icon

Môžem odmietnuť alebo preložiť očkovanie dieťaťa?

petkamatulko
8. nov 2011

Ahojte, v piatok mám ísť so synom na prvé očkovanie v troch mesiacoch. Manžel by najradšej očkovanie odmietol, alebo aspoň preložil, kým nebude mať malý aspoň dva roky. Máte niekto skúsenosti s odmietnutím očkovania? Veľa som o tom čítala a neviem sa rozhodnúť.Ďakujem.

adriana7
11. feb 2012

@slniecko77 , ja sa nechcem hádať a po pravde poviem, že som to nečítala celé, len som zahliadla, že sa bavíte o nahlasovaní, tak som napísala...vieš, ak by sme nemali zlú skúsenosť, dodnes očkujem veselo ďalej, je to strašne individuálne, ale hlavne mám už alergiu na tému očkovanie,lebo maminy z môjho okolia vedia, že sme odmietli a tak mi pod chvíľou volajú známe a známych známe, že čo majú robiť,že majú nežiaduce účinky...ále ja nie som lekár ani epidemiologička z hygieny 😖 , ale oni nemajú odvahu vzpriečiť sa systému, tak si len vypočujem, poľutujem..naposledy,keď som bola u kamošky a boli sme v parku na hojdačke, tak jej tam tá malá odpadla,kriesili sme ju, veľmi smutný pohľad... a lekár jej povedal, že dajte aj 3. dávku,aby sa stav nezhoršil 😕

chelonka
11. feb 2012

@slniecko77 ale klinické študie o 10 rokov nestačia, niektoré veci sa prejavia aj po 30 rokov a generaciami očkovaní.

Stači sa pozrieť na očkovanie zvierat tie sa celkovo očkuju dlhšie ako ludia a u kompletne očkovaných sa generáciami prejavuju už nejaké problemy ako je neplodnosť a kopa iných! ludia sa očkuju ešte kratko na to aby mohli posudiť konečne dôsledky očkovaní

slniecko77
11. feb 2012

@adriana7 ani som nemala z tvojho prispevku pocit, ze sa chces hadat 😉 a som ochotna verit, ze sa vsetko nenahlasuje
..je to na kazdom ci da alebo neda ockovat, kazdy si nesieme za svoje rozhodnutia nasledky
..ja sa len snazim ''zistit'' kde je pravda, niektore tu pisu velmi zavadzajuce informacie, ktore sa priecia zdravemu rozumu preto som sa oprela do tych studii..a vyzera, ze fama o troch dnoch je hlupost

chelonka
11. feb 2012

@adriana7 fúúha, aj ja sa v mojej blizkosti stretávam so strasne vela ale fakt že vela prípadov nežiaducich učinkov po očkovaní

slniecko77
11. feb 2012

@chelonka mne fascinuje, ze tebe sa len staci pozriet a vies 😀 nuz niektori na to musia velmi dlhos tudovat a robit aj tie klinicke studie, aby dospeli k nejakemu zaveru
..a celkom by ma zaujimalo aky neziaduci ucinok sa prejavi po 30 rokoch..budem rada ak tuto otazku neodignorujes, skutocne ma to zaujima

vanessm
11. feb 2012

@slniecko77 nie nepopieraš nežiadúce účinky ( ak keď ich sarkasticky prirovnávaš k pomaranču), ale píšeš o tom, ako sa nahlasujú ( čo je holý nezmysel), .... Dávaš sem linky farmaceutických firiem, v kt. réžii sa vykonávajú všetky klinické štúdie, to je naozaj dôveryhodný zdroj. Klamlivé informácie tu podávaš keď tak len ty. Ale zrejme máš k tomu pádny dôvod, či motiváciu?

chelonka
11. feb 2012

@slniecko77 ale ja som nepísala tebe tak si si nemusela zosobniť ečka a pod, ja som napísala,a že do krvného riečista a to je pravda, predsa do ruky - tam máš asi milion vlasočníc krvneho riečista, ja som nenapisala, že priamo do hlavnej žili!

je rozdiel, či tie zvieracie proteiny dostaneme prirodzenou formou teda potravou - v tedy sa stým telo vie normálne vysporiadať, ale je neprirodzené to pichať do tela tam kde to nepatrí!

No ja veru zarytá protiockovaniu som lebo ja za očkovanie platím svojím zdravím už dosť vela rokov. Naposledy ma to stálo 2 týždnovy pobyt v nemocnici a 1/2 ročnu PNku v roku 2011, myslíš že zamestnavatelia maju záujem o takýchto ludí??? kto sa ma potom o nich postarať? - nikto sa o nich nepostara!!!

A toho neočkavanie sa až tak bať netreba naozaj!!!
moja známe z prace čo knám chodi v rámci BOZP má 2 deticky 7a 4 roky stare absolvovali len prvé 2 očkovania dalšie nie lebo prva mala nežiaduce učinky - trvale a druha býva často chora - kasel a pod. jej svokra je detska lekárka a sama tie očkovanie odklada, tie detičky zatial absolvovali takmer všetky detske choroby ako osypky a podobne, vyviazli z nich úplne bez problemov a ešte z lahším priebehom ako očkovane deti!

slniecko77
11. feb 2012

@vanessm nie su tam len linky farma firiem, a mimochodom su ulozene na gov strankach
..nerob si starosti, pre farma firmy nepracujem, a ani som nikdy nepracovala..len ma zarazaju (specialne tvoje) fabulacie
..ale tiez ma zaujimal a stale zaujima tvoj nazor na podanie ATB v utlom veku ked hrozi autizmus, alebo mozne komplikacie ked sa ATB nepodaju
@chelonka ved som uz pisala o kolektivnej imunite a na osypky sa povacsine neumiera, mala som ich aj ja
..najdi si specifikaciu krvne rieciste, vakciny sa pichaju do svaju a vzdy sa aspiruje, ci sa v striekacne nenachadza krv
..a tiez chapem preco svokra lekarka odlozila ockovanie..ale napokon deti zaockovane boli, nie?
..ospravedlnujem sa, ze som zareagovala, myslela som, ze to je dotaz na mna

andrealisy
11. feb 2012

@slniecko77
ten posledny link co si sem dala nie je ziadna dlhodoba studia bezpecnosti vakcin....ved to je len nejaky trial ktory sa este ani nezacal, pise tam ze zacina v Marci 2012 a pravdepodobne skonci v Decembri 2012 a robi sa na Indickych dojcatach??? Dobre citam?

chelonka
11. feb 2012

@slniecko77 ja to nemám z hlavy ale od ludi čo tu študovali tu na SK robili z toho doktorat, potom študovali to aj v amerike, je zaujímave, že názory najvyšších odborníkov na slovensku a aj tam sú rovnaké, len ako to tu už niekto písal, sila farmacii a financiii meni obsah a formu prezentovania názorov daných odborníkov. Stretala som sa aj stým, že lekári očkuju, lebo je to povinné, ale popri tom svoje deti, a rodinu s tým nezaočkuju ani keby čo bolo.

No jaj ti tie nežiadúce učinky nepoviem, pretože u ludí ešte neboli zistené, alebo identifikované (alebo neprispustia, že by to bolo tým očkovaním aj ked je to tým sposobené) ako neskorý nežiaduci účinok očkovania .

Ja som písala o zvieratách lebo tam tých generacií ubehlo o mnoho viac od začiatku očkovania ako u ludí.

Vieš poviem ti konkretny prípad niečoho čo zistili po 30 rokoch že je to zle a nemože sa to tak riešiť - mám napr. silnu alergiu na chlad - kedysi sa to liečilo, tak že sa od pacienta odobrala krvna plazma ktora sa mimo jeho tela ochladzovala a potom sa mu podavala naspať, takto sa to riešilo aj na slovenku, ale prestalo sa to robiť lebo po cca 25 rokoch zistili, ake to ma po dlhšiej dobe nežiaduce učinky a takto je to aj s liekmi predsa - na žiadnom lieku nemáš napísane že sa môže užívať počas tehotenstva, lebo taký výskum sa nevykonava. ale časom ako je to napr. u zodacu ti lekár povie že používanie tohto lieku počas tehotenstva je bezpečneé a ako sa na to prislo no tak ,že ten liek je na trhu cez 20 rokov a za tu dobu používania sa zistilo že ma minimálny nežiaduci vplyv pre dietatko a jeho prenatálny vývoj.

slniecko77
11. feb 2012

@andrealisy ano mas pravdu, rok 2012 a indicke deti su ine?
..pozri si studie predtym
@chelonka k liecbe na chlad, to ti nezistili po 30 rokoch neziaduci ucik, ale zistili, ze ta liecba nie je dobra...to je velky rozdiel
..ono mnoho liekov napr. acylpirin, ktory sa daval este za mojej generacie aj detom, dnes je to nepripustne, lebo sposobuje to co sposobuje..veda sa vyvija a ty si to svojim prikladom len potvrdia, to nema nic spolocne s neziaducimi ucinkami, ktore sa zistia po 30 rokoch

chelonka
11. feb 2012

@slniecko77 ja viem, že to čo ti napíšem, si už určite vela krat počula alebo čítala, ale naozaj je to pravda, že naozaj ide o biznis a velmi velký, vieš oni nepotrebuju zdravých a vyliečených ludí.
Kolegynim brat pracuje v kanade v nemenovanej farmaceutickej spoločnosti ako vedec pre vývoj liekov na rôzne druhy rakoviny a hádaj - lieky sú a aj štúdie a tie lieky majú o mnoho menej nežiadúcich účinkov ako bezne dostupne lieky ktoré takmer ani neliečia iba udržuju a mierne zlepšuju stav. Tie lieky su take, že v prých 2 štádiach človek vyjde takmer bez akejkovek ujmy!! Lenže ta spoločnosť tie lieky tak rýchlo veru von nepustí!!!!
Stačí sa pozrieť na bohatých známych ludi čo mali rakovinu - takmer všetci sa tešie velmi dobremu zdraviu a prečo, lebo sa vedeli vdaka svojim peniazkom k tej liečbe dostať.

slniecko77
11. feb 2012

@chelonka ja viem, ze farma biznis je jedna velka spina a nikde a nikdy som sa ti to nesnazila vyvratit..mnoho ludi ani netusi ake peniaze sa tam tocia a ake spinavosti sa robia
...ale vy stale tvrdite nieco co nie je pravda, tak sa snazim najst kde je pravda...obcas sa zbytocne zavadza verejnost

chelonka
11. feb 2012

@slniecko77 nieee to mne nezistili ja ešte nežijem tolko rokov, mne bolo povedane, ako sa to kedysi liečilo, ale že sa to stoplo, lebo síce vyliečilo jednu vec, ale zas to u mnohých ľudoch spôsobovalo iné zdravotné komplikácie, tak sa ustúpilo od tejto metody liečenia.

Napr. moja imunoalergologyčka - pretým bola pediatrička, mi na moju otazku či očkovať moje budúce dietako, povedala, že mi to neodporuča na základe mojich diagnoz ktore su dedične, už moje dieta si teda nesie informácie o daných chorobach a je iba na genetike sa s tým vyporiada - aj ked nič nezdedí (čo lekárka si myslí že niečo určite hej lebo to mám velmi silne) ale ten predpoklad tam pre vznik je, a očkovanie akurat môže byť spúštačom danej choroby a predpoklad vzniku danej choroby očkovanie zvýši až o 40%!

andrealisy
11. feb 2012

@slniecko77
su ine v Indii pochybujem ze bezne ockuju tak to je vlastne len naozajstny tial, ziadna dlhodoba studia
tie predtym su mooooc dlhe nemam tolko casu citat

kvetinka211
11. feb 2012

@chelonka lol 😉 nepusti ich na trh pre to, lebo musia byt najprv testovane ... testuje sa na zvieratkach, potom na zdravych dobrovolnikoch ktori to robia za peniaze, potom ako experimentalna liecba na ludoch ktori to radsej vyskusaju ci im to nahodou nepomoze ... su na to presne stanovene postupy
farmapriemysel je tvrdy biznis .. ide o zisky - podobne ako v potravinarstve, vsade ... kedze je stav spolocnosti dost skorumpovany, vyskytuju sa tam urcite aj spinavosti ... ale nie je v zaujme nikoho aby ludia umierali ...

slniecko77
11. feb 2012

@chelonka u teba je zrejme relevantne neockovat, pokial je na to dovod som za, ale nie zbytocne robit paniku a pisat fabulacie niekoho komu vyhovuje ich zverejnovat
..len som sa ti snazila vysvetlit rozdiel medzi neziaducim ucinkom a liecbou ktora uz nie je lege artis
..v minulosti sa tiez mnoho chorob liecilo pijavicami no moderna medicina ukazala, ze je to hlupost..to je presne tak ako s tou chladenou krvnou plazmou

slniecko77
11. feb 2012

@andrealisy vies tvoje pochybnosti su len tvoj nazor..ja tiez mozem pochybovat o mnohuch veciach, ktore som naozaj nevidela, ale s urcitostou existuju...su to len tvoje nazory postavene ''na vode''
..a v tej druhej studii to je strana c. 8, predtym som sa pomylila..keby si nahodou mala cas citat
@kvetinka211 presne tieto informacie mam aj ja co sa tyka klinickych studii 😉

chelonka
11. feb 2012

@slniecko77 no v niečom máš pravdu, ale ani ty sama nemožeš vedieť kde naozaj ta pravda je, poznám 2 ludí z rovnakého odboru lekárstva s rovnakou praxou boli spolužiaci a su aj kamarati v skuromnom živote,ale ked príde napríklad na očkovanie tak maju úplne rozdielne názory a ked si obidvoch vypočuješ - ich argumenty, tak si povieš že sakra obidvaja majú v niečom pravdu!!!! a preto si myslím, že nič by namalo byť násilne povinné, keď daná vec môže mať nežiadúce účinky a následná zodpovednosť potom zostane na rodičovi.

Vieš mám kolegu ktorého 6 ročnej dcerke diagnostikovali hmm neviem ktorý typ cukrovky, n kramároch v nemocnici sa vyjadrili, že je to pravdepodobne nasledkom očkovania - teraz žena nemože ist do prace, lebo malej sa musi 6 x denne pichať inzulin, ranajky, olovrant, obec, desiata, večera + ten nočný či jaký je - fuu teraz si nepamatujem aj im povedali, že ktorej konkrétnej vakcíny je to dôsledok.

slniecko77
11. feb 2012

@chelonka vies to su vsetko len dohady, aj ked nie je vylucene, ze je to pravda..ale co myslis, ze je horsie-lepsie, ked mnozstvo deti zomrie, alebo bude postihnutych napr. obrnu, alebo len nizke percento deti bude mat neziaduce ucinky?
..pred par storociami deti umierali na ''smiesne'' choroby co by dali ich matky za to, aby ich mohli zachranit

andrealisy
11. feb 2012

@slniecko77
ako co ze v Indii sa neockuje? To si myslis ze nie je vec ktora s urcitostou existuje? Tak v Indii sa isto neockuje

chelonka
11. feb 2012

@kvetinka211viem aký je postup a je jasne že nieje ich umysel aby umierali - ved mŕtvy sú im tiež zbytoční tí im peniažky veru neprinesú! ale povedzme si v dnesnom svete v čom niesu prachy a velké prachy. Stači sa pozrieť na obyčajne veci čo su označené za svadobne, alebo detske tak maju hned 600% prirážku, alebo take "zdravé " potravinové doplnky napr. aloe vera, boha ked vidím, kolko si za to pýtaju je mi zle - ako aleo je uzasna vec a ja si ju doma uspešne pestujem - tu liečivu - jej to uzasna vec na popaleniny hocijakej formy, postipnutia a rozne ine kozne veci.

Proste normálne bežne dostupne veci ktoré maju pomoct sa strasne zenužívaju a všetci sa snažia na všetkom brutal zarobiť.

slniecko77
11. feb 2012

@andrealisy nie, myslela som, ze ta studia sa neuskutocni
.. a predstav si, ze aj v takej Indii sa ockuje http://www.whoindia.org/en/section6/section284/...
..asi at to prekvapuje..mna nie 🙂
..vies, nestaci si mysliet..treba si overit

slniecko77
11. feb 2012

@andrealisy a naozaj je unavujuce dokazovat, ze niektore dohady su uplnymi nezmyslami

chelonka
11. feb 2012

@slniecko77 jaaaj už som chcela stebou súhlasiť ale napísala si tu poslednu vetu čo bolo pred par storočiami, vieš očkovať sa začalo ked už bola minimálne úmrtnost na dané choroby ( ako tu už mnohé písali, mnohé choroby uzko súviseli a súvia s civilizovanosťou a hygienickými návykmi, ), a dokonca pri niektorých chorobach sa po očkovaní umrtnost zvýšila, lebo choroby zacali mutovať.

aj aj keby sa niektoré choroby prestali očkovať a znovu by sa zacali objavovať vieme asi o 200% lepšie s nimi bojovať v ďaka vyspelej medicine aj bez očkovania

andrealisy
11. feb 2012

@slniecko77
to je sice pekny link, v Indii som bola neverim sa celoplosne ockuje, ludia tam ziju na ulici to je mimo temy.....

slniecko77
11. feb 2012

@andrealisy http://www.iapindia.org/immunisation/immunisati...
..netvrdim, ze su vsetci ockovani, ale ty tvrdis, ze pochybujes, ze sa tam ockuje..treba si najprv overit fakty, lebo sa neda konstruktivne debatovat
..na overenie nejakych faktov netreba cestovat do Indie
..prajem vsetkym dobru noc 🙂

andrealisy
11. feb 2012

@slniecko77
pozri sa mne nemusis nic dokazovat, len som ta upozronila ze si sem dala link ktory vobec nebol o tom co si pisala ze bol. Ja mam v teme ockovanie jasno. Par krat si sa totiz vyjadrila ze tu kocky davaju zavadzjuce informacie a toto mi prislo od teba zavadzajuce. To je vsetko.

kbeata
11. feb 2012

@slniecko77 preco nenakuknes tu na MK do temy mamiciek co maju auti.deti?Niektore spominali ze ich deti zacali upadat po ockovaniach,vies si predstavit ako rozmyslali kde nastala chyba?
Inac o starych autistoch som ani nepocula,necitala,zato posledne roky ich nejako pribuda ☹to je moj nazor,a okrem toho same alergie,znizene imunity,poruchy spravania,je toho dost,prisaham ze v mojom okoli je viac deti co im nieco je,ako takych ktore su relativne zdrave 😒

kkristin
11. feb 2012

Za čias ked nás očakávali mali sme polovicu z momentalnych povinných očakávaní..
Tbc bola zrušená preto lebo boli dokázane vedľajšie neziaduce účinky a tbc tu nieje nie vdaka očakávaniu ale zmenou som a hyg podmienok ATP ...hovoril o tom odborník na tyč minuly týždeň v JOJ novinách
Aky je zmysel zaočkovať na bežne detské choroby ktoré má imunity zvládnuť???ked sme to ako deti mi zvládli bez očakovania a lieky ani zďaleka neboli tam kde teraz?
Prečo je vramci EU uz oceňovanie nepovinne?
Ako to že sa tak veľa odborníkov a lekárov postavilo proti očkovaniu?
V letakoch k očkovacim vakcínam sa uvádzajú neziaduce účinky takze dokázania boli..
Ako to že existuje výskum dokazujuce kresajucu krivku a pomaly ústup chorôb a očakávať za začalo v poklesajucom štádiu?