Očkovanie proti chrípke u malých detí - za a proti

1paulina19
22. apr 2025

Ahojte.
Dcéra ma 2,5 roka a za posledné 3mesiace už je tretí krát chorá, dovtedy nikdy. Ešte nechodí do škôlky, obavám sa , že čo bude potom keď začne.
Ma niekto skúsenosť s očkovaním proti chrípke už v takomto nízkom veku u dieťaťa? Za všetky odpovede vopred ďakujem.

belllinka
22. apr 2025

@1paulina19 co znamena “treti krat chora”? Co jej bolo?

1paulina19
autor
22. apr 2025

Kašeľ, kychanie, bolesť hrdla, v dvoch prípadoch teplota.

belllinka
22. apr 2025

@1paulina19 a ako vieš, že mala každý krát chrípku?

1paulina19
autor
22. apr 2025

Od pediatra.

deedol
22. apr 2025

kamoska dala a pochvalovala si, maly uz chodi do skolky a bol menej chory. jasne, ze mal nejake sople kasle, ale chripka sa mu vyhla. zvazujem aj ja buduci rok, lebo moj skolak prvak mal tento rok aj A, aj B.

pataja
22. apr 2025

Plánujem na jeseň dat očkovať 3 ročnú, a taktiež všetkých členov rodiny, práce preto lebo chripka minuloročná nás neobišla a nebolo to bohviečo. Ockovanie chrípky je v zahraničí úplne bežné, to len u nás je kopec ludi co si hovoria ze len chripka a pritom vie naozaj poriadne z malým organizmom zamavat

barka1
23. apr 2025

@1paulina19 akoze mala vyslovene chripkovy virus, na ktory pomáha ockovanie?

Tak ja nie som lekar, ale žila som v tom, ze chripkovy virus ta odstavi na minimálne týzden, vysoké horucky, bolesti celého tela, hlavy, atd...Toto, co ty popisuješ, vyzera ako obyčajne nachladnutie. Na to ockovanie nezabera.
Moje deti este chripku nemali, a to maju 9 a 10r. A ani má nenapadlo dávat ich očkovat. Práve preto, že soplom a kašlu s miernou teplotou alebo anginam sa aj tak nevyhnu.

belllinka
23. apr 2025

@1paulina19 to zakaždým pediater zisťoval typ vírusu?

tetapetra
23. apr 2025

@1paulina19 mne sa tiež nezdá,že by toto bola chrípka 🤷🏻‍♀️.