icon

Očkovanie deti proti Covidu-19

28. mar 2021

Tak už je to tu, očkovanie dospelých už vraj nestačí a uvažuje sa aj nad očkovaním detí. Dali by ste tie svoje zaočkovať? Ďakujem za pokojnú diskusiu.

Strana
z2
lyci
28. mar 2021

@ktochytavzite ten syndrom je PIMS-TS a pise sa o tom uz dlhsie. v CR mali uz par desiatok pripadov, na svk neviem. rozvinie sa u deti par tyzdnov po miernom priebehu

lindusss2016
28. mar 2021

@lyci oprav si tu vetu, ze sa rozvinie... MOZE sa rozvinut u nejakeho maleho percenta, to je dost velky rozdiel...

lyci
28. mar 2021

@lindusss2016 neopravim, je uplne jasne, ze nie u kazdeho a je len par pripadov

lindusss2016
28. mar 2021

@lyci no z toho, co si napisala, to jasne nie je. Vela ludi kvoli kovidu stresuje a ma ozajstny strach, myslim, ze by sme mali byt voci nim tolerantni...

chrumka120
28. mar 2021

Najhoršie je, že veda sa stále a veľmi rýchlo vyvíja, to čo je to najlepšie dnes podľa všetkých odborníkov za niekoľko aj desaťročí to môže byt podľa všetkých odborníkov nie práve najsprávnejšie rozhodnutie, boli vseliake take prípady čo sa týka vedy a rôznych liečiv, tým nechcem nikoho odhovárať od očkovania a ani nikoho naň nahovárať, ale teda pre mna je to zaujímavá téma

laura_222
28. mar 2021
lindusss2016
29. mar 2021

@laura_222 v nasom meste som zachytila 3 taketo pripady deti, ktore boli kvoli tomu hospitalizovane, ale vobec to nebolo take vazne, ako to opisuju media. 2 mali len nejake vyrazky a jedno horucky. Myslim, ze taketo stavy su u deti doat bezne, teraz ale staci, ze sa lekar spyta, ci neprekonali kovid a uz maju zistenu pricinu, ani sa nemusia dalej snazit 🤷‍♀️ a jedno uz treba naozaj pochopit, bulvar tu nie je preto, aby prinasal ludom pravdu...

viestta
Odpoveď bola odstránená
dadis
29. mar 2021

Ja len k tomu ockovaniu podotknem aj taku vec / teraz ani vedci nevedia, akym sposobom sa moze virus zmutovat - ci bude mutovanim slabnut. Cim viac sa virus siri populaciou, tym sa viac mutuje. Dostatocne zaockovana populacia bude mat vlpyv aj na spomalenie mutacii. A to, ze niekto ten virus prekonal jednoducho - nemusi znamenat, ze dalsia infekcia bude pre neho rovnako bezproblemova. Takze ockovanim chranim seba - znizujem riziko ochorenia, trvalych nasledkov alebo smrtiu, svoje okolie - pretoze je dokazane, ze mRna vakciny znizuju prenos a aj svojim zaockovanim prispievam k vytvoreniu kolektivnej imunity - ktora chrani slabych a chorych a spomaluje mutaciu virusu.

laura_222
29. mar 2021

@lindusss2016 ano rozumiem tvojmu argumentu ale ak by to bolo len jedno dieta z 1000 a to by bolo moje tak potom by som si buchala hlavu ze som ju nedala zaockovat. U deti je tych veci milion co nevieme ovplyvnit a mozu sa stat co viem ovplyvnit tak to chcem ovplyvnit. Ale je to na kazdeho osobnom rozhodnuti.
@viestta presne suhlas. My sme dali ockovat ja proti menigokokom a ten tiez nie je nastastie velmi casty. Ale nech sa kazdy rozhodne ako chce.

ktochytavzite
29. mar 2021

@lyci fiha a co to moze snamenat?a ten viris je teda prirodny ked rob tajeto veci ci z kabaku

ktochytavzite
29. mar 2021

@viestta ale ani ickovanie nemas zarucene,ved si zober ze aj zomreli oar ludi,co ak prave to tvoje dieta bude mat smolu?Hoc je jedno zo 6mil?To ako pises ze jedno zo nvm kolkondeti ma ten PMS,ze riziko na obich stranach vidim ja,este tie mrna vakciny kde nieje vsetko jasne ako funguje a ci to telo odbura.

ktochytavzite
29. mar 2021

@dadis len ci ta mena je bezpecna

salome123
7. okt 2021

ahojte, dal uz niekto zaockovat svoje dieta? mali deti aj nejake neziaduce ucinky? dakujem.

dadis
7. okt 2021

@salome123 mam obe deti zaockovane oboma davkami (14r- ziadne vedjajsie ucinky, ani unava, ani bolest ruky, 12r- trochu bolelo rameno po ooboch davkach, po druhej davke 24h zvysena teplota a bolest hlavy- podavany paralen, pomohlo)

viestta
Odpoveď bola odstránená
minyminy
21. jan 2022

Nie nedam.

Strana
z2