Očkovanie - ako v rámci možností zabrániť nežiadúcim následkom?
Ahojte! Otváram túto diskusiu pretože všade sa píše len o tom čo detičkám pri očkovaní hrozí no nie každý rodič preto nedá svoje deti očkovať (dôvody by sme tu rozoberať nemali na to sú tu myslím už iné témy). Aj ja mám z neho vždy obavy. Na trhu je ale už dosť kníh, kde okrem rizík nájdete aj nejaké tie rady čo urobiť, aby všetko prebehlo OK. Nie je však v silách nikoho, aby ich mohol všetky prečítať. Bola by som preto rada, aby sme sem prispeli svojimi poznatkami. Samozrejme je potom na každého zvážení ako si potom tieto informácie ešte preverí príp. odkonzultuje so svojím pediatrom. Boli by fajn aj nejaké internetové odkazy, príp. názvy kníh kde sa to uvádza. Snáď táto diskusia nezostane bez povšimnutia 😉
@dominika1988 vsak ten preparat je nevhodny pre deti do 14 rokov.....jak ho chces pouzit pri ockovani deti?
@dominika1988 uz som si vsimla ze si to niekto vsimol..idem po poradi tak som zareagovala....nevsimla som si ze ti uz niekto pisal...
Očkovanie - ako v rámci možností zabrániť nežiadúcim následkom? >>> NEOCKOVAT! velmi jednoducha ochrana voci nasledkom ockovania 🙂
Info aj o tom, na čo sa zamerať pred a po očkovaní je vo fotoblogu https://www.modrykonik.sk/skupina/1838/
@natasole
viem ze je to stary prismevok,ale dufam ze mi poradis ohladom DIPHTERIA-TETANUS VACCINE 30CH a PERTUSSINUM 30CH v dávkovaní á 10 granuliek jednorazovo , kedy sa maju podavat? hned po ockovani? ideme ockovat teraz v tretom mesiaci, prve ockovanie, aj ked by som ho najradsej nedala, doki na mna tlaci...
dakujem
@erikams ty máš zodpovednosť za dieťa či doktorka? doktorke ide o zdravie tvojho dieťatka či tebe? kto bude pri tvojom dieťatku ak bude mať nežiadúce účinky po očkovaní, ty či pediatrička? my sme verili v očkovanie, dali sme prvú hexu a synflorix a malá je onkologický pacient. dakujem pediatrom ☹ , ktorí tlačia na rodičov, ktorí váhajú. ide o čas, pretože ak rodič váha, lekár vie, že sa rodič zháňa po informáciách, ktoré pri dobe internetu vyplávavajú na povrch ľahšie a sú vo veľa prípadoch negatívne. daj na inštinkt a nie na nátlak. podomoví predavači by ťa asi proti tvojej vôli nepresvedčili na nákup drahého variča. a to sú len peniaze. tu ide o zdravie tvojho dieťaťa a to je oveľa viac. zvažuj, čítaj a rozhodni sa sama. nenechaj za seba rozhodovať. ty si matka. ten materský inštinkt nám z neba nespadol len tak.
@erikams "doki ma tlaci" ? nemyslis snad vazne ..kde to este niektori ludia ziju, v stredoveku ? ^^ koho je to dieta ? tvoje, alebo tej lekarky ? ^^
lekarku daj zatial pekne "na miesto" , ze si chces o tom este viac nastudovat, popripade jej naznac, aby ta prestala obtazovat ..takyto natlak je minimalne amoralny ,,mozno az trestny z hladiska nasich zakonov. ^^
tisice ludi odmietlo toto takzvane "povinne" ockovanie ..ak ta zaujima viac informacii o neockovani a preco je najlepsie neockovat , kludne navstiv nasu skupinu. https://www.modrykonik.sk/skupina/1799/
vela stastia 🙂
Ja som davala homeopatika Thuya occidentalis... ale to bolo na odstranenie pripadnych sprievodnych priznakov ako opuchy, teplota, hnacka...
tak mame prve ockovanie odlozene o tri tyzdne, lebo mala ma strasnu !zabku" v ustach,chcela som tie vakciny rozdelit ale dr. s tym nesuhlasila, 😒
V rámci možností sa dá tak zabrániť nežiadúcim účinkom, že si:* naštudujem zloženie vakcín*(čo je nemožné kvôli výrobnému tajomstvu výrobcu), pozriem, čo tie látky spôsobujú v tele(ak sa k nim dopátram)* prečítam príbalový leták od vakcíny a jeho nežiadúce účinky* rozhodnem sa, či som toto ochotná spôsobiť svojmu milovanému dieťaťu.....Nežiadúcim účinkom sa dá 100% zabrániť tak, že očkovať NEDáM... 😎 😎 Aj preto, lebo neverím, že ked je niečo predo mnou zamlčané(od lekára, od výrobcu), tak je to v môj prospech..... Môj osobný názor, ktorý podporila vlastná negat. skúsenosť......... 😎
@erikams aký ti dala dôvod na zamietnutie rozdelenia vakcín? ona rozhoduje za rodiča? ja by som od takej pediatričky utekala míľovými krokmi. a myslím, že by so mnou súhlasili aj maminy, ktoré očkujú a často sa tu prezentujú, pretože aj oni rozdelili radšej vakcíny a nechali ich pichnúť s odstupom
@erikams Tak zo mňa by mala Tvoja lekárka "radosť". Nie len, že by ich musela rozdeliť, ale ešte by musela urobiť aj nejaké vyšetrenia, či je dieťa OK, na ktoré asi nie je zvyknutá. Pri najmenšom zdravotnom probléme by som neočkovala a rozdelenie očkovania jej nemá prečo robiť problém. Nedaj sa zastrašiť. Aký Ti uviedla dôvod? V tomto súhlasím s bralilienkou.
@bralilienka ohradzala sa mi statistikami,zahovarala ako sa dalo,ani ma k slovu nepustila, ze ved ani prve dieta nemalo ziadnu reakciu, ako keby boli obe identicke,ze ona tie vakciny nerozdeluje, ze potom by sa musela dat druha o 6 tyzdnov!!!aze to nestihneme do 4.mesiaca.... 😖
@erikams utekaj od tej pediatričky. nám štatistika zdravie malej nevráti.
@erikams a keby bolo dieťatko choré, a nestíhala by ho do štyroch mesiacov zaočkovať, pichla by ho choré? super lekárka. o čo jej ide. o dieťa či o výkazy?
@natasole pozerala som na nete kedy mam podat to homeopatikum Difteria Tetanus vaccine 30 CH a pertussinum 30CH ale nazory sa roznia: jeden zdroj uvadza ze pred ockovanim iny po ockovani, ani samotna homeopatka ktora nam to predala mi nevedela povedat, tiez si to vyhladavala a povedala mi ze aj pred aj po ockovani, tak teraz neviem ci to vlastne mam podat tak male babatku....kedy sa to ma vlastne podat????
NEOĆKOVAŤ
Ahojte, v utorok mame ockovat tretiu hexu a pneumokoky...ale malemu prave idu stolicky, este ich moc nevidno, ale citim ostre prstom...tak sa chcem spytat, ci by mohla mat dr.problem s odlozenim ockovania, kedze ho chcem odlozit...uz sme totizto odkladali dvakrat, raz pre sople a druhy krat bol chory, bral atb
prerezávanie zúbkov je fyziologický jav a nie vždy je s niečím spojený a nie je tam dôvod na zníženú imunitu ak dieťatko nemá problém iný zdravotný ....takže treba konzultovať s dr.....
@aristka zaujimave, ze i napriek tomu, ze nasa pediatricka je silnym zastancom ockovania, tak odporuca pockat s ockovanim okrem ineho, aj ked sa dietatu prerezavaju zubky. a ja pridavam cerstvu skusenost od detskej neurologicky, ktora nam na poslednej kontrole ZAKAZALA ockovat. mali sme velmi dlhy rozhovor, kde uviedla, ze tolko autistickych deti, kolko ma teraz vo svojej ambulancii, nemala za celych 35 rokov praxe! konecne lekarka, ktora upozornuje na rizika ockovania a suhlasila s nasou volbou!
@poisonblu
@tara amá mať prečo ,zlepšila sa diagnostika ,pribúdajú nám predčasniatka ,rodia mamičky ,čo boli kedysi babičkami a trend sa nezlepšuje ,každý druhý muž má poruchy tvorby alebo kvality spermií ,čo je aj dopad na genetiku a takto môžeme ísť ďalej ,plus ak nie je problém zúbky nie sú prekážka a ohľadom imunity by som sa pýtala imunologičky....

@lenkalis v lekarni sa da zakupit, vypytas si vakcinu proti zaskrtu, tetanusu a ciernemu kasli..je to v jednej injekcii. samostatne monovakciny nezozenies. Ale stale lepsie dat 3 ako 7 naraz :-}. Len potrebujes na to recept. Moyes si to kuoit sama v lekarni,alebo sa s lekarkou dohodni, ona to objedna y lekarne a prinesu jej to do ambulancie a zaplatis to u nej.