icon

Očkovanie vakcínou rubeola, mums, osýpky po predošlých komplikáciach

iwesska
10. máj 2012

Mile mamicky,

Na uvod by som rada upozornila adminov, aby nezamykali tuto temu, nakolko nie je zalozena za ucelom ziskania informacii o MMR ockovani vseobecne, ale je to o konkretnych komplikaciach s predchadzajucou zivou vakcinou BCG a jej dopadoch na MMR ockovanie, co v teme o MMR nezistim, lebo je az prilis vseobecna. Dakujem za pochopenie.

A teraz k podstate diskusie...Pomaly sa nam blizi termin ockovania MMR vakcinou, kedze nase dietko dovrsilo 15.mesiac. Avsak, iba teraz sme boli zaockovany 3.davkou Hexy + Prevenar z dovodu posunu celkoveho ockovania po komplikaciach s BCG vakcinou. Nam nehnisalo ramienko ako vacsine deti, ale lymfaticka uzlina v oblasti klucnej kosti sa nam zvacsila na velkost 2x1,5cm ☹ Malemu to bolo viditelne volnym okom. Nasledovali sona a pravidelne kontroly na kalmetizacii, kde musime chodit pred a po kazdom ockovani, nakolko nikto nevie, ako ta lymfaticka uzlina moze opatovne zareagovat. Syn ju uz ma sice mensiu, tak 1x1cm, ale stale tam drieme. Zatial ju staci sledovat, ale ak by sa velmi zvacila musi okamzite von ☹ Nakolko tuto komplikaciu sposobila ziva vakcina, obavam sa ockovania dalsou zivou vakcinou MMR. Zvazujem odmietnutie po dohode s lekarkou z kalmetizacie. Dovod, preco som zalozila tuto diskusiu, je ten, ze by som chcela poznat aj skusenosti inych mamiciek, ktorych deti mali komplikacie po BCG a napriek tomu sa rozhodli pre ockovanie MMR, ako to deticky zvladli. Ci nemali neprimerane reakcie kvoli predoslym komplikaciam so zivou vakcinou. Budem vam velmi vdacna za vase nazory a skusenosti.

1nany1
23. mar 2013

@kvieta Koľko ľudi tolko nazorov, jednoducho su aj negativne ohlasy a ten ktory s dietatom obisiel dobre tak je to o stasti a s tym autizmom to mam potvrdene od samotnej doktorky a nie jednej a dokonca sa moze autizmus prejavit aj po niekolkych rokoch po ockovani takze je to hop alebo trop a urcite nebudem riskovat alebo haardovat so zdravim ci zivotom mojho dietata,radsej nezaockovat ako ano a strachovat so co ak .....

1nany1
23. mar 2013

@kvieta nie je to len moj nazor ale aj nazor inych a dokonca dokazane vyskumami a potvrdene lekarmi,preto moze autizmus nastat alebo nie ako som uz spominala je to o stasti...

kvieta
23. mar 2013

@1nany1 Áno, sú aj negatívne ohlasy, pretože je rozbehnutá negatívna reklama, ktorej autormi sú ľudia, ktorí majú ďaleko k odbornosti. Potom sa niet čo čudovať, že empatický laik naskočí na "fakty" o NÚ z očkovania. Tie určite sú, ale nie v takom počte a rozsahu, ako sa o tom s veľkou vervou píše aj na tomto fóre.
Musíš mať skvelú lekárku, keď potvrdila priamu súvislosť autizmus-očkovanie, vlastne to, čo sa nepodarilo potvrdiť vedcom vo výskumoch a štúdiách. A nahlásila to aj? Pretože to je jej povinnosť, vieš? Nie dobrá vôľa.

kvieta
23. mar 2013

@1nany1 Nie je to potvrdené ani výskumami, ani lekármi.

1nany1
23. mar 2013

@kvieta Tak si o tom prestuduj nejake odborne clanky a studie a budes prekvapena!

kvieta
23. mar 2013

@1nany1 Ja som prekvapená z tvrdení, aké štúdie a články tu pokladajú za odborné🙂

Dnes kdekto kadečo zavesí na net, hodí do fóra a ľudia to príjmu ako fakt. Aj to, čo znie vedecky, nemusí mať s vedou nič spoločné. Ale v každom prípade by mal každý prehodnotiť aj pre aj proti, ale z odborných zdrojov, nie z pochybných a účelovo skreslených informácií.

1nany1
23. mar 2013

@kvieta No ak mi to samotní pediatri potvrdili tak uz neviem co je odbornejsie!?

kvieta
23. mar 2013

@1nany1 OK, ak to potvrdili, tak to aj nahlásili. A ak to nahlásili, tak je to ok, lebo to je ich povinnosť a určite ten údaj bude premietnutý do nejakej správy, ktorá musí byť zverejnená a tak sa o tom všetci oficiálne dozvieme... Že na SK sa vyskytol z xy zaočkovaných detí xy NÚ a z toho xy bol autizmus. Alebo žeby iba ten Tvoj jediný prípad? Nechám sa prekvapiť. V ktorom r. to bolo? Nech pozriem štatistiku.

1nany1
23. mar 2013

@kvieta Vsak si pisala ze neveris na clanky na netoch a podobne fora....pozri pokial si zstavas ten svoj nazor ze je to ok tak si ho maj nikto ti ho neberie, daj si ockovat aj detom co ti lekari prikazu lebo je to "správne" ....opytam sa ta takto mas odborne potvrdene ze ta vakcina neskodi?????

kvieta
23. mar 2013

ÁÁÁle.... však, alebo šag.... ??? Máme šťastie na seba🙂 ..."1nany1"...

kvieta
23. mar 2013

@1nany1 Pekne si si tu zaktualizoval staršiu tému, aby si sa mohol realizovať. Neuveriteľné.....

1nany1
23. mar 2013

@kvieta si mi neodpovedala na otazku ci mas odborne potvdene ci vakcina neskodi??!! Vlastne, nie lebo nieco take neexistuje 🙂

1nany1
23. mar 2013

@kvieta je jedno aka stara tema je ale existuje a bohuzial sa to deje!

1nany1
23. mar 2013

@terina25 To by aj mna zaujimalo s tou pokutou za nezaockovanie mmr a aj to preco sa ma vobec u lekara platit za povinne ockovanie? Ved je povinne, tak by to malo byt hradene poistovnou!!

stanislava2
23. mar 2013

@1nany1 aha tak škodi?som matkou už pomaly 20 rokov a zatial som nezaznamenala v svojom okoli žiadne následky z mmr očkovania.Prosim ta nestraš tu maminy autizmom a inými bludami nehraj na city!

1nany1
23. mar 2013

@stanislava2 dalsia premudreta, tu nikto nikoho nestrasi, je to jednoducho tak,kludne sa opytaj hoc ktorej pediatricky...

zuzanockamt
23. mar 2013

@1nany1 inak autizmus je geneticky podmieneny ... predpoklady nan vznikaju uz pocas vnutromaternicoveho zivota ... prejavy sa zacnu objavovat prave okolo 18.mesiaca, co je aj obdobie ockovania Priorixom, takze tak - preto sa to pripisuje vakcine

1nany1
23. mar 2013

@zuzanockamt mmr vakcina vyvolava autizmus, nenapisala som ze u kazdeho dietata,iba ze je to mozny spustac autizmu!

zuzanockamt
23. mar 2013

@1nany1 tak ako som napisala - autizmus je geneticky podmieneny 😉

1nany1
23. mar 2013

@zuzanockamt No ak myslíš pani doktorka :P

zuzanockamt
23. mar 2013

@1nany1 a ty si odbornik v medicine? ... ale divam sa ze dnesna registracia, takze asi ucelovo zaregistrovane kvoli danemu "problemu", lebo aj stara tema znovu rozprudena 😕

stanislava2
23. mar 2013

@1nany1vieš moja!!! aj premudretá aj skusená.A ked ti to nejaká mladučká mamina zožere aj z navijakom tak je všetko ok?

1nany1
23. mar 2013

@zuzanockamt oooooooo aka vnimava...no ak by som bola v centre diania mediciny, tak tu budem vychvalovat kazdu vakcinu ... "ale kludne bez vycitiek svedomia davajte ockovat hocjaku hovadinu co vam nasi lekari nahucia ze je povinne" je to zamer mediciny, cim viac chorych ludi tym vacsi predaj liekov...biznis a este raz biznis...

1nany1
23. mar 2013

@stanislava2 o com tu tocis???? kazdy tu ma pravo na svoj nazor, ty si svoj prejavila a ja takisto, takze????

zuzanockamt
23. mar 2013

@1nany1 ja som si pred ockovanim - konkretne aj vakcinou priorix nastudovala vela veci - obidve strany aj za a aj proti, ale zvolila som mensie zlo ... ty mas deti?

1nany1
23. mar 2013

@zuzanockamt ano Zuzi mam, jak sa to ma zdravotne dotykat mojho dietata tak sa samozrejme zaujimam o tu ktoru danu vec, ja svoj postoj jednoducho nezmenim....uz len to ze do vasho dietata voockuju zivu vakcinu a moze i nemusi nastat to ze zle na nu zareaguje tak toto je sila a vycitky svedomia do konca zivota!

zuzanockamt
23. mar 2013

@1nany1 bola som a stale som si toho vedoma ... o ockovani som presla vela clankov