Očkovanie detí proti borelióze
Ahojte ak ano, kedy sa dava?
Nikdy, neexistuje. Ockuje sa iba proti virusovej encefalitide.
Borelia je bakteria a neexistuje ockovanie.
Boreliozu ale dostanes od kliesta ked je uz pricicany 24hod a viac takze ak je dobra kontrola tak teoreticky nehrozi.
Ak kliesta vyberas tak ze ho potries olejom a pod tak sa zacne dusit a vyvrati borelie z traviaceho traktu aj skorej, takze nemazat a len tahat.
Encefalitidu dostanes v momente ako sa zakusne, ockovanie poskytuje 100% ochranu a je velmi dobre znasane
@martinmmartin to az takto som nevedela, takze iba kliestova encefalitida 🙈
@martinmmartin to az takto som nevedela, takze iba kliestova encefalitida 🙈
@evickuska ja som idiot chcela dat meningokom 🙈 nie borelioza 🙈
@evickuska ja som idiot chcela dat meningokom 🙈 nie borelioza 🙈
Ponúkame odpovede na najčastejšie otázky:
Očkovanie proti meningokom:
v Európe je najčastejší výskyt typu B a C. BEXSERO-m proti Meningokokom B a Nimenrix -om (A, C, W135, Y).
V starších diskusiách som sa stretla s tvrdením, že typ B je vraj najčastejší, ale skôr má ľahší priebeh meningitídy, zatiaľ čo typ C má na svedomí meningokokové sepsy.
Bolo to pred 5 rokmi, neviem, ako teraz, aké sú štatistiky, ale asi by som očkovala aj jedným aj druhým, ak by som bola rozhodnutá očkovať proti M.
Neviem ako ostatné poisťovne, ale Union to myslím prepláca - 50%.
Pediater vie, ako a kedy očkovať.

Nikdy, neexistuje. Ockuje sa iba proti virusovej encefalitide.
Borelia je bakteria a neexistuje ockovanie.
Boreliozu ale dostanes od kliesta ked je uz pricicany 24hod a viac takze ak je dobra kontrola tak teoreticky nehrozi.
Ak kliesta vyberas tak ze ho potries olejom a pod tak sa zacne dusit a vyvrati borelie z traviaceho traktu aj skorej, takze nemazat a len tahat.
Encefalitidu dostanes v momente ako sa zakusne, ockovanie poskytuje 100% ochranu a je velmi dobre znasane