icon

Je správne neočkovať deti, keď je to povinné?

5. jan 2025

Ako niekoho napadne nedat povinne ockovat deti? Dcera ma v skolke 2 take spoluziacky. Ani povinne ani nepovinne ockovania.

Strana
z3
denisa_deniska
5. jan 2025

.. a bude to len horšie. Deti, ktoré nemajú POVINNÉ očkovania by som napr. nepovolila dávať do kolektívu s inými, ktoré zaočkované sú. 🙂

alickapusinka
5. jan 2025

A čo ťa je do toho každý robi ako chce ani moja dcéra ked žila nebola očkovana.Každeho rodiča vec.TY sa staraj o svoje deti a nie o deti druhých rodčov.Kto dava a nedava očkovať deti to je vec každeho rodiča.Ked vzali do škôlky aj neočkovane deti tak to je starosť škôlky nie tvoja.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
maja22
5. jan 2025

Lebo každé očkovanie je zásah do organizmu a sú rodičia, ktorí ten zásah chcú a risknú a sú rodičia, ktorí nechcú a nerisknú. To je celé.

maja22
5. jan 2025

A ešte je tu kategória detí, ktoré očkované byť nemôžu zo zdravotných dôvodov.

sisska96
5. jan 2025

Ak tvoje sú zaočkované tak sú aj tak nesmrteľné . Takže ich vec

sisska96
5. jan 2025

@denisa_deniska akože prečo?

beata_k
5. jan 2025

Tu sa zbytocne rozculujes. Pojem ako kolektivna imunita im nic nehovori. Preto je tu uz x tem s ciernym kaslom....

ktobytobolpovedal
5. jan 2025

Tak moje maju aj nepovinne. Ale teda nikdy som neriesila ci su ostatne deti naokolo ockovane 🤷‍♀️

denisa_deniska
5. jan 2025

Aby každá akcia mala svoju reakciu, dievčatá 🙂 samozrejme, rozhodnutie rodičia, s tým nič neurobím. Vo všeobecnosti mi je to aj jedno, jedná sa mi o kolektívnu imunitu, pekný deň 🍿

madeincssr
5. jan 2025

Iste, len niektorym sa moze stat, ze im neockovane dieta vazne ochorie (nasledky ci smrt) na dnes uz "banalne" (masovo zvladnute) ochorenia. A to percento moze s mnozstvom nezaockovanych (po okolitom svete) pomaly narastat - byt ovela vyssie ako pripadne komplikacie po ockovani.
Cize niekedy si clovek moze/ma zvolit "mensie zlo", ak ma moznost volby.

viestta
5. jan 2025

A uz sme tu dlho nemali osial o ockovani, treba rozduchavat vasne (ano, ja som ockovana, dieta mam ockovane)

1ryba
Odpoveď bola odstránená
beata_k
5. jan 2025

@1ryba ...v serbli 😆👍

beronsche
5. jan 2025

@beata_k čierny kašeľ nie je práve najlepší príklad, keďže sa úplne bežne vyskytuje u očkovanych ľudí...

viestta
5. jan 2025

@1ryba Fico v Hanoji prehrmel, kym sa nieco ine neobjavi, tak treba pospolity lud pozabavat

mimka1402
5. jan 2025

@1ryba Vieš čo to je mať dieťa, ktoré nesmie byť zaočkované kvôli zdravotným problémom? Nevieš a čím je menšia kolektívna imunita, deti so zhoršenou imunitou, ktoré nemôžu byť očkované môžu zomrieť vďaka ľuďom a týchto antivax rodičom, ktorí prinavratili choroby, ktoré už takmer neboli, kým nezačal každý rodič "vedieť viac ako lekár". 🙂 pracovala som s deťmi ktoré nemohli byť zaočkovane a nie je to sranda, aj poznám osobne prípad kedy dieťa zomrelo úplne zbytočne.

beata_k
5. jan 2025

@beronsche Az tak bezne to nie je. Skor ide o starsich. Treba to v dospelosti preockovat.

annm81
5. jan 2025

Ako sa hovorí, múdry sa poučí z chýb iných, hlupák...antivax naberá vďaka sociálnym sieťam na takej sile, že všetci odbornici bijú na poplach. Predpokladám, že skôr či neskôr aj Slovensko pristúpi k demokratickému rešeniu, že do štátnych škôlok a škôl neočkované deti nevezmú. A až sa dopracujeme k tomu, že pre neočkované deti budú vznikať súkromné školy, už budeme v stave, keď buď štát zakročí a začne napr. prenášať náklady na liečbu na rodičov, alebo sa to vyrieši samo, za cenu veľkých obetí.

beronsche
5. jan 2025

@beata_k moja skúsenosť je iná. Ale samozrejme, skúsenosť je neprenosna..

zuzulka558
5. jan 2025

Neriešim kamoška ma neockovane moje sú očkované jedna ma už 3 roky odklady zo zdr. dôvodov doktor ma rozum asi,, hrajú sa spolu ale aj kamoškinu aj moje, nerobím rozdiely medzi deťmi neockovany nenakazi očkovaného, ci nie

cica8
5. jan 2025

@alickapusinka to máš síce pravdu ale keď ochorie neockovane dieťa a nakazí kolektív tak co... Lieky platí matka neockovaneho? Povinné očkovania by mali byť rozhodujuce v každej škôlke a keď sa to rodičom nepáči tak na ich vlastnú zodpovednosť

beronsche
5. jan 2025

@cica8 myslíš, že neockovane nakazi kolektív očkovanych?

1ryba
Odpoveď bola odstránená
mimka1402
5. jan 2025

@1ryba Keď úplne vážne porovnavaš nákazlivu chorobu s rakovinou, tak mi to bohate stačí na to aby som vedela, že konštruktivny rozhovor sa s tebou nedá viesť. A apropo nemyslela som rodičov, ktorí umelo si vyžiadali falošné papiere o tom, že dieťa nemôže byť očkované. 🙂 Ja takým rodičom úprimne želám aby skončili s deťmi do jedného na jip, lebo inak sa asi nik nepouči. Stačí jeden výlet do zahraničia kde je nejaký typ ochorenia rozšírenejši než u nás a dieťaťu môžeš kopať hrob a písať o tom aké je očkovanie zlé...

denisa_deniska
5. jan 2025

@1ryba tak ale porovnať rakovinu s chorobou, ktorá sa šíri z človeka na človeka.. ale noooo taaaaak!

ullala
5. jan 2025

A keby si len tusila, kolko neockovanych deti k nam prislo z ukrajiny (ockovanie maju nepovinne a maju nizku zaockovanost) tak by si ani neriesila to male percento neockovanych u nas.

mamaaja82
5. jan 2025

Tieto sracky s ockovanim,riesia len trafene matky na sk.Je zaujimave ze v at v skolkach to ma kazdy na haku ci dieta ockovane mas alebo nemas,ziadna mat sa tam netrasie ako tu.A povinne ockovania tam ani nepoznaju.Nas byvaly detsky lekar ma tri deti a ani jedno ockovane.Ukludnite sa lebo vas prasknu cievky.

alickapusinka
5. jan 2025

@cica8 tak ale prečo ho teda vezmu do škôlky však riaiditeľka a učiteľky asi IQ majú .Predsa ak by to predstavovalo vôči iným deťom rizika tak prečo teda nariadenie zriadovateľa škôlky je take že beru aj neočkovane deti toto nechápem.Toto je skôr informácia na škôlku prečo to je tak.To je taka dvojsečna zbraň ako sa povie že ich teda zoberu otázne prečo asi pre peniaze.

heln
5. jan 2025

@beronsche ano, cierny kasel sa vyskytuje aj u zaockovanych ludi, vdaka tomu to dobre zvladaju. staci si pozriet videa s ciernym kaslom neockovanych ludi, je v tom trosku rozdiel.

Strana
z3