Namiesto štandardného očkovania detí podanie homeopatických vakcín

1982zuzka
12. sep 2012

Ahojte mamičky.

Som mamou 3,5 mesačného syna a čoskoro náš čaká prvé očkovanie. Mám veľa kamarátok čo dali zaočkovať bez akýchkolvek problémov a následkov ale aj kopec mamín nedalo zaočkovať. Nedávno som sa dozvedela o možnosti podania homeopatickej vakcíny.
Budem úprimná nie som zástancom toho, že úplne vylučiť očkovania - som však zástancom toho, že ak sa dá robiť niečo menej násilnou formou pre to malé telíčko a má to rovnaký efekt tak idem do toho.

Chcela by som sa spýtať ktorá z vás má s týmto skusenosti - ako reagoval pediater na to, že chcete podať homeopatickú vakcínu, ako sa to vybavuje, platili ste pokutu akoby ste nedali vôbec očkovať? vraj je to cenovo náročné - kolko vás to vyšlo?

Prosím maminy ktoré zastávajú názor úplnom neočkovaní aby sa v rámci tejto diskusie vyhli príspevkom o škodlivosti očkovania - myslím, že do patrí do iných for, tu sa chcem venovať vylučne teme homeo vakciny.

za každý jeden príspevok vopred dakujem

Zuzka

moon1979
12. sep 2012

@1982zuzka
počula som o podávaní homeopatík pred podaním vakcíny, ale o homeopatickej vakcíne som ešte nepočula.

kaja73
12. sep 2012

@1982zuzka nemam s tym skusenost,ale urcite ti to neuznaju ako ofice ockovanie a Dr ta nahlasi ako neockujuceho rodica.
U nas su schvalene konkretne vakciny,ktore su povinne-teda ziadne nahrady a uz vobec nie homeopaticke ti neuznaju.

1982zuzka
autor
12. sep 2012

@moon1979 o daných homeopatikách viem

@kaja73 ja si tiež myslím, skôr by som chcela vedieť či konečný účinok je naozaj rovnaký...?

moon1979
12. sep 2012

@1982zuzka
kazdopádne som zvedavá, či s tým má niektorá mamina skúsenosť

kaja73
12. sep 2012

@1982zuzka http://homeopatie.elekova.cz/kontakt skus sa pytat tu-ona odpovie aj na mail a je dobra hoeopatka,ktora vakciny-tie skutocne - moc nemusi a tak mozno poradi aj v tomto.

zigzag
12. sep 2012

@1982zuzka tak jej dat naockovat solny roztok, teda placebo, a bude mat rovnaky ucinok-neucinok ako akakolvek vakcina, ak by si vedela nieco o principe fungovania imunitneho systemu a vakcin v nom, tak by ti prisli homeovakciny rovnako zbytocne ako tie normalne, a pokutu budes platit, lebo pre ockovaci kalendar nie su uznane niake homeovakciny 😉 takze musis odmietnut nomalne ockovanie, a potom riesit to homeopaticke,, drzim palce

lienockaa
13. sep 2012

Homeopatia celkovo nie je uznana ako adekvatna liecba a ani homeovakcina,nie su rovnocenne s klasickymi liecebnymi postupmi a moj nazor je,ze dufam,ze ani nikdy rovnocenne nebudu..homeopatikam chybaju zakladne vlastnosti lieku,je to placebo..nedala by som to pichnut..cisty biznis je aj cela homeopatia..ci vakciny,ake vakciny a kedy vakciny je druha vec..ale homeovakcinu ee..

zigzag
14. sep 2012

@lienockaa ak je homeopatia biznis, tak moderna medicina je co???? kolko mesacne platis zdravotne poistenie?? homeopatiu povinne platit nemusis... narozdiel od modernej mediciny, takze co sa tyka toho, co je biznis.... homeopatia neposkodi,ked nepomoze, casto aj samotni lekari navsevuju homeopatov,ked si nevedia rady... a ked homeopaticku vakcinu pre teba nie, tak radsej klasicku?? s ortudou , hlinikom, formaldehydom a antibiotikamiv nej, aby tlmili zapal v mieste vpichu a drzali vsetky virusy v nej pod kontrolou??? tak toto zase nie pre mna a moje dieta..... 😉

lienockaa
14. sep 2012

@zigzag ja som sa niekde vyjadrovala ku klasickym vakcinam?vyjadrila som sa len k homeopatii..howgh..

1982zuzka
autor
14. sep 2012

@lienockaa ja mám s homeo velmi dobré skusenosti - na migreny, nádchu, hojenie poporodných rán, malému idú zubky tak tiež použivam homeo a nie gel na zubky čo je vlastne antiseptikum a kým sa mu prerežu to dlho potrvá.
Ale je to vec osobného názoru, dakedy som si tiež myslela že homeo je uplna hovadina ale ked som mala silné migreny a normálne lieky nezaberali tak v stave zufalstva som išla za homeopatičkou a pomohla mi 🙂

V každom príprade opat zdôraznujem - táto tema nie je o tom, či niekto má rad alebo nemá rad TÚ či ONÚ vec. týka sa homeo vakcím. Prosím neodbočujte od témy.

Ďakujem

zigzag
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lienockaa
14. sep 2012

@zigzag a ty si kto,ze sa mas odvahu sudit,ci mam,alebo nemam o niecom sajnu?..bola by si velmi prekvapena,s kym na tomto fore mozes diskutovat..to,ze nemam fotku a nemam uvedeny pocet deti neznamena,ze sa nevyznam..mozno viac ako si myslis..za svojim nazorom na homeovakcinu si stojim..

1982zuzka
autor
14. sep 2012

@zigzag
@lienockaa okamzite prestante sa tu dohadovat!!!! Vydiskutujte si to v ramcu IP. Tu nech sa riesi to co ma. Dakujem
Evidentne ziadna mamicka s tym nema skusenosti :(

zigzag
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zigzag
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
eliyanah
22. máj 2013

Tiez sme sa rozhodli pre homeopaticku liecbu, nebudeme vystavovat nase dietatko rizikam, o ktorych uz lekari otvorene hovoria a priznavaju ze aditiva pridane do vakcin sposobuju vazne poskodenia, len nie vsetci o tom hovoria verejne. Staci ze farmaceuticke firmy podplatia lekarov, a je to v poriadku, aj to ze lekari nezaznamenavaju vedlajsie ucinky vakcin do zdravotnych zaznamov, to je v poriadku? Ktory lekar vie co vakcina skutocne obsahuje ked vam bude tvrdit ze je to neskodne? K letaku sa ani clovek nedostane. Ockovat by mali lekari a robia to sestricky, co je tiez uzasne. Zbavit sa dosledkov je jednoduche, ale kazda mamicka ktora zazila na vlastnej kozi neziaduce ucinky po ockovani musi byt vystrasena a prekvapena reakciou sovjho pediatra. Staci si kupit casopis Dieťa april, maj, jun. Tu je dalsi zaujimavy clanok.
http://diva.aktuality.sk/poradna-otazka/34511/o...
Nech sa kazdy rozhodne podla svojho vedomia.

lubical
13. apr 2015

Ahoj zuzka,mozem sa spytat ako si sa nakoniec rozhodla,dali ste homeo vakciny?

edko22
6. jún 2015

@zigzag
Tak sup sup zbalit deti a ist sa s nimi poprechadzat do Viedne, aby schytali osypky a vybudovali si sami imunitu. Uvadzas ortut, hlinik etc. zjavne nemas ani paru na akom principe bola zalozena Homeopatia a co vsetko obsahuju (i ked v riedeni, ze tam moze byt aj arzen). Prejdi si par pribalovych letakov z uzasnych homeopatickych "liekov".

@lubical
V odkaze (3 odpoved) mas uvedene, ze nic take ako Homeopaticka vakcina neexistuje.
Homeopatika preukazatelne nic nevyliecili (kludne mi uvedte nejaku studiu), takze ani nedava zmysel, aby ti tym garantovali akukolvek odolnost voci zahrnutym chorobam.

lubical
6. jún 2015

@edko22 dakujem, ale ty nie si zuzka, ci hej?? My sa homeopaticky liecime a nepotrebujeme ATB a ine sajrajty od lekarov. Kazdy si vyberie podla seba, studie nepotrebujem, mam vysledky na nasich chorobkach beznych. A z tazsich veci, ktore sa niekedy ani nedaju vyliecit - napr. zlateho stafylokoka nam lekari nevyliecili 3 ATB a tvrdili, ze uz sa ho nezbavime a je rezistentny a homeo + koloidne striebro pomohli.

rough
6. jún 2015

Ak si myslis, ze odtlacok molekuly tisickrat zriedeny pri odriekani carovnej formulky pomoze vybudovat protilatky, tak do toho.....

edko22
6. jún 2015

@lubical
Netvrdim, ze kazdy lekar je dobry. "Standartne" lieky sa rodili zvacsa nahodne a vacsinou maju vedlajsie ucinky, na ktore sa pride bohuzial aj neskor. Ano vsetko je o peniazoch (homeopatika zvlast).
Podstatne pre mna je, ze standartny liek, aby bol pusteny do obehu, tak musi prejst testami na ucinok.
Ci dana zlozka ma naozaj dany efekt pri percente vacsom ako ma placebo na reprezentativnej vzorke ludi.

Ak Homeopatia funguje (je mi jedno ci u zvierat, nemluvniat, homeopatmi vysetrenych ludi), tak by nemal byt predsa ziaden problem spravit test naslepo ako pri inych liecivach. Mas tu homeopatiu 200 rokov, rad si precitam akukolvek zopakovatelnu studiu o jej ucinkoch.

PS: ake homeopatikum konkretne tebe (v rodine) pomohlo?

mirush82
4. júl 2015

@1982zuzka ahoj Zuzka, mozes mi prosim napisat ake homeopatika pouzivate na zubky? Vdaka!

1982zuzka
autor
4. júl 2015

@mirush82 ahoj som mimo sr az o tyzden ti viem napisat, neviem takto z pamati a nechcem ti napisat hlupost, uz je veeeelmu dlho co sme potrebovali taketo homeo

lubical
5. júl 2015

@mirush82 my pouzivame chamomila vulgaris 9CH bud od homeopatky alebo normalne z lekarne. Tie z lekarne davam 1gulku 3-5x denne podla potreby. Trva tak 2dni kym zaberu. Mozu sa dlhodobo. Ak vie dietatko cmulatmtak rovno do pusinkypod jazyk,ak je este mimi tak do stamprle si dam na dno troska vody a ked sa rozpusti,dam vypit,alebo na umelu lyzicku. Nam zaberaju,bez nich by sme sa zblaznili 🙂

briketa
5. júl 2015

celkom urcite to nema rovnaky ucinok. ked niekomu podas penicilin, nie je to to iste ako ked mu das vypit bazovy caj. homeo je robene na uplne inom zaklade ako klasika vakcina. A taktiez dlzka ucinku je uplne rozna. musis sa Sama Sa musis rozhodnut ktoru koznost vyberies pre svoje deti.

lemurko
5. júl 2015

@lubical 2 dni trva kym zaberu? Vies co, ja mojej na zuby nedavam nic, ani gel ani homeo. Mrzuta je zvacsa 1-2 dni, potom sa to zvykne ukludnit. Same 🙂.

lubical
5. júl 2015

@lemurko ako komu,to len aby sa neplasila ked nezaberu hned. Nam maly zuri dlho,kazde dieta znasa zubky inak,takze nam to pomaha. Ked sa nejaky tlaci a maly je velmi uplakany a zuri od bolesti,tak mu ich nasadim a je ok. U nas zaberaju hned,ale niekomu mozu zo zaciatku aj tie 2dni

mirush82
7. júl 2015

@1982zuzka dakujem velmi pekne, maly ma 5m, zatial vysli len spodne, ale urcite chcem neskor skusit homeo ked to bude horsie, budem Ti vdacna ak mi napises nejake co vam pomohli a daju sa kupit v lekarni 🙂

mirush82
7. júl 2015

@lubical Dakujem! 🙂