Môžem dať zaočkovať 3 ročné neočkované dieťa?

tonjadabik2
4. mar 2013

Dobry den.ja sa chcem len opytat maly je silny ekzematik a ma 2,5 roka.je alergik a astmatik a po novom ma aj uzliny po celom tele.. nieje ockovany od 3 mesiacov vobec. ako to citam tak sa ho bojim zaockovat aby sa mu nieco nestalo.. viete mi poradit?

xlucia
4. mar 2013

nie, nie, 100 x nie. ved ak je tak ako pises, tak ti alergolog musi dat papier o tom ze nesmiete ockovat. u nas po ockovani otrasne ekzemy, az z nich tiekla krv, mladsi dostal take astmaticke zachvaty, ze ho brala zachranka, starsi ani nehovorim.
ved ho mas uz teraz v hroznom stave, naco mu to este zhorsovat. niekto ta do toho tlaci???

anjelicek26
4. mar 2013

@tonjadabik2 - no mozes robit kadeco, ja by som sa pytala, ze PRECO? Dieta ma hned niekolko kontraindikacii, ockovane by nemalo byt vobec a to plati uz celkovo.. Celkovemu zdravotnemu stavu to rozhodne nepomoze, skor to este zhorsi.

sssimi
4. mar 2013

Určite neočkovať.

katka1981
4. mar 2013

Dieta s oslabenou imunitou nesmie byt ockovane, nielen dieta ale aj dospely. Ak by ti ho lekar zaockoval, mali by mu zobrat diplom. Ved to su idealne podmienky nato, aby mu vsetky tie choroby naockovali (aby sa nakazilo), resp. hrozia este daleko horsie nasledky ako len prepuknutie choroby. A to nie som proti ockovaniu. Ale u cloveka s narusenou imunitou je to absolutny hazard so zdravim!!! V ziadnom pripade nesmie byt zaockovane.

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
turistka
4. mar 2013

ekzematik, alergik, a ty ho chces dat ockovat? predpokladam, ze nechces, aby sa mu to vsetko zhorsilo a pridalo sa nieco nove, ja by som ho v ziadnom pripade neockovala, nie, nie, a nie....... predpokladam, ze boli nejake dovody, preco mal odlozeny ockovaci kalendar, ci nie?

leonka17
4. mar 2013

neockovat

kukutska
5. mar 2013

..neockovat..

irenkask
5. mar 2013

Nikdy neočkovať a ničím. Vidíš iba raz bol a doteraz má následky. Hrozné farmafirmy robia z detí pokusné králiky.

zaockujteajslnko
5. mar 2013

no ja neviem ako na tom si, ale ak sa ho chces zbavit, tak ockuj...

anes
5. mar 2013

určite neočkovat!!
jeho zdravotný stav by sa určite zhoršil

usiko
5. mar 2013

myslim ze nemas take dieta,,,vymenovala si tu vsetko mozne, z coho je aj idiotovi jasne ze ockovat sa nesmie,plus nemas ho ockovaneho a chces ho ockovat? dovod? ak sa mylim tak sorry, ale podlamna vymyslena tema.....

kbeata
5. mar 2013

uz si asi v troch temach...