icon

Očkovanie proti rakovine krčka maternice

31. aug 2025

Ahojte mam dcéru 14 rokov od 13 rokov sa da očkovať do 15 zadarmo . Trochu som , zaváhala nakoľko jedna baba povedala že by nedala že to je svinstvo atď. Zas ale chcem ochrániť aspoň troška dcéru ( rakovinotvorne bunky boli u mojej babky- nie ale krčka ) . A nejako som sa nedostala už potom k tomu to preštudovať .Mame na to teda este par mesiacov aby sme využili mať zadarmo . Takže otázka na vas dali by ste svoje dcéry očkovať? Alebo nie ? Ak nie tak prečo. Očkovanie je 1 x alebo sa očkuje na 2 x . Ďakujem veľmi pekne za vaše odpovede

sisska96
31. aug 2025

Rakovine sa nedá zabrániť. Keby tak bolo nikto by nedostal rakovinu. A v tejto dobe je práve naopak. Stále viac majú rakovinu

iivancova
31. aug 2025
@anonym_e7b959

Mne to už Dr navrhovala pre dcéru ze už ide do veku... Moja odpoveď nie. Ľudí s vedľajšími príznakmi je oveľa viac než nakazených

Závažné nežiadúce účinky sú extrémne vzácne – odhaduje sa 1 prípad na 100 000 až 1 milión dávok.

Na 100 000 ľudí (počas celého života)
• Nakazí sa HPV: približne 70 000 – 90 000 (bežne sa uvádza ~80 % životné riziko).
• Po očkovaní – bežné, krátkodobé reakcie (bolesť ruky, únava, teplota): asi 10 000 – 30 000 očkovaných.
• Po očkovaní – závažné reakcie: zhruba 0,1 – 1 prípad na 100 000 podaných dávok (t. j. veľmi vzácne).
@anonym_e7b959

Odpoveď AI. Ale to asi tiež nebude nič pre teba. Bežne strieľaš “overené” štatistiky z brucha, takže aj umelá inteligencia asi bude pod tvoju úroveň.

iivancova
31. aug 2025
@sisska96

Rakovine sa nedá zabrániť. Keby tak bolo nikto by nedostal rakovinu. A v tejto dobe je práve naopak. Stále viac majú rakovinu

@sisska96 dá, očkovanie proti HPV vírusu, ktorý spôsobuje rakovinu krčka maternice, je tým dôkazom (plus ideálne k tomu skríningy a bezpečný sex, samozrejme)

michaelam2
31. aug 2025
@sisska96

@sisska96 pozri si studie o ockovani proti hpv a rakovine z australie

pribinak
31. aug 2025
@anonym_e7b959

Mne to už Dr navrhovala pre dcéru ze už ide do veku... Moja odpoveď nie. Ľudí s vedľajšími príznakmi je oveľa viac než nakazených

@anonym_e7b959 to máš odkiaľ? Si si teraz vymyslela?

doriiis
31. aug 2025
@sisska96

@sisska96 ...prečítaj si niečo o Austrálii a ich schéme očkovania a o tom jak sú na tom v prípade výskytu rakoviny krčka maternice,čo sa týka výskytu/ počet osob.Ak pôjdu takto pekne ďalej,bude za pár rokov,max pár dekád Austrália prvá krajina na svete,ktorá bude mať kolektívnu imunitu voči rakovine krčka maternice.

anonym_285
Odpoveď bola odstránená
katulienkax
31. aug 2025
@michaelam2

@sisska96 pozri si studie o ockovani proti hpv a rakovine z australie

@michaelam2 mainstream pise len co mu vyhovuje, neziaduce ucinky naschval vynechava alebo tvrdi ze z ockovania nikto neochorie, tak ako aj statiny len pomahaju ale cukrovku zamlcuju

anonym_65dc97
31. aug 2025

Ja som zaočkovaná, platila mi to mamka keďže som sa dala zaočkovať v 17 až. Neviem verím že to pomôže. Keďže mám v okolí ľudí čo to prekonali. Nikto nevie ako bude telo reagovať nič nevieme ale môžeme skúsiť pre to niečo urobiť.

anonym_ccef52
31. aug 2025
@anonym_479a03

@anonym_autor https://www.google.com/search?client=ms-android...

Popozeraj realne pribehy po tomto ockovani. Je to len o tvojom strachu.. vypusti ho a dopuj dceru doplnkami na imunitu.

@anonym_479a03 akurat som si to otvorila a hneď jeden z prvých článkov citujem “As it turns out, Meredith Prohaska did not die from a reaction to the HPV vaccine. Almost 3 months after her death, an autopsy showed Meredith died from diphenhydramine intoxication. The reporting on this autopsy by the local Fox affiliate was shared only 1000 times on Facebook. Thus, the real reason for Meredith Prohaska's death received only one-tenth of the social media coverage than the story linking the HPV vaccine to her death.” 🤣

domka222
31. aug 2025

Kamoške to odporučil nedávno gynekológ, pretože mala nález na krčku. 300€

anonym_ccef52
31. aug 2025
@sara07

@anonym_285 nie neprenaša sa uterakom ani postelnym, potrebuje určite prostredie hpv virus

@sara07 predstav si ze áno môže sa nakaziť aj kontaminovaným predmetom ako sú spoločné uteráky 😊 je to málo pravdepodobné ale nie vylúčené tak aspoň nešír svoje domnienky ako fakty

tetapetra
31. aug 2025
@katulienkax

@michaelam2 mainstream pise len co mu vyhovuje, neziaduce ucinky naschval vynechava alebo tvrdi ze z ockovania nikto neochorie, tak ako aj statiny len pomahaju ale cukrovku zamlcuju

@katulienkax mainstream to je teraz nejaký strašiak?🤦🏻‍♀️ Skús niečo iné, všetko má svoje vyhody-nevyhody, reakcie. Nikto netvrdí,že vakcina nemôže mať u niekoho zlú reakciu.

sara07
31. aug 2025
@anonym_ccef52

@sara07 predstav si ze áno môže sa nakaziť aj kontaminovaným predmetom ako sú spoločné uteráky 😊 je to málo pravdepodobné ale nie vylúčené tak aspoň nešír svoje domnienky ako fakty

@anonym_ccef52 tam je tak malé riziko
to by sme potom tu mali celkom slušnu pandemiu , máš tam slovko IHNED
a doma je každého vec či maju spoločne uteraky alebo každy zvlašt
ale beriem ako spôsob aby ta dostatrašili je to vhodne , treba si nájst celé študie

sara07
31. aug 2025

mna zaraža len jedna vec
hpv tu máme predsa len pár rokov , nieje to niečo čo tu nikdy nebolo
kym nebola vyvinuta a nezačala sa predavat očkovacia látka všetko bolo v pohode, akonahle je na svete vakcina tak absolutny medialny poprask okolo toho , hpv na každom kroku ...
toto mi proste nesedí , kym nebolo očkovanie žiadna kampan okolo toho nebola ... napr ako pri hiv o tom sa rozpravalo

anonym_ccef52
31. aug 2025

@sara07 by som si pozrela tie tvoje štúdie keď ideš tvrdiť že zahraničný leták sa líši od toho slovenského 🤣 narozdiel od teba som z fachu a aj tomu rozumiem ako sa vyvíjajú vakcíny ako fungujú, tebe evidentne stačí prečítať hocijaký zdroj ktorý tvrdí opak a už tomu veríš

sara07
31. aug 2025
@iivancova

Závažné nežiadúce účinky sú extrémne vzácne – odhaduje sa 1 prípad na 100 000 až 1 milión dávok.

Na 100 000 ľudí (počas celého života)
• Nakazí sa HPV: približne 70 000 – 90 000 (bežne sa uvádza ~80 % životné riziko).
• Po očkovaní – bežné, krátkodobé reakcie (bolesť ruky, únava, teplota): asi 10 000 – 30 000 očkovaných.
• Po očkovaní – závažné reakcie: zhruba 0,1 – 1 prípad na 100 000 podaných dávok (t. j. veľmi vzácne).
@anonym_e7b959

Odpoveď AI. Ale to asi tiež nebude nič pre teba. Bežne strieľaš “overené” štatistiky z brucha, takže aj umelá inteligencia asi bude pod tvoju úroveň.

@iivancova lenže berie sa do uvahy hlasene pripady nežiaducich
tie štatistiky su skreslene , viem podla seba ako sa hlasia nehlasia
na sk ti povedia to nemá suvis, pozrieš do letaka sk a zahrničného rozdielne
ideš za hranice ano mame tu také pripady, ano je to tak je to z toho a toho dôvodu vaša konkrétne reakcia
vieš asi tak ...
takže štatistikami by som sa neohanala, a kde máš istotu že je to 100% tak
ale samozrejme každého osobna vec, ked sa dá jeho dobra volba , kto sa nedá jeho volba

tetapetra
31. aug 2025
@sara07

mna zaraža len jedna vec
kym nebola vyvinuta a nezačala sa predavat očkovacia látka všetko bolo v pohode, akonahle je na svete vakcina tak absolutny medialny poprask okolo toho , hpv na každom kroku ...
toto mi proste nesedí , kym nebolo očkovanie žiadna kampan okolo toho nebola ... napr ako pri hiv o tom sa rozpravalo

@sara07 ta vakcina tu je viac ako 15rokov

domka222
31. aug 2025
@sara07

mna zaraža len jedna vec

@sara07 tak isto nebola aj vakcína proti kiahňam. A predsa ju veľa matiek teraz dáva, aj napriek tomu,že kiahne tu vždy boli. Nemusí ťa to zarážať pretože je na každom ako sa k očkovaniu postaví. Kto nechce,tak ho to nemusí trápiť, keďže je to nepovinné. Však kampaň by nebola,keby nebola vyvinutá očkovacia látka, to je pochopiteľné.

sara07
31. aug 2025
@anonym_ccef52

@sara07 by som si pozrela tie tvoje štúdie keď ideš tvrdiť že zahraničný leták sa líši od toho slovenského 🤣 narozdiel od teba som z fachu a aj tomu rozumiem ako sa vyvíjajú vakcíny ako fungujú, tebe evidentne stačí prečítať hocijaký zdroj ktorý tvrdí opak a už tomu veríš

@anonym_ccef52 však su dostupne na webe ked si tak z fachu vieš si dohladat

sara07
31. aug 2025
@domka222

@sara07 tak isto nebola aj vakcína proti kiahňam. A predsa ju veľa matiek teraz dáva, aj napriek tomu,že kiahne tu vždy boli. Nemusí ťa to zarážať pretože je na každom ako sa k očkovaniu postaví. Kto nechce,tak ho to nemusí trápiť, keďže je to nepovinné. Však kampaň by nebola,keby nebola vyvinutá očkovacia látka, to je pochopiteľné.

@domka222 ano ale nie tymto štylom
kampan ano,ale ina ....................... je dobre aby ludia vedeli že je očkovacia latka a mudr ti ponukol

sara07
31. aug 2025
@tetapetra

@sara07 ta vakcina tu je viac ako 15rokov

@tetapetra je ale hpv je predsa tu podstante dlhšie, rakovina krčka nič nové tá je tu ovela dlhšie

anonym_ccef52
31. aug 2025
@sara07

@anonym_ccef52 však su dostupne na webe ked si tak z fachu vieš si dohladat

@sara07 samozrejme ze viem pracovať s odbornými článkami, píšem že by som si pozrela tie tvoje keď si tiež tvrdila že sa nedá nakaziť kontaminovanými predmetmi ale škoda reči

sara07
31. aug 2025
@anonym_ccef52

@sara07 samozrejme ze viem pracovať s odbornými článkami, píšem že by som si pozrela tie tvoje keď si tiež tvrdila že sa nedá nakaziť kontaminovanými predmetmi ale škoda reči

@anonym_ccef52 však to máš hore napísane aj pre istotu skopirované
tak už neviem ako ti to naservirovat
však sa ukludni, autorka sa ide očkovat
anonym 😂😂

domka222
31. aug 2025
@sara07

@domka222 ano ale nie tymto štylom
kampan ano,ale ina ....................... je dobre aby ludia vedeli že je očkovacia latka a mudr ti ponukol

@sara07 ako takýmto štýlom? Drží ti lekár zbraň pri hlave,aby si si ju dala? Veda ide dopredu,viac sa študujú choroby,vznikajú nové účinné vakcíny. Áno, rakovina tu bola dávno, ale podstatne menej sa o nej vtedy vedelo ako teraz,tak isto sa menej vedelo aj o HPV víruse.

sara07
31. aug 2025
@domka222

@sara07 ako takýmto štýlom? Drží ti lekár zbraň pri hlave,aby si si ju dala? Veda ide dopredu,viac sa študujú choroby,vznikajú nové účinné vakcíny. Áno, rakovina tu bola dávno, ale podstatne menej sa o nej vtedy vedelo ako teraz,tak isto sa menej vedelo aj o HPV víruse.

@domka222 ked nevnimaš ako su napisane tie članky ok nebudem ti to dokazovat lebo to nemá vyznam

domka222
31. aug 2025
@sara07

@domka222 ked nevnimaš ako su napisane tie članky ok nebudem ti to dokazovat lebo to nemá vyznam

@sara07 mne nič dokazovať nemusíš. Ja som svojprávna. Ako rozhodujem vo všetkých veciach sama za seba,tak je to aj s očkovaním.

sara07
31. aug 2025
@domka222

@sara07 mne nič dokazovať nemusíš. Ja som svojprávna. Ako rozhodujem vo všetkých veciach sama za seba,tak je to aj s očkovaním.

tetapetra
31. aug 2025
@sara07

@tetapetra je ale hpv je predsa tu podstante dlhšie, rakovina krčka nič nové tá je tu ovela dlhšie

@sara07 kde ty chodíš na tie teórie. Riešiš vakcínu a pritom sú tu aj lieky, ktoré vyvolávajú reakcie a tie ti nevadia?

bonboniera
31. aug 2025
@anonym_479a03

@anonym_3f3631 a ze chlapcov🙈mne ked to prislo od dovery na email pre 12r SYNA. Vybuchla som smiechom.. biznis.. 🙈🙈🙈

@anonym_479a03 vybuchla si smiechom kvôli čomu? Ze si sprostá jak bota? Rozumieš tomu co je hpv a ako sa prenáša? Či syn nech je prenasac a nakazí iné ženy to ti môže byt jedno hlavne ze ty si múdra a vybuchla si smiechom?
Strasne mentálne atlétky ste sa tu klasicky zbehli spolu s autorkou “jedna baba povedala”. A samozrejme argument “nastriekať partnerov” premúdrelé jak samalunove rite VY ovládate nežiadúce účinky a viete lepšie ako lekári ale takú maličkosť ze na nakazenie sa HPv stačí jeden aj chránený styk s človekom to už ste sa zázračne nikde nedočítali 🫠