icon

Mamičky, ktoré nedali očkovať

nika898
11. okt 2018

Ahojte mamicky idem si k vam po vase skusenosti. Mam 9.5 mesacneho synceka ktory este nebol ockovany kvoli castym chorobam. Uz sme boli 3x v nemocnici dokonca prekonal aj RSV virus. Nie som zaasadne proti ockovaniu, prveho synceka mam zaockovaneho podla planu, ale teraz mam zly vnutorny pocit ze sa bude mladsi ockovat. Normalne sa toho bojim 😕. Chcem sa spytat mamiciek co neockovali ci ich deti mali nejake vaznejsie zdravotne problemy. Za kazdu vasu skusenost velmi pekne dakujem.

meredith83
24. okt 2018

@zuzka2288 No zaujmalo by ma ci ten pan co tam dal zopar tabuliek a kompletne odignoroval zlepsovanie zdravotnictva a vynalez antibiotik vo svojom"vyskume" poskytne svoju adresu a bude sa o tie neockovane deti s osypkami starat. Ono to takychto proti vakcinacnych clankov a webstranok je dost. Hlavne ze toto maju na zavere svojich tvrdeni
"Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody. "

Ked su si tak isty svojimi tvrdeniami tak nech aj preberu zodpovednost nie? Ja som mala znamu ktora bola podobneho nazoru ale kedze ma doktorat z anglictiny tak podrobne prestudovala obe strany precitala viac clankov a nakoniec dala dieta zaockovat...Ako hovorim nakoniec trpia nezaockovane deti.
https://www.voanews.com/a/minnesota-measles-out...

meredith83
24. okt 2018

https://www.ta3.com/clanok/1131875/odbornicka-n...

Myslim ze ta pani je viac studovana ako my vsetci alebo??

vroni
24. okt 2018

@meredith83, mne to oznami: Lutujeme, nic tu nie je. Clanok je alebo zmazany alebo je chyba v linku.

meredith83
24. okt 2018

@vroni no da sa to kedze ta stranka uz nie v prevadzke. Ale mam pocit ze je to z roku 2012 al skor. Len si pridaj pdf na konci...

kofola45
24. okt 2018

@tinaa64 Ja odpadnem, to nie je ze vasa zodpovednost, ja ako buduca lekarka nebudem neockovanych pacientov prijimat. a preco? Ohrozuju MNA a MOJICH PACIENTOV .
Pani prisla k dr. v case poradni kde bola v cakarni 2 tyzdnova Zuzka, so svojim chorym dietatom (na chorych su vymedzene ine hodiny) samozrejme dieta nebolo zaockovane a malo cierny kasel proti ktoremu sa bezne ockuje. 2 tyzdnova zuzka sa vdaka tejto "zodpovednej" mamicky nakazila. Samozrejme priebeh ochorenia je iny a zavaznejsi u novorodenca a u 6 rocneho decka. Matka bola sebecka, nerespektovala ordinacne hodiny a svojou vinou zavinila ochorenie maleho dietata ktore sa este nestihlo zaockovat! Ja byt na mieste matky malej Zuzky podavam trestne oznamenie na nezodpovednu matku (MOJE ROZHODNUTIE MOJA VOLBA).
Tymto svojim rozhodnutim oslabujete kolektivnu imunitu a OHROZUJETE NAS VSETKYCH OKOLO VAS.

kofola45
24. okt 2018

@zuzka2288 mila zuzka neviem ci som neragovala aj predtym ale musim ti vysvetlit rozdiel medzi PRAVYMI KIAHNAMI a OSYPKAMI. Prave kiahne sposobuje virus DNA z celada POXVIRIDAE. Osypky Morbilli virus z celade PARAMYXOVIRIDAE (over si na googli ked neveris). Prave kiahne su latinsky VARIOLA, osypky su latinsky MORBILLI.
Mas pravdu proti pravym kiahnam - variole- sa neockuje, u nas ani nikde na svete. Pretoze od roku priblizne 1980 je celosvetovo ERADIKOVANA (vygoogli si) a to vdaka vakcinacii. Virus varioli je izolovany cca v 4 laboratoriach kde je pasazovany a uprimne neviem co tam snim robia.
Proti OSYPKAM - morbili sa u nas ockuje vakcinou MMR (morbilli, mumps a rubeola), je to preto, ze virus osypok sa vyskytuje vo vonkajsom prostredi a clovek sa nim moze nakazit.

Prosim ta nabuduce si neplet pojmy s dojmami a over si informacie ktore tu pises lebo popliest si prave kiahne a osypky je teda uz v dnesnej preinternetovanej dobe FOPA
Pekny den

tinaa64
24. okt 2018

@kofola45 a ako ohrpzuju pani budica lekarka?ockovanie nema nahodou chranit ?a co dospelí ludoa..urcite väcsina nieje ockovana .tí neohrozuju kolektivnu imunitu?a co tie deti kt.su poskodene po ockovani?pani buduca doktorka...prosim vas podpisete mi papier a zarucite sa za to ze ak dam svoje deti ockovat nebudu mat nu po ockvani a nedostabu chorovu proti.kt.sa ockuje?

tinaa64
24. okt 2018

@kofola45 a jaodpadavam z takych lekarov ako si ty...vidite iba jednu stranu a druha vam je sumafuk..hlavna vec ze peniazky sa valia..co tam po zdravo narodenom dietati kt.po cokovani ostalo postihnute...pozri..moje dieti bude zaockovane jedine cez moju mrtvolu..ja citim ze som urobila dobre...a mozes sa tu rozdrapovat kolko chces..aj vuhrazat sa trestny. Ozbamenim ci socialkou..mne je to jedno...dalsia vec .iz som to pisala..nesom devil ze ak su moje dievcata nachladene ze vy som s ni.i chodila vonku ci dala do skoljy. Tak ako mozem ohrozovat inych?deti kt.nemozu byt ockovane lebo maju zdrav.provlemy tie neohrozuju nikoho?a uz mam dost toho!!!nevies preco sa rodicia rozhodli tak ako sa rozhodli..NESUD LEBO BIDES SUDENY

slimstar
24. okt 2018

@kofola45 no šak teraz nám tu bežne pobehujú zväčša stare tetky po obchodných centrách a roznášajú kde čo, aj čierny kašeľ. Aj na nich budeš ukazovať prstom a odporúčať trestné oznamenia? Kludne mohla ísť tá matka s dvojtýždňovú Zuzkou, okolo takej tetky aj v tom OC. Kolektívna imunita funguje v prípade osýpok, u tých, ktorý ich reálne mali a už nikdy ich nedostanú. Touto kolektívnou imunitou, chránia aj ostatných. Sú to ročníky narodene pred 1969.

tinaa64
24. okt 2018

@kofola45 dalsia vec ma napadla...pre teba neocko deti su automaticky roznasacmi a su infikovane?ako je mozne ze aj ocko deti sa nakazia danou chorobou?deti ockovane zivou valcinou neohrozuju inych?dospelí nepreocko nie su hrozbou?pozri premna zama ty sa davaj ockovat aj 5 krat dennne aj svoje deti..ale ja do svojich deti v ziadnom pripade nedam pichnut koktail plny chemie a tazkych kovov ...a myslite si vsetci o mne co chcete mne je to jedno....zoete ma aj ulamenpvat co zniest zp sveta..nazor nezmenim..a ano v tomto som sebec ..MOJE deti su pre mna cely svet a noldy by som si neodpustila kebyze som ich dala zaockovat a a ostali by chore...

kofola45
24. okt 2018

@tinaa64 pozrit vy si mozno myslite ze mala ma soplik a zapal priedusiek a pridete s ciernom kaslom k doktorke kde moze vasa mala ostatne este nezaockovane deti nakazit.
Je rozdiel ked sa nezaockuje 1 z 100 000 a ked sa nezaockuje 10% novonarodenych deti.
Co sa tyka autizmu, otvorte si nejaku odbornu literaturu a docitate sa ze autizmus je polygenne ochorenie (sposobene chybami na viacerych genoch) a ze vyvoj autizmu moze podporit aj vonkajsie prostrie ALE PRENATALNE cize este pocas vyvoju plodu v maternici. Ockuje sa az PO narodeni.
A co sa tyka tych penazi. Neviem ci viete ale studium mediciny trva 6 rokov, nasluduje minimalne 5 rocna atestacia, na otvorenie ambulancii si berieme pozicky pretoze ako zacinajuci lekari sa nas plat pohybuje v cistom okolo 650€. Ako lekari sme zodpovedni za ludsky zivot, musime sa cely zivot vzdelavat, nahanat kredity a rozne skolenia aby sme mali licencie na pracu. Kdezto taky manazer po 5 rocnom studiu zaraba v cistom 2000€ to vam neni blbe? Kazdy sa stazuje len na to. Mna studium mediciny stalo vela, a sice moje zdravie ktore mi uz nikto nevrati. Zodpovednost, nocne sluzby, 24 hodinove sluzby, nedostatok casu na jedlo, pitie a wc a plat 650€ a vy ma tu idete kamenovat za peniaze a urazat? "buduca pani doktorka".
Vam nikto nebranil prihlasit sa na medicinu, vystudovat ju s mozolami na zadku a ziadnym osobnym zivotom, my sme toto podstupili a zavidite nam mizernych 650€?? KLudne aj teraz mozte nastupit a sirit osvetu o neockovani. Pripravte si cely zivot na sustavne studijum a mozno vas potom niekto vypocuje.

@slimstar draha slimstar neviem kedy sme si potykali ale evidentne internet bura hranice,
ano mas pravdu stare babky su pocetnym zdrojom bakterii a virusov, ale staru babku skoli aj obycajna chripka a moze skoncit na ARE s epiglotitidou zatial co dospely clovek chripku len "prechodi", takze aj ten hrozny kasel babky v elektricke moze byt obycajna chripka. Samozrejme niektore babky maju aj tuberu, ale co maju chudery robit ked v ich dobe sa proti nej neockovalo? a ich imunitny system nie je dostatocne silny aby aj s podporou antibiotik tu chorobu zvladol tak ako organizmus dospeleho?
Ja som povedala co by som urobila na mieste matky malej Zuzky, ona s nou prisla v case ked mala, na poradnu, proaktivna antiockovacia mamicka prisla v case kedy tam nemala co robit a priviedla dieta so zavaznou chorobou.
Navyse neviem ako vy ale ja by som sa dvojtyzdnovym dietatom rozhodne po nakupnom centre neprechadzala. Take dieta nema co hladat v spolocnosti velkeho mnozstva ludi a ked tam ide musi mamicka s takymto rizikom ratat, kdezto u lekarky na poradni bolo toto riziko eliminovane az na jednu arogantnu a sebecku matku, vdaka ktorej mala skoncila v nemocnici.

slimstar
24. okt 2018

@kofola45 tak si predstav, my sme mali poradňu a bežné tam chodili matky s chorými, tak nás pustila dr inými dverami prvých. Nestalo sa to len u teba, takéto sebectvo je bežné, moje dieťa, aj po týchto poradniach nič nedostalo.

Dnes je to bezne, že s malými babami, takto chodia po obchodných centrách, neuvedomujú si to. Ja som bola jediná, ktorá chodila výlučne, len von do parku a zón bez áut, ešte som bola aj za divnu.

Tie tetky, som spomenula preto, pretože bežne chodia choré po uzavretých priestranstvách a roznášajú akúkoľvek chorobu, namiesto toho, aby sedeli doma, ale aj oni by mali dostať predsa napomenutie, alebo pokutu za ohrozovanie verejného zdravia, nie? To že majú slabšiu imunitu ? To môže mať aj to dieťa, čo ide okolo, ale nezaslúži si hneď chrípku, od nezodpovednej tetky.
Tu môžeš kľudne tykať, je to bežné, aj v pravidlách písané.

leeo
24. okt 2018

ja som sa pytala doktora na infekcnom , ze ako je to s ockovanim.. povedal, ze jednoznacne ano, jeho par mesacna dcerka je ockovana a dal jej aj nepovinne proti TBC koli tomu, ze pracuje s ciganmi, medzi ktorymi je tato udajne na slovensku neexistujuca choroba dost rozsirena a nebude riskovat, aby si dieta nakazil. A este mi povedal, aby som necitala dristy na MK :D A aj moja pediatricka ma zaockovane deti.

slimstar
24. okt 2018

A Kofola to ti neverím, tých 650 euro, veď, vy lekári, si sťahujete za každého pacienta, mesačne zo zdravotnej poisťovne a z našich poisteneckych účtov. Robí to každý jeden lekár, má to aj názov, ten poplatok, môžeš pomôcť aj ako sa to volá.
Vy lekári beriete cash na ruku, žiadne pokladne, takže nás tu nezavádzaj láskavo nejakými 650 eurami.
Píšeš o autizme, očkovať sa dávajú aj tehotné, majú také chutné letáčiky v cakarnach. A ozaj, aj ty máš letáčiky a rôzne propagačné materiály v čakárni, takže určite s kde kým spolupracujes, či nie?

tinaa64
24. okt 2018

@kofola45 hmm...buduca pani doktorka je urazka.?..to som nevedela..no dobre ked myslis...no tak ako to je s detmi kt su ockovane a aj napriek tomu ochoreju a mozno nevedomly roznasaju chorobu dalej?a dospeli nepreocko?a ak dam svoje deti ockovat a budu po ocko chore kt.si to vezme na zodpovednost?a ak by si citala poriade ja nikdy nikomu neradim neockovat alevo ockocat...nakolko kazde dieta ma iny organizmus a kazde reaguje inak na ockovanie...tak ako aj na priebeh choroby...ja vzdy pisem len a len za seba rozhodnut sa musi uz dotycny/a a je mi jedno ako sa rozhodne...a ozaj na mk si kazdy tyka ..je to v pravidlach😗

kofola45
24. okt 2018

@slimstar ach, som este na VS, vlatsnu ambulanciu nemam, ale su uz aj absolventi od nas ktori zarabaju od 550 do 680€, 680€ zarabaju na radiologii kvoli zvysenej radiacnej zatazi. Tolko skusenosti byvalych siestakov.
Z poistovne si stahuju obvodni resp. ambulantni lekari ktori dostavaju za kazdeho vedeneho pacienta urcity obnos penazi (neviem kolko, nemam takych starych znamych). Ale na vseobecneho to vychadza nejak okolo 3000€ - z coho plati ambulanciu, plat sestricky, odvody a vysetrenia ktore vykona nad ramec poctu ktory mu poistovna zaplati. (poistovna zaplati XY vysetreni daneho druhu a vsetky navyse cvaka lekar z vlastneho).
Tak to ja uz neviem s tymi tehotnymi, ale ja by som sa v tehotenstve ockovat nedala, nemam o tom dost info

@tinaa64 niektore typy ockovania nechrania pred samotnou infekciou ale pred letalnymi formami infekcie a celkovo zmiernuju priebeh a formu ochorenia. Preto aj clovek zaockovany proti TBC moze pri spravnej konstelacii hviezd dostat TBC ale ochraneny napriklad pred bazilarnou meningitidou ktora je vo vysokom percentne (to si ozaj nedrzim v hlave) smrtelna. Tiez sa moze stat ze aj po zaockovani sa pacientovi nevytvori dostatocne mnozstvo protilatok proti patogenu a nakazi sa. Preto aj pri ockovani proti TBC robia kontrolne testy a v pripade nedostatocnej aktivity protilatok sa preockovava. Ale to je vlastnost individualna, podla toho aku ma kto imunitu.
Po ockovani sa bezne vyskytuju teploty, aj take nespecificke priznaky kedy sa aj tak odporuca navstivit lekara. Lebo do tela sa dostane usmrteny, alebo oslabeny patogen na ktory imunitny system reaguje, na to aby sa vytvorili protilatky ktore su 3 krok obranyschopnosti sa aktivuje u niekoho viac u niekoho menej aj 1 a 2 linia a vedie k zvysenej produkcii zapalovych latok a teplote a je zodpovedna za prislusne priznaky. V dospelosti sa preockovava proti tetanu v sucastnosti co je mne zname, viac budem vediet v januari ked sa budem pripravovat na internu, momentalne tu nemam ani knihu ze by som vam to dohladala. Pri tetane sa ockuje anatoxinom, ktory brani aktivite toxinu v pripade ze sa dostane do organizmu. Preockovava sa preto ze aktivita anatoxinu sa postupne znizuje.

slimstar
24. okt 2018

@kofola45 tie nadštandardné výkony, si dá lekár, samozrejme preplatiť od pacienta v ambulancii, pochybujem, že z vlastného vrecka by niekto niečo platil, to by sa nedoplatil, pri tisícoch pacientov. A sťahujú si to aj gynekológovia, nie len všeobecný lekári.

Tbc sa u nás očkuje dobrovoľne, povinné očkovanie zrušili, pre veľa prípadov hnisajucich uzlín a zapalov.

Mnohí ľudia sa vôbec nepreockovavaju na nic, celé desaťročia. Vo vakcíne na tetanus, je podávaná ešte jedna tuším zaškrtnúť, takže je to akási duo vakcina.

tinaa64
24. okt 2018

@kofola45 a odkial ja mam mat istotu ze prave moje deti po ockovani nebudu mat nu a a nedostanu tu chorobu..a kto si to vezme na zodpovednost ?samozrejme nebavime sa tu o bi ako je teplota coi opuch..ak ma toto dieta rodic si moze gratulovat..bavime sa o ochrnuti cukrovke atd atd...tak kto si to vezme na zodpovednost. Ty ako bidici lekar...budes mat svoju ambulanciu zaockujes ZDRAVE dieta. A to dieta bude mat zavazne NU po ockovani bides za to ty zodpovedna?prevezmes ty zodpovednoat za postihnutie?rodic by tiez mohol podat na teba trestne oznamenie ze si poskodila ich dieta ockovanim?.a je zaujimave ze väcsina ockovanych je chora..napr.taka chripka....co sa tyka tetanu..uto chorbu clovek taazko dostane...

kofola45
24. okt 2018

@slimstar je cisto tetanicka vakcina aj kombinacia dvoj aj troj - difteria, tetanus, pertusis - tam sa davaju anatoxiny.

@tinaa64 na toto nechcem velmi reagovat lebo mam uplnu averziu voci pacientom ktori pre nic za nic podavaju trestne oznamenia na lekarov lebo hladaju vinnika ktorym mozu byt aj oni.
No ja neviem kde zijem ale teda ze by dieta ochrnulo po ockovani som este nepocula, alebo ze by dostalo diabetes. Na zaklade mojich vedomosti by som si to vysvetlila asi takto :
V organizme dietata bol skryty virus/bakteria (poliomyelitidy? neisseria meningitidis? = obrna, a nejaky pankreatotropny virus = ebv? mumps? hepatitidy?) ktory pochadza bud od matky, alebo od osob z blizkeho kontaktu s dietatom. Po ockovani sa oslabi prechodne imunita tym ze zabezpecuje syntezu protilatok na to voci comu bola zaockovana, co sposobi ze takto latentny (skryty, neaktivny) patogen dostane priestor na to aby sa aktivoval , prestane ho imunitny system "strazit" co sa kludne moze stat aj pri angine alebo chripke, a tym ze sa aktivuje sposobi tie co ty hovoris NU - diabetes, ochrnie. Takto je to bezne popisovane aj pri HIV, kedy v dosledku oslabenej imunity si aktivuje vsetky latentne patogeny a pacient ma zrazu milion chorob.

zuzka2288
24. okt 2018

@kofola45 Až na to, že čierny kašeľ v posledných rokoch mali výlučne očkovaní. ;) Mali by očkovaní platiť pokutu, lebo ohrozujú svojim šírením chorôb neočkovaných.

zuzka2288
24. okt 2018

@kofola45 Práve kiahne a osýpky si pleties iba ak ty, ja som ich nikdy nesplietla. ;)

zuzka2288
24. okt 2018

Máme tu vakcinacneho trola kofola45. Svedomie žiadne, krvavé peniaze od farma priemyslu sa vždy hodia.

tinaa64
24. okt 2018

@kofola45 fajn..nechces reagovat lebo nevies...prosim ta chod do nejakej neocko slupiny a opytaj sa kolko rodicov ma poskodene deti po ocko a davaj im tam rozumy o tom ake je ocko prospesne pre zdravie..som zvedava ako budu reagovat..kto nezazil nepochpi(ja som nezazila ale dokazem si predstavit co rodicoa prezivaju a ake vycitky svedomia si ponesu cely zivot)akurat som nayrafila na vlabok..chlapcek po ocko zlyhanie pecenie a obliviek..foto hrozn..spucnuty naliaty vodou. Hrozny pohlad.toto neprajme ziadnemu rodicovi....male babätko to bolo

tinaa64
24. okt 2018

@kofola45 sorry neodcitala som dokonca..tak sa pytam ako ja mozem vediet ci po ovk0 moje dieta neostane vhore?este raz sa pytam..zarucis sa za to ze mohe dieta po ocko ostane zdrave?budes brat na seba zodpovednost ak moje doeta. Ostane chore po ocko(to je priklad ze moje...v pripade ze by som ho dala ockovat u yeba)mas vestecku gulu ako bude dieta po ocko reagovat?bijes sa do hrude ake je ocko prospesne.mma akj ho doporucujes..a ak rodic da tvoje doporucenie a dieta ostane chore co itobis?prevezmes na seba zodpovednost?vies nie ty a. Ani stat sa o takto chore dieta bude starat ale rodicia..preto moje rozhodnutie =moja zodpovednost..ty sa mebides o chore dieta syarat ano stat ale rodic...a ak si presvedcena ze ze ocko je zdravou prospesne a nielen konkretne ale aj vseobecne tak sa za to zaruc a ber aj zodpovedst za to

tinaa64
24. okt 2018

@kofola45 sama si piala ze keby si bola na mieste zuzkynej matky podas na dotycnu nezodpovednu matku trestne oznamenie(no nejak tak to bolo)a ja som sa ta pytala ze kevy rodic dal u teba zaockovat svoje zdrave dieta. A to by ochorelo zi ci aj ten rodic by mohol podat na teba trestsne oznamenie ze si piskodila ich dieta...takze ak tomu dobre chapelm..ak nezaocko nakazi ocko dieta tak tam uz moze byt podane trestne oznamenie ale naopak to uz nemoze fungovat?

tinaa64
24. okt 2018

@kofola45 no resp.uz rodic nemoze podat trestne oznamenie na lekara ze poskodil jeho dieta ockovanim?a. Ak nie preco?preco z jednej(ocko strany) to tak moze fungovat ale z druhej(neocko)nie?

evittam
25. okt 2018

@kofola45 Ach jaj. Každý jeden podnikateľ plati najom za priestory,v ktorych podnika, odvody a mzdy zamestnancov (mozno nielen jednej sestry) a ostatne. Nielen "chudak" lekar. Ked sú lekári taki chudaci mala si ist študovať management.😉
Ostatnu teóriu mas naštudovanu vyborne.

bondy
Autor odpoveď zmazal
evittam
25. okt 2018

@bondy Ja to hovorím jednoduchsie- "verim iba tej statistike,ktoru si sama sfalsujem"...😁😉

bondy
Autor odpoveď zmazal