icon

Je očkovanie naozaj také nebezpečné?

24. nov 2025

Vsade vidim anti diskusie proti ockovaniu ake je to zle , teraz moje dieta caka 3davka hexa a mam neskutocny strach po citani tych diskusii.. na prve dve reagovalo okej je tretia najhorsia ? .. ved je minimalna sanca aby moje dieta chytilo nejaku z tych chorob tak preco musime ockovat ? 😭

matus229
24. nov 2025
@anonym_a0b04b

tetanus mohla vidieť tvoja Dr naposledy v druhej svetovej. Odvtedy sa nevyskytuje, neda sa ani dostať -hovorim bez ohladu na očkovanie. Opýtaj sa hociktorej lekarky, či videla tetanus a či pozná niekoho kto videl. No nevidel. Existuje stranka EPIS =epidemiologický informačný systém slovenska a tam najdeš všetky vírusy, mumpsy , kiahne....., za každy rok. Tak chod a hladaj tetanus . A hlavne nekecaj. Keby sa dajaky jeden tetanus našiel, tak by sme ho videli v hlavnych spravach. A s výkričníkom, že za to môžu neočkovaní. Apropo, tetanus je neprenosny. Naštuduj si o nom viac. A daj sem meno tej Dr, čo videla tetanus a toho nebožtíka, čo to ma za sebou, bydlisko, okres, vek, hygienicke podmienky....
@matus229

@anonym_a0b04b nie je Slovenka 🙂

anonym_a0b04b
24. nov 2025
@gab

@enmery Maria Terezia v 18. storoci (bez internetu) pochopila preco je to dôlezite, dnes mame pristup informacii a aj tak to ludia nechapu.

ked sa vakciny vyrabali v slovakofarme hlohovec, to bolo dačo iné. Teraz vyrobia "vakcinu", nie je testovana, tak ju testovali na ludoch počas kovidu a o 30 rokov povedia, ake to malo dlhodobe nasledky
@gab

matus229
24. nov 2025
@anonym_a0b04b

tetanus mohla vidieť tvoja Dr naposledy v druhej svetovej. Odvtedy sa nevyskytuje, neda sa ani dostať -hovorim bez ohladu na očkovanie. Opýtaj sa hociktorej lekarky, či videla tetanus a či pozná niekoho kto videl. No nevidel. Existuje stranka EPIS =epidemiologický informačný systém slovenska a tam najdeš všetky vírusy, mumpsy , kiahne....., za každy rok. Tak chod a hladaj tetanus . A hlavne nekecaj. Keby sa dajaky jeden tetanus našiel, tak by sme ho videli v hlavnych spravach. A s výkričníkom, že za to môžu neočkovaní. Apropo, tetanus je neprenosny. Naštuduj si o nom viac. A daj sem meno tej Dr, čo videla tetanus a toho nebožtíka, čo to ma za sebou, bydlisko, okres, vek, hygienicke podmienky....
@matus229

@anonym_a0b04b https://www.sprievodcaockovanim.sk/otazky/kolko... napríklad … a aspoň nepíš pod anonymom keď už píšeš nezmysly

anonym_8c1bdc
24. nov 2025
@anonym_a0b04b

ked sa vakciny vyrabali v slovakofarme hlohovec, to bolo dačo iné. Teraz vyrobia "vakcinu", nie je testovana, tak ju testovali na ludoch počas kovidu a o 30 rokov povedia, ake to malo dlhodobe nasledky
@gab

@anonym_a0b04b reálne za sociku boli tie vakcíny podstatne horšie ako teraz, bolo podstatne viac nežiaducich účinkov. Len vtedy sa nikto ani len nepýtal a antivax neboli … teraz je všade strašne veľa informácii a ľudia čo nemajú v tom aspoň základne vzdelanie, tak nevedia rozlíšiť (žiaľ)

autor
24. nov 2025
@anonym_8c1bdc

@anonym_a0b04b reálne za sociku boli tie vakcíny podstatne horšie ako teraz, bolo podstatne viac nežiaducich účinkov. Len vtedy sa nikto ani len nepýtal a antivax neboli … teraz je všade strašne veľa informácii a ľudia čo nemajú v tom aspoň základne vzdelanie, tak nevedia rozlíšiť (žiaľ)

@anonym_8c1bdc ale napr vtedy nwbolo tolko autizmu posledne roky ma pomaly kazde tretie dieta autozmus

babushkaem
24. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_8c1bdc ale napr vtedy nwbolo tolko autizmu posledne roky ma pomaly kazde tretie dieta autozmus

@anonym_autor vtedy boli iba zle, nevedela sa o autizme to, co sa vie teraz

anonym_a0b04b
24. nov 2025
@matus229

@anonym_a0b04b nie je Slovenka 🙂

@matus229 Tak kde sa ta Dr. pozera na ten tetanus, ta tvoja nie slovenka? Tam nemaju očkovanie? Tak tu by aj bezdomovci kapali ako muchy na tetanus keby to bolo take lahke. Oni sa neočkuju. Ale stači ked prekročiš hranice a šance na tetanus sa zvýšia?

matus229
24. nov 2025
@anonym_a0b04b

@matus229

@anonym_a0b04b ale je milé, že ste presvedčený, že tetanus zmizol, treba sa nejako uchlacholit 😀 a btw vy píšete pod anonymitou a ja mám dávať osobne údaje? Zlatý ❤️❤️❤️

viestta
24. nov 2025
@anonym_a0b04b

@gab

@anonym_a0b04b vakciny sa v Hlohovci nevyrabali. Vyrabali (niektore) sa v IMUNE v Sariskych Michalanoch a v SEVAKu v Prahe

anonym_a0b04b
24. nov 2025

ano, moja slovenska Dr. povedala, že deti a ludstvo nikdy nebolo tolko chore ako teraz, odkedy sa očkuje

anonym_8c1bdc
24. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor veľa veci sa tutlalo. A na súčasne generačne choroby ma tiež vplyv stres, zlá strava (umelá), zlý životný štýl a žiadny pohyb

pralinka25
24. nov 2025

napriklad historia vakciny proti obrne. nie vsetko je farma biznis
Jonas Salk Edward bol americký lekár, výskumník a virológ, vynálezca vakcíny proti detskej obrne. Tento vynález si nedal patentovať a umožnil jej voľné šírenie. Odhaduje sa, že tým prišiel asi o 7 miliárd dolárov - Jediným zámerom Dr. Salka bolo vyvinúť bezpečnú a účinnú vakcínu tak rýchlo, ako to len je možné a bez záujmu o osobný zisk. Na otázku, kto vlastní patent k vakcíne, odpovedal: "Neexistuje žiadny patent; mohli by ste patentovať slnko?"

matus229
24. nov 2025
@anonym_a0b04b

@matus229 Tak kde sa ta Dr. pozera na ten tetanus, ta tvoja nie slovenka? Tam nemaju očkovanie? Tak tu by aj bezdomovci kapali ako muchy na tetanus keby to bolo take lahke. Oni sa neočkuju. Ale stači ked prekročiš hranice a šance na tetanus sa zvýšia?

@anonym_a0b04b nikto nehovoril o pandemii, ale pacientov videla. A videli ich aj na Slovensku (vid príspevok vyššie)

anonym_a0b04b
24. nov 2025
@matus229

@anonym_a0b04b ale je milé, že ste presvedčený, že tetanus zmizol, treba sa nejako uchlacholit 😀 a btw vy píšete pod anonymitou a ja mám dávať osobne údaje? Zlatý ❤️❤️❤️

@matus229 nemusiš mi vykat. A začni študovat, ako sa dá tetanus dostat, nemam čas tu vypisovať. Pekný večer

kataina
24. nov 2025
@matus229

@anonym_a0b04b nikto nehovoril o pandemii, ale pacientov videla. A videli ich aj na Slovensku (vid príspevok vyššie)

@matus229 na slovensku bol tetanus do 1955, aj ked po vojne už malo

viestta
24. nov 2025
@anonym_a0b04b

ano, moja slovenska Dr. povedala, že deti a ludstvo nikdy nebolo tolko chore ako teraz, odkedy sa očkuje

@anonym_a0b04b a ta tvoja doktorka sa o epidemiach neucila? Je dost rozdiel dieta so znizenou imunitou alebo mrtve, v lepsom pripade dozivotne poznacene, po obrne

pralinka25
24. nov 2025
@anonym_a0b04b

@anonym_a0b04b ockovalo sa aj pred 50 rokmi. toto je taky bullshit az no. este raz to zopakujem. otvorte si umrtne knihy su volne dostupne na internete, prejdite sa po cintorinoch a pozrite si detske hrobceky a potom sa tu bavme o chorobnosti deti. to ze ona nevidela neznamena ze nebolo. ved v minulosti zeny rodili 10 deti len aby sa ich aspon par dozilo dospelosti. napriec vsetkymi kontinentami. to ze maju dnesne decka sople nie je chorobnost. boze dobry ak toto povedala lekarka tak zbohom svet. neuveritelna do neba volajuca sprostost. kolko ma rokov 100? lebo neexistuje aby vedela zijuca a pracujuca osoba porovnat obdobie pred ockovanim a po nom.

matus229
24. nov 2025
@kataina

@matus229 na slovensku bol tetanus do 1955, aj ked po vojne už malo

@anonym_a0b04b
@kataina naposledy v 2017 v Michalovciach https://najmama.aktuality.sk/clanok/282324/neoc...

anonym_3faeb7
24. nov 2025
@pralinka25

na internete su dostupne matricne knihy z celeho sveta. mozes do nich nahliadnut a pozriet si detsku umrtnost kedysi a dnes.
moje deti maju v skole znacnu cast informatiky zameranu na to ako spravne vyhodnotit informacie. a ze nie vsetko co si tam precitaju je uzitocne a spravne. tym chem povedat pytaj sa na spravnych miestach nie na koniku kde ti odpovie niekto kto ma len nazor a nie relevantne vedomosti.
P.S. mam ockovane vsetky deti aj seba. nikto neumrel strasnou smrtou

@pralinka25 suhlasim, sup sup do matrik. Moja druha praca suvisi s genealogiou tj zostavovanie rodokmenov na zaklade zaznamov z matrik. Zelam niektorym tie doby ked sa neockovalo, uplne bezne kazdy mal v rodine 10-14 deti, a boli rodiny, kde sa dospelosti dozili 1 alebo 2. Polovica zien poumierala pri (dalsia skvela vec dnes) domacich porodoch (boli bezne aj 3 sobase u muzov) a polovica deti umierala na bezne infekcne ochorenia, na ktore sa teraz ockuje.
Ale niektori vo svojpm antivax mode to proste nebudu nechcu a nedokazu pochopit v suvislostiach....

matus229
24. nov 2025
@anonym_a0b04b

@matus229 nemusiš mi vykat. A začni študovat, ako sa dá tetanus dostat, nemam čas tu vypisovať. Pekný večer

@anonym_a0b04b a čo že je neprenosný medzi ľuďmi? Môžeš ho dostať z rany na ruke, keď sa hrabes v hline (nezávisle od prenasacov). Nechápem ako to znižuje riziko?

anonym_8c1bdc
24. nov 2025
@pralinka25

@anonym_a0b04b ockovalo sa aj pred 50 rokmi. toto je taky bullshit az no. este raz to zopakujem. otvorte si umrtne knihy su volne dostupne na internete, prejdite sa po cintorinoch a pozrite si detske hrobceky a potom sa tu bavme o chorobnosti deti. to ze ona nevidela neznamena ze nebolo. ved v minulosti zeny rodili 10 deti len aby sa ich aspon par dozilo dospelosti. napriec vsetkymi kontinentami. to ze maju dnesne decka sople nie je chorobnost. boze dobry ak toto povedala lekarka tak zbohom svet. neuveritelna do neba volajuca sprostost. kolko ma rokov 100? lebo neexistuje aby vedela zijuca a pracujuca osoba porovnat obdobie pred ockovanim a po nom.

@pralinka25 ja som poznal dr, ktorá popri práci robila aj homeopatiu, takže tak 😀😀😀

colsami
24. nov 2025
@matus229

@anonym_a0b04b a čo že je neprenosný medzi ľuďmi? Môžeš ho dostať z rany na ruke, keď sa hrabes v hline (nezávisle od prenasacov). Nechápem ako to znižuje riziko?

@matus229 ona si o tetanuse nastuduje az vtedy, ked skonci s deckom v nemocnici, ktore sa "iba hralo na vlastnej zahrade".

anonym_89d0f4
24. nov 2025

Len nedávajte deti očkovať. Aktuálne máme na Slovensku kopec ľudí, ktorí sem chodia za prácou - Ukrajina, Uzkekistan, Filipíny, India, Malajzia apd. Už sú vo všetkých častiach SVK. Mnoho z tých ľudí má choroby, s ktorými tu prichádzajú - hepatitída A, B, C, čierny kašeľ, tuberkulóza, syfilis, HIV a mnohé iné. Proti dvom posledným vám stačí ochrana pri styku a veriť, že neprídete do kontaktu s krvou. Ostatné sa tu už začína voľne šíriť. Za predpokladu, že klesne zaočkovanosť našej populácie a choroby sa budú ďalej šíriť, pri klesajúcej kolektívnej imunite máme zarobený na vážny problém. A my ľudstvo sa vyhubíme samo.

pralinka25
24. nov 2025
@anonym_3faeb7

@pralinka25 suhlasim, sup sup do matrik. Moja druha praca suvisi s genealogiou tj zostavovanie rodokmenov na zaklade zaznamov z matrik. Zelam niektorym tie doby ked sa neockovalo, uplne bezne kazdy mal v rodine 10-14 deti, a boli rodiny, kde sa dospelosti dozili 1 alebo 2. Polovica zien poumierala pri (dalsia skvela vec dnes) domacich porodoch (boli bezne aj 3 sobase u muzov) a polovica deti umierala na bezne infekcne ochorenia, na ktore sa teraz ockuje.
Ale niektori vo svojpm antivax mode to proste nebudu nechcu a nedokazu pochopit v suvislostiach....

@anonym_3faeb7 presne. radsej budu verit nezmyslom ako jasnym historicky dokazatelnym faktom. tu nepomoze uz vazne nic

anonym_46d77d
24. nov 2025
@taisu

Šanca nakaziť sa čiernym kašľom na Slovensku je v skutočnosti dosť vysoká, pretože veľa detí teraz nie je očkovaných.
Videla už si niekedy dieťa s čiernym kašľom?

@taisu
@anonym_autor moje deti nie sú očkované a mali čierny kašeľ..našťastie sú starsie, ale naozaj to vyzeralo u dcéry -astmaticky veľmi zle..4 noci trápenia , nemohla sa nadýchnuť…potom už ,len’ 1 mesacny kašeľ. Syn len kaslal sem tam, mne bolo hrozne a manzel to nechytil.Poznam aj ockované deti a tiež mali niektoré taký istý ťažký priebeh.Tiež som ako ty váhala, čítala ako mladá mamička MK a iné články zo zahraničia ( kvôli negatívnej skúsenosti v rodine)..a rozhodli sme sa.Je to tvoje dieta,ty budes zodpovedná cokolvek sa stane..pri dcére som vtedy ľutovala, že nemá očkovanie,keď sa dusila počas spánku. Nechcela by som to opäť zažiť,aj keď čierny kašeľ môžu dostať znovu. U nás to zistil doktor veľmi neskoro.Najskor bola zle nastavená liečba a keď po 14 dni kašeľ neprechádzal, tak brali krv na CK.

euka210
24. nov 2025

@anonym_autor preto ockujeme, aby ta minimalna moznost ochorenia tak aj ostala. Okrem teploty mojim detom po ockovani nic nebolo. Neviem preco tu niekto strasi.
...ako velmi sa bojite o dieta, ked ma taky zapal priedusiek, laryngitidu, ci len teplotu nad 39C. ...a keby dostalo taky zaskrt, cierny kasel, proti ktorym sa ockuje? 🤔

pralinka25
24. nov 2025
@anonym_89d0f4

Len nedávajte deti očkovať. Aktuálne máme na Slovensku kopec ľudí, ktorí sem chodia za prácou - Ukrajina, Uzkekistan, Filipíny, India, Malajzia apd. Už sú vo všetkých častiach SVK. Mnoho z tých ľudí má choroby, s ktorými tu prichádzajú - hepatitída A, B, C, čierny kašeľ, tuberkulóza, syfilis, HIV a mnohé iné. Proti dvom posledným vám stačí ochrana pri styku a veriť, že neprídete do kontaktu s krvou. Ostatné sa tu už začína voľne šíriť. Za predpokladu, že klesne zaočkovanosť našej populácie a choroby sa budú ďalej šíriť, pri klesajúcej kolektívnej imunite máme zarobený na vážny problém. A my ľudstvo sa vyhubíme samo.

@anonym_89d0f4 ani pred tymi dvomi poslednymi si nebudu davat pozor pretoze dnes je to tak moderne vsetky tie situation ship, nezavezne sexiky a priatelstva s vyhodami. ved to tu citame bezne. chlap je cudzinec, nevieme ziaden spolocny jazyk ale je tak skvely... guma naco. to je tu furt. takze este aj toto tu moze veselo prekvitat ako v 80 rokoch.

anonym_0e848d
24. nov 2025

@anonym_autor keby bolo, asi by sa neockovalo. Mozog gde?

anonym_89d0f4
24. nov 2025
@pralinka25

@anonym_89d0f4 ani pred tymi dvomi poslednymi si nebudu davat pozor pretoze dnes je to tak moderne vsetky tie situation ship, nezavezne sexiky a priatelstva s vyhodami. ved to tu citame bezne. chlap je cudzinec, nevieme ziaden spolocny jazyk ale je tak skvely... guma naco. to je tu furt. takze este aj toto tu moze veselo prekvitat ako v 80 rokoch.

@pralinka25 áno, je to tak. Toto je priamo z praxe, lebo pracujem vo firme, kde riešime treťokrajcov a ich choroby, s ktorými tu prichádzajú. Na to sa žiaľ príde až po určitom čase, kedy je začlenený do pracovného procesu, pohybuje sa na verejnosti, v MHD, obchodoch, apd. Čiže toto voľne šíria. Každý týždeň riešime tieto prípady. A nechcem byť zlým prorokom, ale s príchodom Volva a masívneho náboru to tu bude ešte horšie. Máme chorobnosť už na západnom a strednom SVK, teraz postupuje už aj na východe.

viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená