Očkovacie zásady pediatrov a každodenné problémy s termínmi

8. apr 2025

Chcem sa spyatt ake zasady k ockovaniu maju vasi pediatri. u nas je zasada ze dva tyzdne musi byt zdrave dieta a cela rodina. Zial tym se mame dve deti v skolkarskom veku co byvaju chore takmer kazdy mesiac. A ked nie su chore poprosim o termin a pediatricka nema termin a ked nam ho o mesiac da tak deti medzitym zas chore a takto sa presuvaju ockovania uz od oktobra.... a teraz sa stalo z estarsia dcerka mala tyzden pred ockovanim dva dni sopel. ziadna teplota nic. treti den uz ficala. tak moja otazka je taka ze fakt rada by som to uz neposuvala..... ale zas klamat nechcem. bol onam vysvetlene ze vakcina nema tak silny ucinok ako je treba ak organizmus s niecim bojuje. prosim o vase skusenosti

simdob
8. apr 2025

jednoducho sa skus dohodnut s dr, ze pridete vtedy, ked budu deti zdrave, nech vam nedava termin.

autor
8. apr 2025

@simdob to bola snaha ale napr vo februari som prosila o termin na ockovanie a mala az za 6tyzdnov a dovetdy ochoreli a takto sa to posuva uz polroka...

tanyan
8. apr 2025

Podľa mňa nejde len o silu účinku, ale hlavne o riziko nevhodnej reakcie imunitného systému. Váž si, že doktorka neriskuje zdravie Tvojho dieťaťa.
Našej pediatričke to bolo jedno a reakciou organizmu bolo spustenie atopického ekzému. Zaočkovala napriek môjmu upozorneniu, že mám podozrenie na soor... ☹

simdob
8. apr 2025

to je velmi zvlastny pristup, vsak ockovanie je vybavene za 5 minut. keby velmi chcela, tak to stiha kedykolvek...

stellarstar
8. apr 2025

Choré dieťa by som fakt nedávala očkovať lebo organizmus bojuje proti chorobe a ptm má ešte bojovať aj proti očko látke?

akvi
8. apr 2025

Buď rada, že konečne normálna doktorka, ktorá to nepodceňuje. Asi by si nechcela riešiť nežiaduce reakcie po očkovaní oslabeného organizmu.

thereisabear
8. apr 2025

V podstate má pravdu.
Naša pozrie dieťa a keď je v poriadku očkuje, nič iné nerieši. A dá sa k nej dostať hocikedy, nie len na objednanie.

biglovemom
8. apr 2025

Neviem ake ockovanie to bolo ,bola mensia .mala sopel ,lekar ju prezrel inkl krv a ockoval . Nic jej nebolo .
Inak bola stale fit pri ockovani.

heminepa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sara07
8. apr 2025

nemá termin lebo ma poradne , a zase očkovanie nemôže dat ked ma čakaren plnu chorých deti
bud rada že to tak dodržuje , dieta má byt skutočne zdravé a nevieš či to má len a iba sopel alebo sa niečo spušta
a teraz prvé tri mesiace fakt boli tažké , od teplot vysokych atd , však boli aj chripkové prazdniny čo to nešlo už

autor
8. apr 2025

ja rozumiem. len tyzden dozadu soplik sa berie ako choroba???

hopatko
8. apr 2025

Ja sa v tychto veciach spolieham na odbornikov, teda na pediatra. Darmo ti ja napisem, ci je soplik tyzden dozadu choroba alebo nie, ak tvoja lekarka vyhodnoti ze ANO, respektovala by som jej rady, ostatne je ignoracia odbornosti a hazard so zdravym vlastneho dietata. S dcerou som na vhodny cas na posledne preockovanie cakala rok, samozrejme na odporucanie nasej pediatricky, kvoli jej chorobnosti.

Avsak, akonahle sme nasli "zdrave okno" u dcerky, tak som prisla bez objednania, mimo ordinancnych hodin pre chore deti a za par minut zaockovala. Vsetko je o komunikacii, pristupe a dohode.

jana_eyre_2
8. apr 2025

Našej pediatricke dosť dôverujem, poznám ju už roky a mnoho krát veľmi dobre pomohla, keď bolo treba - to len pre upresnenie.. a jej názor je, že je dôležité aby bolo samotné dieťa zdravé v aktuálnom čase očkovania.. nečakáme na neviem čo, pretože je nám jasné že pri viac detnej rodine je veľmi ťažké nájsť obdobie keď nikto nie je chorý.. samozrejme ak má jedno dieťa chrípku, nepôjde sa ďalšie očkovať, ale sopel nikdy nebol kontraindikácia.. a vakcíny majú zníženú účinnosť len vtedy ak má dieťa v sebe chorobu voči ktorej sa ide očkovat, nie všeobecne na všetky mini virozky.. (napríklad - syna som dala očkovať voči kiahnam, aj keď bolo práve v kolektíve pár deti s kiahnami.. vravela, že ak je to 48h od stretu s kiahnami, tak bude vakvina účinná.. ak nie, tak môžu byť slabsie kiahne.. nedostal ich vôbec) napríklad dcéru ockovala na MMR aj keď mala troška soplik, lebo už sa viac krát prekladalo.ockovanie.. podla mňa a aj jej je väčšie riziko nebyt zaočkovany voči vážnej chorobe ako byť zaočkovany s miernym soplikom..

Ale ako to naplánovať u tej vašej dr neviem.. len mám taketo skúsenosti, som veľmi proockovacia, aj naša pediatricka a dôverujem jej že vie čo robí..

adrianasmolko
8. apr 2025

@sara07
noo neviem u nas su poradne iba poobede a chore deti rano, presne preto aby sa nemiesali

kiki68
8. apr 2025

Nasi tiez ked dieta neni ok neockuju. Ja vzdy ockujem ked prestane ta sezona chripok a pliag. Cize od aprila, teraz sme tak ockovali a dalsiu davku na meningokoky mame v piatok. MMR som davala v lete, o mesiac hned dalsia davka a finito komplet zaockovane, ale u nas sa to robi od roka cca a v 1,5 roku by malo byt obe davky

zuz987123
8. apr 2025

Ja vždy čakám kým je dcéra bez soplov. Potom zavolám či môžeme prísť a hneď v ten deň ideme. Okolo obeda keď tam nikto nie je. Doktorka malú vyšetrí a ak sa aj jej zdá zdravá tak zaočkuje.

beata_k
8. apr 2025

Vzala som dieta na tyzden zo skolky aj ked bolo zdrave a potom som dala zaockovat.

bosorkabb
8. apr 2025

Naša prezrie dieťa a keď je o. k ockuje.

sara07
8. apr 2025

@adrianasmolko u nás začina o 11,00 poradne žial,

adrianasmolko
9. apr 2025

@sara07
tak to mate blbe akoze o 11 tej zacnu a potom maju prestavku obednu a pokracuju ci akoze bez obeda idu? dost zvlastne

sara07
9. apr 2025

@adrianasmolko no na približny čas objednava, mna skôr štvalo že o tej 11 tam občas boli choré deti ked si prišla alebo pravidlene zaniesli výsledky však len podá cez dvere a ved su deti na pri dverách ... tak sme mali vystup a potom nás dávala radšej na 15,00 ked sme si raz z poradne doniesli darček