Môžem odmietnuť preočkovanie MMR?

22. nov 2021

DOBRÝ DEŇ. MÔJ SYN BOL OČKOVANÝ PRVOU DÁVKOU MMR KEĎ MAL 18.MESIACOV. POLROKA SME SA TRÁPILI, ČO MAL SILNÚ REAKCIU, BOLI TO DNÍ PLNE TRÁPENIA A BOLESTI, LEBO SOM VVIDELA ŽE SA TRÁPI MOJE DIETA A NEVIEM MU POMOCT. TERAZ DOKTOR ZAHALSIL ŽE V 4 ROKOCH MA ÍSŤ NA PREOČKOVANIE. ALE JEDNODUCHO SA BOJÍM, MÔJ CHLAPČEK MALÝ MAL POL ROKA PROBLÉM S CHODENIM, BOLI DNÍ KEĎ SA NECHCEL POSTAVIŤ Z POSTELE A LEŽAL AKO PZAJ PPSTIHNUTY ALE NIKDY TO NETRVALO DLHO A NEPREJAVOVALO SA TO KAŽDÝ DEŇ.
MÔŽEM ODMIETNUŤ TOTO PREOCKOVANIE? ALEBO JE TU NIEKTO KTO MAL MMR A BOLO ZLE ALEBO IBE OČKOVANIE A VIAC STE MU UŽ NEDOVOLÍ TI PICHNUT? ĎAKUJEM

anjelicek26
22. nov 2021

Tvoje dieta pol roka malo problemy s chodzou a lezalo s bolestou, co prakticky s nicim, co MMR ma ako vedlajsie ucinky nesuvisi, ako ste to riesili s pediatrickou, ake vysetrenia, co mate absolvovane? Ako to vyhodnotila? Ako reakcia na ktoru zlozku vakciny? Odmietnut mozes co chces, prinajhorsom zaplatis pokutu, to uz uvidis potom... pre mna je MMR jedno s najdolezitejsich ockovani, moji ho dostali neskor, ale dostali a uplne bez reakcie vsetci styria... syn s autoimunnym defektom dostal pod dozorom lekarov v nemocnici mono vakciny... aj ta moznost tu je. Minimalne osypky si neviem predstavit nechat nezaockovane...

patricka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
22. nov 2021

@anjelicek26 po prvej dávke vakcíny sa nám obrátil svet hore nohami, žihľavka s teplotami, alebo to bolo ze nemohol chodiť mal teploty a prekonal aj febrilne kŕče, výsledky mal zle, tiež mal v nich že problém pri chôdzi .. Áno tu ide o to ze doktrot nechcel pripustiť že to je z očkovania, ale keď som i tej vakcíne čítala tak to na to sedí.. A preto sa bojím. Stačilo by si pozrieť jeho zdravotnú kartu ako sme od toho očkovania bojovali a ak ma žena dieťa a záleží mu na ňom a miluje ho tak už chybu nespraví.. Ja mam svoje deti zaočkovane dcéra nemala z toho nič ale tiež to boli obavy ale u syna toto jedine pre očkovanie nechcem bojím sa o neho. Mam zdravé dieťa nepotrebujem mat z usmiate ho slniečka dieťa ktoré by bolo pripútane k posteli ako vtedy.

No a robili mu všelijaké testy, prečo nechce chodiť prečo place prečo prestal otáčať hlavičkou úplne stuhnúť krk mal ako keby bol seknuty a pri tom bol hodinu pred tým v pohode... Nechcel jest pri každom dotyku nariekal.. A keď nebolo toto kakal vždy po kakni mal zihlavkovu ritku a nebolo to len vtedy žihľavku mal aj na tvári rukách a vtedy vysoké teploty.. 2 sme boli na odberoch nič mu lekár nestanovil žiadnu diagnózu..
S malou na očkovanie pôjdem ta nemala pri prvej žiadne problémy a obaja ani pri iných len toto pre očkovanie jednoduchého mu odmietam dat.

diewcatqoo
22. nov 2021

No ak to u vas bolo z vakcinacie a pol roka ste riesili chodenie, predpokladam, ze mate za sebou potrebne vysetrenia, na ktorych urcili, co stalo za zhorsenym zdravim dietata. A ak to teda mate cierne na bielom, ze je to z vakcinacie, neverim, ze vas lekar nuti na preockovanie bez toho, aby vam nenavrhol nejaku inu alternativu.

autor
22. nov 2021

@diewcatqoo nie je to čierne na bielom pri tom výsledky mal katastrofálne. Doktor zanedbal všetko.

tina4931
22. nov 2021

Môžeš odmietnuť,zaplatíš max.pokutu. Ja tiež nedám preockovat.

mattkapd
22. nov 2021

@diewcatqoo nám doktorka ešte stále nič nehovorila o MMR bude mať o 2 mesiace 5 rokov

mattkapd
22. nov 2021

Mam niektoré kamarátky ktoré odmietli všetky očkovania a žiadnu pokutu neplatili

lucia147852
22. nov 2021

Však odmietni. Ty musíš súhlasiť s podaním vskciny, ak nepodpises súhlas, nemôžu ju dieťaťu pichnúť. Max dostaneš pokutu 🤷🏽‍♀️ Za zdravie dieťaťa to stojí.
@anjelicek26 ale zahŕňa, stačí si prečítať príbalový leták a vedieť čo ďalšie spôsobujú NU ktoré sú tam uvedené, napr zápal mozgu, dokonca sú tam aj konkrétne uvedené problémy s chôdzou

matovicova
22. nov 2021

Dobrý deň, ja nechapem ako niekto moze porovnávať dieťa so silnou reakciou po ockovani s detmi, ktoré nemali reakciu žiadnu. Všetci sme iný a mame aj iné reakcie napr. Na očkovanie!
Pribeh mojej kamarátky, jej syn prestal po prvom očkovaní MMR zdvíhať hlavu, bol uplne ochromeny a cely divny (asi ako vy pisete). Nezdalo sa jej to, ale cele okolie vrátane pediatricky (a premudrelych mamiciek) ju presviedčali, ze to s ockovanim nesúvisí, ze je len lenivy!
Nic to, po prvom ockovani, trvalo pol roka dokym sa malý vratil k normálu. Po druhom očkovaní sa uz k normálu nevrátil.. Maju uz milión papierov od odborníkov, ze na žiadne očkovanie už nesmú ísť. Všetci horko olutovali !!! Aj pediatricka, ona ako matka, ze nedala na materinský inštinkt.
Ak chcete vedieť viac, kludne mi napíšte správu, nebudem tu uz viacej písať. A vy mamičky si dobre rozmyslíte, čo komu radíte, lebo môžte vašimi domnienkami a hlupimy názormi aj niekomu ublížiť! MMR je síce najdôležitejšie očkovanie, ale aj najsilnejšie!
PS: nikto z nás nie je antivax

tina4931
22. nov 2021

@matovicova presne,veď každý človek je výnimočná individuálna bytosť a niekto si dovolí paušalizovať. To akoby hádzal všetkých do jedného vreca. Smutná doba.

jessy8911
9. dec 2021

@mattkapd mozem sa opytat, ci im prisiel nejaky papier ohladom toho ze nedali ockovat? Z nejakeho uradu alebo zo sudu, cokolvek?

mattkapd
10. dec 2021

@jessy8911 nie nikomu nič neprišlo jeden ma 8 rokov a druhej kamarátky ma dcéra 6rokov.. Vzali ich normálne aj do škôlky aj do školy nikde s tým problém nemali

fluffy18
12. dec 2021

@anjelicek26 dobrý deň, zaujali má tie monovakciny. Chcela by som vás poprosiť o priblíženie o ake vakcíny sa jedna. Ak by ste boli taká dobrá. Ďakujem

lubomirka_19
13. jan 2022

Podľa mňa si si odpovedala sama. Dá sa bez toho žiť a tých detí je celkom dosť akurát sa o tom moc nerozpráva ;). Buď v kľude a urob ako uznáš za vhodne 🙂

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
andreius
5. júl 2022

@matovicova dobrý deň mohli by ste mi poskytnúť kontakt na vás? Ďakujem

martusik2305
28. aug 2022

Ako to s vami dopadlo ? Môj malý má už 5,5 roka zakaždým keď sme mali mať to preockovanie mmr vždy sa niečo stalo. Naposledy keď bol maly chorí a boli sme u pediatricky tak sa do mňa pustili aj s dr že ho musíme akútne zaočkovať že už pol roka meskame s tým očkovaním . Mne sa to protivy nemam problém s očkovaním iba s týmto. Ako dotieravu sestričku (staršiu pani ) slušne odbiť že toto očkovanie nechcem ? A ešte otázka môžem potom pokračovať v ďalších očkovaniach? Vďaka

jessy8911
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
slniecko87
31. jan 2023

@matovicova po druhom očkovaní MMR vakcínou v 5 rokoch? Alebo bola jeho zlá reakcia na prvé očkovanie Hexa vakcínou a druhé preočkovanie Hexou ho dorazilo? (Prepáčte za výraz, ale hodil sa mi najlepšie k tomu čo očkovanie môže spôsobiť) ďakujem

karolinka1991
15. jan 2024

@anjelicek26 ahoj, zaujala ma tato tema, lebo riesim oresne rovnaky problem...prve dve deti zaockovane vsetkymi vakcinami, vzdy s pomerne miernymi reakciami, resp. primeranymi....tretie malo dost silnu reakciu na prvu davku MMR, kvoli ktorej sa bojim dat preockovat druhou davkou...spominas monovakciny...ja som nasla toto vyjadrenie na internete, je to uz neaktualna informacia prosim?

MUDr. Ingrid Urbančíková, PhD., MPH:

Dobrý deň prajem, začnem tým, že monovakcíny proti osýpkam, mumpsu a rubeole nie sú dostupné, nevyrábajú sa. Je možnosť očkovať iba kombinovanými vakcínami, ktoré sú registrované a používané v celej EÚ. V zásade ste popísali všetky administratívne postupy, ktoré sa u nás realizujú.

anjelicek26
16. jan 2024

@karolinka1991 Tak my sme v nemecku a mono vakciny zohnala priamo nemocnica vtedy.

karolinka1991
16. jan 2024

@anjelicek26 aha, tak to n SR mozeme asi len snivat 🙄

anjelicek26
16. jan 2024

@karolinka1991 to netusim, syn ma potvrdeny autoimunny defekt, on by inak nemohol... nemocnice maju urcite viac moznosti take vakciny ziskat, ako pediater. Ale tak len myslim, presne to neviem.

karolinka1991
16. jan 2024

@anjelicek26 v kazdom pripade vdaka za info 👍🏻

slniecko87
16. jan 2024

@karolinka1991 ak mal syn reakciu na očkovania MMR tak by som ho preočkovať nedala vôbec