icon

Je očkovanie detí nebezpečné?

otrivinkajanka
18. jún 2008

Ahojte baby v pondelok som na markize pozerala palbu a davali tam reportaz o ockovani deti ake je to nebezpecne som z toho v pomykove a v soku co sa vsetko moze detom stat ked ho zaockuju hovorili tam matky deti co im ockovali deti,ze dostali z toho cukrovku a podobne a hovorili tam lekari a odbornici,ze je to riziko a ze kazdym ockovanim nastava v tele reakcia a opuch mozgu ze je to len trik na rodicov vytiahnut nam z penazeniek peniaze aj proti pneumokokom,ze to tu nikdy nebolo a ze to je dosledok ockovania 8 jula idem s dcerkou na ockovanie v druhom roku,ale mam z toho zmiesane pocity 😒 co si o tom myslite vy?

mirkaaa80
31. mar 2017

@zuzta1 ako vieš, že si chránená? Dávala si si robiť testy na protilátky? Vakcinacia ti nezaručuje doživotnú ochranu.

mirkaaa80
31. mar 2017

@lauritka no v tomto letáku nikde! Skúste si najprv prečítať predchádzajúce odpovede! Diabetes je spomenutý napr. v USA letáku, v Austrálii. U nás sú asi iné deti, tie to nemôžu dostať!

lauritka
31. mar 2017

ani tu nie je o tom nič napisane hmmm...
https://www.adc.sk/databazy/produkty/detail/pri...

lauritka
31. mar 2017

@mirkaaa80 preco potom nie je podana zaloba na vyrobcu vaklcin a dostributorov.ze neuviedli toto v pribalovom letaku? Treba dat podnet na urad pre kontrolu lieciv a nie vykrikovat na MK.
na to mate pravo. Existuje aj urad pre dohlad nad zdravotnou starostlivostou.
Ci zase sa vsetci spikli a zatajaju info.farmafirmy a spol.

mirkaaa80
31. mar 2017

@lauritka a ty žiješ na Slovensku? Ty nevieš ako to tu chodí? Ani nežiaduci účinok ti nezapisu, nie ešte podávať podnety! A kto sa tým bude zaoberať??? Nikto tu nevykrikuje....Akurát nechápem, či sa kto stará, či niekto má alebo nemá zaočkované decko. Ja deti zaočkované mám, a je mi uplne jedno, či ich suseda má tiež.

lauritka
31. mar 2017

MUDr. Ingrid Urbančíková :
"V príbalových letákoch sa musí uviesť úplne každá zmena zdravotného stavu, ktorá sa vyskytla v časovom období po očkovaní počas klinických skúšok. Hoci aj keby to bol iba jeden prípad nahláseného nejakého zdravotného problému. Sú tam uvedené všetky reakcie, ktoré sa počas tohto obdobia vyskytli. ŠUKL upozorňuje, že príbalové letáky sú rozdielne podľa toho, kde sa realizovala registrácia vakcíny. Pričom sa neraz stane, že nie všetky vakcíny z celého sveta sa zaregistrujú v Európe a naopak. Citujem z amerického letáku: "The following adverse reactions are listed in decreasing order of severity, without regard to causality, within each body system category and have been reported during clinical trials". Takže v príbalovom letáku sa neudáva cukrovka ako ochorenie po tomto očkovaní. Udáva sa jej výskyt ako vedľajšia nežiadúca reakcia v čase, ktorý sa sledoval po očkovaní. Uviedli tam pravdu. Ale očkovanie ako príčinu vzniku neuvádzajú. Tak ako sa cukrovka vyskytovala pred zavedením očkovania v 50. rokoch minulého storočia, ako aj pred objavením inzulínu, kedy na diabetes deti jednoducho umierali a nevedelo sa im pomôcť. Už Hippokrates popisuje cukrovku a jej príznaky. Keďže očkovanie je najčastejší preventívny zdravotnícky výkon, tak po očkovaní teoreticky dostaneme všetko. Vôbec neodmietame žiadne fakty, pretože cukrovka sa považuje za etiologicky multifaktoriálne ochorenie. Keď sa uvažuje, že jedna z možných príčin sú aj infekčné vírusové ochorenia, tak aj vakcíny pokiaľ obsahujú živé, ale oslabené vírusy môžu byť nejakým spúšťačom, ale potrebujú vhodný terén. Vírusové infekcie (osýpky, mumps) sú podstatne viac nebezpečnejšie, keďže sa jedná o veľké množstvá živých virulentných vírusov, ktoré vyvolajú infekciu na rozdiel od oslabených vírusov, zbavených virulencie vo vakcínach. Čo potom spustia virulentné vírusy v organizme? Všetci lekári opatrne formulujú príčiny vzniku cukrovky a vždy uvádzajú viacero faktorov, ktoré pravdepodobne spolu úzko súvisia. Teda spúšťačov je rozhodne viac a pacienti musia mať predovšetkým určitú predispozíciu na vznik daného ochorenia, čo pripúšťajú všetci odborníci. Na stránke ÚVZ SR som nenašla taký oznam, o ktorom píšete. Pretože pre lekárov je záväzná Vyhláška MZ SR č 585/2008 Z.z.,kde je v prílohe vzor Hlásenia nežiaducich účinkov po vakcíne a je tam doslovne napísané - ostatné príznaky. Práve my venujeme nemálo energie tomu, že neustále upozorňujeme nielen lekárov ale aj úrady, aby upozorňovali lekárov na túto legislatívnu povinnosť. My vieme, že hlásenia nie sú na takej úrovni, ako by mali, čo je na škodu. Mali by na tom trvať aj pacienti, aby sa reakcie hlásili, ale ako píšem, je to v prvom rade povinnosť lekárov, ktorá im vyplýva z našej legislatívy. Myslíte, že hlásia nežiadúce reakcie po užívaní liekov aj keď sa pacient sťažuje, že ich nevládze užívať a je mu strašne zle? Alebo vtedy, keď mu lieky vyvolajú poškodenie pečene alebo obličiek? Ja žiadnu možnosť ako lekár dopredu nepochovávam, pretože tvrdím, že v medicíne a na Slovensku je všetko možné. "

senta_sofia
31. mar 2017

@mirkaaa80 vies,len v USA sa neockuje vakcinou Priorix od GlaxoSmithKline Biologicals,ale vakcinou M-M-R II od Merck&Co., cize zase porovnavame neporovnatelne...

adsumus
1. apr 2017

@plutvonozec dalšia metaanalýza, že očkovanie nie je rizikový faktor pre vznik diabetu.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26564178

baumka
1. apr 2017

@peter952 , mňa by zaujímalo,čo hovorí tvoja žena na tieto tvoje pomaly 24hodinové aktivity na ženskom fóre. Či jej nevadí,že sa venuješ viac cudzím ženám ako vlastnej. A to nehovorím o tvojich deťoch,ktoré vidia ocinka celý deň za počítačom. Ak napíšeš,že im to nevadí,tak si určite prinajmenšom rozvedený a v tom prípade by si mal ešte viac času venovať svojim deťom. A prestaň už dávať tie isté obrázky,niektoré staré aj 40 rokov,je to už trápne. A ak tomu všetkému veríš,tak si to nedokazuj medzi ženami,ale volaj do TV a daj vedieť,kedy ťa uvidíme v nejakej relácii,nech je vidno,že si chlap,čo si stojí za svojimi slovami. P.S.Tvoj fanatizmus je už fakt na doktora,porozmýšľaj o tom.

katkarv
1. apr 2017

@baumka Ja sa čudujem @peter952 že tu s vami stráca čas a energiu.Ale na druhej strane ho chápem že chce otvoriť čo najviac očí.Horsie je potom vyplakavat, že vám deti poškodilo očkovanie.Vy ste vážne slepé...V tomto svete sa klame vo všetkom na čom sa dá zarobiť.Preco sa napr.vyraba biely cukor keď sa vie že škodí? Čo majú mamy s toho že sa ozývajú, že očkovanie nie je neškodné?Lebo nechceme aby ste sa poučili na vlastných chybách.Este som nestretla s tým že by tu niekto písal že máme dať očkovať lebo jeho/jej dieťa zomrelo alebo má trvalé následky na choroby proti ktorým sa očkuje.Bohuzial je tu stále viac mám, čo si prešli následkami.

baumka
1. apr 2017

@katkarv ,zas sa niekto chytil len jednej veci. Mne vadí najmä tá FORMA pretláčania svojich názorov.Takže ty mu veríš asi vo všetkom. Povedz teda úprimne,či mu veríš aj to,čo šíri tu na stránkach ,že HIV je výmysel,alebo o stránku ďalej tvrdí,že on sám ho má,že je to tým pádom ok. Veríš mu?

bobulazelena
1. apr 2017

@baumka ten peter je psychicky naruseny jedinec.

mirkaaa80
1. apr 2017

@senta_sofia jasne, takže zloženie aj princíp "fungovania" mmr a priorixu je úplne odlišný, že?
Ja nepochopim fakt jednu vec: načo sa snažíte presviedčat ostatných nech ockuju. Sak kto sa chce, nech sa očkuje! Nikdy ma nenapadlo niekoho silou mocou presviedčať o svojej pravde. Jedine že by som z toho mala nejaký prospech. Tak neviem.
Ale už sa nezapajam. Tieto trápne komentare v prospech očkovanie sú už viac ako trápne.

katkarv
1. apr 2017

@baumka Nesledovala som všetky jeho príspevky ale verím ľuďom čo neveria slepo v očkovanie a ktorí sa nespoliehaju na dr.ktora povie:"dnes ockujeme do nožičky" Mne je jedno či ockujte alebo nie.

baumka
1. apr 2017

@katkarv veď ok, a odpovieš mi aj na položenú otázku?

katkarv
1. apr 2017

@baumka Už som písala, že som nečítala všetky jeho príspevky ale tie čo som čítala mi dávajú zmysel a nie je to môj jediný zdroj.Nevytrhla si to HIV s kontextu?

bobulazelena
1. apr 2017

@katkarv to teda nevytrhla...pan peter stale vehemntne tvrdi ze hiv ako take neexistuje. Ten clovek je uplne mimo a zrely na psychiatricku liecbu odhliadnuc od toho, ci s nim zdielas alebo nie nazor na ockovanie.

bobulazelena
1. apr 2017

@katkarv pardon, myslim, ze tvrdi ze AIDS neexistuje a HIV je neskodne.

baumka
1. apr 2017

@katkarv presne tak ako píše bobulazelena,on to tvrdí sám,veď sa ho môžeš kľudne iaspýtať,čítalo to viac ľudí. Mne napíšeš,že verím slepo očkovaniu,čo som nikde nepísala. Ale ak niekto verí slepo takémuto pánovi,tak by mal poznať všetky jeho názory,predtým ako ho začne obhajovať. A práve týmto jeho tvrdením si podpíli sám konár pod sebou,jednoducho u neho nebude všetko v poriadku.

peter952
Odpoveď bola odstránená
baumka
1. apr 2017

@peter952 neviem,čo to máš za prácu,ale asi v nej tým pádom nepodávaš ani 80% výkon. Ale ok,dobré by bolo,keby si s nami pokecala aj tvoja žena,ktorej nevadí,že si tu nonstop a či nám napíše,že jej nevadí,že máš v sebe HIV.

senta_sofia
1. apr 2017

@mirkaaa80 ja nikoho nepresviedcam, len ked idem poukazovat na pribalovy letak, bolo by vhodne spomenut tieto dve skutocnosti a zlozenie a mechanizmus ucinku mas isto nastudovany...Si pozri len genericke substitucie lieku,ci su navlas identicke.

norulakp
1. apr 2017

@peter952 ty si akurat tak pacient na psychiatrickom oddeleni, trpiaci schizofreniou a preto mas cas tolko vypisovat. Mas domnienku o sebe, ze si doktor a preto mas potrebu vsetkym radit. Inak si len ciste dilino. Pisal si vyssie, ze tyfus vymizol. Bullshit, tyfus mali bezne vojaci pocas voje, bezne ho mali v koncentrakoch, bezne ho maju v rozvojovych krajinach. Cize ano, vytratil sa z rozvinutych krajin vdaka zvyseniu zivotneho standardu a vdaka hygiene. Kde je napisane, ze o par rokov sa nestane povedzme to iste co na Ukrajine, co v Syrri a rapidne ti padne zivotny standard aj hygiena. A potom som strasne zvedavy co bude teba chranit pred chorobami. Pises, ze sa neda porovnat vzorka 100 tisic ocko vs. neocko. Urcite ze sa da. Verim tomu, ze su krajiny, kde sa plosne neockuje. Niekde v Azii, Afrike sa urcite neockuje celoplosne. Tak si porovnaj udaje, ak nejake najdes, kolko deti umrie na detske choroby v kajine, kde sa neockuje a kolko ich umrie u nas. Dalej si pisal, ze ockovanie sposobuje autizmus. Co je cudne. Zaockovanych je 96 percent deti a dnes v ardiu davali, ze na Slovensku je 0,5 percent deti postihnutych autizmom. To nejako nedokazuje tvoju teoriu, ci?

mathias23072014
1. apr 2017

@norulakp
@baumka Nechapem preco sa tu na Petra navazate? Je to otvorene forum, kazdy moze napisat co chce, ak s nim nesuhlasite tak to jednoducho necitajte.
A ked ide o to kolko casu stravi na mk, to iste mozte povedat aj o inych napr. Adsumus, Aristka alebo lauritka, v kuse tu komentuju ti isty ludia. Ked na to maju cas je to ich problem.

adsumus
1. apr 2017

@mathias23072014 ty by si nereagovala ako matka dieťata ak peter ktorý o sebe tvrdí, že má hiv, može sexovať bez ochrany, že takto sa nedá nakaziť, toto čítaju aj deti. ved ich to može stať život toto.

lauritka
1. apr 2017

@mathias23072014 suhlasim, kazdy tu moze dat aj 1000 prispevkov denne, ale ked si všimneš a teda ja som to dnes videla, niektore prispevky mu uz boli pozastavene- zrejme tie, kde sa uz rovno vysmieval z pani Kristufkovej-epidemiologičky a pridaval jej fotografiu. Takze to nebude len o tom, že si tu prida čo chce, zase odtial potial. To uz je tvrde presadzovanie jeho vlastnych dogiem , hypotez a nazorov AV. Hlavne, že podsuva knihy pochybnych autorov, ktorym svätosväte veri, hoci vedeckou obcou boli davno spochybnení. ale kto je viac ako AV že ? a ich vykonštruované polopravdy.

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
adsumus
1. apr 2017

@peter952 tvoj synček ktorého si podla tvojich vyjadrení splodil ako hiv pozitívny, je negatívny? alebo si to preniesol?

peter952
Odpoveď bola odstránená