Je očkovanie proti tuberkolóze zrušené?
Ahojte, vcera som pytala jednej detskej lekarky na ockovanie novorodencov a ona mi na moj uzas oznamila ze sa od Januara 2012 neockuju na TBC lebo vakcina nieje.... Viete o tom nieco viac? Ja nie som za ockovanie v 5tom dni zivota ale ze sa na TBC nebudu ockovat vobec? Neviem ci je to pozitivne alebo negativne..
@adriana7 Len pre tvoju informaciu. Ty si reagovala na mna na to ze som napisala ze uvazujem o ockovani a ja som ti odpisala len toto: pozri ty ockovat nechces tak nedavas. Ja sa este len rozhodujem a ako sa rozhodnem je len a len moja a manzelova vec ok? Ja ta tiez nejdem presviedcat aku "hovadinu" si urobila lebo respektujem tvoj nazor.
Tu hovadinu som dala do uvodzoviek ale to asi nevies co znamena nie? Pises tu o mne veci a vobec ma nepoznas a inak si pozri pravidla stranky a hlavne neurazaj a neprovokuj a to ty robis!
prosím adminov o uzamknutie témy uberá sa uplne inam ako by mala vdaka niektorým ludom čo svoje vášne vedia udržať na uzde a nedokážu sa poriadne slušne vyjadrovať 🙄
@jerryjanka vies ono by to tu asi nikdy nevzniklo keby ste aj vy mamicky co maju negativnu skusenost s ockovanim dokazali akceptovat mamicky ktore o ockovani uvazuju a nie hned ich urazat. Ako ja nie som clovek ktory sa necha ponizovat a urazat. Mam svoj nazor ale nikomu ho nevnucujem co bohuzial vela z vas to tu robi. Adriana7 ma neskutocne urazila a to si ja len tak nenecham. O mne nikto nebude pisat ze som 4 cenova skupina a ze som nestastna a uboha a podobne...a to len preto lebo som si dovolila napisat ze uvazujem o ockovani. Tolko zloby, nenavisti a netolerancie som na tomto fore teda necala. Normalne som na tom tak ze uvazujem tu uz vobec neprispievat lebo si kladiem otazku: Nie je toto cele pod moju uroven? ☹
@alla24 nikdy sa tieto dva tábory nezhodnú a je len na škodu keď sa takto končia debaty. Odo mna ti môžem len povedať - dobre zváž či a čo budeš davať svojej dcerke očkovať. My sme šli podla zákona - doplatili sme škaredo. Bohužiaľ, keby som vtedy vedela to čo viem teraz...
a k tomu že my všetky nie sme tolerantné - tak vidíš hádžeš všetky do jedného vreca, ako tu len urážame a pritom ja ked som čítala debatu skôr mi to prišlo tak že sme chceli len na niečo poukázať. ale v tejto krajine ked niekto nejde s prúdom ako ovečky na porážku tak je hned mimo. Škoda.
@jerryjanka Jasne ja ti rozumiem a chapem o co vam tu ide. Ja som napisala len svoju uvahu preco ockovanie ulne nezavrhujem. Ano na jednej strane sa strasne bojim aby sa malej po ockovani nic nestalo ale na strane druhej sa tiez bojim tej choroby. Ako som pisala zijem na vychode a tu je tych romskych osad strasne vela a romovia ziju v strasnych podmienkach a preto sa aj bojim nakazy. Ja sice zijem v meste ale kedze je ich tu ako maku nemas problem ich bezne stretnut v mhd, niekde na nakupe atd... Preto rozmyslam a ako som uz pisala vyssie - momentalne je to u nas tak 50 na 50.
lenže TBC proti ktoremu sa očkuje - nie je tam napriklad plucna forma - tak to tbc sa môžeš nakaziť iba ak žiješ s chorym človekom dennodenne aspon mesiac. neochorieš na tie formy tbc čo su v očkovacej latke tak že na teba niekto zakašle a ty ochorieš. Toto ludia prave nevedia...
@alla24
@jerryjanka takze som si dala zalezat a hladala som na internete a nasla som tieto clanky. Nech si to precita kazda mamicka ktora o to ma zaujem a rozhodne sa podla seba. A inak davam do pozornosti vetu z prveho odkazu:
Infekcia nastáva väčšinou kontaktom s chorými, ktorí trpia na otvorenú TBC, a síce prevažne prostredníctvom kvapôčkovej infekcie, t. zn. pri hovorení, kýchaní alebo kašľaní. - to len na margo tvrdeni ze ak niekto zakasle tak to nemozes chytnut 😉 Tiez je tam rozpisane ohladom toho akou vakcinou sa ockuje a na co ta vakcina zabera.
http://primar.sme.sk/c/4116961/tuberkuloza-tbc....
http://www.sprievodcaockovanim.sk/povinne-ockov...
@alla24 to su presne pro-očkovacie stránky - môžem ti tu dať x dalších linkov kde budú lekári hovoriť opak. no ale je na každom človeku čomu uverí
táto vakcína aj tak nechráni tak ako to píšu, a často sa stáva že dieťa TBC dostane po očkovaní a teda musí už novorodenec aj pol roka brať lieky proti tuberkuloze...
prečitať si stranku sprievodca očkovaním je asi také relevantné ako sa spýtať lekára ktorý má z očkovania finančný prospech, že či je očkovanie prospešné.
@jerryjanka hovoríš mi z duše lebo to je fakt danie si námahy ísť na stránku orientovaná proockovacie a poslat linky.. 😒
Nech sa každý rozhodne ako chce ale treba si prečítať relevantne informácie
link sprievodca ockovanim som tu dala len preto lebo je tam napisane akou vakcinou sa ockuje! A aj preto som ho dala ako druhy v poradi. 😉
@jerryjanka mozno by aj bolo fajn davat tu linky a nie len hovorit o niecom a v podstate o nicom... A rada by som linky medicinske a nie nejakej blogerky ako napriklad toto http://detskechoroby.rodinka.sk/viac-o-ockovani...
@alla24 a vies čo všetko vakcínu obsahuje a aké má vedľajšie účinky skús si pozrieť link hore čo som dávala na odborníka na TBC ktorý je síce zástancom očakávania ale sám vyjadril že tato vakcínu je úplne zbytočná a má príliš veľa vedľajších zlých reakcii
Myslím že ked uz zástancom očakávania a odborník na tbc povie zrušiť tak na tom niečo bude
@kkristin aby sme si rozumeli. Ja nie som zastanca ockovani a nejde mi o to to tu preferovat. Uz niekolko krat som tu pisala ze sa rozhodujem a preto si zistujem informacie - ale mam pocit ze tuto temu nik necita ani samotne prispievatelky. Citam si rozne medicinske clanky ale aj skusenosti mamiciek. To co ma tu strasne stve je to ako si tu ludia presadzuju nazory bez kuska respektu k nazoru ineho cloveka. Uz mi rozumies? Vies a aj preto ze sa rozhodujem ma zaujimaju clanky od lekarov a nie ako som vyssie uviedla link od nejakej blogerky ktoru ked som si dala hladat tak mi sama o sebe prisla "divna" No a teraz ma zabite za to ze som napisala o niekom ze mi pride divny.... a tema sa zase bude uberat bludnym smerom 😖
@alla24 ja Niesom zástancom nasilu niečo presadzovať a ani nebudem nikoho urazat samozrejme poslala som ti link na odborníka ten som uz vyššie v debate dala tak možno ti to pri rozhodovaní pomôže..otočí viac že ide o nezaujateho cloveka 😉
Čo by som si pozrela na tvojom mieste ked sa ešte len rozhodujes sú výskumy na YouTube je ich dosť ohľadne očakávania
Je na každom hladať si informácie - môžem ti povedať x príbehov kedy dieťa práve po tomto očkovaní malo velmi zle reakcie, kamaratka moja veľmi blízka, bolo to na zaplakanie. dalšia kamaratka zhodou okolností januarovka - ten si môžeš aj prečitať aj s fotkami
http://www.slobodavockovani.sk/news/komplikacie...
ak ti môžem poradiť ked už chceš očkovať tak aspon toto nepovinne vynechaj, všetko naviac do detského telíčka urobí viac zloby ako osohu. Viac ti neviem dať, len radu.
nie je to bloggerka, je to len mamička, ktorá bola zhrozená z toho čo sa stalo jej dcerke. Reálny príbeh reálnej ženy.
@jerryjanka ano poznam tu stranku 😉 a ako som pisala beriem do uvahy aj konkretne pripady mamiciek. No ale kazda minca ma dve strany. Na jednej sa clovek boji aby jeho dieta neochorelo a nedaj boze nezomrelo a na druhej sa boji reakcii po ockovani... A celkovo ked to tak citam tak vela mamiciek malo problem s ockovanim proti tbc a teraz ked to zrusili je na pretrase tema MMR a tam su este zavaznejsie pripady kde sa to spojuje s autizmom atd... A mna napada otazka ze ak zrusia aj to co bude na rade ako dalsie - ktore ockovanie bude zase vadit?
@alla24 no najviac problemov je po TBC, potom po MMR
ale diskutabilne su aj ostatne očkovania - ked si vezmeš hepatitidu B napriklad, alebo poliomyelitidu. mne osobne nejde o to presvedčiť niekoho aby neočkoval - aj ked si myslim že to môže poškodiť zdravie ked sa očkuje je to na každom, ja len proste chcem aby som ja ako matka ktora ma taky nazor mohla odmietnuť očkovať svoje deti bez toho aby mi hrozili pokutou ktora by mohla byť pre moju rodinu velkym problemom - 330 eur - no neviem asi by sme dva mesiace nejedli.
Ja som doplatila - sama mam pribeh na tej stranke - pribeh pisany životom, o svojej pravde nemusim nikoho presviedčať, každy si musí názor urobiť sám. ked len jedna z tisíc mamičiek sa pozastaví a začne študovať o očkovaní tak ta stranka ma svoj zmysel.
No svoje som povedala, myslím že som nikoho neurazila aspon dufam teda. Každopádne keby som aj očkovala tak toto by som určite vynechala ako aj každé dobrovolné očkovanie a očkovala by som len nevyhnutné.
Sranda že ked sme šli prave na toto očkovanie po tyždni od prepustenia z pôrodnice, primár nás stretol vo výťahu a sucitne sa na nás pozrel, a povedal že on by svoje deti nikdy nedal zaočkovať citujem týmto svinstvom. To bol prvý moment kedy som zapochybovala, dalšie prichadzali až ked sme museli ratovať Janku po druhej hexe
@opica89 prvu dcerku mam ockovanu proti TBC. bolo povinne, teraz dvojicky som nedala. nastastie sme sa narodili na prelome roka, takze nam dali na vyber.
inac v mojom okoli je mamicka, co po ockovani na TBC bola s dcerkou 7x za prvy rok na plucnom. zial, reagovala zle. a ano mam strach, ako budu reagovat moje deti.
inac co taky sarchach??? teiz choroba, co skosila x ludi, ockovanie proti sarlachu nie je, a predsa tato choroba postupne vymyzla.
je to s chorobami skor o tom, ze dnes sa viac dba o hygienu a pod. takze tie choroby az taku sancu uz nemaju.
hmmm a dalsia vec, ja osobne nemam prekonane ovcie kiahne, a uvazovala som o ockovani. najdi si zoznam vedlasich ucinkov ... no mna to totalne odradilo a ja si veru v 30tke radsej pretrpim ovcie kiahne (ak ich dostanem) ako by som si dala pichnut sen sajrajt.
ale mas pravdu je to kazdeho osobna volba... je to tvoje dieta, takze ty ako zakonny zastupca mas pravo dat ho ockovat alebo naopak. je to tvoja volba. a drzim palce, aby tvoje dietatko nemalo ziadne problemy po ockovani. kiezby tak bolo u vsetkych deti. potom by vela mimiciek neuvazovalo o zaplateni pokuty a nechalo si dieta ockovat.
http://www.slobodavockovani.sk/news/dr-brezina-...
je tam stiahnuté video s rozhovorom z jojky o TBC
Čaute, chcem sa spýtať, prečo si nemôžem dať zaočkovať dieťa proti TBC, keď chcem. Toje akože slobodné rozhodovanie? Som z toho dosť rozpačitá, doteraz to bolo povinné a teraz nemožem ani keď chcem...neviete mi poradiť. Kalmetizačné stredisko mi povedalo, že len turbo rizikove skupiny... To ostatní ak to chcú majú smolu? Demokraticky sa može človek rozhodnuť, ale má smolu, lebo je s tým veľa problémov. A neviem kam sa mám teraz obrátiť, aby bolo moje dieťa zaočkované. Za každu radu ďakujem.