MMR vakcína. Musí byť absolvovaná v 15. - 18. mesiaci?
Mamicky, ako je to s ockovanim MMR vakcinou, ak toto ockovanie nestihneme do 18. mesiaca zivota, uz sa potom zaockovat neda proti osypkam, mumpsu a rubeole? Neviete preco je to tak? neviem, ci to s dcerkou stihneme, a nechapem, preco by sme to nemohli absolvvat aj neskor. Dakujem za info, prip. osobnu skusenost.
@florentina1 dieťatko sa má očkovať úplne zdravé....a trvaj na tom...
@florentina1 nechapem, preco iba tri tyzdne 😕 p. doktorka je zjavne mimo... 🙄 kludne si to daj odlozit aj do 2. roku, to len podla kalendara to akoze "musi" byt do 18.mes. Keby bola dr. trosku ochotnejsia, tak ti to bez problemov odlozi
@florentina1 očkuje sa v rozmedí 15-18. mesiac... dohodni sa s doktorkou, že to odložíte, nedaj sa do toho tlačiť,je to Tvoje dieťa....môžeš odložiť aj po 2. roku-neboj, vakcínu jej poistovna preplatí aj potom..ak by velmi neliahala, strašila a bola nepríjemná, tak si nájdi inú...a s očkovaním počkaj až bude dieťa dlhšie "zdravé"..najlepšie až v lete..
My tým že neočkujeme do obidvoch nožičiek naraz ale s dlhším odstupom tak v 1,5roku ešte nemáme ukončené 3.preočkovanie. Po absolvovaní poslednej dávky niekedy na jar, lekárka vravela že o 6týždňov môžeme očkovať MMR. Povedala som jej že sa mi to zdá veľmi skoro po 3.očkovaní, tak nám vravela, že kľudme môžeme prísť aj po 2.roku, kludne aj na jesen. Maly bude mať v auguste 2roky. Takže všetko sa dá dohodnúť len lekárka musí chcieť.
@florentina1 My tým že neočkujeme do obidvoch nožičiek naraz ale s dlhším odstupom tak v 1,5roku ešte nemáme ukončené 3.preočkovanie. Po absolvovaní poslednej dávky niekedy na jar, lekárka vravela že o 6týždňov môžeme očkovať MMR. Povedala som jej že sa mi to zdá veľmi skoro po 3.očkovaní, tak nám vravela, že kľudme môžeme prísť aj po 2.roku, kludne aj na jesen. Maly bude mať v auguste 2roky. Takže všetko sa dá dohodnúť len lekárka musí chcieť.
moj prvu davku dostal 22 mesacny a druhu nemame doteraz,nas dr v rakusku povedal ze mozeme kedykolvek dat zaockovat
my mame ist na druhu davku po 2 roku ... na mmr.. zijem vo svajciarsku
@florentina1 Ver sebe -keď dieťa nie je v poriadku, tak ho neočkuj, lebo to može zle dopadnúť. A žiadny epidemiológ ti potom pomáhať nebude, to mi ver. V Česku na očkovanie MMR vakcínou neexistuje horná veková hranica - to by ti tá epidemiologička ako vysvetlila, že tam je legálne povolené "riskovať"? AJ sám dr. Petráš zo silne provakcinačnej stránky vakciny.net doporučuje, že MMR vakcína stačí naočkovať po 2. roku života, resp. pred nástupom do detského kolektívu.
Viac info a podpory nájdeš v skupine https://www.modrykonik.sk/group/1799/
Inak ani moj maly este nema MMR, ma 26 mesiacov, starsi stale nosi sopliky zo skolky. A Dr. povedala ze nevadi, nie je problem, zaockujeme ked bude zdravy, nic sa nedeje, nie je tam vekova hranica.
moja mala bola ockovana v 37 mes
@jerryjanka az teraz som nasla Vas koment. moja dcerka tiez prestala hybat, ziadny ocny kontakt, teplota, nejedla cca. 1 tyzden po hexe a …3. davke. nieco hrozne. mmr som odmietala. bala som sa velmi. bolo ste vtedy na neurologii? my nie, lebo podla dr. dostala virus… jasne 😖syn ma ockovania :/ do 10 rokov co davaju, prave nas caka preockovanie mmr, chcem odmietat, ale menili sme lekara, kt. nam uz dal termin. neviem ako odmietat alebo co mam robit. je zastanca ockovania.
@zugal mam 3 deti a dve mladšie nemajú ani jedno očkovanie. Ja som to len oznámila. Jasne tlaky boli, aj od doktorky od nej sme nakoniec aj šli preč, aj keď sme boli napríklad v nemocnici tak to riešili ale to je ich problém nie môj. Je zbytočné s nimi nejako argumentovať. Ty si mama ty si budeš niesť zodpovednosť nie oni. Im je to jedno.