icon

Očkovanie v piatich rokoch života. Dať či nedať?

xlucia
24. sep 2011

ktore ste dali toto ockovanie, a ake boli reakcie dietata. ?
kolko ste ho nechali doma po ockovani?
tie, ktore ste odmietli, aka bola reakcia dr. a aky ste na to mali dovod?

teegreen
Odpoveď bola odstránená
kvieta
9. feb 2017

@teegreen Nie, nesťahujeme sa do Ázie, bývame na Východe SR. Povinné očkovania má dcéra všetky.

Pokiaľ bude vedomostne na tom národ slovenský tak, ako napr. Petrík, nepodporím slobodnú voľbu v očkovaní.

mircalla
10. feb 2017

@teegreen no esteze sa najde jeden clovek na MK, co ma na neho pozitivny nazor.

teegreen
Odpoveď bola odstránená
mircalla
10. feb 2017

@teegreen neviem absolutne o com tocis, o akom foto ci bylinkach.....
dokonca i zastancovania neokovania tu opakovane pisali petrovi, ze takto sa osveta nerobi a ze jeho styl je absolutne nevhodny....poslem par linkov, kde si to precitas?

mircalla
10. feb 2017

@teegreen pokial ti daco zrusil admin, tak si vedel preco, skus ho kontaktovat, ja absolutne nemam potrebu riesit ludi ako si ty ci tvoj profilci bylinky, nad taketo obohosti som povznesena, nebud trapna

teegreen
Odpoveď bola odstránená
mircalla
10. feb 2017

@teegreen ja som tvoj profil ci statusy ani len necitala - citam narozdiel od teba len profily ci statusy ludi, ktori ma zaujimaju, co ty rozhodne nie si.

Takze si na zlej adrese. Ci bezne obvinujes ludi, ako ta napadne? @rannazora niekto tu trpi utkvelou predstavou, ze som mu dala zabalokovat fotku ci dake statusy.....

teegreen
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
zojaaa
10. feb 2017

@peter952
Este raz, pan peter, robte prosim "osvetu" novym dusickam...a mne konkretne dajte pokoj

norulakp
10. feb 2017

@peter952 Sice som slubil, ze viac nebudem reagovat na tuto temu, ale este raz to skusim. K bodu c. 7, ci ma pravo vacsina pozadovat od jednotlivca riskovanie jeho osobneho zdravia. Ano ma. Pretoze, ked si ty nedas zaockovat dieta, tak to nie je vobec osobna vec. To, ze ty riskujes zivot a zdravie svojho decka, je mi u prdele. Ale riskujes zaroven aj zdravie mojho decka, kedze ako je vseobecne zname, ockovanie funguje vtedy, ked je vacsina zaockovana. Takze aj vdaka takym blaznom ako si ty a podobni riskuje aj moje dieta. Cize ano mam pravo pozadovat od jednotlivca aby sa ockoval.

Este mi vysvetli, toto ma velmi zaujima. Akoze ked sa cirou nahodou nakazis tetanom. je sice mala pravda, ze sa ti to stane, lebo ako vidim, sedis len pri MK a pises na klavesnici. z toho naozaj nedostanes tetanus. Ale ak raz nahodou vytiahnes paty z domu, mozno spravis nieco osozne v zahradke a dostanes tetanus, tak akoze aky liek alebo co ti pomoze vyliecit sa. Toto ma naozaj zaujima? Pomoze ti svatena voda, vitamin C, pitie sava, alebo co konkretne? Kedze som sa nidke nedocital, cim sa lieci tetanus. To, ze ta doktor nenahlasil je OK. preco by to mal robit. tetanus nie je prenosny z cloveka na cloveka. Ak dobre viem, nie je to infekcna choroba, tak na co by ta hlasil? Po dalsie, pisal si, ze ockovanie poskodzuje mozog ci take nieco. Predpokladam, ze kedze vsade pises, ze mas dieta, tak si vo veku 20-40 rokov. Cize cela generacia tvojich rodicov a najma tvojich vrstovnikov je zaockovana. Mas pocit, ze by po svete chodili sami debili s poskodenymi mozgami? Ked tak pozeram niektore diskusie na MK, tak ten pocit mam, ale to nebude sposobene ockovanim. Tak mi prosim skus zodpovedat tu otazku, ako sa budes liecit pri tetanuse? Vdaka.

evittam
10. feb 2017

@norulakp A co teba trapi nezaockovane dieta?! Ved ockovanie to tvoje ochrani a je super.....takze netusim aky mas problem?!

evittam
10. feb 2017

@norulakp A tebe je "u prdele" zdravie ineho "decka" - len nech je ockovane kvoli tvojmu?! Dobreeeeee.......

norulakp
10. feb 2017

@evittam ano, lebo to, ze moje je zaockovane, tak tym ziadne ine neohrozim. Ale nezaockovane ohrozuje tie ostatne, co su zaockovane. Vidis tam ten rozdiel?

evittam
10. feb 2017

@norulakp Tak ti odpoviem podobne ako ty to beries - mne je " u prdele" tvoje ockovane dieta a moje dieta nikto nebude ohrozovat chemickym svinstvom len preto lebo " treba chranit ostatne"....Tolko k tvojmu prispevku.

norulakp
10. feb 2017

@evittam
tak pre hotentotov, poznas pojem kolektivna imunita? Na takom principe funguje ockovanie. Takze taky mam s tym problem. Ze kvoli taky blaznom ako je tu kolega Peter budu ohrozene aj zaockovane deti a tie deti, ktore nemohli byt zo zdravotnych dovodov ockovane.

evittam
10. feb 2017

@norulakp Takze ty veris tomu,ze tvoje zaockovane dieta nemoze dostat chorobu proti ktorej je ockovane?! Tak nie nevidim v tom rozdiel - moje neockovane ta v tomto pripade nema v com ohrozit-teda ak tomu veris.
A neviem preco by som mala riskovat zivot a zdravie svojho dietata kvoli tvojmu ak tomu neverim.

evittam
10. feb 2017

@norulakp Kolektivna imunita je "kravina aj voda v kosi".
Ja nemam nic proti ockovaniu ale nemienim davat mojim detom vakciny,ktore su dnes na trhu. Je to zbytocne-ziadna z nich mi nezaruci,ze dieta choroby nedostane a ani lepsi priebeh choroby. A tie "svinstva" co obsahuju -dakujem,neprosim.

adsumus
11. feb 2017

man by toto velmi zaujímalo akým myšlienkovým pochodom sa dá dospieť k názoru, že dieťa ktoré ma nula protilázok proti chorobe je rovnako natom ako take, ktoré protilátky má, neviem si predstaviť ako sa k tomuto záveru dá dopracovať. ked mám doma neočko dieťa, tak som si jednoducho vedomá, že nemá žiadne protilátky proti chorobám, rozhodla som sa tak a nebudem sa presviedčať, že je natom rovnako akokeby tie protilátky malo. alebo ano?

teegreen
Odpoveď bola odstránená
adsumus
11. feb 2017

@teegreen nebliakala si to ty tu na mna pred nedávnom, že ťa nemám oslovovať? opačne to asi neplatí. ale kedže som slušne vychovana, tak ti odpoviem, aj ked tebe ako neočkujucej mamine to môže byť ako tu posledným časom píšete u riti, či moje dieťa to alebo hento. Nie nerobila, načo, ak vyrobok je preukazatelne imunogenický v opakovaných testoch, ja nepotrebujem testovať osobitne. Ešte ty mi dlhuješ odpoved aké špeci vyšetrenia robí tvoj špeci pediater pred očkovaním, aj ked nerozumiem tomu síce načo ti bol taký špeci doki, ked neočkuješ, ale tak pre zaujímavosť.

zuzka38
11. feb 2017

@mircalla ranna zora je neaktivna uz dlhsiu dobu..len pre info 😉

adsumus
11. feb 2017

@teegreen a čo sa týka vedlajších učinkov vakcín, či už reálnych alebo podoplnaných od antivaxerov od A do Z, treba porovnať s následkom choroby a tak sa rozhodovať. inak si ma zaujala s tým ako obdivuješ petrovu mudrosť, ani ja nikdy nezabudnem ako ma uistoval, že choroby nehrozia, lebo ich dezinfikuju vypary z kanalizácie, fakt je tu niekedy sranda.

mircalla
11. feb 2017

@zuzka38 dakujem za info. nesledujem to tu podrobne

teegreen
Odpoveď bola odstránená
robin_claire
11. feb 2017

@teegreen ak uz riesis mudrost, zopakuj si zaklady gramatiky, mal by ich vediet kazdy, minimalne kazdy, kto sa ohana mudrostou

adsumus
11. feb 2017

@teegreen tak nakoniec to boli odborne vyšetrenia, nie vyšetrenia pediatra pred očkovaním, takže tvoj pediater teda nerobí žiadne extra vyšetrenia ako si tvrdila, zamotávaš trochu, ale nevadí. (píše sa iba ad)

teegreen
Odpoveď bola odstránená