Očkovanie mmr a aftózna stomatitída
Ahojte. Vo stvrtok 25.4. Som dcerku dala zaockovat vakcinou mmr a v piatok vecer dostala vyssie teploty. Od nedele uz odmietala mlieko a strasne malo papala, nakoniec som zistila, ze ma afty v pusinke. Teraz sme na infuziach, nakolko odmieta jest a pit :( . Myslite, ze tu stomatitidu vyvolalo ockovanie?
A ked uz tak velmi chces, toto je bububu 😁. Vedlajsie ucinky tohto konkretneho ockovania. Nech si to len vsetci precitaju. Lebo o tychto rizikach im dr samozrejme nepovie. No a myslim ze stacilo na tuto temu.
@monika3008 zelam vam, nech to malej rychlo prejde. Ono aj ked na nu nieco liezlo, ockovanie to mohlo aj rapidne zhorsit ci vyvolat. Verim, ze bude coskoro dobre ✊
@meesha takže po poriadku... v pribalovom letaku vakciny je uvedene, ze ak si hned po očkovani do 72 HODIN s osypkami nakazenou osobou UŽ VTEDY ŤA ÚDAJNE VAKCÍNA DO ISTEJ MIERY CHRÁNI. Táto veta vyvracia tvoju teóriu o 7až10 dňoch, čiže protilátky sa tvoria individuálne od 0 do 5 týždňov - ako uvádza mnoho lekárov a to platí aj pre nežiadúce účinky. No a teraz k príznakom nežiaducich učinkov opisanych k danej vakcine: ·
· "príznaky PODOBNÉ OSÝPKAM a príušniciam (vrátane prechodného, bolestivého opuchu semenníkov a opuchnutých žliaz na krku)"
Príznak podobný osýpkam je výsyp, a aj "afty" v ústach napríklad.
Ale nejdem sa hádať, nakoľko môže ísť o obyčajnú stomatitídu.
@monika3008 netreba stresovať. Ako pri stomatitíde, tak aj pri osýpkach je liečba hlavne vitamín C a pri osýpkach veľmi dobre je podávať vitamín A.... a tiež hlavne veľa tekutín. Akonáhle dieťa má horúčky a NEPIJE... či už má akúkoľvek choroby rieši sa to nemocnicou a infúzkami, nakoľko mu môže hroziť dehydratácia.
Má nekotora zvas stim skúsenosť že dieťa má zničenho nič teploty 38.1C práve teras ich má a neje chorá ??
@jedine8 je to normálne... sú také jednodňovky ...
@zuzanapjat pletes hrusky s jablkama. Budeme-li dusledni, prave tohle tu teorii potvrzuje. Behem tech prvnich dnu po stretnuti se s virem se jeste “nic nedeje”’ (zacina teprve inkubacni doba) a ockovani v te dobe aplikovane ma dost casu na to, aby podporilo tvorbu protilatek, a by k plnemu propuknuti za tech 7-21 dni nedoslo.
@meesha myslim, že som to zrozumiteľne vysvetlila. Nemusí ísť o prepuknutie osýpok, ale o vedľajší účinok.... ktorý proste sa prejavuje rovnako, ako samotné ochorenie. (teda podľa príbalového letáku)
@zuzanapjat myslela jsem tuhle tezi “v pribalovom letaku vakciny je uvedene, ze ak si hned po očkovani do 72 HODIN s osypkami nakazenou osobou UŽ VTEDY ŤA ÚDAJNE VAKCÍNA DO ISTEJ MIERY CHRÁNI. Táto veta vyvracia tvoju teóriu o 7až10 dňoch”
@meesha no áno, ja som ešte nepočula o inkubačnej dobe po očkovaní. Hlavne keď sa neodporúča tesne po tomto očkovaní aspoň 48 hodín ísť do kolektívu, práve kvôli infekčnosti očkovaného jedinca....... Už keď raz dostaneš živý vírus, tak prepuknutie závisí od imunity daného dieťaťa... podľa mňa je to značne individuálne..... asi ako keď sa niekomu objavia nežiadúce do 48hodín, niekomu o 3 týždne a niekomu (ako potvrdzujú lekári) aj o 5 týždňov.
@zuzanapjat sry, ale ja ti vubec nerozumim, pletes fakt paty pres devaty. Ja se vubec nebavim o inkubacni dobe po ockovani, ale o tom, co jsi psala.
K druhe pulce: ano, je to individualni a jsou ruzne nezadouci ucinky, projevujici se za ruzne dlouhou dobu. Vyrazka a la spalnicky az po 7-10 dnech. Ne druhy den. Ten druhy den se jedna o neco jineho. Treba o tu alergii apod. Proste to nemuzou byt ty vase koplikovy skvrny.
@zuzanapjat kde jsi vzala informaci o tom, ze dite nesmi 48h do kolektivu tez nechapu. Uvadi se hypoteticky prenos na imunosuprimovaneho jedince, ale nikdy takovy prenos nebyl dolozen. Je to jen “pro jistotu”. A urcite by neslo jen o prvni dva dny.
@zuzanapjat tak jsem si dala tu praci: Přenos infekce spalniček a příušnic z očkovaných jedinců na vnímavé osoby nebyl zaznamenán. Je známo, že mezi 7. až 28. dnem po očkování dochází k faryngeální exkreci viru zarděnek a viru spalniček s maximem okolo 11. dne. Dosud však nebyla zaznamenána nákaza zarděnkami a splaničkami, která by byla způsobená takto vylučovaným virem. Přenos viru zarděnek na kojence mateřským mlékem i transplacentární cestou byl zaznamenán, aniž by došlo ke klinickému onemocnění.
Proste i ten vakcinacni virus se musi pomnozit. Prvni dva dny nic. Jestli neco, tak za tyden. Howgh
ahoj .. presne toto sa stalo aj nám pred rokom. očkovanie mmr,6dni na to horúčky a následne afty. ja som tiež názoru,že to mohlo vyvolať očkovanie ,nakoľko sa nám v tom čase prerezavali zuby a tá ústna dutina mohla byť viac oslabená .
@ada309 promin, ze do toho vstupuju, ale pro @zuzanapjat - to presne to je ono. Po sesti dnech to urcite mozne je. Je to pech, musi to byt hrozne neprijemne.
Slibuju, ze uz mlcim 😀
@meesha jaj tak ada309 po 6 dnoch to mozne je... ale Monika3008 to po 48hod.mozne nie je? 🙂)) Život ta naučí ešte veľa.... aj to čo nie je na papieri. Pretože presne lekari tvojho typu su tak nastavení na tabulky, ze nimi ohybaju ako im vyhovuje. Napriklad pri nežiaducich učinkoch..... vraj musia byt do 48hodin .... ini povedia do 3 tyzdnov, dalsi do 5 tyzdnov, dalsi povedia zaručene tak o 6-7 dní... To, že človek je individualna bytost a to, že sa vyskytuju pripady mimo tabuliek by mali NAHLASOVAT. Lenze oni povedia, ze NE, lebo to musi byt vtedy a vtedy a dovtedy a dovtedy. A tak potom tie ich tabulky vyzeraju.... ked sa tam nedostane kazdy jeden nežiaduci opisany a prežity rodičmi s ich deťmi.
@meesha Pretože tie tabuľky z ktorych vychadzas su len tie pripady ktore boli nahlasene .... kdesi v zaciatkoch. Tie, ktore sa vymykaju tabulkam sa ani nedostanu do schemy, lebo nahlasene nesu.
Ahojte baby potrebujem radu malu us boli bruško 3 dni strasne place teploty mala zvracala mi nevjem čo us mám robiť kakala včera Tak nevjem čo ďalej aj Espumisan som jej dala iné kvapky nemám poradte ake kvapky Vám pomohli Je to v poradku že 3 dni bolesťy bruska má sme na UM
@zuzanapjat omg, tak k tomu neni co dodat. Noze, to je biologie, to neni zadny konspiracni mechanismus. Ano, po sesti dnech se uz virus pomnozi, za 24h fakt ne. Ty se taky rozmnozis po 9 mesicich..,jo, mozna nejaka frmafirma taji, ze mezi nami chodi zivotaschopne deti, ktere se narodily po dvou tydnech....ja fakt nechapu cim myslite
@meesha neviem o čom sa vlastne bavime, ja tvrdim, ze moze ist o vedlajsi ucinok ktory je podobny samotnemu ochoreniu. kedze vedlajsie ucinky sa uznavaju aj od tych 24 hodin... tolko k tomu.
@zuzanapjat no prave, ze tak brzo to nemuze mit nezadouci ucinky podobne spalnickam. 😱🙈 to je marny - muze mit vedlejsi ucinky jineho charakteru, ne spalnickovou vyrazku a kopl. skvrny. Ja uz fakt nevim, jak ti to vysvetlit. Mne je v zasade jedno, co si o tom myslis, ale nepredĺafej ty blaboly zakladatdlce jako pravdu. Zbytecne ji nasazujes brouka do hlavy. Uz tak toho maji az az.
@meesha ja som jasne napisala ze moze ist o stomatitidu, ale ze... pribalovy letak.... tam sa iste veci pisu jasne a zvysok su tvoje kktiny typu bububu, omg apd. Môže mať NU podobne osypkam rovnako skoro ako ostatne NU. Pričom ja by som len zkrze tychto NU nerobila hysteriu. Jasne som napisala ze vitaminy, tekutiny... Logika kedy decko ma hned po očko osypkovy virus v moči, logika kedy do 72 hodin uz ma urcite mnozstvo protilatok, logika ze do 24 hodin po očko by nemalo ísť do kolektívu...... ale NU až po 6-7 dnoch je totalna blbosť.
@zuzanapjat nerozumis psanemu textu, je to marny. Zdarec.
@monika3008 jasne ze nieee ! je to len (dalsia) uplna nahoda ! to vsetko by sa jej na 100% stalo aj bez ockovania. wink wink 🙈🙉🙊
hlavne ockovat dalej !! zdravia nie je nikdy dost .
@monika3008 co myslis ? totalna nahoda ? ..cize , ak by si ju neockovala , tak by nastala uplne rovnaka situacia ?
..popripade, vzdy si mozes pozriet nieco o rizikach ockovania , lebo isto su - https://www.modrykonik.sk/group/1799/
@zuzanapjat preco nema ist dieta po ockovani do kolektivu ,to odporuca av,ved deti si veselo v kolektive a nikto neochorie hm ,cudne ....tie vase av zvasty...

@jedine8 kriste pane, ja hlavne nerozumiem, preco robis tsku paniku z odberu krvi. to 4 m dieta to boli asi tsk ako teba, cize skoro nijak. Place samozrejme, lebo ho niekde drzia nasilu s nepaci sa mu to, ale to sekundove pichnutie zvladne kazdy a urcite z toho horucky nedostane. BTW pre dieta je ovela mensie trapenie, ked mu krv zoberu z hlavy, kde tu zilu aj vidia, ako ked sa maju hrabat v tych baculatych ruckach a naslepo triafat. Ale nech mu ju uz beru odkialkolvek, pre nieco testy chcu robit. A ked ty ani netusis, co v porodnici vysetrili a co nie, tak bud rada, ze aspon doktorom to jedno nie je