icon

Očkovať alebo neočkovať?

calimero3w
18. sep 2018

Zdravím mamičky.
Mám veeeeelku dilemu. Pomôžte mi ju prosím vyriešiť alebo aspoň objasniť aby som vedela ako sa mám rozhodnúť.
Veľmi budem vďačná mamičkám ktoré, mi dajú na moju otázku odpoveď.
Zaujima ma maminka ktorá, dala zaockovat svoje dieťa a očkovanie málo zlý dopad na zdravie dieťaťa.
A potom ma zaujima mamina, ktorá nedala zaockovat svoje dieťa, ci je dieta viac choré alebo zdrave?
Kludne mi napíšte aj súkromnú správu.
Viem, ze je to citliva téma, preto dopredu prosim niektore mamičky, ktore chcú mňa alebo iné niakym sposobom odsudzovať, nerobte to prosim je to iba diskusia.😉✌️🙏

malinajahoda
19. sep 2018

@venusa85 aha, lebo už som jeleň z toho. Nevyznám sa v tom. Áno, 2 dávky mame za sebou. Pri 1 dávke mala dcérka horúčku 38,4 a pri 2 žiadny problém. Lebo sestrička vravela pri tej 2 dávke, že ďalšia o pol roka. Takže vy už máte za sebou MMR? Lebo čo tu čítam aké sú z toho následky, tak ani nedýcham. Práveže ja vo svojom okolí som nepočula o takýchto strašných dôsledkoch :(.

malinajahoda
19. sep 2018

@momoika moja a ten kde nájdem? Lebo pri 1 dávke mala dcérka horúčku 38,4 a pri 2 dávke nebol žiadny problém.

mogaa
19. sep 2018

Pri neočkovaní nejde len o nežiaduce účinky....Nežiaduce účinky môžu byť, nemusia, každé dieťa môže na očkovanie reagovať inak, lebo má inú bunkovú imunitu...Ak je bunková imunita slabá, môže organizmus po očkovaní zareagovať všelijako, ale rovnako všelijako môže zareagovať na hocaký vírus s ktorým sa stretne niekde v obchode, v škôlke.....Ak sa neočkované dieťa stretne s vírusom spôsobujúcim napr.čierny kašel alebo mums, takéto dieťa má väčšiu pravdepodobnosť že ochorie práve na toto ochorenie ako dieťa ktoré bolo očkované a s vírusom sa už stretlo(vo vakcíne). Treba si klásť nielen otázku či sa bojím NU ale aj otázku či sa bojím že moje dieťa ochorie práve na ochorenie voči ktorému by bolo relatívne chránené ak by bolo zaočkované. Bol tu príspevok že lekári nepriznajú že očkovanie je škodlivé lebo by tým utrpelo ich ego....Ja poznám niekoľko lekárok a všetky dali svoje deti očkovať a som presvedčená že ak by mali len náznak pochybností tak by neočkovali - ale všetky majú deti očkované.

malinajahoda
19. sep 2018

@momoika som si to stiahla. Potom v kľude prečítam.

malinajahoda
19. sep 2018

@venusa85
momoika
Tú 1 dávku očkovania nám odložila lekárka o 2 týždne, lebo mála veľmi málo vážila na to, aby bola zaočkovaná. Takže nám to posunula kvôli nízkej hmotnosti.

evelyn0303
19. sep 2018

@malinajahoda to je stále ešte to základné 🙂a v 15.m,ak bude zdravé,dostane MMR-mumps rubeola osýpky 🙂

malinajahoda
19. sep 2018

@evelyn0303 už rozumiem 🙂. Ďakujem 🙂. Vy už to máte isto za sebou podľa profilu som kukla 🙂. Aj vy máte z toho nejaké následky?

venusa85
Odpoveď bola odstránená
calimero3w
autor
19. sep 2018

@lucia147852 ďakujem veľmi pekne za všetky tvoje reakcie.. Malý ma 5. Mesiacov, 4 mesiace bol plno dojceni potom mi.plakal, takže som musela dokrmovat az napokon je na um ale dávam mu uz prikrmy. Vsetko varim, nekupujem hotové. Hovorí sa, ze ockovanie je kojenie. 🤗 ale keď mne sa uz nedalo kojit 😖

lucia147852
19. sep 2018

@calimero3w neboj sa robíš pre svoje bábätko vseho ako najlepšie vieš. Moja je tiež od cca 5.5 mrsysca na UM. Proste to mlieko nebolo. Aj keby sa na hlavu postavím. A ona bola hladná. Velky apetít mala. A je zdravá. Naozaj ma dobru imunitu. Základ si jej dala ☺️

ivkus
19. sep 2018

@mogaa pekne napisane nas neurolog ma tiez deti ockovane ale nie tu na SK ale chodi ako samoplatca do Rakuska ze zlozenie je uplne ina trieda ako u nas

chiara_elle
19. sep 2018

@calimero3w neda mi nespomenut maminku z jednej sukromnej skupiny - jej dcera po ockovani 1. davkou hexy (dovtedy cule babatko) zostala leziaca, handrova babika s tupym pohladom nevnimajuc okolie. Tusim, ze robila vsetko co bolo v jej silach (vratane konzultacii a terapii v zahranici). Bohuzial, v jej pripade je to nezvratne...

malinajahoda
19. sep 2018

@venusa85 mne tiež sestrička dala akúsi brozurku. Kuknem to a napíšem ti potom. A ďakujem 🙂.

brisilda
19. sep 2018

kazdy organizmus je iny, kazdy inak reaguje ... nebudem pisat ci ockovat alebo nie no napisem len ..... nastuduj si prib. letak , zlozenie a neziaduce ucinky , info o ucinnosti vakciny , informacie o chorobach voci ktorym sa ide ockovat , ake je riziko nakazenia atd. ty si matka a len a len ty rozhodujes za svoje dieta , ty davas lekarovi suhlas svojim podpisom o tom , ze ta o vsetkom informovali a si si vedoma NU .

calimero3w
autor
19. sep 2018

@lucia147852 ďakujem ☺. Hovori sa, ze najdôležitejšie sú prve 3. Mesiace, lebo bábätko ma 4. Trimester

calimero3w
autor
19. sep 2018

@chiara_elle ďakujem za reakciu. Veľmi mi je ľúto všetkých detičiek.. Veľmi 😥😥 .. Neviem na koho mam nadávať.. Stat? System? Zdravotníctvo? biochemikov???

tesari
Autor odpoveď zmazal
soldi
19. sep 2018

@iveta143 kriste, to je ale tendencny a manipulativny clanok. Prestala som citat pri hrdtavom klinci v pate. Preco? Lebo vtedy hrozi najma otrava krvi- sepsa, a neviem o tom, ze na tu by existovalo akekolvek ockovanie. To by pani dr vediet mohla

iveta143
20. sep 2018

@soldi no myslim ze je to na uvazeni kazdeho...mne stacil pripad ktory mam rovno pod nosom...niekto kto mal cierny kasel, nakazil chuda babatko, ktore to ledva prezilo nehovoriac o tom cim vsetkym si museli a musia prejst...a ak by sa to stalo znovu, nemuselo by to skoncit stastne...ja mam 4 rocnu dcerku, ktora ockovanie zvladla bez problemov, ani teploty nemala...a je uplne v poriadku...a teraz mam 4 mesacneho synceka, a pri nom postupujem rovnako...

soldi
20. sep 2018

@iveta143 ano, tiez si myslim, ze je na zvazeni kazdeho, ci ockovat alebo nie. ja som sa len vyjadrila k clanku, ze tam pani doktorka napisala totalnu hlupost, a tym padom cely clanok pre mna stratil akukolvek vypovednu hodnotu.

moja susedka bola ockovana na cierny kasel a aj tak ho ako 4 rocna dostala. velmi tazky priebeh napriek ockovaniu.

kazdopadne, mne je to fakt jedno, ci niekto ockuje alebo nie. moje dieta malo po ockovani problem, takze logicky sa uz bojim a dalsie ockovanie riskovat nebudem.

sabinka277
20. sep 2018

Ja som očkovať alebo neockovat nikdy ani nerozmýšľala.. Proste som dala.. Môže aj nemusí mať nežiaduce účinky.. Každé dieťatko je iné.. Ale proste ja som v tomto aj mam pri druhom bábätku jasno a veľmi... Mne býva mala tak možno raz do roka chorá... Bola chorá 3x a ma 3 roky a tento rok ešte vôbec.. Klop klop klop... A okrem toho nemusí to byť tým ze je očkovaná jednoducho ma dobru imunitu ťažko povedať... Ma rada vodu aj studenú takže zima jej až tak extrémne nevadí bosá beha celý deň niekedy aj po vonku a zima jej nieje.. Sama povie alebo si dá dole. Ponožky a pozor nie netyram ju :D dávam jej len na výber nebudem ju nútiť keď nechce a v ničom.. 🙂 za na očkovať áno 🙂

hanata
20. sep 2018

Ako moze niekto napisat, ze imunita a ockovanie so sebou nesuvisia? Ved ockovanie ma pracovat na principe imunity...

calimero3w
autor
20. sep 2018

@sabinka277 určite imunutita je veľmi dôležitá. Preto deti ktoré majú oslabenú imunitu znášajú očkovanie veľmi zle..

dadkovaz
20. sep 2018

Toto je priserne nieco, v tejto a dalsich témach sa opakuje hlavna crta po hexe+prevenare: dieta ostalo ako handrova babika, tupy pohlad, prestane dzavotat.... (aj moja dcérka). To uz len hlupak totalny obmedzeny nevidi suvis alebo nechce pripustit suvis s očkovaním. Dovtedy zdrave deti, prosperujuce. Mne je jedno kto da alebo neda ockovat, pomaly su matky co by chceli ockovanie proti soplikom, prdikom.... respekujem. Ale nech sa nevysmievaju matkam, ktore si v tejto rulete so zdravim presli aj takou zavaznou vecou ze po ockovani ostali bezmocne a iba dufajuc ze dieťa sa vyhrabe z toho. A ostali samé na hladanie riešeni, lebo každý da ruky prec- lekar, stat, mamicka bijuca sa za ockovanie....

vroni
20. sep 2018

Skvostny clanok. Matka a LEKARKA spokojne napise, ze nemala o ucinnosti vakcin ani potuchy. No pekne! A tak si pokecala s muzom a inym lekarom (ktory chodil asi na nejaku uplne inu skolu ako ona) a usudili, ze ockovanie nas spasi. A presviedca o tom aj ostanych, z pozicie lekara. No, niet nad odbornikov....
Moje dieta reagovalo na ockovanie zle, nasledky zostali. Okrem zakladneho ockovania ine nema a ani nedostane, mladsie je celkom neockovane.

tesari
20. sep 2018

@vroni 🖒

evelyn0303
20. sep 2018

@malinajahoda Dobrý deň 🙂sme úplne v poriadku,v našom prípade ani horúčka či opuch,4,5roka a 1,5roka zdraví 😍

malinajahoda
20. sep 2018

@evelyn0303 lebo úplne som dostala strach čo sa týka očkovania. Veľké nešťastie pre tie detičky. I keď ja som sa v mojom okolí s takýmto nešťastným prípadom nestretla. Som rada, že sa nájde aj taká mamička, ktorá má dieťatko po očkovaní úplne v poriadku, ďakujem 🙂.

tesari
Autor odpoveď zmazal