Môžem odmietnuť povinné očkovanie dieťaťa?

luciferkax
6. dec 2011

Ahojte. viem, že je tu veľa maminiek, čo ônedali očkovať svoje dietky. Chcela by som odmietnuť očkovanie - tretie dávku povinného plus MMR. P o prvých dvoch dávkach sme mali tri dni teploty, a bojím sa toho, pretože tretia dávka je vraj najhoršia.. a MMr nechcem ... Len neviem, aký spôsob odmietnutia zvoliť, aby nám neprišla vysoká pokuta, ktorú nemám z čoho zaplatiť :/ ako ste to riešili? Resp. platili ste? môžete aj do IP

sofia2008
6. dec 2011

Spravne rozhodnutie..nasa po 3.davke Hexy skoro schytala epilepsiu, skoncili sme u neurologa, mozem popisat do IP, odmietame MMR, dr. nas nenuti ani neriesi..akurat som tu mala dnes kamosku, co zije v UK, kde je pred kazdym ockovanim od lekara poucenie, co vsetko moze vakcina sposobit - smrt, epilepsiu, cukrovku, ADHD syndrom, komu atd..co som tu citala na nete, tak skoro nik neplatil pokutu, aj ked si ich predvolali pred komisiu..

fatulda
6. dec 2011

Odporucam ti poradit sa v tejto teme : https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-ockovat/nesuhlas-s-povinnym-ockovanim/ , my sme tiez odmietli MMR, zatial nam predvolanie neprislo, tak ti neviem dat konkretne rady, ale mame v plane pokutu nezaplatit

zuzana_m
6. dec 2011

Ahoj ,téma ako pre mňa vyšitá. Tiež ju odmietam,aj tretiu davku povinného aj MMR. Mne radili nič nepodpisovať a spísať vlastné vyhlásenie. Ešte aj ja len hladám info ako najlepšie na to.

veronique_1
7. dec 2011

Pozri si tieto linky
https://www.modrykonik.sk/forum/paragrafy/platili-ste-pokutu-po-odmietnuti-ockovania-2/
https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-ockovat/mozem-odmietnut-povinne-ockovanie-dietata/
Kdesi som citala, ze je najjednoduchsie podpisat vyhlasenie za celu rodinu, ze odmietate vsetky ockovania.

skolara
7. dec 2011

je to len a len TVOJE dieta tak samozrejme ze ano

gerda125
6. jan 2013

povinne ockovanie...hroza. odmietni to, nech sa robi co sa robi...pokuta nebude v plnej vyske, pretoze uz mas nejake ockovanie za sebou...ked ju nemas s cim zaplatit, tak existuje nieco take ako splatkovy kalendar...a splacaj im ju po 1 euru.
ja som tiez odmietla ockovanie. ale moja doktorka ma stale presvieca o tom, ze ockovanie je to najlepsie co moze byt. keby si tak, zobrala na zodpovednost, to co sa moze stat potom co zaockuju nase deti. podpisovat jej nejdem nic,pretoze zakon mi to neprikazuje. nahlasi nas tak ci tak, pretoze si mysli ze je to jej povinnost...ale kym nic nepodpises nesmie ta nahlasit,pretoze zneuzije tvoje osobne udaje...ona by mala len nahlasit statistiku deti, a nie aj mena,ale to uz dr. neviedia...ale co tam po prachoch dolezite je zdravie nasich deti.

careamell
6. jan 2013

Ahoj, my sme MMR odmietli, normálne som to lekárke oznámila, nič som jej nepodpisovala, počkala, dokým jej príde kontrola z RUVZ či má zaočkované všetky deti, no a tam zistili, že zaočkovaný nie sme, preto nás predvolali, my sme sa s pani epidemiologičkou porozprávali a šli sme domov bez pokuty. Ale je jedna z mála ktorá pokuty nedáva.

prevenar
8. jan 2013

ahoj , vyska pokuty viac menej nezalezi od sposobu odmietnutia ..ale od kraja v kt. sa nachadzas . co viem , najhorsia je trnava , kde idu casto na maximum tj. 330e. ..ale su kraje kde sa nepokutuje vobec. ..alebo skor mensie sumy. proste kazdy protektorat ma svoje sadzby 🙂

no ..akakolvek pokuta je vzdy mensi naklad, ako sa starat cely zivot o dietatko s atopickym ekzemom , celiakiou, alergiami , autizmom, alebo rakovinou ^^ ..ak sa na to chceme pozerat takto.

vsetko o odmietani sa dozvies vo velkej sukromnej teme, kde su stovky rodicov kt. neockuju . info o vstupe sa dozvies v mojom fotoblogu.

katarinatibi
24. apr 2013

@prevenar a co nitriansky kraj? nechce sa mi to hladat v temach..

hhhhhhhhhh
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
brisilda
29. máj 2013

ja tiez planujem odmietnut MMR a v skupine o ockovani je pekne napisane ako "odmietnut" ockovanie v sulade zo zakonom 🙂

heni79
29. máj 2013

😕 mjnjnmm
ll,,....-.-,.-.jhnhjjjj

dali4
31. máj 2013

Ja bysom sa chcela len opýtat že čo také strašné je na osýpkach ? Ked som bola decko tak sa proti osýpkam neočkovalo, patrili medzi detské choroby ako sú kiahne apod. Dokonca sa dokázalo že sa po prekonaní silne zvýšila prirodzená imunita. Ja som mala aj šarlach aj rubeolu a spomínam si na to, nič hrozné to nebolo. Dnes som vdakabohu zdravá.

klincek
31. máj 2013

je v podstate jedno, akym sposobom odmietnes, pokutu pravdepodobne dostanes. jej vyska zavisi v prvom rade od uvazenia cloveka, ktory o nej rozhoduje (tzv. správna úvaha). dost beru do uvahy, ked povies, ze sa obavas neziaducich ucinkov vakciny, nakolko dieta uz malo po ockovani problemy..ja som v BA kraji dostala pri tomto dovode 50 € za jedno dieta, odmietla som pri oboch MMR.
ak pokutu dostanes, urcite ju radim zaplatit, strkanie hlavy do piesku sa moze vypomstit (ak urad zacne pokutu vymahat, narastu naklady na exekuciu a moze sa ti stat, ze zaplatis 3x tolko nez si povodne mala-to nestrasim, len sa v tom trosku vyznam 😉 )

puklica13
2. jún 2013

len tak mimochodom...ak lekar poskytne vase udaje tzn meno a adresu tretej strane- aj ked je to statna institucia, porusi tym zakon o ochrane osobnych udajov

kubuliatko
3. jún 2013

jasne ze mozes odmietnut. povies ze to nechces a hotvo

peter952
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
maslenka47
30. apr 2016

@peter952 keby tam bolo aspon napisane kto to porovnaval. Ta stranka existuje vylucne za ucelom robenia "bububu" a strasenie ludi pred vakcinami. Samozrejme, ze ti tam nakreslia obrazok, aky im vyhovuje. Kde je pravda sa nedozvies, zvlast nie na stranke, ktorej ucel je prezentovat a podporovat svoj uz davno zaujaty nazor.

Nuz a samozrejme, ze mozte odmietnut ockovanie. Tak isto, ako mozete jazdit na dialnici v protismere. V oboch pripadoch dostanete maximalne tak pokutu.. teda ked opomeniete rizika takehoto konania.

katka1981
30. apr 2016

Vsetko beriem, ale ta skolioza to mi uz pride ako total blud. Co to ma s ockovanim???

merryann
20. máj 2016

mozem odmietnut vsetky ockovania?? maly ma teraz mesiac a povinne ockovanie je tusim v 3mesiaci a nejsom celkom rozhodnuta na 100% viem ze mmr odmietam ale tie ostatne..zvazujem

evittam
21. máj 2016

@merryann Samozrejme, že môžeš. My sme odmietli všetky očkovania. 😉

tobnuf
21. máj 2016

Odmietnut mozes .. ale mala by si mysliet na zdravie dietata. Tie ockovanie nevznikli pre nic za nic. Ked tvoje dieta ochorie na cierny kasel .. a budes ho vidiet ako sa trapi a bojuje o zivot? Samozrejme neprajem nic zle!! Uz nech sa rozhodnete akokolvek vela zdravia prajem !!

peter952
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
peter952
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anicka766
30. okt 2016

Ahojte aj my odmietame druhu vakcinu podavanu v 5 mesiaci zivota a taktiez s ockovanim chceme nadobro skoncit.. ked som bola naposledy u lekarky na kontrolu tak sestricka mi povedala ze ma budu musiet nahlasit...viem ze to musia urobit, ale neporusia tym nejaky zakon o osobnych udajoch a da sa to nejako konfrontovat s MuDr.? Dakujem

anicka766
30. okt 2016

Este chcem doplbit ze po prvej vakcine, mal maly vysoke teploty a nadranom sme sa zo strachom zobudili pretoze zacal zvracat tak silnym prudom ako keby sme z kohutika vodu nasilu pustili a okr. toho pred ockovanim si krasne blabotal niekolko x do dna .... zial po ockovani to uz nerobi...prvy tyzden bol apaticky voci vsetkemu :(

hindakus
30. okt 2016

Hlavne svoje dcery dobre poucte, proti comu nie su ockovane, lebo raz budu chciet byt tehotne a taka rubeola chytena v tehotenstve...nic moc.

elenita74
30. okt 2016

Len krátko k očkovaniu: dieťa sa má očkovať, len keď je 100% zdravé, my sme mali len kašeľ a nezaočkovala ho /proti žltačke A/, ale, žiaľ, nie všetci pediatri sú takí pedanti ako tá naša. A potom - osýpky alebo mumps sa dajú zvládnuť, ale žltačka typu B, tuberkulóza či čierny kašeľ sú nebezpečné a môžu mať celoživotné následky. ja som dala svoje dieťa zaočkovať a dala som aj niektoré odporúčané očkovania - keď v našom meste rozšírili občania tmavšej pleti žltačku typu A. Ale nech sa rozhodne každý sám.

peter952
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
peter952
Odpoveď bola odstránená
Zobraz