Očkovanie v piatich rokoch života. Dať či nedať?
ktore ste dali toto ockovanie, a ake boli reakcie dietata. ?
kolko ste ho nechali doma po ockovani?
tie, ktore ste odmietli, aka bola reakcia dr. a aky ste na to mali dovod?
@petot práve preto má k tomu čo povedať neurológ ,ktorý pracujú z nerv.sústavou a určite ju lepšie ovládajú ako docent.Prousek a toxikológia ti niečo hovorí ..čo myslíš odkiaľ majú hodnoty alebo aj my pri intoxikáciach aj plynmi ,prípade kovmi ...takže by som pridala aj toxikológiu a patológiu ....a vidíš koľko je to názorov ,nie je to o jednom odborníkovi ....a potkanoch a zajacoch ,ale odborníkoch z fachu ,ktorý robia z ľudmi a keďže sa neočkuje prvý deň ,ale už nejaké desaťročie ,tak aj ten výskum na ľudoch je tak isto dlhý....
@aristka tak tak
a ešte niečo ,ak je človek zdravý nemá byť prečo ako pacient v nemocnici ,ak je niekto v špitály ako pacient ,je to buď ohľadom diagnostiky alebo liečby ....toto by každý pracujúci zdr. mal vedieť ,samozrejme nehovorím o pôrodnici....
Iba sa chcem opytat, ci niekto nema podobnu skusenost ako my. Dcerka mala velmi zlu reakciu na preockovanie v 5 rokoch. Ramienko mala asi tyzden cele hrozne zapalene a opuchnute aj spolu s laktom. O 5 tyzdnov po ockovani zacali priserne krce v brusku + zvracanie, podozrenie na zapal slepeho creva ani parazity sa nepotvrdilo. Po mnohych testoch sme sa nakoniec dozvedeli diagnozu: celiakia. Dovtedy uplne zdrave dieta. Ma niekto podobnu skusenost po preockovani v 5 tich rokoch?
ahojte, moja ma 5,5 roka, doteraz bola riadne ockovna, okrem poslednaj vakciny v 5 roku, proste som to nechala plavat. Dnes mi volala Dr., ze preco neprisla na ockovanie v 5 roku... Mozem to ockovanie normalne odmietnut? Za to odmietnutie sa plati? Velmi sa bojim.... Je vyskyt autizmu alebo tazsich ochoteni aj po tejto vakcine v 5tom roku? Alebo vacinou po tých predchadzajucich? dakujem za radu...
tak pridam pre zaujimavost aj nasu skusenost, dcerke 5rokov a 3mesiace ockovanej podla ocko kalendara az po MMR ktore sme odmietli, po viac ako mesacnom urputnom kasli diagnostikovany cierny kasel s pridruzenymi komplikaciami a 10dnovou hospitalizaciou... tak asi tak skvelo chrania vakciny a pravdaze preockovanie v 5rokoch u nas nehrozi a ani uz nikdy ziadne ockovanie, a celkom sa tesim na predvolanie RUVZ kedze mladsi syn skoro 2rocny uplne bez ockovania presiel len obycajnou virozou... som zvedava na sudruzky a sudruhov ako budu habkat a vymyslat nove teorie 🙂
@nelita02 to ockovanie je podla kalendara podat najneskor do posledneho dna 5-teho roku,takze mas este cas 😉 ,dovtedy si mozes pozbierat info o ockovacej latke,a vsetko co ta zaujima
ockovanie mozes odmietnut,bol by rieseny na hygiene ako priestupok,zaco ti mozu udelit pokutu do vysky tusim 330 euro 😉
@nelita02 Máš čas do posledného dňa pred 6. narodeninami. Samozrejme sa to nemusí nechávať na poslednú chvíľu.
http://www.uvzsr.sk/kalendar/index.html
@bammbi nemam skusenost s celiakiou po preockovani v 5tich rokoch, ale mam kamosku, co cestovala do krajiny, kde sa odporucaju rozne doockovania.
Tak sa dala ockovat a po ockovani dostala tiez dlhotrvajuce hnacky, neskor odisli hnacky, ale zacala mat kozne problemy. Po vela vysetreniach jej tiez nakoniec diagnostikovali celiakiu 😒
Baba mala 33 rokov a dovtedy ziadny problem s travenim / celiakiou ☹
Ahojte maminky! My o mesiac ideme na očkovanie. Moja má 5 rokov... Je to povinné alebo môžem odmietnuť? Nechcem byť zlou maminou, ale chcem sa slobodne rozhodnúť, na čo mám právo či...?
@evaka ahoj,,reagujem na ten opuch ,,čo mala Vaša dcérka.. presne mojho malého očkovali v stredu,, do ruky..rúčka ho bolela,,ale včera sa mu tam spravil taký velký červený fľak..no nie v mieste vpichu,ale tesne pod tým 😕 no dnes to má už napuchnuté ☹ boli ste s tým u dr.?? ja sa chystám v pondelok,ak mu to nezmizne..trošku ho to svrbí
@rondicka ajaj ta mudr neupozornila?? http://www.slobodavockovani.sk/news/obeznik-pre...
@rondicka je to norma, ocakavany NU 😉
http://www.gsk.sk/novinka_29102012_02.html
@fidka79 ja neviem,čo sa do toho miešaš 😝 po 1.ja nebojujem vobec za očkovanie,,ja očkovať dávam..obe deti.do témy som prispela len tým,,čo som sa dozvedela..
po 2. nikde som netvrdila,,že neexistujú nežiad.účinky!!! neviem,kde si to zobrala,, 😠 😠 😠
po 3. nemáme problémy!!!
len som si pozerala,aké možu byť reakcie,nakolko mi to dr.nepovedal,lebo ho očkovala sestrička a tej som sa pýtala len na horúčku...
po 4..n estaraj sa do mna a áno,nevyrývaj,, ako vidím najväčšie rýpačky sú tie,ktoré neočkujú!! pretože vidia len seba ,,asi majú 5 lekárskych titulov 😀 😀 😀 a pravdepodobne aj TY,,že 😅
a po 5. Teba som sa nič nepýtala,tak láskavo nereaguj
a kedže som nevedela,,či je to z očkovania,,tak som sa spýtala a čo???
ja sa o očkovanie vobec nezaujímam,ako poniektoré nemajú čo robiť,len vrtať do druhých..staraj sa o seba,,prosím Ta...
a ešte,, áno NU existujú ,ale v kolkých prípadoch zo 100,,hmmm??? aj to nie sú doložené,že je to z očkovania.. 😖
tak konečne prestane mudrovat..pani DR.... 😝 😝 😝 😝 😝 😝

@aristka Áaa, aj tu ten istý žonglerský kúsok. Keby Dr. Pertináčová v článku aspoň priznala, že najdôležitejšie údaje, na ktoré sa odvoláva v článku o hliníku, pochádzajú z experimentu na dvoch zajacoch...
A čo sú očkovacie noviny: "Vydavateľom portálu je Snowball Communications, s.r.o., ktorá pôsobí na Slovensku od roku 2002 a dlhodobo sa venuje komunikačným projektom v oblasti zdravotníctva."
Kto to ešte nepochopil, je to reklamná agentúra výrobcu vakcín.