Je neočkovanie zlé rozhodnutie?
Chcela by som vás poprosiť o vaše skúsenosti. O mesiac máme ísť so synčekom na prvé očkovanie a ja sa stále neviem rozhodnúť, či mám odmietnuť alebo nie. Čítala som kopec diskusií, článkov atď., ale väčšinou mamičky píšu o zlých skúsenostiach po očkovaní. Mňa by zaujímalo, či sa medzi tými, ktoré svoje dieťa nedali zaočkovať, nájdu také, ktoré to teraz ľutujú??
@fidka79 to čo robím ťa nemusí zaujímať ,ale okrem sprostostí a urážok si sem nedala ,žiadnu vedomosť ,akoby si nebola ani v praxi a neštudovala a to nehovorím len o zdr.škole ....ak budeš pv práci vyjdi z tej gyn.kopky a choď sa pozrieť na infekčné ,na decké odd.na kaim odd......a potom tu píš a pritom nevieš čo máš okolo seba ..inak keď sme pri očku chceš mi povedať ,že nie si očko proti hepatitíde ..to by ma zaujímalo....
@molka ak by si pracovala ,v živote by si sa na sestru takto posmešne nevyjadrovala a aj keď by si bola vážne chorá .....a vedela by si aj niečo o vzdelaní a najväčšia a nepopierateľná je prax u každého či sestra ,či dr. či sanitárka ,ošetrovateľka ....vieš také v.....inak finda je tak primitívna ,že si neuvedomuje ,že si ju vlastne urazila aj kolegyne .....
@aristka každý človek si vážnosť zaslúži svojím konaním. Nemôžeš čakať, že si ťa ľudia budú vážiť iba preto, že si zdravotná sestra, keď sa tu prejavuješ ako despotický primitív.
Asi si nepochopila môj príspevok, ja nikoho nezhadzujem, ja si mnohé zdravotné sestry a lekárov vážim, ale preto, lebo si to zaslúžia. To sa o tebe povedať nedá.
http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... detičky sa nakazia aj od matky pri pôrode ...
@sirinka ... rozmnožujú sa len preto, že sú nevzdelaní a množia sa pudovo a aj kôli tradíciám veľkej rodiny a pod. ... Európa bohu žiaľ :-/ sa množí takmer len plánovite a s rozumom a navyše čím ďalej tým viac ľudí z Eu deti zo sebeckých dôvodov deti vôbec nechce, je to smutné, ale je to tak. A navyše mnohé ženy aj muži z Eu sú chorí a slabí jedinci a nemôžu mať deti ☹. V jednej domácnosti Afričana zväčša polovica detí umrie a býva to zvyčajne aj viac ako polovica a takmer v vždy na chorobu, proste nemajú vakcíny, ktoré by nutne potrebovali ako prevenciu proti u nich zvyčajným ochoreniam ako sú napr. malária a pod. A viacej ich bude vždy, lebo sa premnožujú (cca 10 detí jeden pár) tak ako v Eu cigáni !!!
@molka a ty ma poznáš ,kto som čo som a začo som primitív ,lebo tu av klame a ja na to upozorňujem ,to nie je primitivizmus ,ale realita ,čo myslíš prečo sem neprispejú aj iný ,lebo by ste ich tu dourážali a pritom viete veľké prd ,čo tí z fachu pre pac.robia ...ja nikdy nebudem súhlasiť ,aby sa tu verejne klamalo a neustále budem opakovať nech mamičky komunikujú s lekárom ,ktorý je študovaný ,ktorý má prax ,pozná dieťatko a vie ako zareagovť keby niečo matku poučí a nie tu ľudom na koňovi ,ktorý sú čisté psycho a chodia sa sem len ventilovať a pritom nemajú ani šajnu ....a nevážíš si zdr,personál ....v živote by som nemohla zdielať názor s niekým kto nazve zdr,personál fašistom a potom sa tu opeknovať .....mysli na to ,keď zlyhá homeo a vit..c a budeš niekoho z nich potrebovať alebo keď sa dožiješ staroby a pôjdeš k tomu lekárovi pre nejaké diuretikum ,aby ťa nezalialo a žila si ďalej......
@aristka Nie je lekár ako lekár. Mám viaceré kamarátky lekárky a viem presne aké vedomosti o očkovaní počas štúdia na LF získajú. Niekoľko z nich má na očkovanie veľmi podobný názor ako ja. A celoživotným vzdelávaním rozhodne nemožno nazvať účasť na seminároch organizovaných farmaceutickými firmami.
@sanym prečo ho nedostanú ,choď na traum pohotovosť a uvidíš s čím chodia a aký sú zrazu pototo a zrazu sa na tú hrozbu spomenú a utekajú si dať pichnúť tetanovku ....ja nemám strach s neočkovaných detí mne je to fuk ,ale mám strach ,keďže sa nebude očkovať ,že tie detičky ,ktoré fakt nemôžu byť očko zo zdr.dôvodu zomrú na chorobu ,proti ,ktorej je prevencia ,aby tu choroba nebola ....
@sanym asi máš znalosť som sa zasmiala ,daj mi mená lekárov kľudne do ip ,keď nedáš beriem to ako blábot.....a zas je tu niečo do vetra ..pozri si vzdelávanie pediatrov ,to nie sú len konferencie ..inak tále nechápem ak príde nový liek ,kto ma má o ňom pučiť ak nie ten ,kto ho vyrobil ,veď keď príde aj nový stroj poučí ma servisák z tej firmy ...vôbec nevieš o čom hovoríš ...
Ahojte. Pravidlom správneho diskutéra je, že počúva druhú stranu a prijíma ju takú, aká je. V správnej diskusii neexistuje víťaz ani porazený, všetci sú na tom rovnako. Správna diskusia má každého účastníka naviesť k tomu, aby zvýšil svoj osobný záujem o danú tému. V žiadnom prípade však nemá opačný názor vyvracať a viesť účastníkov k hádke. Práve z dôvodu nezvládnutia disktuovania zamykám túto tému aj všetky ostatné, ktoré budú o očkovaní vznikať.
Uvedomujem si, že téma očkovania je citlivá a veľmi dôležitá. Ak máte otázky, využite možnosť pýtať sa v skupinách, ktoré majú svojich moderátorov a určitú výpovednú hodnotu. Hľadajte v zozname skupín: https://www.modrykonik.sk/list-of-groups/
Pekný deň prajem.
Mário Šmýkal
Asmira Team
@aristka vidim ze si zastankyna ockovania a podla toho co pises ze sa asi celkom vyznas......tak sa chcem spytat (neber to ako vyryvanie) preco sa ockuje proti osypkam, mumsu a rubeole podla mna to nie su zavazne ochorenia ved ani nasa generacia proti nim nebola ockovana....preco teda dieta dat ockovat proti tymto chorobam

@aristka ako vieš, či tam nepracujem? Ako vieš, či sama nie som ťažko chorá? Čo ty vlastne o mne vieš, keď si dovolíš súdiť??? Nevieš NIČ! Stále len trepeš a robíš sa najmúdrejšia.
A nevyjadruj sa vulgárne, je to proti pravidlám MK. Možno sa tak doma bežne vyjadruješ, ale na verejnosti sa tak zvyčajne nerozpráva.