Dobrý deň dámy,nemate podobnú skúsenosť? Dcéra v júni 3 roky, v januári kontrola po ockovani tbc,všetko ol,miesto sem tam červené ale dnes som už spozorovala vred cerveny čo sa mi nepaci. Zajtra ráno volám na detskú pľúcnu amb ale chcem dá poradiť mali ste to niektora s dieťaťom tiež? Ako dlho sa to hojilo? Je to niečo vážne? Ďakujem za odpoved
A nie je to typicka “chranicka” po ockovani proti tbc? Neviem po akom case moze byt este takato reakcia, ale po tomto ockovani je vred ocakavana (aj ked neziaduca) reakcia. Zajtra ti urcite poradia.
@anavixy môžem vám to odfotiť ?
@pehavcek k tomuto by to sedelo ale 5 m po ockovani?
@alissa1222 kludne, ale neviem ci budem o nieco viac vediet 🤭
@alissa1222 moja dcera mala niekolko mesiacov hnisavy vred. boli sme aj na chirurgii, ale nic sa s tym nerobilo. po niekolkych mesiacoch sa ot vyhojilo.
@alissa1222 To prave uz neviem. Pamatam sa, ze nam doktorka vysvetlila co je este v poriadku a co uz nie je. Aj to, ze to trvalo dlho kym sa to zahojilo. Ale neviem ti povedat uz teraz, ze ako dlho. A tiez nam vysvetlila v akom pripade prist. Urcite nam vravela co uz nie je v poriadku. Myslim, ze sa to riesi aj podavanim antibiotik. Ja by som urcite volala do ambulancie kde vas ockovali.
Nam ked to kontrolovali sme mali vsetci taky vred, bolo to na TBC
@alissa1222 Ahoj. Pri ockovani vam nepovedali aka bude reakcia? Nam povedali, ze to scervena, urobi sa pupak, ktory sa naplni a po urcitej dobe praskne. Tak aj bolo. Mal aj niekolko kontrol.