Očkovanie vakcínou rubeola, mums, osýpky po predošlých komplikáciach
Mile mamicky,
Na uvod by som rada upozornila adminov, aby nezamykali tuto temu, nakolko nie je zalozena za ucelom ziskania informacii o MMR ockovani vseobecne, ale je to o konkretnych komplikaciach s predchadzajucou zivou vakcinou BCG a jej dopadoch na MMR ockovanie, co v teme o MMR nezistim, lebo je az prilis vseobecna. Dakujem za pochopenie.
A teraz k podstate diskusie...Pomaly sa nam blizi termin ockovania MMR vakcinou, kedze nase dietko dovrsilo 15.mesiac. Avsak, iba teraz sme boli zaockovany 3.davkou Hexy + Prevenar z dovodu posunu celkoveho ockovania po komplikaciach s BCG vakcinou. Nam nehnisalo ramienko ako vacsine deti, ale lymfaticka uzlina v oblasti klucnej kosti sa nam zvacsila na velkost 2x1,5cm ☹ Malemu to bolo viditelne volnym okom. Nasledovali sona a pravidelne kontroly na kalmetizacii, kde musime chodit pred a po kazdom ockovani, nakolko nikto nevie, ako ta lymfaticka uzlina moze opatovne zareagovat. Syn ju uz ma sice mensiu, tak 1x1cm, ale stale tam drieme. Zatial ju staci sledovat, ale ak by sa velmi zvacila musi okamzite von ☹ Nakolko tuto komplikaciu sposobila ziva vakcina, obavam sa ockovania dalsou zivou vakcinou MMR. Zvazujem odmietnutie po dohode s lekarkou z kalmetizacie. Dovod, preco som zalozila tuto diskusiu, je ten, ze by som chcela poznat aj skusenosti inych mamiciek, ktorych deti mali komplikacie po BCG a napriek tomu sa rozhodli pre ockovanie MMR, ako to deticky zvladli. Ci nemali neprimerane reakcie kvoli predoslym komplikaciam so zivou vakcinou. Budem vam velmi vdacna za vase nazory a skusenosti.
@iwesska My sme tak isto po BCG mali uzliny zvacsene ale pod pazuskou 8mesiacou atb, behanie po vseliakych lekaroch a nasledne sme sa nevyhli ani operacii... dostali sme navyse silnu infekciu po operacii... od vtedy neockujeme.
@stanislava2. Zbytocne sa vytacas 😉
@14petulka88 a takychto pripadov bohuzial pribuda 😢
@stanislava2 Moja hovoril mne, preto on je "môj", nie "moja"😀
@kvieta ja chcem zaočkovat aj slnko
Ja poviem len tolko, nikdy viac...cim viac o tom citam, tym viac som presvedcena, ze ockovanie nie je take bezpecne ako sa zda.
BCG vakcína už nie je zahrnutá v povinnom očkovaní kvôli dosiahnutiu dlhodobého nízkeho výskytu TBC. Moju ešte zastihla, ako som už inde písala, vzhľadom na región, v ktorom žijeme, som rada. Nemala žiadne NÚ, ani po ďalších očkovaniach, teda ani po MMR.
@stanislava2 Šag zaočkuj😀
ahojte neda mi neprispiet precitala som si poslednych par stran "hadania sa" 😉 😀 😀 😀 😀 o skodlivosti mmr vakciny a mozem vam povedat ze mate kazdy svoju cast pravdy je dokazane, ze ak dieta ma predispoziciu na napr. DMO (detsku mozgovu obrnu) autizmus ci ine neurologicke ochorenie mmr vakcina MOZE/ale nemusi byt spustacom. moj syn je autista, prisli sme cca v roku ci to ma suvis prave s ockovanim neviem posudit pred 10 rokmi sa to este moc nediagnostikovalo. ale dcerka po mmr vakcine mala problemy s chodenim a zabrzdila sa chodili sme po vysetreniach a vdaka BOhu rozbehla sa pomaly ale je na nej tiez vidiet ze je trosku "ina" mozno tam bude tiez autizmus ale zatial to neriesim nechcem sa trapit dopredu kym to nie je nevyhnutne. u syna sme preockovanie na mmr tento rok zrusli nedala som ockovat pre istotu nech sa mu nezhorsi stav. dokonca bol medializovany aj na sr jeden pripad taliana ktory mal zrdravotne problemy autizmus po mmr vakcine a bol sudom odskodneny myslim minuly rok. takze nieco v tom bude...
takze je len na vas ako sa postavite k ockovaniu svojich deti. ja ich mam vsetky zaockovane a nezvalujem vinu len na ockovanie a hadky nepomozu kazdy mate svoj kusok pravdy 😵 😵
@1nany1 Tak niečo o nepotvrdení súvislosti MMR-autizmus. Mohol by si napísať na revanš, kedy tie NÚ, konkrétne autizmus Vaša lekárka zapísala do karty a hlásila úradu, aby som mohla porovnať štatistiku NÚ za daný rok.
Článok pokračuje, treba si kliknúť na "Pokračování"...
https://sidonius.signaly.cz/1206/ockovani-a-aut...
A ešte niečo od nás:
http://www.uvzsr.sk/index.php?option=com_conten...
@kvieta Mohla by si mi odpovedať, prečo sa BCG vakcína stiahla "kvôli dosiahnutiu dlhodobého nízkeho výskytu TBC" a stále sa očkuje:
- proti záškrtu, ktorý v SR nebol zaznamenaný VOBEC za posledných vyše 30 rokov?
- proti poliu, ktorá nebola zaznamenaná v SR VOBEC za posledných vyše 30 rokov?
- proti osýpkam, ktoré majú dlhodobý výskyt pod 0,1 zo 100000 obyvateľov?
- proti mumpsu, ktorý majú dlhodobý výskyt pod 0,2 zo 100000 obyvateľov?
(toto je aspoň pár príkladov, aby som ťa príliš nezaťažovala).
Ďakujem vopred za odpoveď, určite to bude zaujímať veľa ľudí, ktorým to nie je jasné tak, ako mne.
@kacena4 Veľmi si cením Tvoj príspevok. Ja som tiež čítala, že očkovanie môže byť spúšťačom, ale to môže byť v tom istom čase, skôr, alebo aj neskôr niečo iné. Máš pravdu a som prekvapená, že je niekto, koho sa to priamo týka a má na tento problém takýto pohľad. U Teba by asi ani očkovanie nemuseli odporúčať, či ako to bolo?
@nae Mňa doráža ten mumps a osýpky, na ktoré naša generácia vôbec nebola očkovaná a nikto nás nikdy nedesil katastrofickými scenármi. A to už radšej nespomínam hemofilové infekcie, kde hemofila má v sebe skoro každý jedinec, čo potvrdí väčšina lekárov, a ak je aj nález pozitívny väčšinou nie sú potrebné ani antibiotiká. 😉
@kvieta syn dostal pre 2 tyzdnami predvolanku na preockovanie ale prisli sme podpisala odmietnutie a sli sme domov dcerku zatial neriesim ked to bude aktualne uvidim podla stavu. este som zabudla dodat, ze detom sa vacsinou prejavi autizmu zacinaju prejavovat v obdobi (su najviac badatelne) ked sa ockujem mmr vakcinou a tak s ato casto pripisuje prave jej
@1nany1 nie je modre je to moja vlastna skusenost - casto tu pisu maminy ktore nemaju skusenosti a obvinuju sa navzajom kto je za a kto proti v ockovani ale maju LEN male deti a menej skusenosti hoci hordy nastudovanych info. ja ockujem ale davam pozor co a ako nie som proti ockovaniu. ak by som mohla dam zaockovat deti aj proti ovcim kiahnam skoncili sme v nemocnici s 2 detmi vo velmi zlom stave na liekoch a s dozivotnymi jazvami aj na tvari u dievcatka takze suto vsetko moje vlastne skusenosti 😖 😖 ☹
@kvieta to som nevedela ze sa da aj takymto sposobom ja som doky povedala, ze nedam lebo je autik a preto a tiez az dodatocne som sa dovzedela, ze som u nej nic nemusela podpisovat predsa ma nik nemohol donutit 😉 ale co uz ked som poctivka a ked raz poviem nie tak si za tym stojim a aj to podpisem a no pokuta... najvyssia je tusim 330€ za zdravie dietata mi to stoji ak mi naparia najvyssiu podstatne je ci po nej ma budu znova nutit ist na preockovanie a hrozit mi dalsou pokutou ale ako som hore pisala kym to nie je aktune neriesim takeho veci mam kopu inym problemov ako sa bat dpredu co keby ... s uradnikmi ale dobre vediet budem sa tym ohanat na sude 🙂
@nae
Akčný plán na elimináciu osýpok, rubeoly a kongenitálneho rubeolového syndrómu v európskom regióne Svetovej zdravotníckej organizácie do roku 2015
http://www.uvzsr.sk/index.php?option=com_conten...
@kacena4 Na Slovensku existujú Očkovacie strediská v každom regióne, kde sa môžeš objednať a konzultovať vhodnosť očkovania pre dieťa, ktoré malo, alebo je predpoklad, že môže mať NÚ po očkovaní. Viac info na
https://www.modrykonik.sk/skupina/1838/?page=3
Možno ešte nebude neskoro a pokute sa vyhneš a budeš vedieť aj pri druhom dieťati, ako postupovať. Skús, za to nič nedáš.
@1nany1 nechcem byt hnusna a podpichovat ale vzhladom na to ze si odporcom ockovania a si zaregistrovana len dnes na MK mas dost dobry prehlad kde sa ake temy nachadzaju a mam skusenosti ze je tu dost podryvacov co hladaju maminy ktore su na vazkach ohladom ockovania svojich deti. prepac za moj nazor ale keby niekto chcel vediet ci ockovat alebo nie najde si danu temu tu bola otazka o skusenosti s danym konkretnym pripadom nie ci vo vseobecnosti ockovat alebo nie. prepac neuraz sa
@kacena4 Chapem tvoju obavu ked máš autisticke dieta a pre takéto deti je tu kolektivna imunita.Autictické dieta má aj ine zdravotné problemy očkovanie by mu určite mohlo zhoršit stav.A tvoj pediater vám nedal výnimku?má tvoje dieta aj epilepticke záchvaty?čitala som že autizmus sa vyskytuje viacej u surodencov narodených krátko po sebe.Vidim že si profesionálna matka.Krásne povolanie ale určite aj velmi náročné.Máš moj obdiv.

@1nany1 Ja točim o mmr vakcine a o čom točiš ty moja?