Je neočkovanie zlé rozhodnutie?
Chcela by som vás poprosiť o vaše skúsenosti. O mesiac máme ísť so synčekom na prvé očkovanie a ja sa stále neviem rozhodnúť, či mám odmietnuť alebo nie. Čítala som kopec diskusií, článkov atď., ale väčšinou mamičky píšu o zlých skúsenostiach po očkovaní. Mňa by zaujímalo, či sa medzi tými, ktoré svoje dieťa nedali zaočkovať, nájdu také, ktoré to teraz ľutujú??
@molka veď ja som tá upratovačka ,ktorá tam na operačke upratuje a potom ako sanitárka odvážam mŕtvoly na patológiu a potom ako patologická sestrička robím z dr.pitvy a následna idem ako doktorka ordinovať a zabíjať ako fašísta detičky .lebo som v bielom plášti .....nikde tam nepíšem čo robím ,inak máš toho veľa na robote ,keď si dáš takú námahu špehovať kde všade som prispela.....
@fidka79 kto zo seba robil hlúpu si bola ty ,ak mi ako sestra povieš ,že neovládaš ekg krivku ,čo musí ovládať každá sestra ,každý lekár ..tak si pred diskutujúcimi spravila to čo si spravila a potom čo si má diskutujúci myslieť ,že ako vzdelaný ľudia okolo nich robia ,zhodila si nás všetkých v ich očiach .....ja ti odporúčam jedno rozmýšľaj čo tu povieš a duplom ak to nie je pravda a nebudeš za hlúpu,ktorú si tou poznámkou zo seba spravila .....a ešte jedno ,pozri sa prv na úroveň a slušnosť svojej komunikácie ,ktorú tu predvádzaš a potom hodnoť mňa a študuj ....
@fidka79 ja len nechápem ako má tu neustále av súdia ,ja som tu na verejnej diskusii a mám pocit,že som na nejakom pomyselnom súde ,nepoznáš ma ,nič o mne nevieš a neustále od začietku ,kde som v akej diskusii len útočíš ,vždy ty začneš a neslušne ...takže konči a naša diskusia skončila ...
@aristka nerada sa miešam do tejto debaty, ale sama píšeš že je to verejná diskusia, tak snáď môžem. O pár riadkov vyššie píšeš na margo linku o tvojej práci, ktorý sem niekto pridal, citujem "nikde tam nepíšem čo robím", pričom v téme na ktorú odkazuje link píše osoba s rovnakým nickom ako je tvoj, opäť citujem "ja pracujem ako anesteziologická sestra". Tak teraz neviem. Vyčítaš diskutujúcim, že ťa tu súdia a pritom očividne nepíšeš pravdu. Človek bažiaci po pravdivých informáciách by privítal (a obzvlášť od pracovníka v zdravotníctve) trochu serióznejší prístup. 😕
@sanym av tu nepíše pravdu ,av nepíše pravdu ohľadom juvenilky ,av tu závádza ohľadom kliniky chorôb ,av tu liečia a pritom nevidia detičky ,av tu zavádza ohľadom anatómie ,viď prevenarova teória okysličkenia organizmu a takto môžme pokračovať ....inak dobrá myšlienka bola ,možno robím na družste a dojím kravičky.....,čo taká veterinárka aj to by sa mi páčílo ..inak ty robíš čo ....a ak to aj napíšeš ,ako si to overím či je to pravda a to isté platí aj u mňa a preto tu neustále hovorím ,keďže je tu anonymita ,aby mamičky v prvom rade komunikovali zo svojím dr.,ktorého si zvolili aj pre svoje dieťa a vidia ,počujú ho a je to hmotný človek.....a ak je problém a napr,ja dám radu ,podotknem buď smer dr.alebo komunikáciu s dr. a viem prečo to hovorím ....inak možno som umelkyňa a rada tvorím .... 🤐
@aristka
- neviem kto je av
- čo robím ja, do toho ťa nič nie je, ja sa tu neprezentujem klamstvami a vymyslenou identitou a vždy si stojím za slovami ktoré napíšem
- osobne si myslím, že o človeku veľa napovie aj štýl akým píše, o gramatike a štylistike ani nehovorím
- reagovala som na teba len kvôli tomu, že nemám rada klamstvo (ani vo virtuálnom, ani v reálnom svete) a ak si raz napísala, že si zdravotná sestra, načo potom tá následná komédia
- riadim sa heslom "ži a nechaj žiť", nikoho neurážam ani neponižujem, v živote by som si nedovolila osočovať niekoho za to že neočkuje, ani za to že očkuje
- ja s pediatrom mojich detí komunikujem, čo ale neznamená, že so všetkými jeho názormi a rozhodnutiami súhlasím, ako matka som za svoje deti zodpovedná a mala by som mať právo slobodne sa rozhodnúť či ich zaočkovať chcem alebo nie
@kalifa28 Neboj, nehrozí ti táto katastrofa. Prajem krásny prirodzený pôrod bez akejkoľvek anesteziologickej sestry. 😉
@bubulka722 žial, po dvoch sekciách asi prirodzený nebude, jedine ak by ma život omrzel 🙂 ale nakolko si život vážim, kvoli čomu sa samozrejme vyhybam aj očkovaniu, tak nebudem riskovat ani posledný raz a predsa len volím cestu von o poschodie vyššie 🙂 🙂 🙂
@kalifa28 Poznám holky ktoré krásne porodili aj po dvoch sekciách, samozrejme je rozhodujúce aká pauza medzi pôrodmi je. Tak ale BS je od BA ďaleko a neboj táto kreatúra ti tam isto nehrozí. 😉
ja osobne nepoznám a od poslednej sekcie ubehlo len 14 mesiacov 😝 😝 ale ja sa teším 🙂 a hlavne, nech už je po tom 🙂
@admin @martinjasen je to v poriadku a podla pravidiel, ze takmer kazdy den vznika nova temu ockovat ci neockovat? svojim obsahom sa jedna od druhej vobec nelisia... vzdy je tu len urputny boj pro a proti ockujucich....
@macamac profesional je podla mna a myslim aj teba clovek ktory bol vyuceny alebo vzdelani v odbore ktory vykonava teda synonymum je odbornik.. ja pokladam teda napr.gynekolog je odbornik v oblati gynekologie, anesteziolog v oblasti anesteziologia, intenzivna medicina a urgentna medicina, stolar je odbornik v oblasti prace s drevom, uctovnicka je odbornik v uctovnictve, murar je odbornik v stavebnicte a mozme pokracovat kto je v com odbornik... antonymum slova odbornik alebo profesional je amater alebo laik... ty si dajme tomu odbornicka co ja viem v prave napr. pravnicka... ja si sem tam pozriem zakony a aj ked sa v nejakych vyznam stale som v tom len laik... alebo aristka je odborniv v anesteziologii+ .... a prevenar je odbornik v oblasti v tej za ktory ma titul Ing. neviem dajme tomu ekonom.. ale laik v zdravotnicte... 🙂
dufam ze uz chapec kto je a v com odbornik....
co sa tyka skorumpovanosti atd. ci uz sa jedna o ocko alebo neocko (pozrime kolki tu doporucuju napr. detoxikaciu po ockovani... ktora samozrejme nie je zadarmo- cize prezentaciou neockovania a vyzdvihovania homeopatie podpuruju svoje obchod...) tazko hovorit... mozno niektory co tu tak vasnivo prezentuju neockovanie nebudem menovat... maju neskor ambicie zalozit nejaku politicku stranu alebo kadidivat... a ako inak zohnat dostatocne mnozstvo priaznicov ako populiticky podporovat popularnu vec...
a ako som uz mnoho krat prezentovala ja som ua dobrovolne ockovanie 🙂 nech si kazdy ako si napisala zodpoveda za vseje veci sami...
ja sa bat nebudem moje deti budu zaockovane....
len problem vidim v tom ze ak nebude povinne ockovanie neznamena to ze nebudes napr. ockovat ty alebo kopa zien zo socialne normalneho prostredia...
azda nemusim zdoraznovat ze urcite skupiny spoluobcanov nie s prave naj hygienickymi a socialnymi standartmi nebudu ockovat tiez .... naco aj... ver ze tam sa to bude sirit jedna radost a ked dobrovolne tak dobrovolne pre vsetkych ze jo.... chodak vychod slovenska ... a do skoly sa chodit musi.... nj
nikto z VAS ni neuvedomuje aj druhu stranu mince? neustaly prilev a odlev ludi.. dovolenkari aj tu aj vy niekdy inde... co budu vase deti zavrete doma? nikdy neustrazis....
za jedno spominam rada jedem priklad... ako isto vieme bezdomovci si tiez specialna skupina ludi so vselijami plagami najma TBC... raz som v BA na hlavnej trznici videla maminku v kociku baaabatko nakupovala ovocie pozerala inym smerom ako na kocik.. no proste vyberala... nad kocikom sa naklanal a vyberal tiez nieco bezdomovec ktory jej ttam normlane kaslal a chrchlal do kocara... on asi nic nevsimla... a ja som si len pomyslela ze vzdaka bohu za ockovanie proti TBC- vtedy este aktualne....
🙂 tak zelam nech vam to schvalia... ale tiez dufam ze ak dieta bude ockovane podla plantneho ockovacieho kalendrara bude to zadramo a mimo ockovacieho kalendara spoplatne 🙂
tak pekny vecer
@bbarboraa ďakujem za siahodlhé vysvetlenie toho, čo znamená "odbornosť" 😉
ale ja som to písala v celkom inom duchu
že napr. aj naozaj najčistejší v úmysloch odborník v svojom odbore niečo hlása teraz ako pravdu a o pár rokov naše deti výskumom poprú jeho tvrdenia 😉
takže PRAVDA vlastne čo...neexistuje? no v mnohých veciach by som povedala že existuje, ale s trvaním obmedzeným, resp. dočasným 😉
jednoducho, celý problém je v tom, že je to u nás POVINNÉ
a inak - ja mám deti zaočkované, lebo ja som nebola človek netu a fakt je, že dnes práve ľahký prístup k infoškám poskytuje net...takže bohužiaľ pre moje deti 😒
momentálne som vo fáze štúdia 😉
@macamac a je pravda ze ze z mmr vznika autizmus? ako vies co hovori av strana ze je pravda? sama si povedal ze pravda je tazko zistitelna.. a ako som pislaala je to problem a myslim to uprimne... ked budu davat podpisovat dobrovolnost podpisem... a ked su tvoje deti zaockovane maju tiez slavne nu z ockovania? preco myslis ze mas pravdu ked myslis ze maju av pravdu? 😀 xixixi strastne napisane....
a ak sa pytas na odbornost v ockovani... kto z av je akoze odbornik na komplikacie a kto videl tie komplikacie kto z nich celkovo videl vazne choreho alebo len stredne vazne chodreho cloveka....
ako moze clove ktory nevie suvyslosti aod a po z ale viem len od b-f zhodnotit veci... vedia len tie svoje komplikacie... nic ine...
a rozdiel medzi okovacimi ludmi je v tom ze istych pripadoch suhlasia s tym ze aj ockovanie ma NU a v konecnom dosledku moze sposobit aj smrt alebo ten vas posahany autizmus v istych pripadoch... strava av to prezentje ako keby kazde mmr sposobovalo autizmus a neuznavaju ziadne benefity ockovanie .... tak mi ako povedz co je realne...
ty sama a prosim od strdca chces povedat ze ockovanie vo svojej histori nesposobilo zlepsenie zdravotneho stavu populacie? ze je to klam?
ze za vsetko moze len zlepsenie hygieny ci to to prezentuju?
ale prosim....
a co hovoris na tu mensinu a cudzinov neni ro realna hrozba pre neockovane deti? na to si tiez neodpovedala... ved vies aka masa na vychode ... a z vychodu... fuuuuu... co mi povies na to? neodpovedaj len to na co sa ti hodi...
lebo ja mam pocit ze av strana toto nevidi.... heheheh zatial....
*sorry za preklepy a chyby
... už som to tu písala a napíšem to zas: nie som lekárka, som vyštudovaná chemička a zároveň aj sociálna pracovníčka a hlavne matka a preto chcem sa opýtať, koľko detí vidíte chodiť po ulici s krivicou, alebo koľko detí v našej republike dostane nebezpečný čierny kašeľ a zomrie? Zamyslite sa nad týmto ... žiadne a žiadne nakoľko sme (vďaka vede a lekárom) očkovaní 🙂 ... poznám prípad, keď rodičia nedali svoje dieťa zaočkovať a dostalo čierny kašeľ (o čom nevedeli), prišli na návštevu pozrieť nové bábätko (dievčatko), ktoré ešte nebolo kôli nízkemu veku zaočkované a samozrejme vďaka nezodpovedným rodičom návštevy, malá dostala od ich dieťaťa túto veľmi nebezpečnú chorobu a bolo zle ☹ ... nie čo by sa mohlo stať, ale čo sa určite stane ak nebudú deti očkované, proste bez zaočkovania budeme kriví, chorí a väčšina nás pomrie ako to bolo aj v minulosti keď ešte neexistovalo očkovanie proti týmto nebezpečným chorobám :-/ Neočkujúce maty: vy si naozaj myslíte, že keď vaše dieťa dostane čierny kašeľ a podáte mu iba ,,trápne" antibiotika, že to prežije? OMYL !!!
ufff... no teda... celkom slušne som sa pobavila 🙂
tiež stojím pred rozhodnutím, či zaočkovať, alebo nie, len som v oveľa horšej pozícii. malá sa narodila predčasne v 34 tt, akútnym cisárkym kvôli mojim problémom, nedýchala. našťastie po prečistení do pol minutky sama dýchala. mala 1875g. na JIS-ke strávila 38 dní. žiadne očkovanie proti TBC, čo sa vraj dáva hned v pôrodnici nedostala, ale to bude asi tým, že to nie je povinné. ja sa mám však teraz rozhodnúť, či očkovať, alebo nie. po narodení mi ešte aj zakrvácala do mozgu. z dostupných informácií môže očkovanie pri predčasniatkach spôsobiť až zástavu dýchania. takisto hliník, ktorý obsahujú očkovacie látky nepriaznivo vplýva na NS novorodencov. po tom všetkom, čím sme si už prešli, nechcem prechádzať dalšími vecami. nehovorím, že očkovanie je zlé, ale myslím, že ku každému dieťatku by sa malo pristupovať osobitne a nie húfne očkovať. dokonca sa mám ešte poradiť aj s neurologom, či už môže byť zaočkovaná a či sa očkovanie odporúča alebo nie (kvôli tomu zakrvácaniu). za týžden má 4 mesiace
@bbarboraa Zdá sa mi, že si spomínala že si lekárka. Nehnevaj sa, ale keď lekárka nazve takú vážnu diagnózu ako je autizmus "pošahaným", ostáva mi len dúfať že to bol len jeden z preklepov za ktoré sa ospravedlňuješ a ktorých máš v posledných príspevkoch toľko, že sú ledva čitateľné.
Nechápem jedno - píšeš, že si za dobrovoľné očkovanie, ale z tvojich slov to vôbec tak nevyzerá. Nepoznáš nás, matky detí ktoré sú rovnako ako ty za slobodu v očkovaní, netušíš aké pohnútky nás k tomuto rozhodnutiu viedli a pritom nás súdiš a robíš z nás dobreže nie sektu. Lekári majú tendenciu strašiť chorobami proti ktorým sa očkuje, hoci pravdepodobnosť, že na nich človek ochorie je nízka, nehovoriac o tom, že často ochorie aj očkovaný jedinec. Ale je tu aj veľa nebezpečných chorôb proti ktorým sa neočkuje a z nich sa taký strašiak nerobí. Aj ja mám o svoje deti strach a to že mám vážny dôvod k tomu, aby som o očkovaní rozmýšľala zo mňa nerobí horšiu matku a ani z jednej z nás.
@bvladka Inak trochu silné slová, nie? "Budeme kriví, chorí a väčšina nás pomrie". Keby väčšina našich nezaočkovaných predkov pomrela, neboli by sme tu ani my. Prečo v krajinách kde je očkovanie dobrovoľné, nie sú plné ulice krivých a umierajúcich ľudí? Prečo moje (podotýkam dovtedy plne zaočkované dieťa), ktoré dostalo čierny kašeľ stále žije? A to nedostalo ani ako píšeš "trápne" ATB keďže diagnóza sa určila neskoro. Podľa mňa vôbec nie je namieste strašiť matky ktoré z rôznych dôvodov deti nedajú očkovať smrťou ich detí. Skús si pozrieť štatistiky - koľko ľudí (vrátane detí) ročne zomrie pri dopravných nehodách, pri úrazoch, prípadne v dôsledku komplikácií napr. chrípky, porovnaj to s úmrtnosťou na choroby proti ktorým sa očkuje. Budeš matky strašiť, aby nechodili s deťmi von, lebo môžu spadnúť z preliezky a umrieť? Dávaš všetkých členov rodiny každoročne zaočkovať proti chrípke?

Pripajam sa- admin, prosim blokujte bralilienku 🙂