Nervozita, plač a nespavosť po očkovaní

luvika
21. mar 2014

Maminky, nechcem a nemienim tu rozprudit zas debatu o tom, ci ockovanie skodi alebo nie. Moj drobec bol v pondelok 1x ockovany, davala som na odporucanie lekarky thuyu den pred, v den a den po ockovani, okrem toho mu lekarka dala na nozicky nejake naplaste, vraj tyzden nech necham a takisto preventivne nech dam nurofen. Prvy den prebehol uplne v pohode, ale od dalsieho dna je to s nim na nevydrzanie. Cely den je umrncany, nervozny, predtym ako bol jedak, teraz papa uz len kasicky (zeleninu uplne odmietol aj s maskom), a este ovocie papa. Ale aj pri tom mrnci, place a vela nezje. Spanok ma rozhodeny, no najhorsie je to v noci. Zaspi v pohode, ale pocas celej noci sa budi, vyslovene kope nohami, nechce ani cumel, po ktorom hned spal, a tak place, zuri, potom zaspi a o chvilu to iste. Uz to trva stvrty den a ja som na dne, moje krasne vesele stastne usmievave dieta ako keby zmizlo. Ked je u babky, vonku a pod., je celkom v pohode, no doma a celkovo ten spanok v noci, to je uz pre mna nocna mora. Dnes uz som ledva vstala, a on len mrncal a mrncal znovu za vsetko a ja som si uz len sadla a plakala s nim. Musim fungovat, mam este 6r.dcerku, prvacku, rano vstavat, aj jej sa venovat, ale ja uz nevladzem...nechcem to zhadzovat na ockovanie, ale neviem co by to mohlo byt...zubky snad, idu mu horne, no aj ked nam sli dolne, nebol takyto. Trosku nekludnejsi, ale prebehlo to inak v pohode...neviete poradit, ci je nejaka detoxikacia po ockovani, ktora by mu mohla pomoct? prip. ako dlho trvalo, kym u vasich deticiek takato nervozita presla po ockovani? lebo ja uz som fakt na konci so silami :(

veronicka1901
21. mar 2014

Mozno sa pri ockovani zlakol, preto ma problem hlavne pocas spanku.

katy1979
21. mar 2014

potrebuje cas ci skusit detoxikaciu organizmu. Budes tu mat vela nazorov. moj mladsi po kazdom ocko niekolko tyzdnov nejedol a nespaval, vzdy sa to upravilo a bum dalsie ockovanie a znova to iste . V roku sme si povedali ze toho bolo dost.

luvika
autor
21. mar 2014

@veronicka1901 Neviem, on nereagoval zle, jasne, ze ked mu to pichli, zaplakal, ale ako som ho vzala na ruky, hned bol kludny a cely den sa usmieval, ale to som dosla domov a hned obklady mu davala a aj ten nurofen hned a aj vecer...usmieval sa, zlaty bol a na dalsi den bum...zacalo to. Teraz som volala uplne uz zufala pediatricke, povedala som jej to a ona uplne v pohode "no ano, tak viete, to su neziaduce ucinky a plus zuby k tomu"...no "uzasna".

jankali
21. mar 2014

@luvika asi ho bolia nožičky, pichli mu do obidvoch?
a teplotu má chlapček? uvidíš, a môžeš zavolať dr.🙂 napíš zas, ako ste pokročili, dúfam, že to rýchlo prejde🙂
aj deti majú nárok byť mrzuté, len aby neboli choručké! j.

luvika
autor
21. mar 2014

@katy1979 tiez som sa v tomto momente rozhodla, ze to bolo jeho prve a posledne ockovanie. Nemam chut toto znovu a znovu zazivat, dalsie nas caka hned v aprili, no ist tam so strachom, co a ci nieco zas bude a ak nie horsie, tak dakujem, neprosim :( nevravim, aby deti neockovali, moja dcerka je na vsetko, co doteraz trebalo...ale nikdy nemala nejaku reakciu, max zvysenu teplotu. Ale toto, co robi maly, mam naozaj dost.

luvika
autor
21. mar 2014

@jankali Ano do obidvoch, Infanrix hexu a synflorix ci ako sa to pise...kazala mi davat mu teraz rano aj vecer 5 guliciek Thuyu + rano 5 gul. Siliceu. A vecer nurofen...tak uvidim, ci a ako to zaberie, snad ano :( teplotu mal len zvysenu na dalsi den, odvtedy nie a nozicky neviem ci ho bolia, nema nai len zacervenane...

katy1979
21. mar 2014

@luvika gratulujem k rozhodnutiu. Moj starsi tiez nemal reakcie az v roku ked dostal poslednu hexu. Nervozita bolo slabe slovo, encefaliticky plac. Na co lekar povedali ze to je v pohode ze ho boleli nozicky 🙂 bohuzial na to preco to bolo sme sa dozvedeli az po rokoch .

luvika
autor
21. mar 2014

@katy1979 preco?

katy1979
21. mar 2014

@luvika no z ocka. Ale na to sme prisli az postupom casu. Akosi nam to hned nezaplo, vtedy sa o tom ani nehovorilo

mapa
21. mar 2014

@luvika presne takto sa zacal spravat moj syncek, ked dostal ako 4 mesacny 1. davku hexavakciny... v ziadnom pripade to vraj nemalo suvis s ockovanim... neviem potom s cim to malo suvis, prve zuby mu vysli ako 15 mesacnemu... 😠

sampo
21. mar 2014

No ja by som si vyziadala nahlasenie neziaducich ucinkov, kt su btw uvedene aj v pribalovom letaku (ktory ti dr pravdaze nedala, predpokladam, hoci podla zakona musi. Mohla by si si to precitat aspon z vlastnej iniciativy teraz.). Radsej skus nejaky detox ako nurofen. Nie je to vseliek a beztak je uz to male telicko zatazene dost. Good luck

raffaella
21. mar 2014

@luvika pisala som ti, zmazalo mi to, tak opat.
Ohladne detoxu po ockovani skus napisat do tem Nesuhlas s povinnym ockovanim, alebo Mame nasledky po ockovani. Viaceri rodicia tam maju skusenosti pozitivne s takymto detoxom.
Len este ku vasemu pripadu - mam kamaratku, ktorej syncek po 3. Hexe mal velmi podobne priznaky, plus teda navyse aj dalsie velmi neprijemne. Ona ho detoxikovala u homeopata a maly sa po par tyzdnoch, resp. mesiacoch z toho dostal a zostal uplne bez nasledkov, tak ale vsetko sa ucil od znova. Ja skusenosti s detoxom nemam, nastastie (a to doslova) dcerka zniesla hexu aj prevenar bez NU. Drzim ti palce, aby ste sa skoro z toho vystrabili, iste sa spoj s nejakym homeopatom (najlepsie priamo na homeopatickej stranke podla miesta bydliska).

shania31
21. mar 2014

@luvika
Vies, ak je jeho spravanie v dosledku ockovania- doktori nikdy otvorene nepriznaju, co su to za svinstva v tych vakcínach a nikdy otvorene nepriznaju, ano toto je to dôsledok ockovania.
K tym zubkom- nasmu jednemu, ked isli horne zubky- trvalo to dlhsie a aj bol horsi- viac mrzuty, uplakany priam uziapany, jeho rezim spanku otrasny.
A tiez sme s nim mali problem po 2. davke Hexa a Prevenaru - zacal zaostavat v psychomotorickom vyvoji- nastastie sme to rozhybali vdaka jednej uzasnej pani fyzioterapeutke. Momentalne aj sama neurologicka nam povedala- urcite neockovat, aspon zatial nie. Cize o NU vakcin tiez vieme svoje.

bralilienka
21. mar 2014

ja čumím. na čo dáva lekárka thuju a náplaste, ak sú lekári všeobecne presvedčený, že nikdy nevideli (nechceli vidieť) žiadne nežiadúce účinky. a predsa na opuch netreba zvnútra očista. že by lekárka vedela, aké svinstvo deťom pichá, ale na ukľudnenie svojho "svedomia" odporúča dieťa na toxíny pripraviť? nenapadlo ťa, že vtedy, ked ho pichla, a bolo to v poriadku, ešte nebol ten toxín v mozgu? že to tam došlo až na druhý deň? môjho muža noha bolí, ale jesť mu chutí. bolesť nožičky určite nemá vplyv na nechutenstvo. máš alibistickú lekárku, ale stále lepšia ako väčšina. zahlás nežiadúce účinky a začni čítať, ako sa správajú toxíny v detskom organizme. aj ja som zmúdrela až po tom, ako sme po prvom očkovaní skončili na onkológii.

luvika
autor
21. mar 2014

@bralilienka pochybujem, ze mi uzna neziaduce ucinky...ako sama povedala v tel., su v tom aj zubky, jedno s druhym. A naozaj ja nechcem vsetko hadzat len na ockovanie, ja som velmi dlho zvazovala, ci ockovat dam, ci nie a oddialovala som to tak dlho, ako sa dalo, preto sme sli az tamer ako 7 mes. No predsa len som nechcela, aby moje dieta malo problem s prijatim do MS, s cestovanim v ramci ZS do inych krajin atd...plus choroby, ktore moze dostat...a ano, aj to viem, ze aj ked je ockovany, tak moze, ale snad nie v tak silnej forme ako keby nebol. Radila som sa o tom s mnohymi ludmi, lekarmi, nasim dobrym priatelom onkologom, a aj doma vsetci boli proti neockovaniu, ze co vymyslam...tak som sa nakoniec rozhodla, ze dam, ved aj dcerka je...uvidim, ako mu pomoze homeopatia, snad sa to upokoji...ale mam uz velky strach ockovat dalej a caka nas to hned v aprili...nie som si sita, ci to je len tym ockovanim, ale uz je tu to ale a co ak...a strach o milovane dieta.

bralilienka
21. mar 2014

@luvika prajem zdravíčko celej rodinke. a daj sa do poriadku, detičky potrebujú spokojnú maminku.

bralilienka
21. mar 2014

ešte mi napadlo. kedže ti všetci naokolo tak múdro radili, prečo ti teraz s malým nepomôžu. vieš prečo? pretože ty nesieš zodpovednosť za svoje rozhodnutia aj s následkami, či sú dobré, či nie. preto je dobré počúvať srdce a nie celé konzílium, ktoré sa ti v konečnom dôsledku postaví chrbtom. možno poľutujú, ale nepomôžu. tak ešte raz, držím palce a nech je už len dobre.

sampo
21. mar 2014

@luvika ak budem mat trochu cas, tak ti mrknem do knihy na homeopatika (co odporuca lekar!), thuya nie je vhodna 😅 hoci ju pediatri odporucaju, asi je to skor pre dobry pocit rodica 😔

nikimax
21. mar 2014

@luvika nedívaj sa na okolie,využi svoj inštinkt, ide o TVOJE dieťa, lebo zostaneš v tom sama ☹ ....To, čo opisuješ, nie je banalita, treba to riešiť.....môže to smerovať tam, kde určite nechceš 😖 .....píšem IP.....

luvika
autor
21. mar 2014

@sampo to by bolo super, bola by som velmi vdacna, dakujem

luvika
autor
21. mar 2014

@bralilienka dakujem krasne, musim povedat, ze poobedie prebehlo nejako hladko na pocudovanie...snad bude noc uz lepsia, dam vediet

monika111111
21. mar 2014

@luvika správne si sa rozhodla, že už nechceš očkovať, nečakaj, že lekárka prizná, že očkovanie spôsobilo problém tvojmu synčekovi, na SK je očkovanie posvätné a nespochybniteľné, lekár nemá právo spochybňovať očkovanie, a ak to spraví, je označovaní za šarlatána, homeopata, antivakcinistu a pod. To si žiadny lekár nemôže dovoliť. U nás akoby zázrakom neexistujú NÚ po očkovaní, hoci sám výrobca ich pripúšťa. Len Slovensku sa vyhýbajú. Ten problém u tvojho synčeka som tu už neraz čítala. Je to smutné, rovnaké problémy u množstva detí deň dva po vakcinácii, ale lekári stále odmietajú spojitosť s očkovaním.

syrik
22. mar 2014

@shania31 máme presne tu istú skúsenosť po druhom očkovaní. Tiež sme sa z toho dostali, no očkovanie som stopla.

syrik
22. mar 2014

@monika111111 Naprosto súhlasím s Tebou...

zembla
7. okt 2014

@luvika ahoj,môžem sa spytat ako sa teraz mate? Uz je tvoj drobec ok? Dávali ste ten detox? My sme ockovali včera "iba" hexou,maly ma teplotku do 38,ale je velmi umrncany,nervozny a nechce spinkat vôbec,tak sondujem co by pomohlo.

luvika
autor
7. okt 2014

@zembla ahoj...no tyzden sme to takto mali, a presne v den, ked som lekarke s placom uz volala, ze nevladzem ani ja,ani maly a uz nevieme co s nim, tak mi povedala, ze mu mame podat nejake homeopatika, nazov uz neviem presne, tak nebudem pisat blbost...ale pomohlo, preslo to postupne...druhe ockovanie bolo uz lepsie, a teraz bude v novembri to MMR a toto uz teraz panikarim...viem, ze sme znovu thuyu nasadili a asi camomilla?ci tak nejako...

zembla
7. okt 2014

@luvika my mame teraz druhe,prave nastatie 3hod.spinkal,ale bola som cely cas pri nom,tak mu to dosť pomohlo,lebo chuda celú noc takmer nespal. Dúfam,ze to bude dobre. Tiez sme dávali thuyu a prvé ocko dopadlo celkom fajn,ale my pneumokoky nedávame zatial,mozno aj preto 🙂. Vďaka za odpoveď a drzim palce pri ďalšom ocko,neznášam to :((((

ruthmaria
7. okt 2014

@luvika
ked ti nevadi jedna negativna skusenost s ockovanim,
ani to, ze si ho musela krmit x liekmi,
tak smelo do ockovania..

luvika
autor
7. okt 2014

@ruthmaria prepac, ja tu neriesim ci ano ci nie. Rozhodla som sa na zaklade dlheho studovania pre a proti. Takze na tvoju priblblu reakciu nebudem inak reagovat. Davam ockovat len to, co je treba a nic navyse a tak ako ja sa nestaram, kto svoje dieta da ci neda ockovat, tak isto poprosim, aby si sa ty i tebe podobni zdrzali takehoto ustipacneho komentara a nestarali sa. Ja som si zvazila pre a proti v pripade ockovania aj neockovania, zbierala som informacie z kazdej strany. Tak mi viac nevypisuj.

tjaden
19. nov 2014

@luvika ahoj práve sme po prvom očkovaní a mali sme to iste, hneď po očkovaní a večer som jej dala sirupček panadol a zimne obklady, tak v ten deň bolo všetko ok a potom fuuha to bol des! mala vkuse plakala ani raz sa neusmiala málo papala mala som pocit že sa ma bojí lebo najviac plakala pri mne, nespala len v noci aj to sa hocikedy odrazu zobudila s plačom trvalo to 4dni už som sa chystala že s ňou pôjdem ku doktorke lenže bol sviatok, po štyroch dňoch večer zaspala a spala 12hodin vkuse na druhý deň bola ako vymenená len sa smiala a šialila už pekne papá spinká a ešte ako bonus pred očkovaním mala zápchy a konečne pekne kaká 😀 tie 4dni sme prežili a očkovanie neľutujem nedávno ani nie 30km od nás umrel chlapček pred očkovaním, veď nakoniec všetci sme predsa ako deti boli očkovaní a tu sme