Je očkovanie naozaj také nebezpečné?
Vsade vidim anti diskusie proti ockovaniu ake je to zle , teraz moje dieta caka 3davka hexa a mam neskutocny strach po citani tych diskusii.. na prve dve reagovalo okej je tretia najhorsia ? .. ved je minimalna sanca aby moje dieta chytilo nejaku z tych chorob tak preco musime ockovat ? 😭
“ ved je minimalna sanca aby moje dieta chytilo nejaku z tych chorob tak preco musime ockovat ?”
Ked si to povedia vsetci, tak za generaciu bude po kolektivnej imunite a tie choroby sa opat rozsiria. Chytit ich bude jednoduche.
Zacinaju sa objavovat ohniska uz coraz castejsie aj teraz. Zltacka, tbc, zaskrt, cierny kasel, …
Mas jedno, ze to vznikne ciganskej osade, ked dieta odtial pride do skolky/skoly k tvojemu neockovanemu.
Kedysi ockovanie nebolo, resp. minimalne, plosne ockovanie tiez este nebolo.
Napriklad moj oco ako dieta nebol ockovany, bola vojna, chytil ako 4-rocny TBC
Prezil to, bol nakoniec po vojne viac ako rok v sanatoriu, ale ma dozivotne poskodene pluca.
Mojej mame zomrela rocna sestra na cierny kasel v zime. V tom roku zomrelo na to pocas zimy v dedine viac ako desat deti vo veku 0-1 rok. V susednej detto.
Ocovi mojho muza umrel dvojrocny brat.
Bolo to vtedy normlane. Panboh dal, panboh vzal. S moznou smrtou deti sa pocitalo, i ked bolela.
Ked prezilo cca 5-6 rokov, predpokladali, ze uz ma sancu sa dozit dospelosti. Dovtedy to bolo take, ze je prilis male, a ked ochorie, najskor umrie.
tetanus mohla vidieť tvoja Dr naposledy v druhej svetovej. Odvtedy sa nevyskytuje, neda sa ani dostať -hovorim bez ohladu na očkovanie. Opýtaj sa hociktorej lekarky, či videla tetanus a či pozná niekoho kto videl. No nevidel. Existuje stranka EPIS =epidemiologický informačný systém slovenska a tam najdeš všetky vírusy, mumpsy , kiahne....., za každy rok. Tak chod a hladaj tetanus . A hlavne nekecaj. Keby sa dajaky jeden tetanus našiel, tak by sme ho videli v hlavnych spravach. A s výkričníkom, že za to môžu neočkovaní. Apropo, tetanus je neprenosny. Naštuduj si o nom viac. A daj sem meno tej Dr, čo videla tetanus a toho nebožtíka, čo to ma za sebou, bydlisko, okres, vek, hygienicke podmienky....
@matus229
@anonym_a0b04b Dovolim si nesuhlasit, aj na Slovensku sa este vyskyt tetanu nerovna nule, aj ked je tomu asi velmi blizko.
A je mozne ho dostat aj inde, v inych krajinach.
Doktorka ho mohla spokojne vidiet, ked nejaku tu dobu uz pracuje.
@pralinka25 áno, je to tak. Toto je priamo z praxe, lebo pracujem vo firme, kde riešime treťokrajcov a ich choroby, s ktorými tu prichádzajú. Na to sa žiaľ príde až po určitom čase, kedy je začlenený do pracovného procesu, pohybuje sa na verejnosti, v MHD, obchodoch, apd. Čiže toto voľne šíria. Každý týždeň riešime tieto prípady. A nechcem byť zlým prorokom, ale s príchodom Volva a masívneho náboru to tu bude ešte horšie. Máme chorobnosť už na západnom a strednom SVK, teraz postupuje už aj na východe.
@anonym_89d0f4
Na to je riesenie: dat vyseteit vsetkych, co sem pridu predtym nez ich zamestnate, na tieto choroby.
Tiez robim v zahranici, a ako sucast naboru sme mali prehliadku u lokalneho doktora, rozbor krvi, a rtg pluc (kvoli tbc). Bolo to sice uz davno, ale bolo.
ked sa vakciny vyrabali v slovakofarme hlohovec, to bolo dačo iné. Teraz vyrobia "vakcinu", nie je testovana, tak ju testovali na ludoch počas kovidu a o 30 rokov povedia, ake to malo dlhodobe nasledky
@gab
@anonym_a0b04b ten velky rozdiel v testovani vakcin je ten, ze pred 50-60 rokmi sa testovalo uplne inak. Kym vôbec dostali peniaze na testovanie, kym vôbec dostali povolenie a schvalenie tak to trvalo ovela dlhsie a mozno aj par rokov. V dnesnej dobe spolupracuju laboratoria spolocne, vedia si predavat informacie takmer okamzite, lebo vedia byt v kontakte on-line a aj vysledky pridu na mail okamzite.
A dalsia vec, testovanie vakciny na covid mala v tom case prioritu. Cize ziadosti a vysledky sli okamzite na schvalenia a necakalo sa mesiace a roky niekde v supliku na precitanie.
ano, moja slovenska Dr. povedala, že deti a ludstvo nikdy nebolo tolko chore ako teraz, odkedy sa očkuje
@anonym_a0b04b a povedala vám aj, že deti sme nikdy nemali vo vyššom veku (priemer) a aké rizika z toho plynu? Že deti nikdy nemali v priemere menej pohybu a aktivít vonku? Že nekonzumovali v priemere viac sladkosti, polotovarov a pod? Že mnoho chorob nebolo diagnostikovaných a už vôbec nie liečených? Še tu ľudia zomierali z dôvodov na západe už roky liečiteľných? A že napriek tomuto a mnohým iným skutočnostiam sme nikdy nemali vyššiu dĺžku (a aj kvalitu) zivota? A prečo pisete anonymne? Viete, že pisete nezmysly a preto sa hanbite?
ano, moja slovenska Dr. povedala, že deti a ludstvo nikdy nebolo tolko chore ako teraz, odkedy sa očkuje
@anonym_a0b04b pani doktorka nevzala do uvahy vplyv prostredia, chemiu ktorou sa obklopujeme, obliekame, vdychujeme a jeme ju.
Nevzala do uvahy deti, co vdaka medicine prezili, ale prenasaju svoje mutacie, poskodene vadne geny na dalsie generacie.
Aby si mutacie nebrala zle - mutacie su to, co tvori evoluciu. Evolucia nie je aktivna, cielavedoma, ale pasivna.
Ked sa v druhu objavi mutacia, ktora sa ukaze ako prospesna (jedinec s nou dlhsie prezije a naplodi potomkov), tak sa rozsiri.
Naopak, ak je nevyhodna a svojho nositela oslabuje, takze nezije dost dlho a nema dost potomkov, tak vymizne.
Dnesny problem je, ze aj ti jedinci, ktori mali byt znevyhodneni, ziju a je im umoznene a pomahane mat vlastne deti, a tym sa mutacia siri na dalsie generacie.
Na jednej strane je to humanne pomahat. Na druhej sa oslabujeme, sme chorlavejsi, atd.
Takze nie je to cisto problem ockovania.
@anonym_89d0f4
Na to je riesenie: dat vyseteit vsetkych, co sem pridu predtym nez ich zamestnate, na tieto choroby.
Tiez robim v zahranici, a ako sucast naboru sme mali prehliadku u lokalneho doktora, rozbor krvi, a rtg pluc (kvoli tbc). Bolo to sice uz davno, ale bolo.
@anonym_328508 lenže aj Slováci cestujú dnes po celom svete, nevieš odkiaľ čo dovlečú
@pralinka25 suhlasim, sup sup do matrik. Moja druha praca suvisi s genealogiou tj zostavovanie rodokmenov na zaklade zaznamov z matrik. Zelam niektorym tie doby ked sa neockovalo, uplne bezne kazdy mal v rodine 10-14 deti, a boli rodiny, kde sa dospelosti dozili 1 alebo 2. Polovica zien poumierala pri (dalsia skvela vec dnes) domacich porodoch (boli bezne aj 3 sobase u muzov) a polovica deti umierala na bezne infekcne ochorenia, na ktore sa teraz ockuje.
Ale niektori vo svojpm antivax mode to proste nebudu nechcu a nedokazu pochopit v suvislostiach....
@pralinka25
@anonym_3faeb7 presne tak. Pri rodostrome mojej rodiny, v zapise matricnych knih, v jeden den zomrelo aj 6-7 ludi na kiahne, alebo choleru. (Po 5 stranach to bola skoro polovica dediny). Rodiny mali v priemere 8 deti, ak mali stastie prezili mozno tak dva do dospelosti.
V podstate na toto nemas správnu odpoved. Nikto ti nezaručí, že nemôže mať dieťa nežiadúce účinky z očkovania, ale čo ti antivaxeri nepovedia je, že si nevyberas medzi tým, či dáš očkovať a máš riziko nežiaducich alebo nedáš a si safe. Nie si safe, napríklad z tetanu sa umiera v agoniach a nedá sa s tým už nič robiť. Tetanus môžeš dostať aj z hliny, keď sa v nej dieťa hra a poskrabe. Pri čiernom kašli sa deťom lámu rebrá.
Takže tak a pri súčasnej migrácii z krajín, kde nebolo očkované, sa to tu bude vracať. Chápem, že sa bojíš, ale aspoň za mňa, ja radšej pretrpím pár dni, dúfajúc, že sa nič vážne z očkovania nestane ako by mi malo celý život srotovat v hlave, či mi dieťa nedostane obrnu.
@matus229 a možno by pomohlo si viac naštudovať o týchto chorobách a možnostiach liečby v súčasnosti....
tetanus mohla vidieť tvoja Dr naposledy v druhej svetovej. Odvtedy sa nevyskytuje, neda sa ani dostať -hovorim bez ohladu na očkovanie. Opýtaj sa hociktorej lekarky, či videla tetanus a či pozná niekoho kto videl. No nevidel. Existuje stranka EPIS =epidemiologický informačný systém slovenska a tam najdeš všetky vírusy, mumpsy , kiahne....., za každy rok. Tak chod a hladaj tetanus . A hlavne nekecaj. Keby sa dajaky jeden tetanus našiel, tak by sme ho videli v hlavnych spravach. A s výkričníkom, že za to môžu neočkovaní. Apropo, tetanus je neprenosny. Naštuduj si o nom viac. A daj sem meno tej Dr, čo videla tetanus a toho nebožtíka, čo to ma za sebou, bydlisko, okres, vek, hygienicke podmienky....
@matus229
@anonym_a0b04b moja kamarátka žije vo Viedni a jej kamoška zomrela na tetanus
Ja tiež neuznávam očkovanie. Telo si vie samo s mnohými chorobami poradiť.
@anonym_5dd11b až tak si vieš poradiť že nedávno jednej mamičke zomrelo mesačne bábätko na čierny kasel? Je rozdiel ked si telo poradi s obyčajnou virozou a nie so smrteľným ochorením..
Ja milujem ako každý vytiahne temu Autizmu. Moji zlatí a čítali ste knihy aj staršie? Vždy tam boli nejakí slabomyselni ľudia. Ja keď rozmýšľam tak aj niekoľko generácií dozadu aj v okolí moja starká 83r, mi povedala, že boli takíto ľudia, ale buď boli doma iba lebo sa za nich hanbili, alebo boli v nemocniciach- asi nejakých tzv. liecebniach.
Autizmus a iné choroby dnes sú len skôr podchytene, v minulosti to boli takí čudáci z konca dediny, dnes vieme s nimi pracovať a môžu žiť často normálny život.
To len dnešná doba využíva takéto veci proti sebe, pritom by sme mali byť vďační, že dnes to vieme odhaliť a diagnostikovať. Nie nadarmo sa aj vo vyššom veku stretávame s tým, že ľudia v dospelosti niekedy až keď majú vnúčatá, zistia, že majú formu Autizmu, ale v minulosti to bolo "zlé, hlúpe deti".
@anonym_autor jednoducho ti poviem príklad môj syn ako 15 mesačný dostal pneumokoka vtedy sa ešte bočí nemu neočkovala a vermi jeho reakcia bola raja , že mu začali praskať vlasocnice čiže malé cievky a počuť od lekárov vetu , že s tomto sne sa u takého malého dietatša nestretli a uvidíme či prežije túto noc šanca minimálna , mal šťastie lieky kortikoidy mu zabrali a prežil tak toto počuť by si nechcela čoskoro potom zaviedli očkovanie voči pneumokokom moje deti sú všetky očkované a aj budú
@anonym_autor rob ako myslis,ale uvedom si ze ta diskusia sa vedie medzi erudovanymi odbornikmi,ktori maju statistiky,data,dobru prax vs. Antivaxermi ktori si cosi kdesi precitali na baze jedna babka povedala....
@pralinka25 suhlasim, sup sup do matrik. Moja druha praca suvisi s genealogiou tj zostavovanie rodokmenov na zaklade zaznamov z matrik. Zelam niektorym tie doby ked sa neockovalo, uplne bezne kazdy mal v rodine 10-14 deti, a boli rodiny, kde sa dospelosti dozili 1 alebo 2. Polovica zien poumierala pri (dalsia skvela vec dnes) domacich porodoch (boli bezne aj 3 sobase u muzov) a polovica deti umierala na bezne infekcne ochorenia, na ktore sa teraz ockuje.
Ale niektori vo svojpm antivax mode to proste nebudu nechcu a nedokazu pochopit v suvislostiach....
@anonym_3faeb7 no presne toto, tiez som robila rodokmen a fakt tam si clovek naplno uvedomi tu hrozu tychto dnes uz prakticky vymiznutych chorob ked tak listujes strany a jedna za druhou zhora dole popisane umrtiami na tu istu pricinu…ale hej, niektorym nevysvetlis 🤷♀️
Za komunistov sa očkovalo, či ste chceli alebo nie. Keď ste nechceli, obuškom ste dostali po hnátoch a potom ste už chceli. Ešteže v tejto súčasnej strašnej dobe plnej hrozne trpiacich dezolátov môžete nechcieť aj bez toho obuška.
@anonym_89d0f4
@anonym_328508 prehliadku na cudzokrajných chorobách majú až postupne. Keď už tú sú a pracujú. Oni prechádzajú vstupnou LP, kde sa to nezisťuje. Zistí sa to až na cudzokrajných a ten proces je dlhý, to nie je za deň. Ak sa nebudeme očkovať a zničíme kolektívnu imunitu, tak si tým budú prechádzať všetci zamestnanci.
@anonym_autor miliardový biznis. nejde o zdravie a dať do dieťatka toľko chemikálií od narodenia, vrátane cudzej DNA ako HEK 263 (human embryonic kidney + číslo umelo potratených detí ) . kolektívna imunita je mýtus každý má vlastnú imunitu. niekto lepšiu niekto horšiu záleží od prostredia, výživy. Pfizer má na krku miliardové žaloby ktoré prehrávajú.
Vaccines for varicella (chickenpox), rubella (the “R” in the MMR vaccine), hepatitis A, rabies (one version, called Imovax) and COVID-19 (Johnson & Johnson (J&J)/Janssen, which is no longer used in the U.S.) are all made by growing the viruses in fetal cells. Choroby proti ktorým sa očkuje sú liečiteľné. no nežiadúce účinky ktoré môžeš dostať z vakcín a za ktoré nikto nenesie zodpovednosť sa vyliečiť nedajú. Deti dnes sú choré viac ako v r. 1980 - nepoznali sme nikoho s adhd autizmom, cukrovku leukémiou, alergiami autoimunitnými chorobami.. očividná korelácia v usa majú špeci úrad na odškodňovanie po nežiadúcich účinkoch po vakcínach. ale vakcinacisti budú stále omieľať že sú bezpečné. treba hľadať hlbšie lebo gogel skrýva pravdu alebo anglické stránky
@anonym_autor rob ako myslis,ale uvedom si ze ta diskusia sa vedie medzi erudovanymi odbornikmi,ktori maju statistiky,data,dobru prax vs. Antivaxermi ktori si cosi kdesi precitali na baze jedna babka povedala....
@denithestrange1993 kto sú tí erudovaní odborníci? lebo je aj druhá strana vedcov a odborníkov lekárov ktorí reálne skúmajú vakcíny a majú aj veľa vedeckých prác napr. Dr Loretta Bolgan - jej výskumy hovoria že vakcíny škodia a nikdy nepomáhali, Dr. Tuhársky, Richard ĎURANA, PhD. Research Scientist. očkovanie nie je posvätná krava o ktorej sa nesmie diskutovať
https://ciernalabut.dennikn.sk/2313/durana-ocko...
@taisu
@anonym_autor moje deti nie sú očkované a mali čierny kašeľ..našťastie sú starsie, ale naozaj to vyzeralo u dcéry -astmaticky veľmi zle..4 noci trápenia , nemohla sa nadýchnuť…potom už ,len’ 1 mesacny kašeľ. Syn len kaslal sem tam, mne bolo hrozne a manzel to nechytil.Poznam aj ockované deti a tiež mali niektoré taký istý ťažký priebeh.Tiež som ako ty váhala, čítala ako mladá mamička MK a iné články zo zahraničia ( kvôli negatívnej skúsenosti v rodine)..a rozhodli sme sa.Je to tvoje dieta,ty budes zodpovedná cokolvek sa stane..pri dcére som vtedy ľutovala, že nemá očkovanie,keď sa dusila počas spánku. Nechcela by som to opäť zažiť,aj keď čierny kašeľ môžu dostať znovu. U nás to zistil doktor veľmi neskoro.Najskor bola zle nastavená liečba a keď po 14 dni kašeľ neprechádzal, tak brali krv na CK.
@anonym_46d77d takže zlyhal doktor nie že nebola očkovaná.
@anonym_autor https://ciernalabut.dennikn.sk/2313/durana-ocko...
@denithestrange1993 kto sú tí erudovaní odborníci? lebo je aj druhá strana vedcov a odborníkov lekárov ktorí reálne skúmajú vakcíny a majú aj veľa vedeckých prác napr. Dr Loretta Bolgan - jej výskumy hovoria že vakcíny škodia a nikdy nepomáhali, Dr. Tuhársky, Richard ĎURANA, PhD. Research Scientist. očkovanie nie je posvätná krava o ktorej sa nesmie diskutovať
https://ciernalabut.dennikn.sk/2313/durana-ocko...
@anonym_83015a az na to, ze Peter Tuharsky nie je doktor, nikdy lekar nebol, je to IT administrator. Na MK jeden cas posobil ako hlavny "odbornik" antivax sceny, zbieral tu prispevky na svoju antivax kampan. Na jeho "odborne" prace a publikacie maju lekari jednoznacny nazor.
@anonym_83015a az na to, ze Peter Tuharsky nie je doktor, nikdy lekar nebol, je to IT administrator. Na MK jeden cas posobil ako hlavny "odbornik" antivax sceny, zbieral tu prispevky na svoju antivax kampan. Na jeho "odborne" prace a publikacie maju lekari jednoznacny nazor.
@viestta a dr. Loretta bolgan? a biochemik Ďurana ? či tam si sa nedostala?
@viestta ktorí lekári ? konkrétne mená prosím?

@taisu
@anonym_autor moje deti nie sú očkované a mali čierny kašeľ..našťastie sú starsie, ale naozaj to vyzeralo u dcéry -astmaticky veľmi zle..4 noci trápenia , nemohla sa nadýchnuť…potom už ,len’ 1 mesacny kašeľ. Syn len kaslal sem tam, mne bolo hrozne a manzel to nechytil.Poznam aj ockované deti a tiež mali niektoré taký istý ťažký priebeh.Tiež som ako ty váhala, čítala ako mladá mamička MK a iné články zo zahraničia ( kvôli negatívnej skúsenosti v rodine)..a rozhodli sme sa.Je to tvoje dieta,ty budes zodpovedná cokolvek sa stane..pri dcére som vtedy ľutovala, že nemá očkovanie,keď sa dusila počas spánku. Nechcela by som to opäť zažiť,aj keď čierny kašeľ môžu dostať znovu. U nás to zistil doktor veľmi neskoro.Najskor bola zle nastavená liečba a keď po 14 dni kašeľ neprechádzal, tak brali krv na CK.
@ano
@anonym_46d77d tohto sa presne bojim, ze to zistia neskoro. Hlavne v Rakusku odmietaju davat ATB, cize nez to dieta niekto zacne realne liecit a nielen davat nureflex moze byt davno po nom. Alebo na ventilacii. Nas mal ako 2 rocny RSV, pluca uz sa nikdy uplne nedali dokopy, he na ne citlivy. Mala isla na ocko RSV hned ako sa dalo.