Očkovanie proti rotavírusom

zuzula4
24. apr 2012

Ahojte...Davali ste svoje deticky ockovat proti rotavirusom?Neviem sa rozhodnut ci ano alebo nie. Aky mate nazor na toto ockovanie?

katkas1
24. apr 2012

@zuzula4 ja som dceru dala zaockovat, syna nie tak dufam ze sa nic nestane.

jedina30
24. apr 2012

ahoj..ano..ja som dala svoju dceru ockovat proti roravirusom..nepicha sa to...je to len taky sirup,ktory sa da dietatu do ust a ono ho prehltne..jedna "ockovacia" latka stala nejakych 42 eu-a "ockuje" sa 2 krat.. 🙂

jambriska
25. apr 2012

Ja som nedavala. Treba totiz pocitat s tym, ze aj ockovane deti si rotavirusom zrejme prejdu. To, ze bude zaockovane ho akurat ochrani, aby malo ochorenie lepsi priebeh. Navyse, najvia su ohrozene deti do piatich rokov. Moje deti si rotavirusom presli. Je to hnusne ochorenie. Jeden to zvladol celkom dobre, len som bola vystresena, nevedela som, co robit, ale za tyzden uz bol v uplnom poriadku. Druhy to mal hrozne. Tri dni zvracal, mal horucky, davali sme nurofenove cipky. Museli nas zobrat do nemocnice kvoli rehydratacii. Potom dva dni hnackoval. Nic prijemne, ale ked to uz teraz mame za sebou, tak si vravim, ziskal imunitu.

zuzanaa2
25. apr 2012

ja som maleho dala ockvat a nastastie nemal ziadnu velku reakciu az na teplotu a tu sme zrazili Nurofenom a potom uz to bolo ok, ale teraz som precitala tolko clankov o ockovani a niektore aj od lekarov, tak neviem, ci je dobre davat deti ockovat.

exupery
25. apr 2012

ANo dali,je pravda,ze neochrani uplne,len zmierni priebeh choroby ale ked som videla naseho suseda,ked ho viezli do nemocky ,lezal tam dva tyzdne s rotavirusom,tak nelutujem...on zaockovany nebol.
Musim si zaklopat nasa ziadnu reakciu nemala na ziadne ockovanie,len mierne zvysenu teplotu

poleva
25. apr 2012

moje detičky si prešli tým svinstvom,mali len 5 mesiačikov,bolo to strašné
najhoršie dni v našich životoch,a to myslím úplne vážne,v nemocnci 10 dní a aešte aj so silným zápalom priedušiek
rotavírus dostali tam ☹
ak by som mohla vrátiť späť,zaočkovať dám a nerozmýšľam ani minútu
len ten chápe,kto tým prešiel

lili777
25. apr 2012

@zuzula4 aj my sme si tým prešli a už nikdy v živote by som to nechcela zažiť. určite daj ak máš na to zvyšné peniaze. Ozaj len ten chápe, čo si na infekčnom s dieťaťom pobudol zopár dní. Nehovoriac o tom, že ak máš deti dve, nakazia sa od seba a to sa ešte aj modliť môžeš, aby si to neschytala od nich aj ty, manžel...katastrofa!