Môžem odmietnuť alebo preložiť očkovanie dieťaťa?
Ahojte, v piatok mám ísť so synom na prvé očkovanie v troch mesiacoch. Manžel by najradšej očkovanie odmietol, alebo aspoň preložil, kým nebude mať malý aspoň dva roky. Máte niekto skúsenosti s odmietnutím očkovania? Veľa som o tom čítala a neviem sa rozhodnúť.Ďakujem.
Ospravedlňujem sa za preklepy ale píšem z i padu a ten sme predpisuje slova 😒
Som sa pobavila na tom očkovaní v Indii. 😀 😀 😀 A fakt dobre. Možno by bolo fajn pre niektorých do tej Indie naozaj zájsť a vidieť v akých podmienkach žije prevažná väčšina ľudí v tej krajine a potom hovoriť o tom, aké je tam zaočkovanosť. 😀 😀 😀
@kkristin das mi link na ten vyskum? dakujem
..vyznam v ockovani? napriklad, ze moje dieta nedostane obrnu a nebude ochrnute, nedostane tetanus, nebude mat krce popripade nezomrie, nedostane rubeolu a neohluchne...mohla by som pokracovat..presne toto od ockovania ocakavam
..na I pade sa da nastavit, aby ti neprepisoval slova, teda aspon mne to slo
@kbeata pozri si stranku 5
..a ako som pisala autizmus moze sposobit aj podavanie ATB v utlom veku
..autizmus je relativne ''nova'' choroba..predtym nebola diagnostikovana, aj to je jeden z dovodov jeho narastu..dokonca som citala nazor jedneho lekara z USA, ze autizmus moze sposobit aj nedostatok kyslika pri porode..tak si vyber
@abbey1 je smutne, ze sa zabavas na ockovani v Indii..
@kkristin ked sme boli mali (80 roky) neockovali sa iba pneumokoky ... hexa sa davala rozdelena na niekolko ockovani, tbc v porodnici, mmr sa davalo, neviem ci dokopy alebo spolu ... videla som nedavno svoju kartu a v prvom roku tam bolo podstatne viacej datumov ockovania (teda injekcne ci inak podaneho ockovania) nez sme mali teraz v prvom roku s babatkom ... okrem toho sa odvtedy vakciny zmenili, obsahuju menej antigenov, menej hlinika atd.
@chelonka skus si dat do google scholar "vaccination diabetes" a najdes vela studii, ktore nezavisle od seba a nefinancovane farmafirmami na velkych vzorkach a dlhych casovych radoch nepreukazali ziaden suvis medzi ziadnym druhom ockovania a diabetom I typu .. to ze dcerka tvojej znamej ma cukrovku je smutne, ale zrejme to nesuvisi s ockovanim ... a ja by som hladala vinnika kebyze sa mi nieco take stane aj vzdy hladam ked je len nejaky naznak problemu, to je prirodzene ... ale zase nestrasme ludi bludmi
Inak ked sme uz pri tych znamych, poznam cloveka zo starsej generacie, ktory je cely zivot invalid .. prekonal detsku obrnu, ockovanie vtedy este nebolo ... na rozdiel od vasich prikladov tu je jasna pricinna suvislost ...
Ja sa nemôžem a nestotožním s týmto bezhlavým očkovaní pokiaľ mi niekto rozumne nevysvetlí všetky tie akože nevyhnutné očkovania na Slovensku.
Prečo kľudne ľudia nažívajú v mnohých civilizovaných krajinách bez povinného očkovania a bez katastrofických pandémií neočkovaných ochorení?
Prečo stále každý hovorí len o nezaočkovaných deťoch a ich možnom ohrozovaní detí zaočkovaných? Prečo sa nehovorí o nezaočkovaných či nepreočkovaných dospelých? Tí už nikoho neohrozujú? Veď vakcinácia nie je účinná až do smrti človeka!
@slniecko77 link ráno nakoľko píšem z i pádu a tuto to nemám v obľúbeného polozkach ale dám si záležať na tom aby som na to nezabudla
No to ockovanie ti ani jedno z toho čo si napísala nemôže zaručiť ale rovnako ti dáva možnosť že dostane rakovinu cukrovku ostane ochraňuje a iné
Takze aká je výhoda????ake je plus v očakávaní?
@abbey1 napis mi v ktorych? aj ked ockovanie v niektorych krajinach nie su povinne deti davaju ockovat, tak preto nie tie pandemie..to len na vysvetlenie
@slniecko77 Ja sa zabávam na tom, že tu hovoríte o očkovaní v Indii, nie o tom , v akých hrozných podmienkach tam ľudia žijú. A v tom im ani očko veľmi nepomôže, pokiaľ nebudú mať základné hygienocké vymoženosti, návyky, dostatok potravy a základnú zdravotnú starostlivosť. V svete v akom oni žijú je očkovanie či neočkovanie vedľajšie. O tom tu hovorím. Neviem, čo si ty pochopila.
@kkristin ale to, ze nezaockujes ty tiez nezaruci, ze tvoje dieta nebude mat rakovinu, diabetes...a ked dam ockovat mam nizsiu pravdepodobnost, ze to ktore ochorenie dieta dostane..nezaockovane dieta ju ma nepomerne vyssiu
@slniecko77 Prosím , mne by stačilo info, kde sa očkujú povinne pneumokoky! Aké percento z populácie tvoria zaočkované deti u nás, či v iných krajinách?
@kvetinka211 pokial ja viem mozem sa mylit neočkovalo sa proti detskym chorobám ani proti meningitide ani proti zltackam
@slniecko77 eeee tvoja dcerka veru rubeolu može dostatať tak či tak, ja som bola očkovana proti nej, a ked mi robili krvne testy v tehotenstve tak mi zistili, že mám zvýšene protilatky, a podla tej hodnoty zistili, že som ju prekonala cca tak pred 3/4 rokom.
dúfam, že vieš o tom, že to ked ti dcerku zaočkuju to neznamena, že je aj chránená, jej telo tu fakcinu može total odignorovať a neprijať. je to presne tak ako u očkovaní proti rakovine krcka maternice. a hadaj sestra bola zaočkovana a aj tak dostala rakovinu a dokonca presne toho typu na čo je vakcina určena a sestra ked bola očkovana mala 20 rokov - odporuča sa do 23 aby sa ten imunitný system bol schopný sa s tým vysporiadať a vytvoriť si protilatky
a najlepšie je čo teraz vymysleli, že tou vakcinou proti rakovine maternice chcu očkovať aj chlapcov od 9 rokov, myslím že sa to už povolilo a na to nebol robený žiaden relevantný výskum pokial viem.
@abbey1 problem je ten, ze sa stale bavime o ockovani a nie o hygienickych podmienkach v indii
..mna len ta uzivatelka MK presviedcala, ze sa v Indii neockuje, co je uplna hlupost...len som chcela dokazat opak, tak neviem preco sa tu snazis zosmiesnovat ockovanie v Indii..
nuz vazeni, prave som docitala Oxford journals, kde bol zverejneny clanok, podotykam vysoko odborny clanok imunologickeho vyskumu, ktory sa zaoberal suvisom ockavania deti do 18 mesiacov a vznikom atopickych manifestov, alergii a respiracnych ochoreni. Z clanku vyplyva, ze skutocne vakcinacia sposobuje zmeny imunity a bunkovej urovni v markeri Th1, ktory je zodpoveny za rozvoj atopie. Nulove hodnoty boli namerane u nevakcinovanych deti do dvoch mesiacov, najhorsie vysledky sa namerali medzi 6-12 mesiacom veku deti. Potom tento ukazovatel pozvolne klesal. Najviac Th1 ovplyvnoval tetanium toxoid ako ucinna latka obsiahnuta v hexavakcine, ktorej ulohou je imunizacia proti tetanu. Tolko som sa docitala.
@slniecko77 Ide o to, že ja radšej risknem osýpky, a podobne ako napr. tú rakovinu a iné závažné ochorenia, kde očkovanie môže byť spúšťačom. Tu ide i o to, čo je pre koho menšie zlo. Ja sa bojím i obyčajnej nádchy u mojich detí, bojím sa každej choroby. Ale ak je podozrenie, že očkovanie môže spôsobiť , či spustiť niečo závažnejšie, tak do toho nemôžem ísť.
A preto by mala byť slobodná voľba a prestať reči o tom, ako moje dieťa môže ohroziť iné dieťa.
@slniecko77 ale má vyššiu pravdepodobnosť iných ako neziaducich účinkovať dnes uz totiž zrušené povinne očakávania v rámci Eu boli zrušené práve pre množstvo neziaducich účinkov a vážnych následkov takze stále rovnako ako môžeš dostať rakovinu z očakávania pred čím ťa chráni ked ani nezaručuje to že chorobu nedostanem? Ale mám veľké riziko iných chorôb ako následku?
@slniecko77 Čím konkrétne zosmiešňujem očkovanie v Indii? nerozumiem ti! Koľko percent detí v Indii je zaočkovaných? Mám veľmi dobré info o živote tam.Nemôžeme porovnávať úplne neporovnateľné. Stojím si za svojim, že väčšina detí v Indii v živote lekára nevidelo a tobôž nie je očkované.
Sorry za preklepy furt to tu píše čo chce 😒
@slniecko77 ale prosim ta,snad tomu neveris ze z podavania ATB v utlom veku,teraz citujem"minule storocie bolo storocie antibiotik a dnesne je storocie vakcin 😒 ,vies co by tu behalo 20,30,40 rocnych autistov?
a nedostatok kyslika pri porode, 😒 ved sama si pisala ze je to taka nova choroba
a pripustas nejake neziaduce ucinky po ockovani?
@abbey1 pises, ze ta to pobavilo..ja som len tym linkom dokazovala, ze aj v Indii sa ockuje, nic viac nic menej
@kvetinka211 ale ja nestraším 😀 ja som iba napisala čo im lekarka povedala, hmm ale čím to je, niečím to musí byť sposobene. najhoršie je to že, početnosť tohto typ cukrovky u tak malých deti strasne velmi rýchlo stupa až rapídne rýchlo.
@slniecko77 ty nevieš o tom že ockovanie má za následok aj rakovinu????nabura ti imunitny systém Kukni si nejaké videá na YouTube a mamickach čo im deti následne po očkovani narástli im nádory a umreli
@slniecko77 Hovorím o mnohých závažných ochoreniach, kde práve očkovanie môže byť spúšťačom. za tým si stojím a priznávajú to aj určitý lekári z praxe či výskumu. 12 rokov sa rýpem v rôznych štúdiach a spovedám každého, kto mi príde pod ruku.Ťažko si tu teraz dokážeme jedna druhej svoju pravdu. tak ako sa ty bojíš o svoje dieťa a chceš ho preto očkovať. Ja sa bojím o svoje a som s očko opatrná.Hovorila som s množstvom lekárov a s množstvom mamičiek rôzne chorých detí. Informácie nemám vycucané z prsta. Tiež to bolo pre mňa ťažké rozhodovanie, ale zvolila som menšie zlo, ak ma raz niekto presvedčí o účinnosti očkovania a jeho neškodnosti, budem prvá u pediatra.
@kbeata zase predpokladas, ze to nie je mozne? 😀
..bohuzial tu knihu nemam tu, a tiez netvrdim, ze je to pravda..napisala som len to co som sa docitala
..a co sa tyka ATB predpoklada sa, ze by mohli vyvolavat autizmus, ale tiez to nie je dokazane..presne ako s tym, ze ho vyvolava ockovanie
@slniecko77 jaj tak prepač, možno aj dcerku budeš raz mať 😀
to ma pravdu že spôsobuje rakovinu očkovanie, lebo očkovanie môže vážne narušiť imunitu(hlavne v tedy ked babatko nemá dobrú imunitu (nikde sa pred očkovaním na slovensku nemeria jak sa vola ta hodnota imunity či je dostatočna) a idu ho čokovať) a rakovina ja autoimnunné ochorenie
ja viem, že by som sa mohla dnes vyjadrovať aj erudovane, ale proste mám blby den a všetky správne názvy a pomenovania mám úplne mimo hlavy - mám nejaký blby den
Inak je zbytočne ju presviedčať
Nakoľko si nenastudovala dostatočne veľa článkov odborných štúdii od lekárov a nepozrela a nevidela príbehy ľudí priamo alebo nepriamo a nevie aké vedľajšie účinky spôsobuje ockovanie
Je zbytočne ide o to aby mal každý slobodnú voľbu bez toho aby musel platiť pokutu
A nech si je ona ako matka zodpovedná za svoje deti a my za tie svoje
Ked chce veriť lekárom čo dostanú za každé ockovanie cash nech a nie tým čo otvorili ústa a študuju a píšu o tom studie
@kkristin hm, you tube? sa ma snazis rozosmiat? 😀
..kde to mas podlozene, na you tube mozes dat skutocne cokolvek

@slniecko77 tie linky zo stránky sprievodca ockovanim sú rovnako platené farma firmami takze zrovna to nieje dôveryhodny zdroj
Aky význam v očakávaní vidíš ty??lebo stále čakas dôkazy od nás ale stále sme nedostali žiaden od teba 😉