icon

Očkovanie HPV v 14r.?

tina5959
30. júl 2018

Dať zaočkovať 14 ročnú dceru proti HPV?
Dali ste niekto? Nemá to vedlajšie učinky,reakcie?

eva8
14. aug 2018

@sasa1983 nemyslím, že samoplatenie zdravotníctva je dobrý nápad. Každý má iný plat a potrebujeme aj upratovačky, nielen manažérov.... Zas na druhej strane, súhlasila by som s tým, že ak pacient kvôli tomu, že zámerne nedodržiava odporúčanú liečbu lekára a zdr. stav sa mu zhorší, tak by si mal priplatiť za dodatočnú liečbu. Viem, že teraz sa to tu môže zvrtnúť na to, že čo ak práve preto, že dodržuje liečbu sa zdravotný stav zhorší. Ale ja pri tomto myslím o naozaj "odskúšaných" chorobách a liečbe

sasa1983
14. aug 2018

@sasa1983 ospravedlnujem sa, narychlo z mobilu napísané.

aristka
19. aug 2018

@lindusss2016
@0silvia0 vy kde žijete ,realita mladych ma daleko od kostolnych zvastov a zite si v realite ako dieta vychovate ,ak si zalozi napr.rodinu po 30 tke ,co urcite nebude o jednom partnetovi .najme aj prave ten jeden ju nakazi a nie je to len o rakovine ,ale aj o genitalnych bradaviciach ,co vam nic nehovori ,ktore sa nedaju nijak liecit liekmi a riadne potrapia jedinca a jedinou cestou ako sa ich zbavit je tiez ockovanie ....tuk .tuk aspon ujo googl a potom sa vyjadrujte...

0silvia0
19. aug 2018

@aristka a tebe co zle padol nedelny obed alebo prave riesis genitalnu bradavicu ked si taka nasrata? Ludia su taki aj onaki, a to aj v dnesnej dobe, a ty sa s tym musis zmierit. Jedni skacu po vsetkom po com sa skakat da aby si akoze zivot uzili a ti druhi si dobre rozmyslia s kym vlezu do postele. A teraz co? A ockovanie pokojne ries podla svojho najlepsieho vedomia a svedomia. A ujo google ti toho vyhodi pozehnane, za aj proti, to si nevedela?

eva8
19. aug 2018

@aristka
to mám teda aké šťastie, že nemám genitálne bradavice a pritom nie som očkovaná proti HPV, keďže "sa nedaju nijak liecit liekmi a riadne potrapia jedinca a jedinou cestou ako sa ich zbavit je tiez ockovanie"
@0silvia0

sticker
eva8
19. aug 2018

Pre tých, ktorých trápia vonkajšie genitálne bradavice:
Aktuálna liečba vonkajších genitálnych bradavíc
http://www.solen.sk/pdf/2158dd350a63a1bfd91df3d...

lindusss2016
19. aug 2018

@aristka 😯😯😯 ja zijem v realite, napisala som nazor, ze mladych treba o tom poucit, vsetko im vysvetlit. Predstav si, ze som mala viac partnerov ako mojho manzela a ziadne genitalne bradavice som nedostala. Nechapem, kde si nadobudla presvedcenie, ze poznas noj nazor. To z jedneho komentara? Vygooglit si mozes aj NU vakcin, tak nech sa paci, ked si taka chytra...

eva8
19. aug 2018

Chcela by som sa opýtať. Ak sa chcem dobrovoľne zaočkovať vakcínou proti HPV , musím si ju kúpiť alebo je zadarmo? Keď sa zavedie povinné očkovanie, vakcína bude zadarmo?
Totiž ľubovoľná odporúčaná vakcína, ktorá je dobrovoľná a klient sa ňou chce zaočkovať, mala by mu byť poskytnutá zdarma, však tým nechráni len seba, ale aj okolie

evaachesa
19. aug 2018

@eva8 za vakcinu sa este stale plati .. blizsie info: https://www.aktuality.sk/clanok/595245/rezort-z...

eva8
19. aug 2018

@evaachesa ďakujem

eva8
19. aug 2018

v inej téme som natrafila na článok staršieho dáta
o type HPV vakcín Gardasil a Cervarix
https://www.collective-evolution.com/2018/04/03...

V súčasnosti na Sk sa očkuje vakcínami
Silgard a Cervarix (po ktorom sa objavili podľa vyššie uvedeného článku až príliš nežiadúce účinky)

ressankajanka
19. aug 2018

@tina5959 Určite nie.

aristka
20. aug 2018

@lindusss2016 to ,ze ty si nemala genitalne bradavice ,neznamena ,ze ich nenachyta niekto iny ,kedze staci na to jeden partner nakazeny ...fakt sorry .ale ty si velmi slaby priklad .aby si niekoho presvedcila ako to s gen.bradavicami je ...treba sa popytat ci v gyn.ambul.,kozne ,urologia a zistila by si ,ze tento zdr.problem je dost rozsireny a okrem vypalenia elektrocalterom.kedy sa urobia znova je jedina liecba ockovanie a prevencia ockovanie ...a uprimne .by sa ti zdvihol zaludok .keby si taky strapec bradavic na zenskom ci muzskom genitaly videla ....takze ano vykadrila si nazor ako stastna .ze ta nikto nenakazil ....ale to je asi vsetko ...

lindusss2016
20. aug 2018

@aristka ale ani nikto z mojich kamosiek tie bradavice veruze nemal. A teda keby som na niekom ten strapec zbadala, asi s nim nelezem do postele 😂 ale ved ok, ty si zas vyjadrila nazor, ze sa treba ockovat, aby si tie bradavice nedostala. Ja ti ho neberiem. V mojom okoli nikto ockovany nie je a ani nikto bradavice nema, takze ja sa ich logicky ani nijak neobavam, ale uznavam, ze pre niekoho to moze byt nocna mora 😂

eva8
20. aug 2018

@aristka to, žemňanezrazilo auto, to neznamená, že nezrazí nikoho
Vážne sa chcem opýtať. Keď mám mám bradavice, vylieči ma z nich len očkovanie? A už nikdy nenakazím nikoho?

0silvia0
20. aug 2018

@aristka takže ty si svoju dcéru dala zaočkovať a teraz sa tu akože snažíš utvrdiť v tom, že si urobila najlepšie ako si vedela, hej? Alebo týmto tvojim bububu spôsobom a nasratým slovníkom chceš rozširovať osvetu a strašiť strapcami genitálnych bradavíc? No, musím povedať, že sa ti to nejako nedarí, mňa si teda nepresvedčila... skús zmeniť spôsob a štýl, lebo toto fakt nemá patričnú úroveň, skôr mi to pripadá ako fóbia zo všetkých chorôb z tvojej strany, ale v tomto má veľkú úlohu aj ľudská psychika a tá tvoja je akási rozhádzaná...

eva8
20. aug 2018

@aristka ale som vcelku zvedavá, kde si ten strapec videla, že sa tak kompetentne o pocitoch druhých vyjadruješ ("...a uprimne .by sa ti zdvihol zaludok .keby si taky strapec bradavic na zenskom ci muzskom genitaly videla ....") Klobúk dole ak liečiš pacientov, môžeš podať priamo info z praxe a poskytnúť ich, ako @sasa1983 , od ktorej som sa niečo nové dozvedela a s ktorou plne súhlasím, že u niekoho môže práve očkovanie podnietiť promiskuitu - však som očkovaná/ý , teda chránená/ý a nič sa mi nemôže stať

derdia
22. mar 2020

@lindusss2016 tak vies,ale ty si proti ockovaniu celkovo...takze je tazke brat do uvahy tvoj nazor.

lindusss2016
22. mar 2020

@derdia to zas celkom pravda nie je, neodhovaram nikoho od povinnych ockovani, aj dcera je zaockovana, ale proti hpv ta vakcina ma ozaj vela neziaducich ucinkov. Ved aj proti tbc zrusili ockovanie, lebo sami uznali, ze je nebezpecne. Proste niektore sa daju znasat lepsie a niektorw su zial rizikovejsie ako aj hpv. Nejde o to, ze som proti ockovaniu, ja sa snazim minimalizovat pouzivanie chemie v akejkolvek forme, lebo v tom vidim vela zdravotnych rizik...

derdia
22. mar 2020

@lindusss2016 ja sa teraz rozhodujem ci dceru dat alebo nedat zaockovat proti hpv....ale kde su potvrdene neziaduce ucinky ockovania....kde su ti ktori ich nesu?Samozrejme zaklad je nestriedat parnerov,ale moze to byt aj tak,ze zena bude do svadby panna ale jej drahy mal kopec frajeriek takze ma zo sebou nejaku tu zbierku...a co potom?a taktiez pravidelne kontroly...to je jasne...tie su tym prvym zakladom..
Ale viac by ma zaujimali tie neziaduce ucinky....ak vies o ake ine...nemyslim to v zlom..chcem sa poradit...

lindusss2016
Odpoveď bola odstránená
evaachesa
22. mar 2020

@derdia ahoj, ja som sa dala ockovat tusim v 20tke, uz si to uplne presne nepamatam kedze to bolo davno. Mam 34 a zatial som nepostrehla ziadne neziaduce ucinky 🙂

aristka
23. mar 2020

@lindusss2016 v slobodeockovani sa urcite nevyjadruju lekari , ale iteckari , homeopati a iny sarlatani .

aristka
23. mar 2020

@lindusss2016 proti tbc sa stale ockuje , len bolo vynate z povinneho ocka pre dobru epidemiologicku situaciu , vtedy , ale vyvyjaju sa nove ocko latky , kedze aj bakterie tbc ziskavaju rezistenciu a zacina to byt problem ...takze este o tbc budeme utcite pocut.

derdia
23. mar 2020

@lindusss2016 dakujem , presne tak to aj robim..vzdydam na seba a na svoj vnutorny pocit...s tymi neziaducimi ucinkami to mas ako s vyhrou miliardy😂no aku uz len mas sancu ze ju vyhras?😃👍ale nie srandujem...jasne prestuduje si dack o tom...ahoj

lindusss2016
23. mar 2020

@aristka pardon, zle som sa vyjadrila, ze sa neockuje. Ale samozrejme myslela som to tak, ze nepatri medzi povinne ockovania. Tak ja som tam vela clankov necitala, ale co som citala, tak sa podpisovali titulom mudr. ti sarlatani, takze asi si ho teda vymysleli podla teba, nuz neviem, popravde doveryhodnost ich titulov som ozaj neskumala. A nepisala som, ze tam clanky ini ludia nepisu, ale ja som citala clanky od ludi s titulom lekara a opakujem, nemam tu stranku preluskanu do detailu, ja tieto clanky nevyhladavam zamerne. Precitam si, na co natrafim, ale je to jedina stranka, o ktorej viem, ze tam najde viac informacii pokope. Takze klud.

lindusss2016
23. mar 2020

@aristka ja mimochodom poznam aj osobne lekarov, ktori maju na ockovanie tiez iny nazor, ale samozrejme sa nim nemozu verejne prezentovat.... tych by si tiez nazvala sarlatanmi?

evaachesa
23. mar 2020

@lindusss2016 ja zase poznam lekara, ktory vlastnej dcere neodporucal podanie chemoterapie a odhovoril ju od nej a liecil jej rakovinu kadejakymi sarlatanskymi vodickami a homeopatikami. Zial zomrela a mozno chemo by ju zachranila, no to sa uz nedozvieme :( tak isto je aj proti ockovaniam...k takemu lekarovi by som ja nikdy nevkrocila ...

lindusss2016
23. mar 2020

@evaachesa no vidis, a ja som zas poznala pripad, kedy tiez otec lekar liecil syna bez chemo a aj ho vyliecil. Myslim, ze takto sa neda pausalizovat, vela lusi ti moze potvrdit, ze sa bez chemoterapie z rakoviny dostali, ini pri takej istej liecbe zomreli a naopak. Kazde telo je osobite, vsetci sme ini a reagujeme na rozne latky inak. Preto zastavam nazor, nech sa kazdy riadi vlastnou intuiciou, ale trwba pocitat s tym, ze za vsetko si zodpovedame sami. Zas ani na lekarov sa neda hadzat vsetka zodpovednost za ockovanie.

aristka
24. mar 2020

@lindusss2016 to vy av poznate vsetci ...