icon

Očkovanie bábätiek s epilepsiou

patricia2120
8. jan 2015

Prosím vás tie ktoré máte bábätko s epilepsiou máte za sebou normálne všetky povinné očkovania? Nespustili sa vášmu bábätku kvôli epilepsii nejaké reakcie? Mám 13 mesačné bábätko, ktoré od jeho 6 týždňov trpí častými apnoickými pauzami. Asi od októbra užíva convulex a našťastie zaberá a od začiatku decembra sa držíme bez apnoických páuz. Ešte nie je vôbec očkovaný ale čaká nás to a ja sa toho veľmi bojím. Neviem si predstaviť ako prebieha nejaká reakcia po očkovaní a bojím sa, že môže drobček chytiť nejaký silný epileptický záchvat. Má ešte lieky na astmu. Ďakujem vám veľmi za pomoc

maminuska
9. jan 2015

@natalka13 nešír dezinformácie že pri epilepsii sa neočkuje. Posudzuje lekár neurolog.

dilino
9. jan 2015

@veriiii ja sa nehadam ja som len spomenula nikto nekaže nikomu aby svoje dieťa nedal zaočkovať ja som napisala svoj nazor čo si o tom myslim a nič zle každy nech sa zariadi podľa seba ja nedavam očkovať vôbec zaplatila som pokutu na UVZ a je pokoj a hluposti typu že ho/ ju nezoberu do škôlky ked nema očkovania je nezmysel.

dilino
9. jan 2015

@maminuska jasne že sa neočkuje aj moja dcerka ma epilepsiu a nema žiadne očkovania a aj ja mam epilepsiu a nesmiem mať ani tetanus ani tbc lebo by som sa mohla zadusiť ak o epilepsi nevieš nič tak nemôžeš napisať nič ako to chodi

maminuska
9. jan 2015

@dilino organizujem tábory pre deti s epilepsiou ,som v združení aura, a garantujem ti že mám informácii až až .
Deti s epilepsiou sa očkujú , neočkujú sa deti s rezistentnou epilepsiou , deti ktoré majú prebiehajúcu sériu záchvatov. vynechával sa len čierny kašeľ.
Vždy je to na posúdení neurológa. Moja dcéra má celý očkovací kalendár ,má parciálnu epilepsiu ,niekedy s prechodom do generalizovaných krčov ( veľmi zriedkavo ) a je od mala očkovaná. Nikdy nemala žiadny záchvat vyprovokovaný očkovaním .

maminuska
9. jan 2015

@dilino kludne sa môžeme o epilepsii pobaviť, bojujeme s dcérou viac ako 15 rokov , mám o nej veľa naštudované .

dilino
9. jan 2015

@maminuska dobre nech ma ty vieš svoje ja svoje moja dcerka ma epilepsiu a odmietla som ju očkovať a ani neurologička by sa neodvažila povedala to sama ja som chora od 12 rokov tak že 24 rokov a ja sa riadim podľa seba a nie podľa niekoho že každy musi mať všetko to je môj nazor

maminuska
9. jan 2015

@dilino ved to je tvoja vec ale nešírte dezinforrnmáciu že sa deti s epilepsiou neočkujú , lebo to nie je pravda. To je všetko .

natalka13
9. jan 2015

@maminuska ved citaj, treba papier od neurologicky /neurologa/
mmch som za ockovanie

maminuska
9. jan 2015

@natalka13 čítam.

Pri epilepsii sa neockuje. Donesies papier od neurologicky a hotovka

Hned prvá veta je dezinformácia. Silne paušalizuješ. Neočkuje sa len v určitých prípadoch a až tam ti dá neurolog papier.

patricia2120
autor
9. jan 2015

@maminuska dakujem za pomoc.ja este neviem presny druh epilepsie a to je to najhorsie pre mna. Povedali mi ze je druh epilepsie ktory sa prejavuje prave apnoickymi pauzami ale kedze si neboli isty ze mu zaberu lieky na epilepsiu tak mi o tom nikto nic viac nepovedal.Ja som za ockovania.ako som napisala starsia dcerka ma vsetky ockovania a nelutujem ale ona bola zdrava a nastastie taketo problemy nema.no ja sa bojim o synceka ze ked ma apnoicke pauzy a lieky na epilepsiu mu ich uplne minimalzovali ze namiesto toho aby ich mal 7-13 za mesiac ich uz viac ako mesiac nema vobec

patricia2120
autor
9. jan 2015

@maminuska tu je napisane ze existuju aj zachvaty pocas spanku http://www.zivotsepilepsiou.sk/stranka-8-epilep...

jvlo
9. jan 2015

@patricia2120 ockovat by sa mali zdrave deti, toto je znamy fakt..... Ak vas niekto bude tlacit do ockovania, aj ked ma vase dieta epilepsiu, rozhodne mu nepojde o zdravie vasho dietata, pretoze ak doveruje ockovaniu, pojde mu o kolektivnu imunitu a bude mu uplne ukradnute ci sa vasmu dietatu stav po ockovani zhorsi, alebo nezmeni. Hlavne, ze to jeho bude chranene. Mam dcerku zo zdravotnymi problemami, aj ked nie neurologickej povahy, najskor som bola u pediatra za exota, ze chcem s ockovanim pockat, po case samm povedal, ze je rad, ze sme neockovali, pretoze dcerin stav sa v priebehu jej prvych mesiacov len zhorsoval. Daj hlavne na svoje pocity, ak sa tvojmu dietatu nieco stane ci uz pre ockovanie, alebo neockovanie, zodpovedna si len ty, nie mamicky z internetu.

maminuska
9. jan 2015

@patricia2120 dopuručím ti , obrát sa na Mudr.Sýkoru alebo Mudr. Bratského .. jeden je z Košíc a druhý z Bratislavy, sú to kapacitné špičky na SR . Ja som chodila z TN až do Košíc s dcérou a veľmi mi pomohol Mudr. Bratský .
Ak mu minimalizovali lieky je to na dobrej ceste , veď robia mu EEG nie ? Čo berie ten Convulex ? Bral aj niečo iné ?
neviem pozerala som teraz svoje poznámky čo mám za 15 rokov pozbierané a mám tam iba poznámku že apnoe môžu iniciovat epi,,,,ale že by apnoe bolo prejavom epi som ešte nikdy nikde nevidela. Apnoe môže vznikat pri generalizovanom záchvate keď v krči je automaticky zadržovaný dych.

Skus konzultáciu u týchto dvoch neurologov.

maminuska
9. jan 2015

@patricia2120 viem o tom sama dcéru strážim počas noci , lebo záchvaty má len nočné .

denduska
9. jan 2015

@patricia2120 tiež hlasujem za MUDr. Bratského, vynikajúci odborník a pritom skromný človek. Odporúčam po osobnej skúsenosti.

patricia2120
autor
9. jan 2015

@maminuska @denduska velmi vam dakujem za pomoc.ja neviem nic o epi a aj ked citam nie vsetkemu rozumiem.ako sa prejavuju krce a zachvaty? Ja som na nom nic take nevidela len tie apnoe pazy.bol taky zvlastny ze niekedy len sedel a pozeral.odkedy ma convulex vidim na nom super zmeny.je vesely,jasi sa,hrasne sa s dcerkou hra je to nieco uplne ine.on ked bol malicky aj bolo tazke zistit ci ten alebo ten pohyb je priznak epilepaie :( ako sa u vas prejavuju nocne zachvaty?

patricia2120
autor
9. jan 2015

@maminuska okrem convulexu sme este nic nemali.aj ten sme dostali na skusku lebo uz lekari boli zo synceka zufali

patricia2120
autor
9. jan 2015

@patricia2120 este som zabudla sa opytat ten pan doktor je na v BA na kramaroch?

maminuska
9. jan 2015

@patricia2120 kedysi bol na Kramároch , teraz neviem .

patricia2120
autor
9. jan 2015

@maminuska my tam chodime na neurologiu a o miskovi rozhoduje nasa pani doktorka a radi sa s primarom

maminuska
9. jan 2015

@patricia2120

http://www.navstevalekara.sk/lekari/neurolog--n...

Sýkora je taký neosobný ale špičkový odborník. Bratský je síce až v Košiciach , ale je to človek s vysokým Ľudským potenciálom a špičkový neurolog.

http://www.dfnkosice.sk/neurologicka-ambulancia...

liebling98
9. jan 2015

@patricia2120 podľa toho, čo si napísala, že len sedí a nič mi to príde na záchvaty absencie. Proste mozog akoby vypol. Nie sú to záchvaty typu grand mal, ktoré sú dosť dramatické, kŕče celého tela, to čo si väčšina ľudí pod epilepsiou predstavuje.
K Tvojej otázke, určite kontaktuj neurológov, aj viacerých, ako radí @maminuska. Tí Ti dajú najlepšiu odpoveď.
Veľa šťastia!

dilino
Odpoveď bola odstránená
maznacik007
10. jan 2015

@patricia2120 chod na posudenie dvom neurologom kocky ti tu hodili aj nejake mena a ja osobne by som v pripade ze odporucia ockovat ziadala na to papier ... samozrejme aj v opacnom pripade ak mas kontraindikaciu k ockovanie neplatis ziadne pokuty ...

u mojej sa prejavilo po ocko autoimunitne ochorenie, ockovat mi odporucali aj ked mala poruchy imunity dlhdoobo liecene ale teda suhlas s ockovanim som podpisala ja do jej karty zodpovednost je na mne.

pri dalsom ockovani budem ziadat vyjadrenie imunologa pisomne a urcite to rozoberiem s viacerymi lekarmi ...

ono tu su casto dva protipoly jedne neockovat a druhy ockovat vsetkych ... ale asi treba ostat v takej tej zlatej strednej ceste a zvazit najma zdravotny stav dietata a vsetko okolo.

patricia2120
autor
10. jan 2015

Dakujem vam vsetkym za pomoc.prosim vas chcem sa vas nieco opytat.moj syncek robi nieco ako grimasy ale su take zvlastne a neviem ci to je normalne detske alebo to ma nieco spolocne s tou epilepsiou.su to take zvlatne uskrny

denduska
10. jan 2015

@patricia2120 keď si nie si istá, nahraj si ho na video, mobil..my tu ťažko zistíme, čo presne vám je...a ukáž neurologičke.

patricia2120
autor
10. jan 2015

@denduska mozu byt aj take uskrny prejav zachvatu? Ideme na kontrolu az o par mesiacov preto sa na to pytam lebo sa o neho bojim

liebling98
10. jan 2015

@patricia2120 Áno, môžu to byť prejavy epilepsie. Ide o tzv automatizmy, ktoré môžu byť jednoduché (mlaskanie, grimasy) až komplikované (chôdza, a pod ) Ako radí @denduska, nahraj video a ukáž neurologičke.

patricia2120
autor
10. jan 2015

@liebling98 wau. to som netusila. urcite to nahram dakujem ani neviete ako ste mi pomohli

maminuska
12. jan 2015

@patricia2120 úškrny môžu byt určite, moja dcéra pred záchvatom má sliny a úškrny.
Skontaktuj ľudí čo sú odborníci , poraď sa tam , ked ti povedia že ešte počkať , tak počkaj . V každom prípade dobre kontrolovatelná a kompenzovaná epilepsia nie je prekážkou toho aby sa očkovalo . Len musí byt zastabilizovaná .