icon

Očkovanie vakcínou rubeola, mums, osýpky po predošlých komplikáciach

iwesska
10. máj 2012

Mile mamicky,

Na uvod by som rada upozornila adminov, aby nezamykali tuto temu, nakolko nie je zalozena za ucelom ziskania informacii o MMR ockovani vseobecne, ale je to o konkretnych komplikaciach s predchadzajucou zivou vakcinou BCG a jej dopadoch na MMR ockovanie, co v teme o MMR nezistim, lebo je az prilis vseobecna. Dakujem za pochopenie.

A teraz k podstate diskusie...Pomaly sa nam blizi termin ockovania MMR vakcinou, kedze nase dietko dovrsilo 15.mesiac. Avsak, iba teraz sme boli zaockovany 3.davkou Hexy + Prevenar z dovodu posunu celkoveho ockovania po komplikaciach s BCG vakcinou. Nam nehnisalo ramienko ako vacsine deti, ale lymfaticka uzlina v oblasti klucnej kosti sa nam zvacsila na velkost 2x1,5cm ☹ Malemu to bolo viditelne volnym okom. Nasledovali sona a pravidelne kontroly na kalmetizacii, kde musime chodit pred a po kazdom ockovani, nakolko nikto nevie, ako ta lymfaticka uzlina moze opatovne zareagovat. Syn ju uz ma sice mensiu, tak 1x1cm, ale stale tam drieme. Zatial ju staci sledovat, ale ak by sa velmi zvacila musi okamzite von ☹ Nakolko tuto komplikaciu sposobila ziva vakcina, obavam sa ockovania dalsou zivou vakcinou MMR. Zvazujem odmietnutie po dohode s lekarkou z kalmetizacie. Dovod, preco som zalozila tuto diskusiu, je ten, ze by som chcela poznat aj skusenosti inych mamiciek, ktorych deti mali komplikacie po BCG a napriek tomu sa rozhodli pre ockovanie MMR, ako to deticky zvladli. Ci nemali neprimerane reakcie kvoli predoslym komplikaciam so zivou vakcinou. Budem vam velmi vdacna za vase nazory a skusenosti.

kvieta
23. mar 2013

@nae A ešte to TBC: Rómske detičky v Poprade majú nariadené povinné očkovnia proti TBC, pretože sa tam vyskytli prípady tuberkulózy.
viac: https://www.modrykonik.sk/skupina/1838/?q=v+pop...

kacena4
23. mar 2013

@stanislava2 syn je inak "zdravy" zachvaty nema mame aspergera za co Bohu dakujem je to najlahsia forma ale aj tak je narocny dcerka po roku nema nabeh ale zato ta najmensia sa tak "javi" uvidime baby su ine ako chalani 😉 a dakujem za povolanie je fakt krasne

1nany1
23. mar 2013

@kacena4. Ja sa nemam preco urazat ja tu nikomu neprikazujem neockovat alebo ockovat,diskusia sa jednoducho zvrtla az sem a ja som len odpovedala,to co som napisala je cisto moj nazor a postoj k danej teme alebo problematike a kazdy ma snad svoj rozum a vie sa sam rozhodnut co si zvoli a co si precita a ci stym dotycnym bude suhlasit alebo nie....

nae
23. mar 2013

Takže toto má byť ok:
"Očkovanie proti tuberkulóze má svoje opodstatnenie najmä v krajinách s vysokým rizikom šírenia tohto veľmi závažného ochorenia. Tuberkulóza z celosvetového hľadiska predstavuje jeden z najväčších problémov ľudstva. Podľa Svetovej zdravotníckej organizácie (SZO) asi 2,8 milióna osôb ročne umiera na choroby priamo alebo nepriamo súvisiace s tuberkulózou. Podľa SZO sa plošné očkovanie odporúča zrušiť v tom prípade, ak je chorobnosť nižšia ako 12 prípadov na 100 000 obyvateľov v danej krajine. Na Slovensku pozorujeme v posledných rokoch klesajúci trend výskytu tuberkulózy a kritérium SZO sme dosiahli v posledných dvoch rokoch."

Ale toto už nie je ok:
"Na Slovensku možno situáciu vo výskyte osýpok a rubeoly hodnotiť ako priaznivú. Pred zavedením očkovania dosahovala chorobnosť 200 – 700 na 100 000 obyvateľov. Od zavedenia očkovania (rok 1969) bol zaznamenávaný postupný pokles chorobnosti na osýpky až nulové hodnoty. Posledný autochtónny prípad osýpok v SR bol v roku 1998. V súčasnosti sú evidované už len importované prípady tohto ochorenia (rok 2011 – 2 prípady).(...)V dôsledku očkovania sa na Slovensku znížila chorobnosť takmer na nulové hodnoty. V roku 2007 boli hlásené posledné dva prípady rubeoly u 0-ročných neočkovaných detí. "

Nedaj sa vysmiať, toto je naozaj trochu trapas...
zdroj: obľúbené uvzsr.sk

O záškrte a poliu nič nebude?(síce je to mimo tému, tak prosím do IP)

Dobrú noc.

kvieta
24. mar 2013

@nae Na tej stránke nájdeš odpoveď aj na to. WHO tie ďalšie očkovanie odporúča, TBC nie. Už si sa s tým určite stretla, inú odpoveď Ti nedám🙂
Nie je to až tak mimo tému, sú tu iné príspevky, ktoré sú ďaleko od témy...

nae
25. mar 2013

@kvieta
Takže ešte raz:
" Podľa SZO sa plošné očkovanie odporúča zrušiť v tom prípade, ak je chorobnosť nižšia ako 12 prípadov na 100 000 obyvateľov v danej krajine. " (citácia sa týka asi len TBC?)

Zo správy, ktorá zhŕňa plnenie plánu WHO u nás:
"Dôsledným plnením Národného imunizačného programu sa podarilo vacsmu z prioritných cieľov v Slovenskej republike dosiahnuť. Slovensko patrilo medzi prvé štáty na svete, ktoré dosiahli elimináciu detskej obrny, a to 40 rokov pred jej dosiahnutím v rámci Euroregiónu SZO. V roku 2002 bola potvrdená eradikácia detskej obrny v Euroregióne SZO, vrátane Slovenskej republiky. Realizáciou systematického celoplošného očkovania sa podarilo eliminovať na územi Slovenskej republiky tak závažné infekcie ako záškrt, tetanus detí a mladistvých a u ostatných ochorení imunizačného programu sa ich výskyt výrazne redukoval. Od roku 1998 s výnimkou troch ochorení v epidemiologickej súvislosti s importovanými prípadmi osýpok u utečencov v azylových zariadeniach Slovenskej republiky a dvoch prípadoch importovaných osýpok sa ochorenie na osýpky nezaznamenalo.
U ostatných ochorení preventabilných očkovaním sa chorobnosť pohybuje na veľmi nízkych
až nulových hodnotách. K významnému poklesu chorobnosti na vírusovú hepatitídu typu B došlo od zavedenia pravidelného povinného očkovania dojčiat proti vírusovej hepatitíde typu B v roku 1998. Jediné ochorenie, u ktorých sa zaznamenal nárast je čierny kašeľ."

Opakujem, prečo sa neberie toto do úvahy, prečo sa stále očkuje proti poliu, záškrtu, a pod., keď tak úžasne plníme plány WHO, dokonca tieto plány predbiehame? Naozaj som na toto odpoveď nenašla, a to som prelúskala viacero článkov z daného zdroja.
Si dosť inteligentná, že chápeš jedno - nemá to logiku, nemá, jednoducho nemá. Bodka.
Chýba mi tu nejaká časová a príčinná súvislosť. 😎

zaskar
25. mar 2013

na to je velmi jednoducha odpoved:

pricinna suvislost => nizke platy lekarov => naozajstne peniaze na zivot zarabaju cez lieky, zdimanie poistovni a danoveho poplatnika( mna, teba, kvietu ,etc) aj ked ochorenia neexistuju( farmaco vazalstvo ) pozri sa na akych autach a v akych domoch ziju, na to by im nestacili ani 4 atestacie, primariat, docentura a nocne sluzby..

casova suvislost => robme to dlho ,kym sa da, robia to vsetci od cias Zajaca ktory odchadzal na post ministra z pozicie majitela distribucnej spolocnosti TatraAlpine tak ako jeho nastupcovia p. Uhliarik (pfizer, sanofi ) a teta co presla cez vsetky poistovne (spolocna, vseobecka ,dovera) a vie ako z limitov vymackat co treba a ako sa cez limity daju likvidovat nepohodlne ambulancie....( to iste valentovic) ved na toto netreba mat ani maturitu a je jasne o co sa hra 🙂)

kvieta
26. mar 2013

@nae Pozri sa napr. na výskyt detskej obrny v Nemecku - je to od nás na skok...
http://www.post-polio.org/ir-ger.html
Myslíš, že je rozumné neočkovať pri takých číslach? Predsa sa len inak šíri ako TBC, vieš, že stupeň nákazlivosti je vyšší, platí to aj o tých ostatných ochoreniach, ktoré si spomínala. Počet ochorení je určite iba jedným z viacerých kritérií, ktoré sú podmienkou pre zrušenie očkovania, keďže choroby nemajú rovnaký charakter, to je logické, nie?

kvieta
26. mar 2013

@kvieta Ešte niečo o odporúčaní pre tbc vakcínu.
http://www.health.gov.au/internet/main/publishi...

Tu je to pre všetky choroby
http://www.who.int/immunization/policy/Immuniza...

Ale asi stačilo, aby nám admini nepohrozili. Síce, toto aspoň súvisí s očkovaním, nie je to rozoberanie ekonomickej situácie na SK, ani podsúvanie žiadnych svetových ekonomických konšpirácií 😀 😀 😀 😀 😀

zaskar
26. mar 2013

prvy link mi nejde, to je ta ista who co v 2009 falsovala data z mexika a vyhlasila pandemiu na h1n1 a zaplavila planetu neotestovanou a neucinnou vakcinou ( ktora viac skodi ako pomaha)(aj Slovensko) od vyrobcu ktoreho velky akcionar bol zakladatelom who ? to nie je konspiracia ale fakt, nakazilo na slovensku 490 ludi (0,1 ) percenta populacia a zomrelo 20 u vacsiny boli pritomne ine ochorenia 🙂

kvieta
26. mar 2013

Neviem, prečo neide, pridám ešte raz ten 1. link z predchádzajúceho príspevku
http://www.health.gov.au/internet/main/publishi...

kvieta
27. mar 2013

Príspevok od zaskara zo Včera o 15:13 je nepresný, skreslený a zavádzajúci. Kto sa chce o tom dočítať viac https://www.modrykonik.sk/skupina/1838/

nae
27. mar 2013

@kvieta
1. V tom odkaze sú data len do roku 2001.
2. Za posledných 20 rokov teda v Nemecku počet prípadov polia - 11 ks, úmrtí - 0 ks. Takže áno, myslím, že očkovanie je zbytočné.
3. Nemecko: "Díky systému surveillance (dohledu) výskytu infekčních onemocnění dosahovala v roce 1996 proočkovanost populace 80% vůči záškrtu, tetanu a dětské přenosné obrně, více než 70% vůči nákazám Haemophilus influenzae typu b, 75% vůči spalničkám a příušnicím, 35-60% vůči zarděnkám a 45% vůči dávivému kašli. I když dnes je proočkovanost vyšší, přesto Německo nedosahuje našich výsledků. Důvodem je nižší ochota rodičů nechat své děti očkovat."
Divím sa, že tam niekto vobec jazdí, že áno...Podľa vašich obľúbených teórií sú tam epidémie na spadnutie.

4. K tomu odkazu doporučených očkovaní podľa WHO: "Country specific schedules should be based on local epidemiologic, programmatic, resource and policy considerations."
Pre SR zrejme zase tradične neplatí...

5. "Počet ochorení je určite iba jedným z viacerých kritérií, ktoré sú podmienkou pre zrušenie očkovania, keďže choroby nemajú rovnaký charakter, to je logické, nie?"
A čo je doležitejšie, ako počet (incidencia) daných ochorení pre danú krajinu? Respektíve ktoré sú ďalšie kritériá? Choroby nemajú rovnaký charakter, samozrejme, ale ani očkovanie proti nim - napríklad BCG vakcína nechráni voči každému typu TBC.

zaskar
27. mar 2013

@kvieta prepac bolo ich 493 , takze je to este menej....🙂
Vírus A H1 N1 z hľadiska zloženia pozostáva z génov 3 typov influenzy. Tieto tri druhy vírusov spolčiacich sa pod hlavičkou H1 N1 pochádzajú tentokrát z odlišných geografických oblastí- kontinentov. Je treba k tej zaujímavej génovej kombinácii ešte dokonca dodať, že 4-8% genetického materiálu RNA vírusu A H1 N1 je úplne neznámeho pôvodu. Aj tieto skutočnosti nám otvárajú diskusiu o tom, či za jej vznikom nie je náhodou ľudská ruka. To už nechám na každého čitateľa.

V súvislosti s mortalitou na aktuálnu pandémiu dovoľte ešte zopár dôležitých číselných údajov. V USA sa úmrtnosť na vírus A H1 N1 pohybuje aktuálne na úrovni 0.1%, čo je totožné so sezónnou chrípkou. Len pre porovnanie v roku 1918 počas španielskej nádchy daná úroveň bola až 2–5%. V celosvetovom meradle daný porovnávací základ je 0.1 %. na sezónnu chrípku a 0,007 až 0,045 % na A H1N1, v Európe septembrové údaje hovoria o úrovni 0,002% úmrtnosti z celkového počtu nakazených dotyčným vírusom A H1 N1. Je evidentné, že chrípkový vírus A H1 N1 z hľadiska závažnosti v porovnaní so sezónnym nenaplnil hroziace očakávania. Vyhlásenie pandémie a apel na jej závažnosť zo strany WHO vo svetle týchto údajov bolo nepochybne podmienené buď preventívnou opatrnosťou organizácie alebo ekonomickými záujmami “pomôcť” k dodatočnému zisku farmaceutickým firmám. Nech si každý vyberie podľa vlastného uváženia. Len doplním, že v už v júli 2009 Americký úrad pre prevenciu a dohľad nad ochoreniami pozastavil svoju činnosť v testovaní výskytu A H 1 N1 u nakazených jedincov. Aj to neskôr prispelo ku skresľovaniu = navyšovaniu údajov o novom výskyte A H 1 N1. Podľa pátrania CBS TV v USA sa napr. na Mexiku blízkej Floride za ostatný čas potvrdil vírus A H 1 N1 len u 17% pacientov s tzv. chrípkovým typom ochorenia. Čísla proste nepustia.

Napriek mediálnej hystérii sa ani na Slovensku údaje výrazne z hľadiska celkového pomeru nelíšia. K aktuálnemu dňu sa registruje 17 úmrtí, kde sa detektoval vírus A H 1 N1. Pre ucelenú informáciu na Slovensku ročne umiera na následky sezónnej chrípky cca. 1200 pacientov. Presné štatistiky sa v tomto smere nevedú, keďže väčšinou ide o starých ľudí, pacientov v konečnom štádiu rakoviny, chorých s vážnymi komplikáciami. Toto číslo je dokonca vyššie než celkový počet 860 pacientov doteraz nakazených vírusom prasacej chrípky na Slovensku. Už spomínaných 17 úmrtí na Slovensku na A H1 N 1 v porovnaní s potvrdenými 2618 úmrtiami v priemere za štyri mesiace v Maďarsku na následky vedĺajších účinkov predpísaných liekov tiež vyznieva kuriózne

a aby som to spresnil za zalozenie who lobovali hlavne rockefelerovci a rotschildovci... kazdy si vie dogooglit v ktorych farma firmach maju pazure, zacal by so Bayerom , Sanofi, IG farben, Basf, Agfa, Dupont....pokracoval by som vplyvom v gsk atd 🙂)) konspiracia je konspiracia... ale fakty su fakty...a
kazdy nech si veri comu chce 🙂) konspirator je ten co strasi obrnou a mumpsom a nie ten co povie ze who zakladal rockefeller, lebo to je fakt 🙂) tak isto ako ovlada media, medical, banky .....ale mozno je to uplne inak a pandemia tu naozaj bola akurat ( pouzijem slova profesora dluholudckeho) nikto ju nikdy nevidel a nezaznamenal " 🙂)

kvieta
27. mar 2013

Mohli by sme sa tu znova ohadzovať linkami a nakoniec by admin tému zamkol, ako to už bolo. Ak má niekto záujem dozvedieť sa viac o veciach, ktoré tu boli spomínané jednou aj druhou stranou, zistiť, či očkovať hoci aj spomínanou MMR pri predošlých komplikáciách, alebo nepriaznivom zdravotnom stave, odporúčam info a diskusiu na https://www.modrykonik.sk/skupina/1838/, pretože v diskusiách ako je táto to nakoniec speje do "kto z koho", poniektorí hrajú divadielko viacerých osobností a do toho sa znovu vtiahnuť nenechám, nemá to zmysel. To si rovno môžem prečítať tie stopnuté diskusie - Ide pieseň dokolááááá 😎 😎 😎 😎 😎

nae
27. mar 2013

Do spomínanej skupiny nemám ja osobne záujem vchádzať, pretože to, čo sa tam prezentuje a propaguje, nie je v súlade s mojim morálnym kódexom.
Ok, nechám tu moje príspevky, otázky a podnety na zamyslenie nezodpovedané, možete si debatovať tam medzi sebou. Možno náčelníčky poznajú odpovede. Nazdar 😎

pectore
28. mar 2013

nad moralnym kodexom by sa predovsetkym mala zamysliet skupina ktora zastava nesuhlas s povinnym očkovaním..... pretože je rozdiel bojovat za slobodnu volbu v ockovani ... co je predovšetkym legislativna otázka ....čo mimochodom zastávam aj ja... a očierňovať očkovanie od A po Z ...polopravdavi , kopirovanim subjektívnych nazorov s blogu na blog, kopirovanim americkych neočkovacich propagand....v ktorých je polovica zdrojových linkov nefunkčných..alebo ak sa aj človek dopracuje ku zdroju je až zhrozeny s toho kolko toho preložený článok neobsahuje..... Je to velmi vážna téma na to, aby sa o nej podávalo z vašej strany tolko neuplnosti , zavadzaciek, domnenok....A nasa tema predovsetkym bola zalozena ako odpoved na vase až "nemoralne" očiernovanie očkovania........ rozdiel je vsak v tom že pre niektorých z vás je očiernovanie očkovania chlebodarna cinnost ako napr pan manof .... a my sa tomu venujeme vo volnom čase ....

pectore
28. mar 2013

@nae ja ti odpoveim preco sa ockuje proti zaškrtu ci osypkam aj ked je ich výskyt nízky...pretože naša generácia este v pohode...ale predstavsi že bude jedna cela generácia neočkovana.... a ani nikto nebude mat protilatky pretože choroby sa nevyskytovali.... predstav si čo sa stane ak sa niekto nakazy....a garantujem ti ze ak bude plne vnímane obyvatelstvo že sa to skor či neskor stane pri vysoko nákazlivých chorobach stači jeden nakazený s afriky.........Ja ti to trocha napoviem čo by sa mohlo stat kedže tieto choroby často spôsobuju komplikácie a liečba niektorých z nich je zalozena len na potlacani symptomov...pretoze lieky NEEXISTUJU... ....

Osýpky: - Zápal pľúc: 1 z 20

- Encefalitída: 1 z 2000

- Smrť: 1 z 3000

bratislava by pri tých čislach mohla mať až 140 mrtvych (predovsetkym malých deti)

Mumps: -Encefalitída: 1 z 300

Rubeola: -Vrodený rubeolový syndróm: 1 zo 4, (ak sa žena nakazí v ranom tehotenstve)

Záškrt - Smrť: 1 z 20

Tetanus – Smrť: 3 z 100

Čierny kašeľ - Zápal pľúc: 1 z 8

-Encefalitída: 1 z 20

-Smrť: 1 z 20

Dobrovolnost ano ..ale nie prestat očkovat proti vsetkému a všetci...

kvieta
28. mar 2013

@nae Trošku herectva si teda tiež dala teraz. Morálny kódex... mne je napr. proti srsti zúčastňovať sa diskusie, v ktorej si v pohode mení nicky niekto, kto je tu iba na to, aby stále víril hladinu a vnášal do diskusií, polopravdy, posmešky, napätie a pod. Toto nie je u mňa v súlade s morálkou, nie len mojou, ale všeobecne. Mal by ísť radšej lyžovať, kým ešte je nejaký sneh, schladiť hlavu...
Ak nechceš pre info do skupiny, je to Tvoja vec, len mi je divné... tu s nami si ochotná diskutovať, tam nie. Tak Ti podľa toho záleží iba na mieste, nie na spôsobe.

abbey1
28. mar 2013

@pectore Tieto čísla si vzala kde?

petruci6
28. mar 2013

to kto vam povedal,ze vas ockovanie chrani pred spominanymi chorobami?? nebudte naivny!!

pectore
28. mar 2013

@abbey1 www.quackwatch.com ..s tejto stránky...

petruci6
28. mar 2013

@iwesska pokial ste mali akekolvek neziaduce ucinky po ockovani co ste mali,tak vam nemali ani len nukat dalsie ockovanie to za prve,za druhe uznali tie neziad ucinky? zapisali ich do karty? pokial ano/na SR ojedinele/ mas pravo odmietnut kazde dalsie ockovanie,kt by mohlo vazne poskodit zdravie tvojho dietata a za druhe NIKDY sa nemaju ockovat 2 vakciny naraz ako to u nas bezne robia Hexa+Prevenar,musia mat casovy odstup,inak hrozia vazne zdravotne komplikacie dovtedy zdraveho dietata,nieco si o tom nastudujte,ale kazdopadne neockovat a zbavit telo toxinov homeopatikami,kt uz v sebe ma po predoslych ockovaniach, MMR moze uz v oslabenom imunitnom systeme narobit tolko zla,ze moze mat dozivotne nasledky

nae
28. mar 2013

@pectore Opakovane ťa vyzývam, aby si napísala, kto konkrétne pána Manofa platí. Pretože tieto tvoje obvinenia sú len tvojou hysterickou predstavou a nie pochopením reality. Pokiaľ uvedieš, kto konkrétne platí pána Manofa a prípadne aj ostatných, budem ti vďačná (prvý a poslednýkrát v živote 😉 )
Keď sa tak vehementne a neustále biješ za pravdu a korektnú informovanosť, odpoveď na túto moju opakovanú otázku pre teba nebude najmenší problém.

pectore
28. mar 2013

@nae hocikto mu zaplati... koho zlanarí a presveči polopravdami o očkovani.... vešanim čisla učtu po forach či pytanim 2% s dani ... či ma pan manof aj nejaké zamestnanie? Alebo neočkovacia kampan je jeho hlavnou pracovnou náplnou...pretože ak je jeho hlavnou pracovnou naplnou ...tak zaraba nna ľudoch a ich dovere... 😉 a nema čo zavidiet pharma firmam... bo je taky isty len v mensom...

nae
28. mar 2013

@pectore Pre mňa je smerodatné toto (z príbalovej info k Priorixu):

Frekvencie sú hlásené ako:
Veľmi časté: ≥ 10 %
Časté: ≥ 1 % až  39,5 °C (rektálna) alebo > 39 °C (axilárna/orálna)

Kategória frekvencie pre nežiaduce reakcie bola obvykle podobná pre prvú a druhú dávku vakcíny. Výnimkou bola bolesť v mieste vpichu, ktorá bola „častá“ po prvej dávke vakcíny a „veľmi častá“ po druhej dávke vakcíny.

Počas postmarketingového pozorovania boli v časovej súvislosti s očkovaním Priorixom ďalej hlásené nasledujúce reakcie:
Infekcie a nákazy: Meningitída
Poruchy krvi a lymfatického systému: Trombocytopénia, trombocytopenická purpura
Poruchy imunitného systému: Anafylaktické reakcie
Poruchy nervového systému: Transverzálna myelitída, Guillainov-Barrého syndróm, periférna neuritída, encefalitída
Poruchy kože a podkožného tkaniva: Multiformný erytém
Poruchy kostrovej a svalovej sústavy a spojivového tkaniva: Artralgia, artritída
Celkové poruchy a reakcie v mieste podania: Kawasakiho syndróm

V zriedkavých prípadoch nie je možné vylúčiť ochorenie podobné príušniciam so skrátenou inkubačnou dobou. V jednotlivých prípadoch bol po očkovaní kombinovanou vakcínou proti príušniciam, osýpkam a rubeole hlásený prechodný, bolestivý opuch semenníkov. V zriedkavých prípadoch bol po očkovaní Priorixom hlásený syndróm podobný osýpkam.
p.s. v americkej mutácii je uvedený nú aj diabetes mellitus, kto bude mať záujem.
p.s.2:
Zabudla si dodať aj také info, že: "Nejtěžší formy onemocnění jsou pozorovány u podvyživených dětí a i dnes bývají spalničky příčinou vysoké úmrtnosti dětí v rozvojových zemích. " (vakciny.net)
Nechcem tým znevažovať, že spomínané infekčné ochorenia nemožu priebehať bez komplikácií (tieto komplikácie však sposobujú pridružené bakteriálne infekty).
Podľa vašej obľúbenej teórie sa komplikácie určite vyskytujú u detí "s nejakým skrytým problémom" 😎

@kvieta V skupine, kde moderátorky podporujú (aj iniciujú) "hecovanie" jednotlivých názorových strán, tam, kde znevažujú objektívne nú po vakcinácii, a podobne, nemám chuť diskutovať, ani sa zapájať. Nepotrebujem to k životu, radšej trávim čas... inak 😉

nae
28. mar 2013

@pectore Kto je "hocikto"? Nie si schopná odpovede, len osočovať a fantazírovať. Ako tradične.

kvieta
28. mar 2013

@nae Na hecovanie tu boli a budú - asi - iní a Ty to vieš, myslím si teda, že vieš.

bobocka
28. mar 2013

@pectore myslim si,ze o praci a zivote manofa vies zalostne malo na to,aby si mohla taketo veci o nom verejne vyhlasovat.ty sa tiez angazujes na fore ohladom ockovania viac nez dost ,aj teba teda niekto plati?

pectore
28. mar 2013

vidim že reaguješ k veci.... každy ma iny smerodajny smer... 😀

moderatorky "nehecuju" ale nachavaju priestor na vyjadrenie nazoru aj pre aj proti.... stym že je skupina smerovana k povinnemu ockovaniu a jeho zmyslu.... nikto neznevazuje neziaduce ucinky...akurat že sa na ne pozerame skepticky...a nie štýlom že ked dieta v noci nespy tak je to z očkovania, ked si kychne tak je to z ockovania...ked neje tak je to z ockovania.... to mi pride ako neobjektivne a zavadzajuce....

ja tu prilozim radsej link na ten pribalovy letak..pretoze si si to krasne zhrnula... 😉 http://www.gsk.sk/pdf/spc/Priorix_SPC_september... alebo http://www.zdravie.sk/liek/14296/priorix-plv-io... ... pre porovnanie taky rovamycine... http://www.zdravie.sk/liek/15326/rovamycine-3-m... ...atak by sme mohli prechadzat kazdy liek a jeho neziaduce ucinky...asi by sme boliprekvapeny s toho čo všetko ryskujeme jeho podanim.... no otazka je aj to čo riskujeme jeho nepodanim ...vsak.?