icon

Môžem odmietnuť očkovanie, keď sme predtým očkovaní boli?

vierka75
22. jan 2013

mamicky
boli sme ockovany do obidvoch noziciek v 4. a v 5. mesiaci..mozem odmietnut dalsie ockovania?
dufam zze ano. je mi luto ze som ich neodmietla hned na zaciatku no bohuzial som bola ovplyvnena okolim
dakujem 🙂

hajanka
23. jan 2013

@jania023 v tom case to tak skutocne bolo, lebo info bolo malo... dnes uz nie je problem vyhladat si, zistit vsetko potrebne, dnes je vela rodicov ktori neockuju svoje deti od narodenia, proste necakaju laxne na pohromu, na neziaduce ucinky

vierka75
autor
23. jan 2013

@ivkamb dakujem...som tu nova takze neviem ako to poriadne funguje 😉

vierka75
autor
23. jan 2013

@hajanka dakujem..takze som s ockovanim skoncila..vdaka 🙂

gubcikova
23. jan 2013

@jarhal asi si si ma s niekym pomýlila nie?moja dcéra nemá neurologickú chybu.a ja nezávidím zdravie tvojich detí,lebo mám aj ja zdravé deti.a neviem kde reagujem tak že som plná nenávisti a mazať v mojom fotoblogu si môžem čo chcem.a predstav si že aj moja dcéra má všetky očkovania.takže stále nechápem o čo ti ide na moju adresu

cawes
23. jan 2013

@bralilienka ok a co ak? Pokial vies citat tak ja som to ako prva rozoberat nezacala

cawes
Odpoveď bola odstránená
lea641981
23. jan 2013

@kkl82 ja ti to napisem presne 🙄 adrenalin ucinkuje do 5min u mna 😲 odpadla som a dali ma lezat 😔som myslela ze srdce mi vyskoci,hrozostrasny zazitok

kkl82
23. jan 2013

@cawes to jasne, ze nemas do minuty DMO ani do minuty sa nestane autistom, cukrovkarom atd., ved to ani nik netvrdil. ale su deti, ktore do par minut skolabuju, zastavi sa im dychanie v dosledku tazkej alergickej reakcie atd. ale ani to, podla nasich lekarov, nemoze byt z vakciny. je to vraj len casova naslednost...

kkl82
23. jan 2013

@cawes este doplnim, co som tym myslela. dala by si ty dalej ockovat svoje dieta, ak ti u lekara v ordinacii takymto sposobom skolabovalo do par sekund/minut? lebo u nas je to bezne, posielaju deti do specialneho centra, ved snad neumru ani po dalsej davke vakciny. a preco takto riskuju zivot dietata? jednoducho preto, lebo by este nejakou zazracnou nahodou mohlo dostat napr. zaskrt, ktory sa na nasom uzemi nevyskytol od 1980. dava ti to logiku? lebo mne nie...

kkl82
23. jan 2013

@lea641981 fuha, tak to ti nezavidim... musel to byt hrozny zazitok 😖 u mojho stryka adrenalin zaucinkoval do asi 15 sekund... tiez na to nespomina v najlepsom, ale zachranilo mu to zivot

kkl82
23. jan 2013

@cawes inak som rada, ze hned utocis... milujem taketo osoby ako si ty, treba urazat a urazat a urazat, ked uz nepochopime zmysel...

cawes
23. jan 2013

@kkl82 tak na takuto otazku kedze som sa s tym nestretla ti odpvoedat neviem ako by som sa rozhodla. Vzdy bude nieco pro a proti. Ja som urazat nechcela ale ja ti tiez nevyhadzujem na oci z akej rodiny pochadzas. Takze sa tiez nenenacham urazat.

nikimax
23. jan 2013

Len chcem pre očkujúce mamičky, ktoré neveria na nežiadúce účinky vakcín odporučiť na vcelku zaujímavú tému/otázku tu na Modr. koníkovi: Aké malo nežiadúce účinky vaše dieťa po očkovaní? Upozorňujem, že je to len pre silnejšie povahy...Verím, že aj to prispeje k vášmu správnemu rozhodnutiu......

kkl82
23. jan 2013

@cawes ty si sa tu obhanala tym, ze si z lekarskej rodiny a teda o tom nieco vies. tak som na to reagovala. a tuto otazku presne riesia rodicia, ktory sa rozhodnu dalej neockovat. ci uz nieco take zazili, alebo niekto v ich blizkosti. preto je scestne urazat a obvinovat rodicov, co sa rozhodli neockovat, lebo nikdy nevies, co prezili oni alebo niekto, koho poznaju. jasne, ze su aj mamicky, co o vakcinach nemaju ani tusenia a nechcu ockovat, lebo sa nechaju sa vystrasit spravami "jedna pani povedala". ale tych je rovnako vela ako tych, ktore su tak zaslepene, ze nedokazu akceptovat, ze nejaky stav alebo nejaka choroba moze byt naozaj z vakciny, vysmievaju sa rodicom presne tak, ako sa tu vysmievas ty, a zlahcuju stav deti, ktore nejakym sposobom po vakcinacii utrpeli... sama vravis, ze nevies, ako by si sa rozhodla, keby si sa s niecim takym stretla. a to je presne ono, kazdy sa rozhoduje podla svojej vlastnej situacie. a je dobre vediet, ake su moznosti, tak isto, ako je dobre si nieco o tych vakcinach nastudovat a vediet sa rozhodnut. a nie len slepo doverovat uzusu, ze vakcinacia je "vyssie dobro, ktoremu treba podriadit vsetko, aj zdravie jednotlivca".

cawes
24. jan 2013

@kkl82 takze v prvom rade som sa tu nicim neobhanala. len som tu bola skritizovana zato odkial mam info atd. tak som povedala ze kedze svokrovci su lekari a ja som sa o to dost dost zaujimala tak ze mam nieco o tom nacitane. Tak ako to ze zijem vo svajciarsku kde je to dobrovolne a tiez mam o tom nieco precitane co sa tyka pro a proti.
za druhe ja som sa tu nikomu nevysmievala ani som nikoho neurazala co sa ockovania tyka ani som netvrdila ze je to to najlepsie co existuje. Napisala som ze naco treba zakladat milion tem, a preco ked uz od zaciatku o tom clovek neni presvedceny radsej neodmietne a odmietne to teraz po 2 ockovaniach. Ved tie protilatky uz v tele ma, uz ma v sebe jed a toxiny ako to tu niektore hovoria. To bolo vsetko. Narozdiel od inych mamiciek tu, neospevujem a nepresadzujem si svoj nazor ako neviem co. Ale jednoducho ked mi niekto zacne tvrdit ze neviem ake choroby z toho vznikli, tak uz je to nasmiech lebo ano su choroby resp. nasledky ktore mozu byt po ockovani, je tam vzdy neake riziko. ALe zase nie vsetko je z ockovania. A za chvilku tu bude niekto tvrdit ze aj AIDS je z toho.

nikimax
24. jan 2013

@cawes nechcem do toho nejako vstupovať, len si myslím, že máš skôr jednostranné info.....to bude zrejme tými lekármi v rodine....Vývoj názorov každého človeka- rodiča na očkovanie sa mení, zvlášť, ked sa u jeho milovaného dieťatka objavia než. účinky. Vtedy zistí, že to, čo mu vravel lekár o očkovaní v ordinácií vôbec tak nie je!! A že veľmi veľa vecí mu zamlčal....vtedy sa začne hľadanie skutočnej pravdy. Očkovanie nesmie mať takéto vážne nežiadúce účinky!!! Je podávané plošne, ako potom prídu k tomu tie deti, ktoré to poškodí?! Každé je iné.....!Nie každé si vytvorí protilátky, vieš to?Vieš, že vytvorené protilátky neznamenajú, že chorobu nedostaneš...?Ano, z očkovania môžu vzniknúť veľmi vážne chronické choroby, hlavne autoimunitné.....K tomu AIDS-bývalá Norska ministerka DR. Rauni KIlde, tvrdí, že aidsom boli úmyselne kontaminované vakcíny (proti kiahňam) určené do Afriky, ako humanitárna pomoc v 80-tych rokoch....ale tieto informácie musíš hľadať, bežne sa nevytrubujú do sveta.... 😝

cawes
24. jan 2013

@nikimax ok no bohuzial ta sklamem nemam jednostranne informacie. Svokrovcov som sa spytala na nazor to bolo vsetko, ostatne som si sama zhanala hladala a citala. Uz sa budem opakovat asi x krat ale to ze vakciny maju resp. mozu mat nu mi je jasne a som si toho vedoma. AJ to ze su choroby ktorymi vakcina moze byt spustacom bohuzial dokazane to nebolo..A co sa tyka AIDS kedze som pracovala z ludmi ktori maju AIDS tak som si o tom musela vela precitat. Tez preco vznikla je vela.To ze niekto to trvrdi je jedna vec, druha vec je ze akym stylom africania ziju. AIDS sa tiez hovori choroba opic. Co ti v afrike kazdy povie.

nae
24. jan 2013

@cawes Ja by som sa len vrátila k tej možej anafylaktickej reakcii. Prečo asi lekári požadujú, aby mamička po očkovaní čakala s dieťaťom ešte tak 15 min. v čakárni (po MMR dokonca pol hodiny). Pretože anafulaktická reakcia sa može prejaviť hneď a prejsť až do šoku. Šokový stav može však nastať aj neskor, ale určite nie povedzme až na druhý deň.
Ale to asi vieš 😉
Pokiaľ ty očkovaniu doveruješ, je to v poriadku. Keď sa pred očkovaním malého nebojíš, že bude mať horúčku, boľavú nohu, či akúkoľvek inú reakciu, apod., tak ti v podstate ostatní možu závidieť, aká si pokojná a vyrovnaná.

hajanka
24. jan 2013

@cawes ... potom isto vies, ze opicie bunky a tkaniva su beznou sucastou mnohych vakcin 😉 preto "dalsia z tez" tejto choroby a povodu virusu HIV prameni z opicich buniek a tkaniv (konkretne ide o oblicky africkej zelenj opice), na ktorych su pomnoznene virusy choroby a ktore su prisadou zazracnych vakcin
tazke vdaka ti skvele ockovanie za tento prinos
to sa tiez bezne nevytrubuje do sveta..

cawes
24. jan 2013

@nae jasne ze mam obavy ako kazda matka ale ked budem nervozna nepomoze to ani mne ani malemu. No mozno ze vo svajci malme leosiu vakcinu ani raz sme necakali po ockovani

cawes
24. jan 2013

@hajanka vies co vobec ma nezaujimaju tvoje tezy podlozene nicim. Bola by som rada ak by si nereagovala nato co pisem. To ze ty si proti ockovaniu lebo milion dovodov je ok ale netreba stale cloveku nieco vnucovat a vyvracat atd.

hajanka
24. jan 2013

@cawes ... ja len ze ked mas o tom dost nacitane a nie len jednostranne informacie od lekarov svokrovcov, tak reku ze mozme o tom diskutovat 🙂 ... takze mala by si poznat take informacie prv nez nieco napises.. 😅 predtym nez povies A uvazuj dopredu a rozmyslaj nad B... lebo vyvratila si sa vlastne sama lebo vobec nerozmyslas dopredu.. aaaalebo o tom nemas nastudovane dostatocne tolko na to, aby si o tom vedela
... ale ak mas problem alebo nejaky blok o tom diskutovat tak to beriem a chapem 🙂 viac nepotrebujem, nedajboze aby som ta (alebo niekoho ineho) do niecoho nutila 🙂

nikimax
24. jan 2013

@cawes no ved presne to je na očkovaní neakceptovateľné....že spúšťajú vážne choroby.....to sa nesmie diať, lebo ich efektívnosť je potom v....?......háji. Vo švajci máte presne to, čo my u nás, žiadny iný exkluzív.......Píšeš, že dokázané nebolo spúšťanie chorôb vakcínou......ako je potom možné, že sú na trhu...?....a pre miminá?? Kto to potom zavesil na príbalový leták, ked to nie je dokázané...?...hmm? Prečo sa s tým nič nerobí???? Odpoviem......lebo- peniaze 😝 😝 😝

cawes
Odpoveď bola odstránená
cawes
24. jan 2013

@nikimax tak farmaceuticky priemysel je bohuzial masina na peniaze. Nepochopila si celkovo vetu ktoru som napisala myslela som tym ze je riziko u niektorych vakcin napr 1:300 000 atd ano riziko ti hrozi aj ked pojdes na ulicu. Riziko je vsade. Ale vo viacerych pripadoch chorob nebolo dokazane ano stalo sa to ockovanim. No predstav si ze vo svajci sa ockuje inac ako na sk. Za prve je to dobrovolne, za druhe si mozes vybrat vakcinu sama. Mozem si pivedat naco chcem aby bolo dieta ockovane. A tomze sa vola prevenar ako na sk neznamena ze to je ta ista vakcina je vseobecne zname ze kazda krajina ma ine normy. Mozno nebudes verit ale aj urcite lieky tu nie su alebo su v inommzlozeni, dokonca detske UM su znacka ta ista ako na sk ale su odlisne.

hajanka
24. jan 2013

@cawes tak mi prosim tie "tezy" vyvrat ak to teda to tvoje IQ pochopilo 🙂 ja si rada vypocujem tvoj nazor a tvoje tezy, len mam pocit, ze uz k tomu nemas ani co dodat a co vyvratit, najjednoduchsie (a zaroven najokatejsie) je vycuvat tak, ako si prave vycuvala 🙂

hajanka
24. jan 2013

@cawes odlisne je len to co vyrobca realne uvedie do zlozenia v prib.letaku, pretoze EU nepozaduje v zlozeni zaznamenat vsetky prisady a zlozky, ktore sa vo vyrobku (teda vakcine) nachadzaju v stopovom mnozstve, 😉 preto u nas ani nie su uvedene, ako vsetci dobre vieme Svajc nie je v EU, preto je to zlozenie na oko "odlisne" no v skutocnosti je to to iste, ten isty vyrobok, ten isty vyrobca, to iste zlozenie 🙂 rovnako ako vakciny v USA, UK a inde...

hajanka
24. jan 2013

*nie uk

ivkamb
24. jan 2013

@cawes nikto ti tvoje presvedcenie neberie, ty si zodpovedna za svoje dieta, ale neurazaj ostatnych( a ich IQ) co sa tejto teme venuju, ja som si studovala nielen diskusie ktore su podla teba nepodlozene faktami ale knihy od lekarov, homeopatov, atd, mala by si to vidiet aj z inej strany, choroby proti ktorym sa ockuje, mali klesajucu tendenciu este pred zavedenim plosneho ockovania, to by si mala vidiet aj z tych grafov co si myslim ty posielala, dalej autizmus vznikol v podstate subezne so zavedenim ockovania proti ciernemu kaslu, robili sa pozorovania na SIDS pred a po ockovani, to nie su nepodlozene info od jedna pani povedala, ale fakty

nikimax
24. jan 2013

@cawes hooops.....na ktorej vakcíne je uvedené riziko 1:300 000 ( a čoho?) poprosím jej názov, dakujem. Na príbalovom letáku máš uvedené skôr 1 z 10.....1zo100 atd. alebo časté, menej časté....takto sa kamuflujú skutočné čísla.....Riziko v tomto je neprípustné, lebo sa podáva ZDRAVYM deťom- ako prevencia.Preto je nutné, aby dieťa zostalo po tomto zákroku zdravé aj nadalej! Aj u nás si môžeš povedať, že očkuješ, čo uznáš za vhodné, aj nad rámec, ked si zaplatíš....až dokedy sa nezložíš.....Ale kedže o tom mám niečo naštudované, tak ja neočkujem nič... 😉