Je neočkovanie zlé rozhodnutie?
Chcela by som vás poprosiť o vaše skúsenosti. O mesiac máme ísť so synčekom na prvé očkovanie a ja sa stále neviem rozhodnúť, či mám odmietnuť alebo nie. Čítala som kopec diskusií, článkov atď., ale väčšinou mamičky píšu o zlých skúsenostiach po očkovaní. Mňa by zaujímalo, či sa medzi tými, ktoré svoje dieťa nedali zaočkovať, nájdu také, ktoré to teraz ľutujú??
@bbarboraa bavíme sa o anestezii, to je jedno či o spinálnej, alebo celkovej... ale chápem... chýba ti zrejme kapacita, aby si mohla to, čo som napísala aristke, pochopit 😀 😀 😀 btw, už len pre doplnenie tvojich chabých info o sekcii, resp. operacii akejkovek: pri oboch sposoboch je potrebna anesteziologická sestra.... ale neva.... doštuduješ si .... možno.... časom..... 😀 😀 😀
@sanym jedno si si zmýlila ,kto tu neustále straší je av ,aj prdy pripíšu očko ,čitaj pozorne ,ak matka udá problém ,prvé av supy nebolo očkované .....a to ,že na tie choroby sa nedá ochorieť ,to je vtip ...choď do najbližšieho špitála a pýtaj sa ,to nie je sedieť doma za počítačom a čítať av bludy alebo poď k nám na západ ,do ba na dovolenku alebo výlet a pozri sa na skladbu a rôznorodosť obyv.....,videla si vôbec afrického občana ,araba a tých bezdomovcov ..to ti odporúčam aj s detičkami ísť na vlaku a pobudnúť na stanici a potom nech si detičky olizujú pršteky ,keďže sa nemusíš ničoho báť...
@kalifa28 ty sa nebojíš dať pichnúť tým fašistom a ten bordel čo do teba dajú ,či pri spinálke ,opiáty a marcain alebo pri uspatí ...čo ak budú následky alebo z nejakých prídavných látok a možno sa to stihne dotať cez pupočník drobcovi .....no neviem ....na tvojom mieste ten prírodný pôrod za asistencie bubulky ako duly a findy ako pôrodnej asist.by bol lepší......
nebojim... mohla som sa totiz SLOBODNE rozhodnut a tretia sekcia je MOJE SLOBODNE ROZHODNUTIE 🙂
@aristka Fíha, aký expresívny slovník. Myslím, že som sa ťa na nič nepýtala, ty sama si včera písala, že naša debata je ukončená. Kde som písala, že sa na tie choroby nedá ochorieť? Písala som, že pravdepodobnosť ochorenia je nízka. Koľko ľudí trpiacich na záškrt, obrnu alebo tetanus osobne poznáš? Cestujem aj ďalej než k vám na západ, dokonca aj vlakom. A si trochu vedľa, ja som nikde ani slovkom nespomenula, že moje deti nie sú očkované. A vyzývať ma, aby si moje "detičky olizovali pršteky" na vlakovej stanici je hodné presne tvojej úrovne. Ty osobne pre mňa nie si partner na akúkoľvek debatu.
@bbarboraa 😕 máš pocit, že ja tu nejak konkrétne prispievam pod zástavkou av? 😕
jasne som napísala, že som študujúci človek
a jasne som napísala, že PRAVDA sa hľadá ťažko
a áno, poznám prípady smrti a poškodenia z očkovania
a taktiež poznám deti, čo po očkovaní nemali žiadne nú - zatiaľ. čo ukáže budúcnosť, nevie teraz nikto
moje deti zatiaľ nemajú nú z očkovania bezprostredne po očkovaní. čo prinesie budúcnosť v ich zdravotnom stave, neviem, tak isto, ako sa asi nikdy nedozviem, či by to bolo z očkovania
syn je alergik, malá má škaredý exém po tele, napriek tomu, že nikto týmto ochorením v široko ďalekej rodine netrpí
či je to z očkovania, neviem a nepátram
neviem, načo mi adresuješ príspevok s tak konkrétnymi otázkami, na ktoré nevedia odpovedať ani niektorí lekári, resp. si netrúfajú a ak aj vedia, nemajú gule to všetci dať verejne, max ti to povedia medzi 4 očami
ale poznám aj maminy, ktoré to majú uvedené v zdr. karte svojich detí a podpísané lekárom. len škoda, že nie sú odškodnení
mne ide len o jedno
nech je sloboda v rozhodovaní, keďže ak dieťa prudko zareaguje po očko, resp. nebodaj zomrie, nik rodinu neodškodní momentálne, lebo síce je to tu povinné, dané zákonom, ale zároveň zabudli riešiť fond na odškodnenie prípadných obetí očkovania
za všetko je v každom prípade zodpovedný rodič - čo momentálne nie je fér
keby sa pod každý informovaný súhlas mal podpísať očkujúci lekár a vziať na seba prípadnú starostlivoť o dieťa, ktoré poškodí očkovaním, verím tomu, žeby to nebolo povinné
takže sloboda
odomňa sa fundovaných odpovedí nedočkáš, lebo opakujem, momentálne som pátrajúci človek 😉
a svoje očkovanie ľutujem, lebo som sa nejak "zabudla" viac informovať a pátrať o ne/bezpečnosti tohto kroku 😉
@aristka reagujem na teba fakt naposledy - vidíš nejaký rozdiel medzi výrokmi "na dané choroby sa nedá ochorieť" a "pravdepodobnosť nakazenia danými chorobami je nízka"? Ja rozdiel vidím, ale ty si zrejme na ZŠ mala okrem slovenčiny problém aj s inými predmetmi.Netuším, prečo ma stále oslovuješ v množnom čísle, vystupujem tu ako jednotlivec a v živote som nikoho nestrašila. Doporučujem ti doštudovať najnovšie poznatky o súvislostiach medzi očkovaním a autoimunitnými chorobami. Zdroje uvádzať nebudem, predpokladám, že s angličtinou si na tom podobne ako so slovenčinou. 🙂
@sanym ja ti odporúčam smer špitál ,naštudovať si anatómiu ,aby si rozumela klinike chorôb a niečo imunite ,ale to môžeš až po tej anatómii a potom možno pochopíš aj očkovanie ....,kto týmto neprejde a začne hneď očkom ,tak ako tvrdíš ,že to ako zo zš ,takže si hovorila o sebe ....a čo vieš o autoimúnných ochor .predbehla si vedu aj s av kolegami .....
@sanym Holý fakt!!! Budeme kriví a chorí ako to bolo pred objavením vakcíny!!! 😖 Ja netvrdím, že sa nemôže stať, že do obehu sa dostane aj nejaká slabšia, alebo silnejšia očkovacia vakcína, možno výrobca urobil nejakú chybu to ja neviem i keď je to veľmi nepravdepodobné ... je mi naozaj ľúto, že sa stalo práve tvojmu dieťaťu niečo čo sa stať nikdy nemalo! :-/, ale pravdou je, že ešte pred očkovaním nás umieralo veľmi veľa 😖 a v krajinách kde sa deti neočkujú je úmrtnosť neporovnateľne vyššia ako tam kde vakcíny sú povinné, toto si si veru už mohla naštudovať! Naša planéta aj vďaka očkovaniu je aktuálne veľmi premnožená ľuďmi, proste s vakcínami máme oveľa vyššiu šancu na prežitie 🙂 ale v pohode ja som za, uzákonila by som očkovanie ako dobrovolné nakoľko to niektoré matky takto chcú mať tak OK 🙂 ... v takomto prípade sa kooonečne preriedi planéta, teraz nás je nadbytok, za posledných cca 100 rokov sme sa premnožili ako kobylky, potom nás bude aspoň menej 😀
@aristka stále neviem kto sú tí av, ale moji kolegovia určite nie. Ja som vedu nepredbehla, ale ty ju s takýmto prístupom nikdy ani len nedobehneš. Neštudovala som medicínu, ale pokiaľ viem ani ty nie. Znalosť anatómie (na úrovni vedomostí zdravotnej sestry, ak ňou vôbec si), ešte nikoho neoprávňuje k povýšenosti a arogantnosti. O autoimunitných chorobách viem napriek tomu dosť, jednou z nich trpí aj moje dieťa.
@molka mám pocit,že finda je sestrička ,no som zvedavá ako ti bude drukovať a srať si pritom sebe na hlavu ,tak ako nevie vysvetliť oxygenáciu organizmu a ako to nemá nič spoločné z tetanom ...inak vieš niečo o vzdelávaní v zdr. ,koľko rokov si tam odrobila .....aj naše upratovačky majú odo mňa väčšiu vážnosť ako ty ,pretože sa na tých ťažko chorých dokážu pozerať a niekdy to neni ľahké ...takže si tu neotieraj hubu o ľudí prac.v zdr.ak aspoň pre jedného spravíš to čo robí každú službu jedna sestra ,potom sem píš ......
@zuzana723 aj ja mam predcasne narodenu dcerku,urcite by som s ockovani pockala aspon rok,za ten rok sa ukaze ako sa mala popasovala so skorym prichodom na svet a ci to nechalo nejake nasledky....
ak sa bude vyvyjat normalne a nebudu u vas ziadne patologicke odchylky tak mozes uvazovat ci ockovat alebo nie to uz bude na tebe (ja osobne by som neockovala) ale urcite teraz neockovat nicim...
napisem ti ako to bolo u nas,malu chceli ockovat prvou vakcinou v 5mes. (narodena bola v 33tt) to som odmietla a dobre som urobila lebo casom sa ukazalo ze mala nie je celkom zdrava ,diagnostikovali jej detsku mozgovu obrnu (keby ju vtedy zaockovali len boh vie co by z nej bolo ☹ ) takze som rada ze som nasledovala materinsky instinkt,teraz neockujem nicim kedze ma poskodeny mozog...(aj ked podla dr.toto nie je kontraindikacia )

@sanym ona je lekarka????!!!! 😕 No pan Boh potes 🙄 Tak to mi celkom staci