Očkovanie v piatich rokoch života. Dať či nedať?
ktore ste dali toto ockovanie, a ake boli reakcie dietata. ?
kolko ste ho nechali doma po ockovani?
tie, ktore ste odmietli, aka bola reakcia dr. a aky ste na to mali dovod?
😀
Tiež sme nedali očkovanie v 6 roku, ale teraz banujem, ale vraj už keď má 9 sa to nedá, či?
@heartt preco banujete? mate nejake zdravotne problemy? zaujima ma to. pokial ide o to preockovanie tetanus a pod co je medzi 5. a 6. rokom tak sa neskor da preockovat preco by sa nemalo dat? ved je kludne mozne ze protilatky dieta ma stale ono nerobia testy ci ich ma a teda kedy je potrebne preockovat cize kedykolvek neskor je to mozne takisto malokto dospely sa dava preockovat a ak ma zaujem preockuju aj po 50 rokoch...
Ale to ockovanie v 13 rokoch je vlastne to, co dávajú aj dospelým po 10-15 rokoch, tak neviem preco by sa nedalo aj toto dat s 3 rocnym meskanim. Len mam proste strach, chodi aj do taborov s konikmi
@prevenar ahoj zo zaciatku som bola tiez velmi za ockovanie a nachapala som cele to halooo okolo ne/ockovania ale ked som mala dat azaockovat vlastne dieta a zacala sa o danu temu viac zaujimat tak som za 2r co sa mi darilo ockov oddialovat nakolko som ozaj dlho nevedela co urobim som si nastudovala tolko materialu ci V slovencine alebo V angl ze mi z celej tejto kauzy prislo na grc a napriek enormnemu tlaku rodiny partnera priatelov ci lekarov som povedala ze moje dieta sa bude ockovat len cez moju mrtvolu ..... Dlho som bola ta najhorsia krkavcia mater co vlastnemu decku nedopraje tu najlepsiu moznu prevenciu voci tym najhorsim smrtiacim chorobam... Casom ked kazdy videl ze mojim stanoviskom k danej teme neotrasie to zacali akceptovat... Ale nech sa kazdy rozhodne podla vlastneho najlepsieho vedomia a svedomia...
@xlucia pokuty. Sa daju platit aj na splatky len o tom neradi informuju treba im to nahlas pripomenut
@heartt u nas je iba schema na ockovanie,cize od kolkeho roku do kolkeho roku🙂
nema nikto navod ako ockovat deti s meskanim tej schemy atd...
ani mne uz dieta nikto nezaockuje,lebo som "premeskala" podla ockov.kalendara,sranda
ale ak su urazovky,skus sa na to popytat,zalezi aj od rozsahu,nezabudni ze uraz neznamena automaticky tetanus🙂,to by sme tu nan kapali ako muchy...
si myslim ze pri zavaznych urazoch ako traumy,komy sa na status ockovania nemozu dopatrat,sa picha antiglobulin proti tetan.,nie je to ale klasicke ockovanie
este by som doplnila zavaznu vec ze ockovanie neznamena 100% imunitu,vzdy sa predpoklada ze aj ockovanec ochorie na ockovanu vec🙂
o tetane nie je vela zstatistiky,lebo je zriedkavy,kuk nejake na nasom ruvz,hygiene
a aj to ze tetan.existuje aj lokalny
@kbeata s akeho dovodu sa ma pri kome pichat tetanicky gamaglobulin a tak isto pri traumach vseobecne ...kedze tak to udavas...a tetanus je zriedkavy a asi statisticky to vyhodnotene musi byt ,inak by sme nevedeli ,ze zriedkavy je ...co myslis odkial maju kompetentne organy info..ze by mali statistiky zo spitalov...no keby si nieco vedela o zdr.,by si to vedela a nevypustala tu taketo srandicky ....mozno mi nieco povies aj o tych komach ...tesim sa ,kludne daj do eteru...
@peter952
vsetko sa da liecit v tejto dobe ,len s akym vysledkom ...co sa tyka tetanu ,kedze toxin je neurotoxicky tj.postihuje nervy ,mozog ,miechu ...nechcela by som ,aby moje dieta tuto liecbu max atb vyskusalo ,kedze glostridie tetani mozno zlikvidujeme ,ale co s toxinom ,kedze ten robi problem ,ako ho dostat z tela ....urcite to ovladas ,napis mi to ....kedze ja viem ,ze nasledky na organizmus tj.neurologickeho charakteru su velke ...no sup.sup.cakam odpoved...
@norulakp Bud Rad, ze tvoje deti nemali ziadne nasledky po ockovani, Pretoze Moj syn mal encefaliticky plac hned po ockovani a Dnes v 3r sa uvazuje nad nasledkami. Takze nie, neurazila som sa, Ale druhe dieta si Uz poskodit nedam.
@kulumulu123 nejak sa mi casom potvrdilo , ze cim menej niekto o tejto realne vie, tym je vacsi zastanca ockovania (alebo jej predavac) . 🙂 ..ako clovek zacne cerpat realne informacie o ockovani, jeho vola ockovat zacne automaticky klesat 😉
@prevenar nieco na tom bude 😀

@kvieta no ja mam doveru,mam aktivovanu elektronicku pobocku a tam vidim,ze aj ked som u obvodacky nebola uz vecnost,ma ma v evidencii a kazdy mesiac jej za mna davaju dake eurko. Tiez kazdy mesiac odchadzaju drobne na prvu pomoc. A potom,ked mam kontrolu,je tam tiez suma,ktoru za mna ZP lekarovi platila. Takze usudzujem,ze kebyze som v bezvedomi a mam pri sebe doklady,pre zachranarov by nemal byt problem zistit moj zdravotny stav. Ockovania mam hadam v zdravotnej karte. Ale tak,prinajhorsom by ma pichli zas,nikto v mojom okoli nemal silnu reakciu na ockovanie a ani ja ani manzel ani dcera. A to ja som este TBC tou jazvyrobiacou vakcinou.
S AT tazko porovnavat,tu nie je povinne ockovanie,necudujem sa,ze hned pichnu preventivne vsetko,co moze zabranit infekcii. Aj mne preockovali MMR v poporodnici,pytali sa ci chcem a co by nie.
Tu je pomerne velka spoluzodpovednost za zdravie,zatial poznam iba jednu ci dve slovenky,co neockuju,rakusanky vsetky maju zaockovane deti,teda,co poznam. A dve odmietaju,aby sa k nim chodili hrat neockovane deti 🙂