Môžem odmietnuť povinné očkovanie dieťaťa?
Ahojte. viem, že je tu veľa maminiek, čo ônedali očkovať svoje dietky. Chcela by som odmietnuť očkovanie - tretie dávku povinného plus MMR. P o prvých dvoch dávkach sme mali tri dni teploty, a bojím sa toho, pretože tretia dávka je vraj najhoršia.. a MMr nechcem ... Len neviem, aký spôsob odmietnutia zvoliť, aby nám neprišla vysoká pokuta, ktorú nemám z čoho zaplatiť :/ ako ste to riešili? Resp. platili ste? môžete aj do IP
@aristka ano je to moj nazor a stojim si za nim.. myslim ze je kazdeho rodica vec ci si dieta zaockovat da alebo neda. Lebo berie za oboje nasledky on. Ak dieta ostane poskodene na 100% bude tvrdene ze to z vakciny nebolo.. a ako bolo vyssie spomenute ja verim tomu co vidim .. a mam vo svojom okoli deti, ktore boli vakcinou poskodene.. cize treba zvazit ockovanie aj pre aj proti..
@aristka prepac, ale teraz hovoris z cesty, moja babka je pneumolog, ktory zacinal s ocko proti tubere a ziadne sestry, ale doktori ockovali a vakciny boli uplne ine, boli vyrabane v ceskoslovensku a nie kadejaky dovezeny humus, takze tolko k ockovaniu predtym a teraz
@maciatkolulu a včom boli tie vakcíny ine
@adsumus v nicom😉
@maciatkolulu takže nevieš, ale tvrdíš.
@maciatkolulu vsetko sa da dohladat podla roku ,kedy babka bola prac.aktivna ....aj zlozenie ,vyrobca...fakt verit ,ze za sociku to bolo lepsie ,je len o vereni ...pri dohladani info.to pravda zvacsa nie je...
Ešteže mám zaočkované dieťa. Stretnúť nezaočkovane choré niektorou z týchto chorôb, neviem neviem ako by to dopadlo
@adsumus tvoje konstatovania su zvlastne😉, ja naozaj nic neviem, som tupa matka, nevadi, ze mam v rodine doktora, ktory zacinal s ocko, nevadi, nic neviem a nicomu nerozumiem, myslim, ze nemusime pokracovat v dialogu, ktory som s tebou ani nemala zaujem zacinat, ale rozhodne iba lekari ockovali proti tubere, takze tak, prijemny vecer
@maciatkolulu mna zaujíma prečo boli ako ty tvrdíš vakcíny v minulosti lepšie, mate doktora, mali by ste vedieť specifikovať.
@candii aj o kiahniach sme si mysleli ,ze mame dozivotnu imunitu ...no dnes sa casto ukazuje ,ze nie....a zjavne o tych chorobach moc nevies....ja aj ked mam deti ocko ,bola by som nerada keby bola skolka casto zavreta pre epidemky osypok....ci sa tu rozsirila rubeola ,ani tehu mamicky....
Trochu sa vam tu zamiesam. Byvam vo Viedni a uz sa tu siria osypky. Vcera zatvorili jednu skolu. Som zvedava na dalsie info. No comment...cim to asi bude???aj tu sa zacina presadzovat neockovanie a takto to teraz vyzera
Hm, a ockujuci rodic berie na seba nasledky ak ochorie od jeho dietata ine ockovane alebo neockovane dieta a zomrie?!
Jaaaj, ja "hlupa", ved ockovany jedinec vlastne nemoze ochoriet-zabudla som.😀
Ono by to bolo vsetko super ....Keby ockovanie fungovalo.media svet chcu nam stale nieco vnucovat nas ohybaju ako Sa im zachce.....Ako napriklad ze mlieko je zdrave treba Pit activiu kazdy den jednu a cpat SA umelymi vytaminami a tabletku Na to a Na to . ....Treba iba otvorit oci.
Kolko uz roznymi vedcov a vzdelanyvh ludi pise knihy rozne Interview aby ludom uz konecne svitlo Iked vedia ze ich budu oznacovat za blaznov....
Staci iba Sa v tejto teme vzdelavat citat hladat atd.nenechat Sa odbit tym ze to je pre tvoje dobro a vsetci Sa nechavaju ockovanie a ked nie tak......Je videt ze cim dalej tym viac ludi Sa touto temou zacina zaoberat a vidia zw tam nieco nehraje....
Nerozumiem preco Sa zaockovany jede teda veria ockovanie SA boha nezaockovanych......Ved sa im nemoze nic stat,ci.
@ellionora ja som si myslela ,ze ja pisem pre rychlost zle na mobile,ale sorry ,ty si si nieco šlahla....co ma aktivia s farmabiznisom...a umelymi vit.tu exceluju antivakcinisti....do deti pchaju na gramy denne vit.C na vsetko ,my odporucame ovocie ,pestru stravu ...a teda neviem co pisu googl vedci ,ale pre rezistenciu bakterii na atb,ci sirenie chorob napr.TBC atd.ti vedci v laboratoriach vymyslaju ako vybabrat napr.s bacilmi....mozno aj ockom...
********************************************************************************************************************************************************
@ellionora tak ja ti to teda vysvetlim...preco sa ockovani boja neockovanych...
Ockovanie je nastavene tak, ze sa ockuju deti v rannom stadiu, pretoze choroby proti ktorym sa ockuje postihuju najviac tieto vekove skupiny. Tym, ze dieta zaockujes, tak nadobudne imunitu ktora mu pomoze preklenut toto rizikove obdobie bez ujmy na zdravi. Samozrejme, nic nie je vecne a aj imunita z ockovania vyprcha, u kazdeho to vsak je individualne. Choroby proti ktorym sa ockuje v detstve je mozne chytit aj v dospelosti, akurat ze clovek je aj vekom viac immunny, tak nie je az tak nachylny, no tiez to zalezi od zdravotneho stavu atd.Tiez su ludia alebo deti co nemozu byt ockovani kvoli zdravotnym komplikaciam a deti ktore ockovane nie su pre nich rizikom. Co sa tyka kolektivnej imunity, tak ta ma isty prah. Napr. co sa tyka osypok, tak tie maju prah kolektivnej imunity cca 90-95%. To znamena, na to aby nevznikali epidemie, ako momentalne vznikaju cas obcasu, tak musi byt zaockovane taketo percento ludi. Ak by sa to dosiahlo, osypky by vzdy boli pritomne ale udrziavali by si stalu hladinu bez vykyvov. To vsak pri momentalnej situacii nie je mozne, kedze mnoho ludi zacalo podporovat antivax hnutie. Je to nerealne, ale ak by sa zaockovalo 98% ludi tak s velkou pravdepodobnostou by toto ochorenie mohlo byt eradikovane po niekolkych rokoch.
********************************************************************************************************************************************************
Aristka.... Neviem kto TU nieco spatne pochopil alebo nepochopil vobec....Ja zu aspon nikoho pisomne neurazam ci si si "nieco pichla"a podobne....Ono to porovnavanie je prirovnanie a IDE tam o tie verejne famy ze Co je pre nas dobre a co nie a manipulacia ludi.
S tymto koncim a velmi lutujem ze Sim sa zapojila do takejto debaty.verim ze SA tu obidete aj bezomna.pekny vecer

A ano biznis je ...vo vitaminoch ,homeo ,alternativa a volnopredajne lieky a rozne bio....a na tom zarabaju aj farmy aj rozny ite poradcovia a sarlatani...aj tu na mk