dostali nový. Teraz ak máš dostatočne vysoký príjem, môžes požiadať o hypotéku. Ak stratis prácu a hypotéku neplatis, ľahko prídeš o strechu nad hlavou. Kedysi ľudia ak neplatili, nik ich z bytu nevyhodil na ulicu a bolo kedysi množstvo neplatičov. K tomu stresy a tlaky v práci a ak ja čo len trochu lepšie platená, tak v nej človek ostáva a drží, pokým vydrží, aby náhodou neprišiel o tú strechu nad hlavou. V tomto je to iné a potom si ešte stresy vyrábame sami.

diana20
autor
13. júl 2018

@lmml ja viem, ja som to epidémiou ani nenazvala... To mi admin takto skvelé zmenil nadpis.. Na chrípku by som ani ja neockovala, ja chcem len tie povinné.. Uvidím ako sa to vyvinie do augusta 😊

katharines
13. júl 2018

@diana20 a ak sa smiem opytat, ako si nazvala povodne diskusiu?

janalancome
13. júl 2018

@slimstar toto je Vas nazor, moj je zase iny, ale rada som si ten Vas precitala. Rozhodnutie verit ci neverit je dobrovolne. Nie je to otrocizmus.

nata18
13. júl 2018

Neuveritelne ako agresivne vystupuju zeny, ktore su za ockovanie, proti vsetkemu ostatnemu. Posielate ostatnych s detmi do osad po osypky, ste agresivne a zle, neuverirelne, bez kuska empatie. Vas niekto posiela testovat vase deti, ci to ockovanie funguje ? Zela vam, aby sa vase dieta nakazilo ako dokaz toho, ze vakcina funguje, alebo nefunguje? Vyzyva vas niekto neustale, aby ste testovali, ci vase ockovane dieta bude mat lahsi priebeh choroby? Ma dobru imunitu? Je odolne, zdrave? Alebo napriek ockovaniam stale chorlave a lepi kazdy sopel na seba? Vyzyva vas stale niekto, aby ste testovali svoje deti, tak ako to stale robite vy? Ani nechcem odpoved, tolko vulgarnych a agresivnych zien, ako v pro ockovacej komunite, malokde stretne. Nechutne ste. Nechapem. A ehm kolektivna imunita, nejak ta imunita v danom osypkovom osadovom kolektive nefunguje. A to nie som radikalne proti ockovaniam, ale riadit sa vasimi argumentami, tak neockujem nikdy nic, lebo by som mala pocit, ze mi naockuju aj tu vasu aroganciu a nechutnost.

kingab
13. júl 2018

@prevenar pravaze s nimi pracujem... tak mi nedalo nespomenut, ze pocet nezaockovanych tvori neporovnatelne velke percento oproti ockovanym...

lmml
Autor odpoveď zmazal
lmml
13. júl 2018

@diana20 asi tak k tomuto..😊

mircalla
13. júl 2018

Jedina rada - toto je posledne forum, na ktorom by som sa pytala na tuto otazku. Predpokladam, ze uz sa tu vrazdia na predchadzajucich 6 stranach. Moja rada je - urob podla vlastneho uvazenia. Budu sem prispivat najma fanaticki odporcovia ci fanaticki zastancovia ockovania, normalnych odpovedi sa dockas malo

nadazdi
13. júl 2018

@nata18 ako čítam konverzáciu tak agresívne a vulgárne sú skôr neočko maminy, tak si trošku pošuchaj oči a čítaj ako nás tu nazývajú ovcami a tupelami..

luxikate
13. júl 2018

Chod.my chodime na Oravu a tiez mie sme zaockovani,ocko odlozime