icon

Očkovanie vakcínou rubeola, mums, osýpky po predošlých komplikáciach

iwesska
10. máj 2012

Mile mamicky,

Na uvod by som rada upozornila adminov, aby nezamykali tuto temu, nakolko nie je zalozena za ucelom ziskania informacii o MMR ockovani vseobecne, ale je to o konkretnych komplikaciach s predchadzajucou zivou vakcinou BCG a jej dopadoch na MMR ockovanie, co v teme o MMR nezistim, lebo je az prilis vseobecna. Dakujem za pochopenie.

A teraz k podstate diskusie...Pomaly sa nam blizi termin ockovania MMR vakcinou, kedze nase dietko dovrsilo 15.mesiac. Avsak, iba teraz sme boli zaockovany 3.davkou Hexy + Prevenar z dovodu posunu celkoveho ockovania po komplikaciach s BCG vakcinou. Nam nehnisalo ramienko ako vacsine deti, ale lymfaticka uzlina v oblasti klucnej kosti sa nam zvacsila na velkost 2x1,5cm ☹ Malemu to bolo viditelne volnym okom. Nasledovali sona a pravidelne kontroly na kalmetizacii, kde musime chodit pred a po kazdom ockovani, nakolko nikto nevie, ako ta lymfaticka uzlina moze opatovne zareagovat. Syn ju uz ma sice mensiu, tak 1x1cm, ale stale tam drieme. Zatial ju staci sledovat, ale ak by sa velmi zvacila musi okamzite von ☹ Nakolko tuto komplikaciu sposobila ziva vakcina, obavam sa ockovania dalsou zivou vakcinou MMR. Zvazujem odmietnutie po dohode s lekarkou z kalmetizacie. Dovod, preco som zalozila tuto diskusiu, je ten, ze by som chcela poznat aj skusenosti inych mamiciek, ktorych deti mali komplikacie po BCG a napriek tomu sa rozhodli pre ockovanie MMR, ako to deticky zvladli. Ci nemali neprimerane reakcie kvoli predoslym komplikaciam so zivou vakcinou. Budem vam velmi vdacna za vase nazory a skusenosti.

pectore
28. mar 2013

@bobocka ja píšem len to čo som si zistila a to co som videla...ale kludne mi o nom mozes napisat niečo co neviem ale najskor do IP....

pectore
28. mar 2013

@nae hocikto su naivne matky a cele rodiny ktore mu te polopravdy zeru a prispievaju na jeho zavadzanie a neupne informacie... chces konkretnych ludi...zrob si anketu v nesuhlase... 😉

bobocka
28. mar 2013

@pectore uprimne je mi sumafuk ci ma manof z toho nieco alebo nie.mna to nezaujima,mna zaujimaju mne posunute informacie. a osobne si myslim,ze nik nestavia LEN na informaciach od manofa.on da proste cloveku cervika do hlavy,no rozhodnutie je na kazdom z nas.inteligentny clovek si totizto pred tak zavaznym rozhodnutim ako je ockovat ci neockovat zisti info z VIACERYCH a nie z JEDNEHO zdroja.inteligentny clovek si porovna pre a proti,NIKDY nejde ako ovecka s davom len preto,ze idu ostatni,tak pojdem aj ja.je jedno k akemu zaveru uz clovek pride,ci sa pre ockovanie rozhodne alebo nie,nemyslim si,ze ten nazor stavia LEN na odporucani a presvedceni manofa.

pectore
28. mar 2013

@bobocka ja netvrdim ze niekto na jeho nazoroch stavia..ale najdu sa aj taky.... ja vravim že nema co pharmafirmam vycitat ...bo je taky isty....len v mensom 😉 ...z viacerych zdrojov...z blogov? ....ktore kopiruju priaznivci neočkovania z domeny na domenu?....hocikto si spravy hoc jaku stranku o hocicom..a moze sa tvarit sebaviac doverihodne... To su tie viacere zdroje?.... pretoze ked sa dostanes k skutocne hodnotnemu zdroju ktory problematiku rozobera často v cudzom jazyku zostanes castokrat prekvapena.... s toho akou retorikou a hlavne co je tam napisane....

iwesska
autor
28. mar 2013

@petruci6 Vdaka za info, nevedela som, ze neziaduce ucinky z jednej vakciny mi umoznuju tym padom odmietnut dalsie ocko. Len ma mrzi, ze kym sa prislo na to, ze to je z toho, tak nasa Dr. mu veselo pichla Hexu + Prevenar, lebo mi tvrdila, ze podla vysledkov krvi to ma len bezne zvacsenu uzlinu. Vtedy som bola este blba, nezaujimala som sa tolko o ockovanie, lebo som netusila ake nasledky to moze sposobit. Mozem len dakovat vyssej moci, ze sa nic vaznejsie s tou uzlinou vtedy nestalo. Odvtedy sme boli pod sledovanim odbornej ambulancie, kde sa riesilo TBC ocko. Tam mu robili pred a po kazdej davke sono. Ale uzlina sa postupne zmensovala. Ked mal doockovane vsetky 3 davky tak ma Dr. uplne zabila vetou: "No, uzlina vyzera dobre, bali sme sa aby hlavne ta latka proti zltacke nesposobila zvacsenie, lebo mohla narobit sarapatu.." Tak do slaka s nimi! To mi povedia, po tom, co ho zaockuju? Povazujem to za vrchol drzosti zatajovat taketo info rodicom a preto MMR moje dieta urcite neuvidi.

petruci6
30. mar 2013

@iwesska rozhodla si sa spravne!

irenkask
30. mar 2013

@iwesska Tu si prečítaj čo spôsobujú vakcíny http://prozeny.blesk.cz/clanek/pro-zeny-pribehy...

Potom nech tu ktosi múdro radí očkovať , ale keď sa stane čosi tvojmu dieťaťu tak sa na teba vykašle, každá jedna. Treba čítať čo najviac článkov kde sú príbehy zo života a potom sa rozhodovať. Pretože to ti nepovie ani jeden lekár čo máš potom robiť. Ani nám to dodnes nepovedali keď po liečbe rakoviny ktorú nám spôsobilo povinné očkovanie nás chceli očkovať znovu.........
Veď títo lekári sa nevedia naučiť ani riadne diagnostikovať a za smrť detí boli odsúdení len dvaja .
Jedna adminka tu tiež propaguje očkovanie že jej dieťa je vraj zdravé a čo sa nedočítam v inej téme, že dieťa má zdravotné problémy ktoré sa vyskytujú po očkovaní. Ak ktosi túži po jedovatých prípravkoch nech sa páči, ale nech nenúti druhých .

prevenar
30. mar 2013

@iwesska to je uplna klasika, klamstvo , podvody, zatajovanie, zahmlievanie a obrovska davka neuveritelnej drzosti ..to su ich najoblubenejsie pracovne metody. ved si staci niekde pozriet obsah tych ich "odbornych kongresov" - tie odborne temy maju skutocne zaujimave nadpisy . - ako na rodicov, kt nechcu ockovat, ing. Fillo , internet a protivakcinacne hnutia , atd .. inak povedane , skolenia ako klamstva co najlepsie prezentovat , aby vyzerali ako pravda .

+ stale som nedosiel na co co su nabudeny ako elektrony 😀 ..ved kto chce byt CHRANENY nech ockuje ! kludne moze ktokolvek napichat do dietata celu paletu aj "povinne" aj nepovinne bez akychkolvek problemov . este mu aj zagratuluju . kto chce zaplnat alergologie, kozne ambulancie , ustavy pre autisticke deti a onkologie moze tak uplne slobodne konat, skutocne nikto mu branit nebude, prave naopak . ^^

ono, ten zisk z pokut sice nahradi vypalne , ktore mali zarobit na vakcine , lenze deti ostavaju zdrave a to je problem , kedze potom tento zdroj byt dozivotnym pacientom proste vyschne a to skrie evidentne kde koho ^^

pectore
30. mar 2013

samozrejme treba citat pribehy zo zivota.... pretoze to co povedala "jedna babka" ja viac ako roky výzkumu.... v tom članku nieje do kopy nič..."

irenkask
Odpoveď bola odstránená
kvieta
30. mar 2013

Nóóó, další duchaplný príspevok, raz nadáva do nacistov, teraz do p... Ďalší by najradšej vešal... dobrá sebranka, len čo je pravda a aj tí, čo tak veselo lajkujú tie príspevky s obsahom nenávisti a zloby si môžu gratulovať. Aj svojim deťom by ste toto lajkli? Aj na verejnosti by ste si tak veselo vyliali "duše"? Či akože bez mena mk znesie veľa, čo? A to nehovorím o tom, čo za poplašné správy tu viete podávať a do akých súvislostí ich spájať. Ešte aj babky korenárky v 13.storočí by sa vám vyrehotali do xichtu. A pozor, pripravme sa všetci na to, že o krátky čas aj každý sám seba skorumpuje a skonšpiruje 😎

stanislava2
30. mar 2013

Všetky normálne mamičky si preštuduju čo može neočkovanie sposobit ich detičkám.Akému riziku vystavia svoje deti aké ochorenia možu dostat a ako možu očkovanim svojich deti predist tragediam.Prosim vás nestrašte tu stále z autizmom rakovinou a inými hroznými chorobami.Samozrejme že poznam pripady ked dieta má takéto ochorenia a každy neštastny rodič hladá pričinu dovod.Kolko ludských životov očkovanie zachranilo?o to sa už malokto zaujima

nae
30. mar 2013

Za svojimi názormi si stojím aj verejne.
Ale pokiaľ sa niekto, ako Ivana a vy ostatné, stavia do role spasiteľky národa a stále dokola si melie svoje, tak amen tma, objektivita nula bodov, boxujete okolo seba buď náreky, ako je na vás každý zlý, alebo dehonestujete osudy iných, opakujete bludy a ste v tetanickom kŕči len pri vyslovení nicku manof. Ale ok, aj antireklama je reklama a čím viac vašich osobných útokov, tým častejšia aktualizácia takýchto tém, tým viac sú tieto témy o očkovaní na očiach. Takže vlastne vďaka 😉
Očkujte si všetko povinné, nepovinné, všetky svoje deti, psy, aj samé seba. Verte tomu, že budete chránené, čo viac vám ostáva. Nie je to žiadne hrdinstvo, každý niečomu veríme, že áno. 😎

latvia
30. mar 2013

@irenkask ktora adminka propaguje ockovanie a ma chore dieta?

irenkask
30. mar 2013

@latvia Nebudem odpovedať presne tak, ako si mi odpovedala minule ty. Nebudem si špiniť karmu určitými typmi, ktoré sú zaujaté proti trpiacim ľuďom. Aj keď si nejaká adminka tým ešte u mňa na cene nestúpneš a tieto vyšetrovacie metódy si nechaj pre súkmeňovkyne a to vymazávanie príspevkov je len pomsta nenávideným za to, že povedia pravdu.
Môžeš si vymazávať koľko chceš, je to normálne jasná nenávisť že som sa vyjadrila k tebe ako k lekárke a k tvojim vedomostiam o očkovaní a jeho následkoch.
Ty si plň svoje povinnosti tak, aby si sa nemusela raz hanbiť pred svojimi deťmi.
Zaujímavé že môj výrok bol vraj provokačný a ten pred ním a pod ním ďalšie dva zmazané neboli, napriek tomu , že sú doslova vulgárne a urážlivé, lebo ja tu nie som pre nikoho žiadna babka, tak si môžu nazývať tak akurát každá svoju mater.
ďalší príspevok si zase upravila len mne, takže zaujatosť riadna.
Ale nemysli si, že to vnímam takto len ja. Mne je to ukradnuté, všetka zlosť proti mne sa ti vráti späť.
Je to hnus do akého bahna sme sa dostali od revolúcie a že takéto niečo so súhlasom EÚ a podobných inštitúcií.
Bez urážky a dúfam že vieš prijať aspoň kritiku a nie jednať z pozície moci, lebo to dokáže každý.

latvia
30. mar 2013

@irenkask tvoja kritika je len tvoj subjektivny pocit.malokedy sem pridem, takze si nemysli ze to vsetko mazem ja. len k tomu. a pokial si tu adminku myslela mna, alebo nemam info o inej adminke ktora by mala chore dieta po ockovani, tak ta ziadam vysvtelit ako ja uz mam chore dieta. lebo ja chore dieta nemam.ak si myslela mna, tak jednoznacne zavadzas a klames o mojom dietati a tomu sa uz hovori osocovanie. takze si to chcem vyjasnit.

slniecko77
30. mar 2013

@irenkask zaraza ma kolko utocnosti, nenavisti a zloby sa nachadza v tvojich prispevkoch 😖
..ziadna z nas nemozeme za to co sa stalo tvojej vnucke

latvia
30. mar 2013

@irenkask tvoj prispevok voci mne bol velmi nepravdivy inac, ja nie som zaujata voci trpiacim ludom, to mi fakt krivdis, a nikdy som nikoho netlacila do ockovania, zato tvoja propaganda neockovania uz zacina naberat nenavistne obratky a vobec neviem preco.lebo ma niekto iny nazor?

irenkask
30. mar 2013

@latvia Viac sa nevyjadrujem a nemienim ti vysvetľovať to, čo na mňa špinia bonzáčky a je to tvoj subjektívny pocit že osočujem, nemám to vo zvyku a viac sa nevyjadrím nakoľko je to pre mňa ušitá provokácia. Je to jednanie ktoré nemá s demokraciou nič spoločné a považujem to aj ja za prenasledovanie.

latvia
30. mar 2013

@irenkask 😕 prenasledovanie?co je provokacne na mojej otazke? preco nechces odpovedat? ja si myslim ze si tymi vetami myslela moje dieta, preto sa mi nepaci ze takto klames. moje dieta nema ziadne nasledky po ockovani, je zdrave, ak mas potrebu hladat chore deti aby si tym upevnila svoju pravdu o ockovani, hladaj si fakt chore po ockovani a moje zdrave dieta z toho prosim vynechaj.

kvieta
30. mar 2013

Témy o očkovaní si tu zakaždým oživujú tí, ktorí s ním nesúhlasia, takže je do očí bijúce, kto potrebuje a za akú cenu, debatovať a vyostrovať debaty. Mne napr. tetanický kŕč nehrozí - som proti tetanu očkovaná a aj preočkovaná 😎
Hrdinstvom nie je ale ani to, keď niekto svojimi dohadmi straší ľudí a stavia sa do úlohy akéhosi spasiteľa národa. Je smutné, že žijeme v 21.storočí a takýmito aktivitami skupín ľudí, ktorých predstavitelia majú na tom osobný záujem, sa vraciame späť do stredoveku. Osobné útoky sú tu v drvivej väčšine zo strany odporcov očkovania voči očkujúcim, aj voči tým, čo i len náznakom prejavia záujem očkovať. Do diskusii by som sa nezapojila, keby mi nevadil práve spôsob, ako pretláčajú svoje názory. Existuje viac spôsobov, ako neočkovať, ak si to zdravotný stav vyžaduje, nie len odmietnuť očkovanie a čakať, či príde rozhodnutie o pokute, ale to sa od týchto ľudí nedozvie nikto. Tiež to o niečom svedčí.
Dokážu min. zdvojnásobniť prispievanie príspevkami niekoľkonásobnými nickmi, aby provokovali, zosmiešňovali a urážali. To je fakt "férové" prezentovanie názoru... Taktika za všetky drobné. Väčšina z nich nemá zverejnenú fotografiu a poniektorí aj zavádzajúce informácie v profile. A takéto charaktery ovplyvňujú rozhodovanie mamičiek o zdraví ich detí ☹

slniecko77
30. mar 2013

@irenkask vies na teba netreba "bonzovat" staci si precitat tvoje prispevky..srsi z nich nenavist a zloba, nazyvat niekoho nacistami a pod. je skutocne silna kava a teraz nemam na mysli dnesne prispevky..fakt ta staci citat a clovek si velmi jednoducho spravi obraz
..aj ludi co by v niektorych bodoch podporili povinnost ci nepovinnost ockovania svojimi prispevkami nadobro odradis 😒

zaskar
Odpoveď bola odstránená
irenkask
30. mar 2013

@slniecko77 Si mimo témy nikto ťa samozrejme nezmaže ale kádruješ na nesprávnom mieste, mňa nevyprovokuješ 😉 😉 😉
S tebou nekomunikujem, či si prišla na pomoc, pekne od teba. Mňa už neobťažuj a neoslovuj, ja som takisto nikoho neoslovila a dávam odkazy zo života a z tlače, tak že pa, dobre?

nae
Odpoveď bola odstránená
slniecko77
30. mar 2013

@irenkask mne nedalo zareagovat na tvoje arogantne spravanie..nikomu som neprisla na pomoc, nepoznas mna ani moje nazory na vec..je mi z teba smutno
..myslim, ze uz si dost "stara" na to, aby si sa vedela zmierit s rozdielnym nazorom ako je ten tvoj
..vies nazory sa daju vyjadrit rozne..ten tvoj sposob nie je zrovna najstastnejsi..nenavist zabija, vacsinou tych co ju vysielaju..je to velmi silna emocia, pozor na nu

irenkask
Odpoveď bola odstránená
irenkask
30. mar 2013

@slniecko77 Ďakujem za kritiku a teraz očakávam že tak ako si sa pustila do mňa objektívne napomenieš aj ostatné. Buď férová lebo sa ti to vráti ako bumerang.
Ináč ja neviem čo je nenávisť, ja som ju nikdy necítila , len ľútosť .

slniecko77
30. mar 2013

@irenkask nevidim, ze by niekto iny utocil podobnym sposobom ako ty..

irenkask
Odpoveď bola odstránená