Očkovanie vakcínou Silgard

mija51
15. jan 2014

Ahojte, mám 11 - ročnú dcéru. Rozhodujem sa , či ju dať zaočkovať vakcínou Silgard proti rakovine krčka maternice. Aký máte názor? Máte s tým skúsenosti, aké boli vedľajšie účinky? ďakujem

sissy27
15. jan 2014

@mija51 keď to začalo, tiež som sa nadchla, potom si prečítala pár článkov o očkovaní a neočkovaní a nadšenie odišlo tuším ešte rýchlejšie ako prišlo... navyše tá vakcína je na trhu krátko, či to má nejaký pozitívny efekt (okrem obrovských ziskov pre farmaceutický priemysel) rovnako ako prípadné následky, bude možné vyhodnotiť možno o 10 a viac rokov...a ja na svojej dcére takéto veci testovať nebudem 🙂 HPV je sexuálne prenosný, takže radšej sa budem snažiť vysvetliť dcére riziká bujarého sexuálneho života a budem veriť, že pochopí a bude voči sebe zodpovedná... nie, nebudem mať 100% istotu, že to pomôže, ale to nebudem mať ani po očkovaní 🙂

vefi89
15. jan 2014

rakovina je autoimunitné ochorenie, či zrovna narušením imunity ju nemôže dostať? 😕 ale to len moja úvaha

desszi
15. jan 2014

Jednoznacne nie. Je to jedna z najkontroverznejsich vakcin. O vedlajsich ucinkoch si najdes vela veci na nete - narkolepsia, zachvaty, poruchy plodnosti, vyhasnutie funkcie vajecnikov, smrt..... treba sa sustredit na prirodzenu prevenciu - oddialovanie prveho pohlavneho styku, vediet maximum o pohlavnych ochoreniach, ako sa prenasaju, ake maju rizika, ako sa pred nimi chranit. Vela sa rozpravat - o vztahoch, priateloch, partneroch.

mija51
autor
15. jan 2014

Dik za názory!! 🙂

siska53
15. jan 2014

@mija51 nazor mojej spoluziacky zijucej mimo SR,tuto vakcinu v ziadnom pripade,z dievcat su vraj pokusne kraliky a mnohe maju po nej velke komplikacie.
ja som,tiez nad tym,uvazovala. Povedal som si,ze ju dcere nedam,je sice este malicka,takze este sa jej to netyka, a cas ukaze,ale ved na prevenciu chodit bude,ako aj ja chodim.
takze ja by som,ju nedavala,kedze tam,prevencia mozna je.

paulina506
15. jan 2014

ja som bola ockovna touto vakcinou ked som mala tusim 18 /je to vhodne aj pre takto stare dievcata,ak este nemali prvy styk/. a nemala som ziadne komlikacie.momentalne cakam druhe dieta,takze ani neplodnost mi to nesposobilo.ale treba zvazit vsetky pre aj proti...ja tiez nie som uz velkym zastancom ockovania..

liana03
15. jan 2014

Ja som tiež zaočkovaná, a lekárka mi ju odporučila, žiadne vedľajšie účinky som nemala, a ani problémy, a očkovaná som bola rok po pôrode, mala som 28 rokov, keď mi ju dávali, a lekárka povedala, že teraz sa aplikuje už bez problémov do 45 rokov. Akurát, že je trochu bolestivá, ale to je zasa iba chvíľa.