Kočky zo Žiliny, ktoré nedali zaočkovat svoje deti

chrum
6. mar 2013

🙂 🙂 🙂 dakuejm

lenkalis
6. mar 2013

My sme nedali zaočkovať.

petah82
6. mar 2013

Aj my sme tu. A este viem o dalsich troch z diskusie🙂

zuzana9285
6. mar 2013

Ahojte Ja mám 3-mesačného chlapčeka a máme byť zaočkovaný Prevenarom, ale začala som sa viac zaujímať o negatíva očkovania a dosť ma to vystrašilo, že čo všetko sa môže stať po očkovaní Neviem, čo mám robiť Prečo ste sa rozhodli dať nezaočkovať vy svoje detičky? Ďakujem

zelmirka1
7. mar 2013

Rozhodnutie či dať zaočkovať alebo nie je veľmi ťažké a nedá sa urobiť pre to, že jedna mamina povedala alebo po pár článkoch. Mne napríklad trvalo rozhodnutie niekoľko mesiacov kedy som čítala čítala čítala.... a sledovala témy o očkovaní. Dospela som k prevedčeniu, že sa riziko negatívnych následky očkovania je príliš vysoké a stratila som dôveru v to, že očkovanie naozaj dieťa chráni. Ale nedá sa radiť, človek sa musí rozhodnúť sám a vtedy si dokáže aj svoje rozhodnutie obhájiť. @zuzana9285 máš ešte malé bábätko takže môžeš napr. očkovanie odložiť a dať si čas na rozhodnutie.

stanislavao
7. mar 2013

vela sa pise o tom, ake su negativne ucinky ockovania a ake nasledky ockovanie moze mat. ale ti, co ockovanie zvladli bez komplikacii o tom nepisu, cize tie informacie o rizikach su vzdy jednostranne. kazdy zasah do ludskeho organizmu je zatazou a nesie so sebou vedlajsie ucinky. ja mam 2 deti a su ockovane. ak by som mala aj teraz dieta, urcite by som ho zaockovat dala. zo vsetkych ockovanych deti je nejake percento, ze maju nasledky, vedlajsie ucinky a pod. ale je to mozno 2%, 3%, 5% - neviem. stale je vyse 90% deti, ktore ockovanie preziju bez ujmy. samozrejme, ak niekto tie nasledky ma, tak je to strasne a nezavidim tym rodicom, ale zas nemoze sa kazda choroba spajat s tym, ze je to nasledok ockovania. moj syn ma atopicky ekzem. mna ani nenapadlo, ze je to preto, lebo je ockovany. podla mna je to blbost, ale samozrejme, mozne to je. a ked si predstavim tie choroby, ako cierny kasel, osypky, rubeola, mums, zltacka, tbc a ine, proti ktory m su deti ockovane, tak som stastna ze mame tu moznost dat deti bezplatne zaockovat. som vdacna, ze zijeme v takej dobe, ze tato moznost tu je a nemusia nase deti umierat na taketo choroby. rozhodnutie je na kazdom rodicovi. ja som za ockovanie. keby bola tema "Dali ste zaockovat dieta a ste spokojna" tak by tam bolo urcite omnoho omnoho viac komentarov, ako v teme "nezaockovane deti". A okrem toho, nezaockovane dieta vam nezoberu do skolky, je vystavovane rizikam tyh chorob, co ine deti ockovane su.

zasln
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pia22
7. mar 2013

@chrum super, aj mňa zaujíma, koľko nás tu je, len to mohla byť radšej diskusia a ostatné mamičky prosím, pokiaľ vedia čítať, aby písali len mamičky neočkovaných detí zo ZA a okolia.
My očkovanie nemáme okrem toho nešťastného TBC žiadne, odmietli sme naraz všetko.
@zuzana9285 my sme nedali očkovať, pretože som si už počas tehu naštudovala všetky základné informácie pre za a proti očkovaniu, skúsenosti, fungovanie farmaceutických priemyslov vyrábajúcich vakcíny, lobovanie lekárov, riziká spojené s očkovaním i odmietnutím / a to všetko odporúčam aj tebe a všetkým ostatným, je to jediný spôsob, ako sa rozhodnúť/ a na základe získaných vedomostí a zdravotného stavu nášho dieťaťa sme sa rozhodli radikálne neočkovať a za svojim rozhodnutím si stojíme.

mima01
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
latvia
7. mar 2013

opytaj sa v teme , kde sa stretavaju mamicky zo ziliny