adsumus
autor
23. jan 2016

Agresívna protiočkovacia kampaň a jej dôsledky
23. januára 2016 Fórum > Na zmazanie
• Už sa mi to nepáči •
Upozornenia
fotoportrét

calea101 Dlho som zvažovala, či sem prispejem. Som skôr čitateľ, ako prispievateľ. Som si vedomá, že svojim príspevkom spustím vlnu nevôle protistrany, no verte mi mamičky, píšem v dobrom a hlavne ponúkam aj protipól k všetkému, čo som tu čítala.
Včera nás zaočkovali. Dcéra zdravá, rodená spontánne, ag. skóre 10, druhá v poradí, 3m a deväť dní, 6 500g. Deň predtým (13.1.) som si čítala príspevky na MK ohľadne očkovania. Veľmi ma šokovalo, ako niektoré mamičky otvorene až agresívne radili iným, neočkovať, či rozdeliť očkovacie látky, či odložiť očkovanie do neskoršieho mesiaca...Celú noc som nad Vašimi príspevkami a príbehmi dumala a veru strach mi podlomil presvedčenie, že očkovanie je dobrá vec a v snahe ochrániť náš poklad som sa rozhodla nasledovne. Veľmi som sa očkovania zľakla, až tak, že som prestala používať rozum a riadila som sa inštinktívne ako matka, ktorá chráni svoje ohrozené dieťa. Zaočkovať najprv Rotarixom (máme na to vážne dôvody, no bol by to dlhý príbeh) a odložiť Hexu a pneumokoky na neskôr, sama som nevedela na kedy...
Po príchode do ambulancie som sa dlho rozprávala s Mudr. aj sestričkou, (našťastie tam bol manžel a venoval sa malej), a ona mi položila nasledovné otázky. (Ďalšie body, sú doktorkine pripomienky a úvahy, ktoré stoja za prečítanie)
1) Myslíte si, že štát by preplácal vakcíny, ak by chcel mať z našich detí autistov, cukrovkárov, invalidov preboha????
2) Koľko autistov vo svojom okololí poznáte?? Zamyslite sa....( A koľko je následkom očkovania?)
3) Počas 31 ročnej praxe, sa nestretla s vážnejšími poočkovacími reakciami. (pre istotu zaklopali so sestričkou na drevo)
4) V živote by nepichla dieťa vakcínou, v presvedčení, že deťom nepomáha, radšej by vrátila diplom.
5) Áno, treba rátať s reakciou, ale dá sa na ňu pripraviť, doslova ju očakávame. (Stále hovoríme o očkovaní zdravých detí)
6) Očkovací kalendár stanovuje tím pediatrov a imunológov z celého sveta, a je dokázané, že práve v treťom mesiaci života je dieťa v najlepšej imunologickej výbave, a najlepšie reaguje na prvú očkovaciu látku, ako napríklad staršie detičky. (vtedy je priebeh reakcií vyšší s ťažším priebehom) Dokonca nevidí dôvod rozdelovať vakcíny, z praxe vidí, že detičky to zvládnu lepšie, keď dostanú vakcíny naraz!!!
7) Teraz, v dospelosti, VY ako matka, by ste nechceli mať všetky základné očkovania ukončené??? Chceli by ste byť nezaočkovaná??
8) Očkovali sme aj Vaše mamy, a čo deti Vašich praprastarých mám, ktoré zomreli na záškrt a túto možnosť nemali?
9) Neočkované deti budú prosperovať v zdraví vďaka zdravému jadru očkovaných detí a minimalizácie nakázy... Viete si predstaviť, že by očkovanie vymizlo a vypukli by epidémie?
10) Pokiaľ siaha ochranná ruka mám, ktoré svoje dieťa nezaočkujú? (Hovorím v prípade, že máte zdravé deti a nemáte pochybnosti o tom, že očkovanie zvládnu!!!) Siaha len do obdobia plienok alebo aspoň po brány ZŠ? Dieťa spadne na hrdzavý klinec, budete utekať pre protitetanovku!
11) A cestovanie v období SŠ, VŠ? Neočkované deti budú mať príležitosť cestovať medzi kontinentami (napríklad cez šport, či rôžne štúdijné programy) ?? Budete očkovať potom? Alebo budeme očkovať adolescentov, čo budú prichádzať sami, lebo ich mamy im očkovanie odopreli? A čo tehotné? Vaša dcéra bude chcieť otehotnieť a poznáte aká je rubeola pre plod nebezpečná! Bude si musieť naplánovať očkovania, ešte pred počatím, aby neohrozila seba a dieťa....To je ale ďaleká budúcnosť, koľko mám vidí až tak ďaleko?
ZÁVER: našu dcéru zaočkovali. Všetkými vakcínami. Očakávala som reakciu, dávala na nožky obklady, natrela octánovým krémom. Bola nepokojná, rozhadzovala ručičkami, nevedela zaspať, tak ju kočíkoval manžel pod oknami cca 2 hodinky, ja som so starším synom varila večeru a kreslila. Neskor - nevedela sa uložiť na nočný spánok, myslela som,že má bolesti, dala som Nurofen. čípok, no ten o 23 min. po založení vykakala, tak neviem, či mal 100 percentý účinok. V noci spala dobre. Ráno na nôžkach bodky, ako po bodnutiach komárom, myslím, ze ju to boli pri pohybe, ale nastastie teploty nemala a ani nemá... Chcem povzbudit mamičky, aby neprepadli strachu (hoci tomu sa zabránit na 100 percent nedá), konajte podla svojho najlepsieho presvedcenia a budem rada, ked prispejete aj Vy pozitívom, ze reakciu na ockovanie ste zvládli a povzbudili mamicky, ktoré sa rozhodnú očkovať ako ja, ze sa to dá prezit a dat dietatu ochranu do buducnosti. Nenadarmo sa hovorievalo, ze prvých pat rokov si deti prejdu chorobkami, aby boli nasledujúcich 50 zdrave.
15. jan 2014 o 09:59 • 2 deti • Odpovedz • Už sa mi to nepáči •
• Pošli IP •

adsumus
autor
23. jan 2016

tama mala 472 lajkov

janinah
23. jan 2016

ozaj zmizla? tak to som zvedavá na vysvetlenie adminov....

adsumus
autor
23. jan 2016

@janinah ano zmizla a už to urgujem asi odkedy zmizla bez akejkolvek reakcie adminov, akurát viem, že tema je určená na zmazanie......bezdovodne.

moni244
23. jan 2016

nebola by to prvá téma, čo bola zamknutá alebo zmazaná, kde sa nadávalo, urážalo a podobne, je len a len dobre, že takéto témy tu nie sú, keď chce niekto kydať žlč na všetko okolo seba, nech si založí vlastnú stránku

adsumus
autor
23. jan 2016

@moni244 to potom budu musieť zavrieť každu temu, kde sa niekto rozhodne, ža sa bude hádať, nie?

petkashop
23. jan 2016

@moni244 Vôbec nemám pocit, že zakladateľka témy mala v úmysle na niekoho kydať žlč a hádať sa... 😒

adsumus
autor
23. jan 2016

@moni244 aj podla mna je táto tema uplne legitímna,vezmi si kolko utokov je tu zo strany antiavx na lekárov....dennodenne a ked sa ludia bránia týmto nezmyslom antivaxerov tak to amdini zmažu, prečo?

adsumus
autor
23. jan 2016

ale zajtra to všetko aj tak zmizne a bude tu len antivaaaaaaaaaaax 😉

moni244
23. jan 2016

@adsumus

@petkashop ja som len klikla na ten odkaz v uvode a ta jedna strana mi stacila

adsumus
autor
23. jan 2016

@moni244 ale urážali vylučne neočkujuce matky za učelom zablokovania diskusie,aby sa ludia nedozvedeli, že antivax su klamári, že ohrozuju deti.

prevenar
23. jan 2016

konecne 😀 ..asi to tu zacali cistit od nezmyslov a diskusii , ktore su agresivne vedene prosi inej skupine ludi. mohli by nasledovat aj dalsie nenavistne diskusie a skupiny zalozene istymi "beznymi mamickami" 😉 zrejme sa chce stat MK kvalitnym webom. 😅

anatalia77
23. jan 2016

27 tém vám nestačí,vy proste musíte založiť tému o téme. No budiž.

aristka
24. jan 2016

@prevenar je tu este dost diskusii .kde je vidiet aj tvoj velmi slusny slovnik na ockujuce mamicky alebo nicky .ktore chcu od teba vysvetlenie .namiesto vysvetlenia dostanu riadne urazlivo nalozene ...takze to beriem .ze si sa pozrel do zrkadla a pises ohladom nenavistnych diskusii tj prispevkov aj o sebe ....

prevenar
24. jan 2016

@aristka je to super pocit, ked vies ,ze ma niekto o teba starost 😝 🙂

adsumus
autor
10. jan 2020

@prevenar preco si v ockujucej diskusii? Zatial si vypotil len urazku, tym si ziskavas matky?

prevenar
10. jan 2020

@adsumus ..prosim ta ..len pre tvoje dobro ..vie tvoj lekar co tu stvaras ? mala by si ho o tom informovat , nech ti vedia nastavit liecbu podla toho. 😀 ..zatial som si ziskal len teba , hahaha 😂 😂 😂

adsumus
autor
17. jan 2020

@prevenar verim durko, ze vrecka to nabiehaju, ale to nie je co by si si mal zelat.

prevenar
17. jan 2020

@adsumus nerob si uz na sebe nasilie prosim 😂

adsumus
autor
20. jan 2020

@prevenar deti zbytocne pomreli.

micusa2222
3. apr 2023

@adsumus výborný príspevok...nie som si istá, či to prinúti niektoré tzv.mamičky premýšlať o povinnom očkovaní...