icon

Očkovanie dieťaťa narodeného akútnym cisárskym v 31. týždni

nikolaloreen
10. nov 2014

Ahojte zienky,moja dcérka sa mi narodila v 31tt akutnym cisarskym rezom,má zakrvacanie do mozgu 3.stupen,s rozpadajucej krvnej zrazeninky sa vytvorili 2 cysty...teraz mame 5mesiacikov ,korigovany vek 3mesiaciky,neurologicka nám prvé povinne ockovanie oddialila..čo som rada.no bojim sa keď príde deň ockovania..je tu nejaká mamička stouto diagnozou a dali ste svoje dieťatko ockovat? Aké malo dieťatko reakcie? Ďakujem za každú odpoved

kaktusik007
17. nov 2014

@zita19 nevyplatili ti este tento rok??? sak to chodi na dvakrat, za prvy polrok uz by si mala mat na ucte...

mandarinkadarinka
17. nov 2014

@zita19 a dajte si s aristkou navzájom viac laikov, neskôr si môžete otvoriť aj sampus

zita19
17. nov 2014

@mandarinkadarinka nevytrhaj z kontextu. Lebo napisane bolo "tvoja jašterička prišla na svet omnoho skôr a vďaka zdr.je tu na žive ,ak by sa to stalo v 80 a 90 rokoch by si tu nepísala o svojej žijúcej jašteričke ,ale bola by si v mamičkách ,ktoré prišli o detičky a to ti hovorím ako fakt a mohla by si nadávať na seba prečo si ju nebola schopná donosiť ....."
Takze sa tu jednalo o ciste hypoteticku uvahu, co by sa mohlo diat ak by sa to dialo niekedy inokedy... Ale cely odstavec uz dava uplne iny zmysela ako par slov vytrhnutych z kontextu...

kaktusik007
17. nov 2014

@mandarinkadarinka akoze co sa tu do
@aristka navazas???? ty fakt mas problem s citanim pisaneho textu... este raz si precitaj ten jej prispevok, v ktorom pise, ze ak by sa jej dieta narodilo v 80tych rokoch, tak by si mohla akurat tak nadavat ze ho nemohla donosit -- to je akoze narazka na vtedajsie zdravotnictvo, kedy dieta, ktore sa narodilo predcasne, sancu zit malo veeeelmi mensiu ako dieta, ktore sa narodi s tou istou diagnozou dnes. Takze moze byt vlastne rada, ze to podla nej skurv. zdravotnictvo mame na takej urovni, na akej mame, a ze riesi ockovanie dietata a nechodi na cintorin za nim, ked to tu uz takto natvrdo musim asi napisat, aby si to pochopila.

zita19
17. nov 2014

@mandarinkadarinka ja lajkujem koho chcem, ty lajkujes koho chces, mna likuje kto chce, teba likuje kto chce.... Ale teda este som nedosla tak daleko aby som sledovala kto koho kolko krat likol. Mne je dokonca uplne u prdele, kto laikne mna... Ale uz som si tu par skrutatorov likov vsimla. Myslim, ze tento vikend tu bol jeden taky v (ne)ocko temach, ale netusim kto, kedy a kde. Len som ho zaregistrovala...

mandarinkadarinka
17. nov 2014

@zita19 ja už nemám co písať... Mne je narozdiel od vás úplne jedno, či niekto ockuje, či neockuje... Tocte si to tu ako chcete ;) mne len vážne prekážajú ľudia ako aristka, čiže niekto z farmabrandze, ktorý tu vyhľadáva témy mamičiek o očkovani a hlasaju tu svätá písmo v úvodzovkách....všetko ukáže cas... Dovi dopo

zita19
17. nov 2014

@mandarinkadarinka pozri, aj z drujhej strany tu chodi par kazatelov sirit pismo svate, tiez mi lezu na city a tiez by ma zaujimalo, kot ich plati... A tiez ukaze cas... Len sa obavam, ze ich pismo svate narobi ovela viac skody ako rady zdravotnika

mandarinkadarinka
17. nov 2014

@zita19 a kto by platil prosim ta neocko?

mandarinkadarinka
17. nov 2014

@zita19 práve som si len tak tukla tému agresívna protiockovacia kampaň a co tam nevidím? No zasa vy dve, ty a milá aristka veselo debatujú navzájom, aké je to očkovanie prospešné.... Mna irituje toto, co tu vy dve robíte. Ale mas určite pravdu aj s druhou stranou, aj oni sem chodia.... Len to nie je take násilne a okate... Pre mna je hnus co robí aristka, no jednoducho mi to nedá.

mandarinkadarinka
17. nov 2014

fakt som si úžasne pokecala 🙂 ale už musím... A kedže aj ,,teta aristka,, ma tri deti, ako píše v inej téme, tak dúfam, ze už s tým jej múdrym mozgom išla do hajan. Dobrú noc

uzsomtu
17. nov 2014

Jedno co nechapem, je preco tu tozvijate debaty,ktore vobec nesuvisia s otazkou...mate niektora predcasne narodene dieta?

curious_george
17. nov 2014

@mandarinkadarinka Vás iritujú tí, čo očkovanie obhajujú, len zrejme ste tie témy (napr. agresívna protiočkovacia kampaň) nečítali dobre, pretože medzi zástancami neočkovania, ktorí tam "diskutujú" sa nájdu aj takí, čo očkovanie prirovnávajú k vraždeniu, alebo ako po očkovaní na onkológiu prichádzajú detskí pacienti rad radom a podobne... to len tak na okraj...

zita19
18. nov 2014

@mandarinkadarinka to, ze ta irutujem, nijak nezmenim, nijak neovplyvnim... A v konacno dosledku mi je to jedno. Ja pisem do (ne)ocko tem podla svojho najlepsieho vedomia a svedomia. Ci s tym suhlasis alebo nie je mi to v konecnom dosledku jedno.
A ako pise @curious_george ja som sa nikdy neznizila k tomu aby som pouzivala slova ako vrazda, aby som lekarov oznacovala za zabijakov deti, nikdy som sa neznizila k tomu, aby som komukolvek z protivnikov nevyberane nadavala. Priznam sa dokazem byt ironicka, dokonca aj sarkasticka ale s tym nic nenarobim. Je to moj sposob vyjadrovania a ak niekomu nesedi, nemozem to nijakovsky zmenit.
A k tvojej otazke, kto plati neocko? Platia ho, aspon podla zverejnených informacii, dobrovolni prispievatela. Nikto netusi kolko a nikto z týchto prispievatelov netusi ako sa jeho peniazky pouziju. Na rozdiel od farmafiríem, u ktorých tok penazi podlieha prinajmensom kontrole danovych uradov. Hadam si nemyslis, ze ten pan, ktory sa verejne prezentuje ako vedenie antivaxu a skryva sa za krasny nazov Sloboda v ockovani to robi uplne a jedine z cisteho voluntarizmu? O odbornych kvalitách pana radsej nebudem polemizovat. Stacila mi jedna jeho rada z tohto vikendu na MK, ked prezentoval hojdacie kreslo ako terapiu pre novorodenca s ciernym kaslom...

aristka
19. nov 2014

@kaktusik007 to chceš povedať ,že v 80 tych rokoch bolo zdr.na takej úrovni ako teraz ,keďže píšeš o skurvenom zdr.....dieťatko v tej dobe narodené v 31prvom týždni by neprežilo ,je to dieťa nezrelé a nebolo ani prístrojové vybavenie ako teraz a ani poznatky ako teraz a to ani lieky ....takže ano by zomrelo a to dieťatko predpokladám má hlavne problém neurologický a to čo sa udialo preto ,že bolo nezrelé ,ale to by vedela povedať mamička ,prečo musela podstúpiť akútny cisarák v tomto týždni tehu ,nie ja ....plus prečo by vďaka očku mala chodiť na cintorín ,vďaka očku očkované deti chránia takúto detičky,ktoré majú kontraindikáciu buď dočasnú alebo nastálo očka ....neviem či by matku potešil taký čk napr....

aristka
19. nov 2014

@mandarinkadarinka ty mi strašne svojou rétorikou niekoho pripomínaš, len pod iným nickom bola takáto hulvátka ,jedna zmizne ,druhá sa zrazu ukáže ...

mandarinkadarinka
19. nov 2014

Ja tu nie som zrazu 🙂 som tu dlhšie ako ty

mandarinkadarinka
19. nov 2014

@aristka a hulvatka nie som ani zďaleka 🙂 svet už síce nezachranim, ale pokúsim sa aspoň o nejake omrvinky.... Ak chces vedieť kto som a nie tipovať, hľadaj medzi nominaciami na Novinársku cenu za rok 2011
To bola posledná veta venovaná Tebe milá Aristka, mam nomentalne inú, dôležitejšiu prácu, pekný vecer

aristka
19. nov 2014

@mandarinkadarinka aj ten nick vyjadrovaním tebe podobným je tu dlhšie ako ja ,ale slušnosti ťa to nenaučilo....

mandarinkadarinka
19. nov 2014

Aristka @ Hlavne ze tvoj nick ma asi znamenať Aristokraciu, nie? Haha
Ale tie mandarínky som si dala ;) chutili

zita19
19. nov 2014

@mandarinkadarinka @aristka baby KLUD!!!!! Zhlboka dychat, pocitat do 100, nenadavat 😉

katka1981
19. nov 2014

@nikolaloreen, pockaj kym bude tvoje dietatko absolutne v poriadku a potom zacni rozmyslat ci ockovat, neockovat.... taktiez sa spytaj na mozne rizika odkladu. A skus sa pytat hlavne lekarov. Zaver si urob podla svojho uvazenia. Je vela mamiciek co vaha, ci ockovat, ci nie. Jedna skupina sa poradi aj s lekarmi a ta druha ma svoju pravdu. Nedovolim si povedat ti, daj ho ockovat, ved sa nic nestane a rovnako ti nepoviem ani to, neopovaz ockovat. Ani lekar nevysetruje po telefone ajked pacienta pozna.

kikushaa
19. nov 2014

@nikolaloreen moj je narodeny v 29tyzdni,tiez mal odlozene ockovanie kvoli operacii (by sa nemalo ockovat cca 1mesiac pred,zeby to mohlo nejak zle zreagovat s narkozou). Nemam zial skusenost s vasou diagnozou. Moj syn mal prve ockovanie ked mal korigovane 5,5 mesiaca. Zvladol to ok,teplotu mal 2dni max do 37,5,nebol nervozny,veselo prespal celu noc. No kazde dieta na ockovanie reaguje individualne. Minuly tyzden bol na synagise a z neho nemal vobec nic ani teplotu.

kaktusik007
20. nov 2014

@aristka ani ty si to nepochopila 😀 si to precitaj, co pisem este raz 🙂 ja som sa ta zastala

aristka
20. nov 2014

@mandarinkadarinka inak možno hexu v takom zložení ako je teraz nemáš ,ale väčšiu časť z nej máš očko a čo si naštuduj ....

aristka
20. nov 2014

@kaktusik007 už som si to znova prečítala k kľude a pochopila som ..takže sa ospravedlňujem ... 😉 inak poznám dosť scestovaných ľudí a aj keď viem ,že naše zdr,má chyby ,ale oproti tomu čo sa dozviem od tých ľudí ako je to za hranicami nášho štátu a vedela by som menovať ,som rada ,že to nie je až také hrozné a fakt takúto nevďačnosť nepochopím....

kaktusik007
20. nov 2014

@aristka ani ja.. ale tak kazdy sme nejaky... a ospravedlnenie prijate 😉

veronikax
20. nov 2014

@nikolaloreen Ahoj 🙂 prepac.. necitala som vsetky komenty... ale podla mna a mojich znamych ... aj skor narodenych aj normalne narodenych ... Tak by som ockovat nedala.. nech to stoji hocijake peniazky. A kazdy normalny lekar povie ... ze predcasne narodene deticky by sa nemali ockovat ... ! Drzim palce ;) Rob tak ... ako to tvoje srdiecko citi 🙂

curious_george
21. nov 2014

@veronikax zodpovedný lekár nepovie, že predčasne narodené detičky by sa nemali očkovať, zodpovedný lekár povie a doporučí, kedy a ktorými vakcínami je takéto detičky najlepšie očkovať.

veronikax
21. nov 2014

@curious_george Aj s tym suhlasim ;) Kedze vacsina ludi je za ockovanie ;) bohuzial ja mam blbu skusenost s doverou u lekara :/ Tak len preto taka odpovedat 🙂

nikimax
21. nov 2014

Ale zodpovedný lekár môže dať aj kontraindikáciu, a neodporučí dieťa očkovať vôbec...