Ahojte. V utorok som bola s mojím 16 mesačným synom na očkovaní vakcínou MMR. Syn bol zdravý, nejavil žiadne známky ochorenia a tak som nevidela problém v tom, aby bol očkovaný. Momentálne mu idú zuby, ale teploty ani nič podobné nemal. Doktorka mi povedala, že ak nastane nejaká reakcia, že zväčša nastane na 7.-10. deň po očkovaní a teda väčšinou to býva buď teplota do 38 alebo výsyp na tele. Syn bol už na druhý deň po očkovaní plačlivejší, ale inak nič. Vo štvrtok už bol extrémne plačlivý a v piatok sa zobudil s teplotami 38. Viem, tá teplota nebola nejak vysoká, ale keďže bol piatok išla som s ním ku dr., aby mu spravili aspoň CRP. CRP vyšlo 1 a dr. zhodnotila, že malý má učebnicový zápal noso-hltana. Predpísala len sirup Prospan a Aspecton a teda že do nejakého utorka/stredy by už malo byť ok. Od včera sa samozrejme teploty zhoršili. Má 39-39,5 je veľmi ťažké mu ich zraziť, nechce spať, lebo mu vadia hlieny, ktoré sa nenachádzajú v nose ale niekde v okolí hrdla, takže odsať sa nedajú. Nechce poriadne papať ani piť. Akože zase nemyslím si, že je to ešte stav na infúzie, alebo čo (to by som tu určite nepísala, ale riešila by som to už v nemocnici). Ide o to, že teraz keď je taký chorý, tak sa veľmi bojím, keď sa do toho ešte aj pridá reakcia na tú vakcínu. Veľmi sa bojím, že malý bude mať teploty až vyše 40 a ako prvorodička sa samozrejme tých teplôt veľmi, veľmi bojím. Prosím vás, nemáte niektorá skúsenosti s niečím podobným? Že vám dieťa po očkovaní ochorelo? Ako ste to zvládli? Koľko trvali teploty? Myslíte si, že keď je teraz chorý môže sa stať, že tá reakcia na očkovanie bude horšia, než by bola normálne? Ďakujem vám za rady ❤️
Podľa mňa,mqohol mať už vírus v sebe a očkovanie mu ho len urýchlilo..hlieny odsávať a tekutiny sú dôležité,aby prijímal..
Neboj sa, tie teploty a priznaky sa nenasobia. Vobec nemusi mat 40.. pripadna reakcia pride az o tyzden cca, takze skor to bude tak, ze sa vylieci a hned znova zacne.. ale reakcia by mala byt max horucka pripadne vysev, nic dramaticke. Tieto prve dni choroby su vzdy narocne, kazdym dnom by sa to malo zlepsit. Hlavne nech pije mlieko (ak pije um, tam ma co potrebuje), samozrejme aj voda a jedlo, ale ak mu nechuti a vypije aspon mlieko, tak to staci. Lieky davkujes dufam podla vahy, nurofen 10mg/kg a paracetamol 15mg/kg.
Presne ako píšu baby vyššie, mohol mat vírus už v sebe a nevedelo sa ešte o ňom. Nám lekárka povedala, že ak dieťatko nechce jesť ani piť, tak mame ísť na pohotovost. Čiže uvidis ako bude v noci. Ale keď by nepil do polnoci tak by som určite išla na pohotovost. Aby dieťatko neupadlo. Predsa len je ešte malé.
Ahojte, baby. Ďakujem vám za vaše odpovede❤️. Čo sa týka toho jedenia/pitia, tak som to myslela tak, že proti tomu ako jedol a pil ešte pred pár dňami tak je to slabota. Samozrejme niečo do neho dostanem len je to podstatne ťažšie. Áno, dávam mu aj UM, keď už nič iné nechce. Niekedy sa podarí a vypije celé, niekedy len polovicu. Antipyretiká dávam samozrejme podľa váhy. Malý má 12,5kg takže dávam 6ml Nurofenu. Paralen nepoužívam, lebo mu nerobí absolútne nič. Keď je veľmi zle dávam Nurofen plus zábaly a čakám 6 hodín kým môžem opäť podať Nurofen (tak mi radili aj na pohotovosti, keď som volala). Čo sa týka toho ochorenia, tak áno, je mi jasné, že to nie je reakcia na očkovanie, ale že mal v sebe niečo už pred očkovaním, čo sa vtedy ešte neprejavilo. Dnešná noc už bola trošku lepšia ako včerajšia, tak dúfam, že sa to bude už len lepšiť aj keď papanie normálnej stravy je momentálne nula bodov a keď ma vidí malý so striekačkou (na všetky tie sirupy, ktoré mu dávam) alebo s teplomerom, tak neskutočne plače. Veľmi dúfam, že ak sa prejaví ešte aj to očkovanie, že už nebude mať také teploty 🍀
Este ti poradim, ze mozes podavat ten silnejsi Nurofen (ten 4% s obsahom 40mg/ml, pokojne mozes podavat aj v tomto veku, je to to iste len dvojita sila) a z toho staci podat 3ml na jeho vahu (davkovanie vaha:4). Pripadne capiky, tie tiez podla vahy davkuj. Drzim palce, nech sa mu rychlo polepsi 🙂
Ano, mam, syn asi 6 dni po ockovani MMR, dostal covid, mal az 41 stupnov, ale mala som stastie, ze chcel pit. Mali sme covid vsetci, ja tehotna, volala som na urgent, ze musim ocami tlacit rucicky na hodinach, aby som sa dockala, ze presli 4 hodiny a mohla mu dat dalsi liek. Trvalo to 3 dni, tie horucky, co nesli zrazit, ochladzovali sme zabalmi, kupel a lieky kazde 4 hodiny Paralen a Nurofen. Lekar na urgente mi odporucil, ze ak pije a dost cika, mame to vydrzat tie 3 dni radsej doma, lebo ze sice oni mu pomozu, ale bude to tazke pre neho bez mamy (kedze aj ja som mala covid a tehotna, neviem, ci by ho tam sameho nenechali), ale ak nebudu casom sa predlzovat intervaly a nebude to klesat, tak mame prist. Poradil mi presne davky podla vahy. Nastastie nase deti nemavali febrilne krce, ale ked mi bluznil, chuda a nevladne lezal, len som sa modlila modlila, modlila. Ziadnu dalsiu reakciu nastastie na vakcinu nemal. Drzim palce!