Je neočkovanie zlé rozhodnutie?
Chcela by som vás poprosiť o vaše skúsenosti. O mesiac máme ísť so synčekom na prvé očkovanie a ja sa stále neviem rozhodnúť, či mám odmietnuť alebo nie. Čítala som kopec diskusií, článkov atď., ale väčšinou mamičky píšu o zlých skúsenostiach po očkovaní. Mňa by zaujímalo, či sa medzi tými, ktoré svoje dieťa nedali zaočkovať, nájdu také, ktoré to teraz ľutujú??
@aristka Neviem ako by sa mali informovať na niečo, o čom nemajú ani páru ;) Je zaujímavé, že pri malých deťoch sa na tom bazíruje a neočkovanie sa nahlasuje s tým, že rodičia dostanú pokutu, ale keď dospelý nejde na povinné očkovanie, tak ho lekár nenahlási a ani žiadnu pokutu neplatí.
no, nie tak celkom . ziadne odskodnovanie - kedze nikto ta nema pokutovat, alebo nutit do toho. je to ilegalne a nemoralne ^^
cize ziadne pokutovanie a ziadne odskodnovanie - slobodne rozhodnutie , za ktore si kazdy nesie svoje nasledky.
1) neockujes, tak neockujes - tvoja vec.
2) ockujes - ziadne odskodnovanie - kedze si vedela do akeho rizika ides a slobodne si sa rozhodla ,ze chces ockovat .
@salome_82 vieš je to brané tak ,že povinné očko má chrániť v prvom rade našich najmenších ,keďže bola veľká úmrtnosť detičiek do 1 roka a okolo roka a aby sa dožili dopeslosti a to čo ty hovoríš ,tam by mala asi pokutu dostať dr. lebo ich neinformovala o možnosti očka a vlastne potlačila ich práva ako pacienta a občana na prevenciu .....
@prevenar no neviem či jej hovoríš pravdu .....ak je tu povinná prevencia ,nie ilegálna a niečo sa stane dieťatku ,napr.sa nakazí chorobou a zomrie ,ktovie či by to nemalo tresnoprávnu zodpovednosť.....máš to čo hovoríš prediskutované s právnikom ...lebo by ma fakt zaujímal právny pohľad ....
@katkaa123 dcera 3 roky, ma len tbc, syn 7 mesacny, nema nic ani nebude mat nic.........nelutujem,nemusim riesit regresy vo vyvoji, nesledujem, dcera nebrala este atb kvoli chorobe, syncek krasne napreduje a dokaze veci, co ona robila o 3-4 mesiace neskor v jeho veku.....nelutujem...riziko je aj ockovat aj neockovat ale nam sa zial potvrdilo ze ockovat ich ohrozi viac, preto to rozhodnutie....
@sirinka odporúča sa po podaní očka a celkovo injekcíí zotrvať buď v ambulancii alebo v čakárni a ak sa dá v blízkosti lekárskej starostlivosti pol hoďku ,samozrejme najlepšiu pomoc podá lekár za pomoci liekov a príadne iných pomôcok ,ak by došlo k opuchu a nepriechodnosti dýchacích ciesť ....,ale treba aj ako laik ovládať prvú pomoc aj pri takýchto stavoch lebo fakt ,toto sa môže stať hocikedy ,hocikomu z nás a treba vedieť čo robiť ..tak si to šupni do goolu a nájdeš ako sa zachovať......
@usiko Tvoja dcerka chodi už do jasličiek?pripadne do školky?čiste teoreticky ma to zaujima
@katkaa123 taktiež je k dispozicii skupina ktore sa zaobera zmyslom povinenho očkovania... upozornujeme na nedostatky v "neockujucich" teoriach.... ak budes mat zaujem o informacie z oboch brehov nejake najdes aj u nas... https://www.modrykonik.sk/group/1838/
@aristka tak ze dcerka po TBC vakcine skoncila na operacnom stole ako 4 mesacna v celkovej narkoze,...ak by sa uzliny neboli vtedy vybrali, boli by praskli a cela zhnisana hmota bakterii tbc by sa vyliali do organizmu.....nespominam uz to, ze pred operaciiou cca 2 a pol mesiaca brala antibiotika vkuse a po operacii asi mesiac, uz si presne nepamatam....kvoli tymto komplikaciam preventivne......niektore mamky tu robia halo zo 7 dni antibiotickej liecby realnej choroby, my sme brali mesiace vkuse a chora nebola, len preventivne,..a ako sme sa dozvedeli neskor, uplne zbytocne, lebo kmen tbc obsiahnuty vo vakcine nie je citlivy na dostupne atb.....sranda....no, som zvedava, ze co mudre mi teraz na to povies...alebo ani vlastne nie som zvedava, lebo ma to nezaujima....ale vsetko, co povies, vsetko bude pravda, uz teraz to viem a uznavam, lebo sa fakt tu nebudem hadat....to vies, ty mas pravdu, ja mam pokoj🙂
@stanislava2 nie, mame male babo, tak aby neziarlila, ostala este tento rok s nami doma.....🙂 pojde buduci...aj tak je oktobrova takze ju dame neskor aj do skoly.....az ked bude mat dosiahnuty vek 6 rokov....
@usiko absolútne nechápem tvoj útok a reakciu na moju otázku ak chápeš princíp tbc vakcíny a agresiu tbc tak tá reakcia bohužiaľ sa u niektorých detičiek vyskytla a mala som ju aj vo svojom okolí u jednaj kamošky ..inak my sme sa spolu niekde bavili ,keď tvoje poznámky voči mojej osobe sú také ostré a dovolím si povedať až drzé....
@usiko inak si tu spomínaal regres a ako tvoj syn je šikovnejší ako tvoja dcéra a znelo mi to akoby si to pripisovala očku a ak budeš mať náhodou 3 dieťatko tak uvidíš ,že bude či je očko alebo neočko buď ešte rýchlejšie vo vývine alebo to bude malý lenivec ..každé dieťatko je iné a väčšinou a to ti potvrdí pomaly každý ,že tie druhé detičky sú omnoho šikovnejšie ,majú súrodenca od ,ktorého sa učia .....
@aristka 😅 ty si odbornik so skusenostami, som verila, ze nam das kvalitnu odpoved, ked uz si to tu spomenula... Ja neviem, okrem zakladnej resuscitacie pri absencii akychkolvek lieciv asi pri anafylaktickom soku laik nijako nepomoze...preto som myslela, ci nemas nejake tipy z praxe...
@aristka , aj som ti chcela odpísať, ale potom som sa začítala do tých ďalších 4 strán a nevychádzam z úžasu. to, že si zdravotná sestra ešte neznamená, že si najmúdrejšia na svete (ako sa tu prezentuješ), navyše pre mňa neprijateľným spôsobom...inak to bol vždy argument zdravotníckeho personálu, že mám síce výšku, ale nie medicínu a som len rodič...čiže tupelo...áno, naša najstaršia dostala po očkovaní poruchu krvotvorby, na sk nám nikto nepotvrdil, že to je z očko, smutné je, že v rakúsku tú súvislosť videli dosť jasne, a aj my, ked sme sa dopátrali k príbalovému letáku, ktorý v tej dobe bol ťažšie zohnateľný ako nohavicova magnetófónová nahrávka za totáča.
zároveň som sa v tejto diskusii dočítala, že som si v podstate porodila poškodené dieťa, ktorému by v postrate či očkujem, či neočkujem nič nepomohlo....no pán boh pri nás
zakladateľke témy želám veľa času na štúdium, aby jej rozhodnutia pramenili z jej presvedčenia.
mám málo času a aj ten viem využiť užitočnejšia ako na trápne invektívy zprava zľava...nikoho tu neprehováram, nie som nikde organizovaná, ani žiadna anča proletárka z "tamtej" skupiny, som mama dieťaťa, ktoré malo nu z očkovania
p.s. doteraz nie sme vedení v žiadnej štatistiky nu po očko, lebo všake na svete sú, ale na slovensku a v čechách nie sú...amen...
@sirinka toto nie je téma o prvej pomoci a prvá pomoc je veľmi rosiahla téma ,ktorá sa účí a je tomu venované štúdium ,nie len jeden odsek ,ktorý neobsiahne všetko ,aj čo by mal laik ovládať ...aj čo sa týka ananfyl.šoku ,ktorý ťa môže chytiť hocikde a môže mať hocijaký rýchli nástup a tomu sa podriaďuje aj prvá pomoc tj.správne zhodnotenie situácie ....
@prevenar tetanus si si naštudoval,ako zistíš oxydáciu organizmu a aká má byť oxydácia organizmu či si starý alebo mladý.....inak zas bzučíš ako ten pokazený televízor ,to mám od teba a nemiesto toho študuj ,aby si tu nerozparával také sprostosti....inak by si mi mohol vysvetliť ako vznikne homosexualita ako následok očkovania ,celú kliniku ...čo som sa dopočula ,že to tvrdíte ...inak dnes si správy pozeral bolo tam niečo o juvenilke a bolo to zaujímavé ....

@prevenar tak malo by to byť určite slobodné rozhodnutie, nie platiť zato... A keď už sa zato pokutuje, nech sa potom aj vypláca odškodné za NU po očkovaní, nech sme teda spravodlivý, že?