Maximálny rozostup očkovania proti ovčím kiahňam
Ahojte, planujem syna zaockovat, avsak, narazila som na mensi problem. Nestihnem ho zaockovat obidvoma vakcinami v kratkom case, lebo na pol roka ochadzame zo slovenska. V pribalovom letaku som nasla, ze minimalny rozostup je 1 mesiac. Ale maximalny som nenasla nikde.
Vy ste kolko mesiacov cakali na druhu davku?
Ja som davala dceru ockovat v 15. mesiaci a potom o 6 tyzdnov bolo preockovanie.
ak sa jedná o Varivax, tak napr. pre túto vekovú kategóriu je písané:
"Dospievajúci od 13 rokov, dospelí a starší:
2 dávky v intervale 4–8 týždňov.
Ak interval medzi dávkami prekročí 8 týždňov, 2. dávka sa má podať čo najskôr."
Tak pre menšie deti to určite nebude nejak extra iné, pol roka je už veľa, to už by si musela opakovať, podľa mňa.
@aliziana ma 4r.
Tak pre menšie deti to určite nebude nejak extra iné, pol roka je už veľa, to už by si musela opakovať, podľa mňa.
@aliziana https://www.sprievodcaockovanim.sk/otazky/ockov...
Nasla som aj takuto odpoved.
Prof. MUDr. Svetozár Dluholucký, CSc.: Pani doktorka má pravdu pretože vo veku Vášho dieťaťa ( 19 mes.) sa dáva druhá dávka Varivaxu najskôr za tri mesiace od prvej – tzn. že aj po 6 mesiacoch. Skrátený interval platí pre mladšie deti a imunokompromitovaných pacientov.
Aha, hm... však skús si zavolať doktorke asi radšej
Syna ochránila už 1 dávka. Týždeň bol v priamom kontakte s infekčnými deťmi v škôlke keď sme to zistili. Akurát sme mali ísť na druhú dávku po mesiaci. Čakali sme ďalší mesiac a až tak sme dali druhú dávku. Kiahne nedostal.