Očkovanie proti osýpkam

miskabiska
13. mar 2017

Ahojte, osýpky sú na pretrase a chcela by som k nim napísať článok tu na Koníka.
Chcem sa preto spýtať - dali ste zaočkovať deti proti osýpkam? Či už áno alebo nie - prečo ste sa tak rozhodli?
(v článku nebudú spomenuté nicky, mená, ani iné údaje, na základe ktorých by sa dali názory identifikovať)
Všetkým vopred ďakujem

pribinak
13. mar 2017

nie som si ista, ale na osypky sa povinne ockuje v 15 mes, myslim si

miskabiska
autor
13. mar 2017

@pribinak ano, a preočkovanie v 11. roku

sadika
13. mar 2017

radsej napis clanok o tom preco sa nedavaju ockovat dospeli, ktori toto ockovanie nemali. Sorry ale riesia sa tu iba deti. Nikto sa nezaujima o to ze ochorenie moze preniest dospely NEZAOCKOVANY. Iba hystericke matky tu vypisuju ze ich ockovane deti ohrozuju tie co zaockovane nie su. Mozno by bolo prinosnejsie venovat sa teme dospelych prenasacov. Nic v zlom 🙂

andulinne
13. mar 2017

Nie nedala som. Všeobecne nemám z tohto ochorenia väčší strach ako z iných ochorení. Moje deti žijú v dobrých hygienickych pomeroch, netrpia podvizivou, majú dostatok vitamínov teraz v zime dopĺňam hlavne A a C. Na Slovensku umiera vela detí na komplikácie rôznych ochorení, to by som očkovala na všetko 😉

liz_lemon
13. mar 2017

otazka je zle polozena, kedze samostatna vakcina proti osypkam nie je dostupna...

prevenar
13. mar 2017

@sadika ...a nikoho uz nezaujima to prepotrebne ockovanie proti TBC , ktore ked si nedala dostala si pokutu . hahaha ..a uz po nom nestekne ani pes. nikto neprotestuje, nikto sa neboji TBC epidemii . zvlastne , ked deti uz nie su "chranene" 😉

prevenar
13. mar 2017

@andulinne fuha , logika ..necakane vo verejnej casti MK 😀 😉

kvieta
13. mar 2017

@prevenar Ja som rada, že moju dcéru ešte očkovanie proti TBC zastihlo. Ak by ju nezastihlo, veľmi by som toto očko zvažovala, aj ke´d viem, že je v dnešnej dobe ťažko dostupné čo sa týka preventívy.

K téme: Ja som zaočkovná a moja dcéra tiež. Pokiaľ viem, všetky ročníky v rodine po zavedení očkovania sú zaočkované a to z každej strany ( v rodine máme od právnikov, cez ekonómov, doktorov, biológov a to aj na najvyšších úrovniach, takže bolo v poslednom čase s kým konzultovať😉 ).

prevenar
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hankaop
14. mar 2017

Ved si spravte cez survio alebo cez google docs dotaznik a zverejnite ho na socialnych sietiach. Survio vam pekne sumarizuje aj vysledky.

kvieta
14. mar 2017

@prevenar
No čo previ, tiež chodíš spať neskoro? 100 dní viem aj lepšie prežiť, nemaj starosť😉

kvieta
14. mar 2017

Škoda, že admini zmazali previho príspevok, kde ma posielal spať, demonštrovať na námestie a držať 100 dňovú hladovku. Opýtala som sa ich, prečo zmazali práve ten príspevok, v ktorom bolo pekne vidieť postoj previho k očkujúcemu a prečo nemažú jeho účelovo zavádzajúce príspevky, ktoré ovplyvňujú rozhodovanie rodičov a tým nepriamo ohrozuje zdravie detí. Takýchto príspevkov je tu v rôznych diskusiách kvantum.
Myslím ale, že sa rozumného vysvetlenia nedočkám.

danielagloss
11. apr 2017

@miskabiska
Ja mam velmi negativnu skusenost s "BIO" mamickou, ktora svoje 3 male deti nedala ockovat proti osypkam, deti osypky nakoniec aj mali postupne jedno po druhom... a nasa uzasna pokrokova "BIO" mamicka chodila s chorymi detickami do parku medzi zdrave deti bez toho aby niekoho upozornila, ze jej deti maju infekcnu chorobu. Dokonca chodila s nimi aj do nakupnych centier a ked som si predstavila, ze tam mohla nakazit nejaku tehotnu zenu a ake to mohlo mat nasledky nechcem ani pomysliet.
Podla mna je velmi prevelmi dolezite o tejto teme verejne diskutovat a hlavne mali by sa k tomu vyjadrovat vylucne odbornici a nie ludia, ktori to len vykrikuju ale nemaju za nasledky ziadnu zodpovednost !!!
Podla mna je ockovanie deti spravne.

3petka
11. apr 2017

Kedysi mamičky ani neuvažovali o tom že by neočkovanli. Ja som zaockovana a moje dieťa tiež mienim dať očkovat. Termín mame v auguste.

sharmana
11. apr 2017

@danielagloss osýpky na Slovensku u 3 detí? A to kedy bolo? Ved to neuvádzajú nikde v štatistikách. Ja sa tiež chystám očkovať, meškáme kvôli chorobám, ale neviem o výskyte u detí na SK. Pozerala som aj štatistiku. BOli nejaké importované ojedinelé prípady, ale nie u detí.

evittam
12. apr 2017

@danielagloss Neboli to nahodou kiahne?!

evittam
12. apr 2017

@sharmana Ja si osobne myslim,ze to boli kiahne. A takto sa siria dezinformacie ked nejaka mamicka ani nema "sajnu" co je to za chorobu. Vidi nejaky vysyp a uz du to osypky.

evittam
12. apr 2017

*su....
A tym samozrejme nechcem povedat,ze bolo spravne,ze ta "bio mamicka" chodila s infekcnymi detmi medzi ine deti. Inak tiez dobre-ze "bio"-preco,lebo neockuje...😀
@danielagloss

evittam
12. apr 2017

@danielagloss Posledne domace ochorenie na osypky sa na SVK vyskytlo v r.1998. Odvtedy su zaznamenane len pripady importovane zo zahranicia.

staninka89
12. apr 2017

Dnes bol moj syn zaockovany vakcínou MMR.Nie kvoli "osialu" vyskytu osypok v ČR, ale preto, ze to akurat teraz vyslo (mal 15mes.). Je zaockovany hexavakcinou i proti pneumokokovym ochoreniam.Zatial sme očkovania zvládali dobre,bez teplot.len mrzuty bol. Rodicia sa maju pravo slobodne rozhodnut ako najlepsie ochránia svoje deti,ale nemali by zabúdať aj na iných,na minulosť - rôzne epidémie..Som toho nazoru,že z nejakého dovodu tu už niekoľko rokov fungujú a zaberajú vakcíny proti rôznym chorobám.a nie je to "marketingovy ťah".